Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לבן שלי נדנדה חשמלית שמופעלת ע"י 3 סוללות 9 וולט

רציתי לדעת האם ניתן להמיר את מקור הכח מהסוללות לחיבור חשמלי רגיל?

תודה לעוזרים

פורסם

כן, קוראים לזה ספק כוח.

אתה צריך לבדוק האם שלושת הסוללות מחוברות בטור או במקביל כדי לדעת מה מתח וזרם ההפעלה של הספק הדרוש. כמו כן כדאי לנסות ולאתר חיבור מתח בנדנדה החשמלית, אחרת תצטרך לאלתר קצת כדי לחבר את הספק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה הבעיה, שמאי ממיר מ220 לוולטאז שאתה צריך יעשה את העבודה.

בד"כ הסוללות מגיעות בתוך בית פלסטיק, שממנו יוצאים חוטים של ה+וה- של בית הסוללות.

את החוטים הללו אתה מחבר לשנאי ונדנוד נעים:).

under construction..

פורסם
כן, קוראים לזה ספק כוח.

אתה צריך לבדוק האם שלושת הסוללות מחוברות בטור או במקביל כדי לדעת מה מתח וזרם ההפעלה של הספק הדרוש. כמו כן כדאי לנסות ולאתר חיבור מתח בנדנדה החשמלית, אחרת תצטרך לאלתר קצת כדי לחבר את הספק.

לפני שאני מפרק נדנדה