Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת מביך לראות אנשים מבוגרים, כנראה מוכשרים, ודאי נבונים, משחקים משחקים מהסוג של "ולי יש דוד שוטר". ה GTI כנראה אוטו מספיק טוב גם ללא העזרה הזאת מצידכם. ולא צריך כל פעם שמישהו רומז לכך שיש אולי מתחרה שווה כוחות אולי אפילו עדיף, השם ישמור, לצאת לסיכול ממוקד. וגם לא צריך להבין מכך שלי יש איזו שהיא עמדה לגוף הענין, אבל תמיהה כאמור יש ויש.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ותמיהות לגבי מי שבוחר להביא "מבחן" בו האלפא ניצחה "נגד" ה- GTI זה בסדר מבחינתך? הרי אין פה שום השוואה קונקרטית של תנאים, שעות, מצב הנהג, זה אפילו לא אחד ליד או אחרי השני.

כל השרשור הזה משעשע, משום שבאותה מידה הוא היה יכול להיות: GTI נגד ST (ואני לא באמת מאמין שהיא עדיפה - בטח לא משמעותית, אבל עובדה שהיא "ניצחה" בפער גדול), או EVO נגד GTI, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
קצת מביך לראות אנשים מבוגרים, כנראה מוכשרים, ודאי נבונים, משחקים משחקים מהסוג של "ולי יש דוד שוטר". ה GTI כנראה אוטו מספיק טוב גם ללא העזרה הזאת מצידכם. ולא צריך כל פעם שמישהו רומז לכך שיש אולי מתחרה שווה כוחות אולי אפילו עדיף, השם ישמור, לצאת לסיכול ממוקד. וגם לא צריך להבין מכך שלי יש איזו שהיא עמדה לגוף הענין, אבל תמיהה כאמור יש ויש.

אתה לא יודע כמה אני נהנה לראות את אייל וBAR72 מתפנפנים כל פעם שמזכירים את המילה VW,אם זה לא מצחיק,זה כנראה עצוב!

פורסם
עדיפה? לא בטוח, כל עוד לא שמענו את רשמי הנהג לגבי הניהוג, ההתנהגות על המגבלות, אופן הורדת הכח למסלול, הבלימה וכיו"ב.

כנראה מספיק טוב, אם איפשרה לנהג זמן מהיר יותר.

העובדה שמכונית מהירה יותר, עדיין לא עושה אותה לעדיפה.

אתן לך דוגמה מאורוות פיז'ו דווקא. בשנת 94' השיקה פיז'ו שני דגמים ספורטיביים ל-306; XSI חמימה עם 123 כ"ס ו-S16 עם 155 כ"ס. הוצא את שתיהן לרינג, S16 תהיה מהירה יותר. מאידך, נהגה של XSI יהנה יותר.

הנאה היא עניין סובייקטיבי לחלוטין ונתון לפרשנות אישית של כל נהג ונהג. סטופר לא. זה לא אומר שבהכרח הייתי בוחר לרכוש את הרכב המהיר ביותר, אבל עובדות הן עובדות, בדיוק כמו שבמבחן של "אוטו" ה-207GTI הפסידה לקליאו ספורט ולמיטו, אבל במסלול נתנה לשתיהן בראש. כרכב ספורט (להבדיל מספורטיבי/הנאה או כל פירוש סובייקטיבי אחר) זה עושה אותה מולצחת יותר.

שאלה נוספת: למה אלפא 156 רלוונטית לשרשור הזה ?

היא הובאה כדוגמא לשיקולים אחרים, משהנושא סטה כמעה מעניין זמני הקפה לשיקולים אחרים. או, בגדול, היא לא קשורה במישרין.

או, בדיוק.

או למה לא: מגאן נגד QV? (אה, זה לא מחמיא לאלפא כבר...)

המגאן ממוקדת הרבה יותר. לטעמי, לפחות, הגולף מתחרה יותר ישירה של הג'ולייטה. על כן ההשוואה רלוונטית. המגאן (כמו רוב הרנו הספורטיביות האחרונות) באמת עילוי בתחום. אם כבר, הפער בינה לאלפא קטן מזה שבין האלפא לגולף, פי 2, אבל זה כבר באמת די קטנוני מצדי.

כמו שכתבתי: אני רץ להחליף ;-)

אגב, מבחן מלא היה בישראל, במגזין "הגה" בו הישוו את האלפא לסופיה לורן ואת ה- GTI לאנגלה מרקל, ובכ"ז בחרו בגרמניה, אולי גם כי החיים הם כנראה לא רק רינג. שבכלל אין בארץ כמובן. עבורי, למשל, הי קשה יותר מידי ומאובזרת פחות מידי. וגם יקרה יותר משמעותית - לדעתי ללא הצדקה.

דווקא הרושם שלי מהמבחן של "הגה" היה אחר - שהגולף יותר מלהיבה בעוד האלפא יותר קרה. עניין של העדפה - מהנדסי אלפא באופן די מוצהר העדיפו ביצוע על פני שובבות בג'ולייטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם כבר ברשמי הנהג עסקינן, אני מכיר אותו אישית ממסלולי המרוצים.

מדובר באיטלקי (שהאיטלקים לא ממש אוהבים) שלא ידוע בחיבתו לתוצרת האיטלקית, הוא נוהג ביומיום בפורשה טורבו חדשה וב-FHR (פורמולה היסטוריק רייסינג) בפורשה 911 משנות השבעים. הוא הופתע מאוד לטובה מהג'ולייטה, טוען שהיא מתנהגת מדהים ביחס לרכב הנאה קדמית, הדיפרנציאל עובד נפלא בסיבובים.

לצערי אני לא יכול לחוות דעה עדיין כי עוד לא נהגתי בג'ולייטה אך בהתבוננות בתוצאות ובעובדה שהגולף מרק 6 מתנהגת נהדר, כנראה שהג'ולייטה אכן מדהימה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

נהגתי עליה (ג'ולייטה תלתן, לבד) בכבישים מפותלים באיזור חיפה (עמדה לרשותי במשך שעה).

ההתרשמות (הקצרה) שלי :

אני יכול להבין את הטענות בדבר הקרירות שיש בה. יחד עם זאת, ככל שלומדים להכיר אותה מגלים גם את הצדדים החמים וכיצד יש לנהוג אותה על מנת להנות ולמהר. בקטע הראשון (כביש המחצבות, כיוון מעלה) עוד נלחמתי קצת עם הדיפרנציאל אבל כבר בקטע השני (בית אורן, כיוון מטה) תפסתי את הנקודה הנכונה כדי להכניס אותה באופן נכון לפנייה על מנת לנצל את יתרונות ה-Q2 הקדמי כמו שצריך.

הברקסים בעלי נשיכה בריאה, היה נחמד אם הדיסקים היו גם מחורצים.

מבחינת צליל, לדעתי יש שם פוטנציאל לא מנוצל. יותר עצמה ועוד קצת אופי היו עושים לה בהחלט טוב. זה נאמר באופן כללי ולאו דווקא בהשוואה לאופי הצליל ברכבים חדשים בקטגוריה. בכל אופן היא יותר צורחת\מנסרת ופחות בריטון. אני אזכיר גם שצעקותיה גרמו לאנשים להסתובב כדי לראות מה חלף שם הרגע...אז כנראה שיש שם משהו טוב :)

מבחינת שלדה\מתלים בגדול היא מאוד הזכירה לי את ההתנהגות של גרסת ה170 רק יותר טובה במבחינת התוצאה הסופית, כלומר לא בהכרח מהנה יותר אבל יותר מהירה.

ההגה חשמלי : מדויק, חד, קצר ובעל מחלקת צנזורה ולה סמכויות נרחבות מדי.

* סתם נקודה קטנה בהשוואה למיטו, בג'ולייטה האף פחות עצבני ויותר יציב מאשר במיטו (בסיבובים במהירויות גבוהות).

B-TON, אחת הביקורות על הג'ולייטה בחו"ל היא בכך שהיא "הגיונית" מדי לעיתים...

ולמרות שאין טעם להתווכח על עיצוב, לא ברור לי מהי מטרת ההערה שלך בנוגע לעיצוב של הג'ולייטה. אתה אוהב אותו? יופי. אתה לא אוהב אותו? לא נורא, יום אחד תבין (או שלא) אבל עד אז זה לא הופך אותה למכונה נחותה יותר. אני במקומך לא הייתי בכלל נכנס לעניין הזה בהתחשב בחוסר עיצוב של הגולף...

לאוהדי פולקסוואגן (בעיקר אלו שהגיבו\יגיבו כאן), יש לי הרגשה שאם התוצאה הייתה הפוכה אז כבר הייתה כאן חגיגה רבתי.

אבל זה לא המצב. אין צורך לנסות להביע את סלידתכם בדרכים יצירתיות כאלו ואחרות, ואם חס וחלילה תפרגנו מעט זה לא יוריד מכבודכם, אולי דווקא יוסיף.

יום/לילה טוב לכולם!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

סקירה מעניינת.

לא חושב שהייתה חגיגה במקרה ההפוך בדיוק כפי שכאן לא היתה סלידה אלא תהיה מה מטרת הפרסום הזה בעצם ומה ניתן ללמוד מהנתונים שהובאו כאן, מי הנהג ומה האג'נדה שלו. כמו כן למה נבחרו דווקא 2 הרכבים הללו כמייצגים לכותרת אם לא על מנת להצית ויכוח מיותר. במבחן כזה דווקא מעניין אותי העימות בין ה M3 וה EVO (למשל)

לפעמים אני חושב שמתוך עצלנות - מסתכלים על זהות המגיב ומדמיינים מה היתה תגובתו בלי באמת לקרוא אותה.

נ.ב. קצת מביך לראות אנשים שאיבדו כיוון ודרך בכל מה שקשור למוטוריקה ומשוטטים בפורום במטרה אחת - לעקוץ אחרים שמחזיקים בדעות שונות משלהם תוך שימוש בכל מיני מטבעות לשון שחוקים וניסוחים מוגזמים בעברית גבוהה. ( או לחילופין כוכבים חדשים הדוברים שפה שמביישת מוכרים בשוק)

בואו נסיים בנימה אופטימית בהשראת השרשור הפופולארי ביותר כיום בפורום : שברולט ספארק לא רואה את כל הרשימה הזו ממטר... :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ההשוואה כן רלוונטית כיוון שמדובר על רכבים דומים, בעלי מחיר דומה ובעלי קהל יעד דומה. ומה הקשר של הEVO והM3 לנושא המדובר? אני שמח שזה מעניין אותך אך לא בכך טמון נושא הדיון. נושא הדיון מצויין בכותרת.

נ.ב. כנראה שאתה לא מקשיב לעצות של עצמך...עצוב שאנשים מסויימים לא מבינים דבר פשוט: במידה והם אינם מסכימים עם דעה כלשהי, גם אם ינסו לשלול את זו בטוענה שהניסוח מפולפל או שחוק, זה לא יגרע מזכותה להופיע. חוץ מזה אם יש לאותם אנשים בעיה עם הנוסח, אז הם גם אמורים לדעת מה הם מוזמנים לעשות עם זה... :wink:

פורסם

לא מובנת לי ההתלהמות של כל הוואגיסטים פה...

הGTI הנוכחית הפכה לשם דבר במכוניות הספורט, והציבה סטנדרטים חדשים (לפי פורומים ועיתונאות, לי אישית אין נסיון).

הג'ולייטה היא דגם חדש (יחסית!), ולאוהבי המותג זה נחמד לשמוע שהיא מצליחה להשתוות (לפחות בביצועים - לפי שרשור זה) ל-GTI, ואולי אפילו להתעלות עליה טיפה.

בסה"כ ה-GTI נלקחה פה כמדד - קחו את זה כמשהו חיובי.

אני מתגעגע לימים שאלפא "השוותה מדדים" עם ב.מ.וו.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
ההשוואה כן רלוונטית כיוון שמדובר על רכבים דומים, בעלי מחיר דומה

ממש לא. 30 אש"ח (ובעצם קצת יותר) זה לא מעט. ולמחפשי ההארד-קור, שייקחו בכלל GTI 3 ידנית, הפער כבר 50K ש"ח, ועדיין באבזור נחות.

ובעלי קהל יעד דומה.

גם לאו דווקא. ה- GTI מתאימה גם לבעלי משפחה כמוני, את ה- QV אפילו הסוכן מכירות שלהם תיאר כלא מתאימה וקשה מידי, שלא לדבר על זה שאין לה DSG, ושהתאמת האבזור לצרכי מוגבלת מאוד (דיבורית פרימיטיבית, למשל).

ומה הקשר של הEVO והM3 לנושא המדובר? אני שמח שזה מעניין אותך אך לא בכך טמון נושא הדיון. נושא הדיון מצויין בכותרת.

אבל זה באמת הרבה יותר מעניין. כמו גם מיקום ה- ST ורכבי ספורט אחרים שם. לטעמי הכותרת היא איך רנו (שוב) מקדימה - בהרבה - רכבים יקרים וחזקים יותר, וקרבתה לאבו, למשל.

פורסם
ומה לעשות, שרכב ספורט נמדד על מסלול ולא בכמה הוא נותן לזרוק תחת או כמה פידבק יש בהגה. כל אלה הם means to an end במקרה הטוב. ה-end הוא זמן ההקפה.

רכב מירוץ נמדד במסלול. רכב ספורט נועד לכביש, ונמדד על הכביש. הדבר היחיד שרלוונטי זה לנהג לבחור את הספורטיבית שהכי כיף לו לנהוג בה. כמה היא מהירה באמת, בתנאי מסלול, זה בכלל לא מעניין.

כלומר, בניגוד למה שכתבת, רכב ספורט קונה כל סובייקט לפי המדדים הסובייקטיבים שלו, אם הוא רוצה להנות מהרכב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

Bar72, ממש אבל ממש כן.

1. אל תשכח שמחיר הגולף התעדכן מטה רק לאחרונה. נקווה שזה יגרום לאלפא לעשות קצת חושבים.

2. השווה את האבזור של שתי המכוניות ותגלה שבגולף הזולה חסרים כמה דברים אשר מקפיצים את המחיר כגון : חישוקי 18'', גג שמש (בג'ולייטה כפול), מושבי עור משולבי אלקנטרה...אם תוסיף אותם לגולף, המחיר יקפוץ מעלה ואולי אף יעבור את זה של הג'ולייטה.

לגבי קהל היעד. אתה לא באמת מאמין למה שאתה כותב נכון? שתיהן בעלות אוריינטציה יומיומית ברורה :

- 5 דלתות (באלפא לפחות לא רואים את הידיות באחוריות :)).

- תא מטען סביר.

- המתלים בג'ולייטה מספקים נוחות סבירה בהתחשב בביצועי הרכב, כמו בגולף.

- תיבת אוט' תגיע גם לג'ולייטה תלתן, אך האין זהו חטא לקנות רכב שכזה (ג'ולייטה או GTI) כאשר הוא מצוייד בתיבת הילוכים שמיועדת לנשים יפות?

לגולף יש אולי יתרון בדמות תאי אחסון בעלי תואר אקדמי אבל מעבר לזה אין לה יתרונות משפחתיים חד משמעיים.

אגב, להביא את הדיברות BT כדוגמא היא בחירה קצת אומללה בהתחשב ברכבים הללו, לא? אם תתעקש, גם באלפא יספקו לך אחת עם דיבורית BT מקורית. כמובן שגם על המחיר ניתן ואף מומלץ לנהל מו"מ.

מחפשי ההארדקור יקנו כנראה את הרנו קליאו ספורט או מיאטה וישארו עם עודף במקרה של הקליאו, ולא GTI עם 3 דלתות.

falou, אל תשכח שבמדינות נאורות, אתה מוזמן לקחת את הג'ולייטה תלתן\גולף GTI שלך למסלול הקרוב לביתך.

בלי קשר לאמור לעיל, זמני הקפה הם מדד אובייקטיבי ליכולת של הרכב בתנאים מגוונים והנורבורגרינג מציע בדיקה מעמיקה בהיותו בעל מגוון מאוד גדול של פניות ואורך של כ20 ק"מ. יש מספיק אנשים שגם זה מהווה מדד בעל ערך עבורם.

פורסם

כמו שכבר אמרתי: אני רץ להחליף. מעניין אם יהיה במלאי...

קהל היעד של ה- QV הוא קהל היעד של המגאן ספורט דווקא בגלל שהן פחות מתפשרות. אבל נדמה לי שלה היא הפסידה ב"תחרות" הזו שדיווחתם עליה :-P

אגב, בעניין הדיבורית (שפה נוטים לזלזל בה, אבל מה לעשות שהיא כלי עבודה עבורי), כשאני בדקתי, אמרו לי שלא ניתן להזמין דאבלדין, ושידביקו לי דיבורית עם שלושה כפתורים לדשבורד. תודה, אבל אנחנו ב- 2011. וזה רק סימפטום אחד. על שאר הדברים אני בכלל לא מדבר, למרות שאתם מכירים אותם, כי הרי בעל משפחה לא רשאי לדרוש נוחות ופינוק ברכב הספורטיבי שלו...

ולמה כל פעם אנשים כאן חושבים שהגולף באה בלי סאן רוף (לא שזה קריטריון קובע לרכב ספורט כמובן...)? לא בדקתם מפרט מאז שנת 1984? אני לא זוכר אף GTI (גם לא בשנות ה- 80, אגב) שבאה בלי, ובחמש השנים האחרונות דגמי TSI אפילו (140/160) באים עם. ועוד דבר - גג שנפתח מלא (ולא רק TILT) הוא הרבה יותר כיפי עם ילדים. גג פנורמאי (ע"ע A3) אני דווקא פחות אוהב, למרות שהוא יותר יפה.

וברצינות: אני עדיין חושב שהג'ולייטה יפה יותר. היא רק פחות מתאימה לי (ולכל האחרים שבחרו אחרת).

• תוכן חדש...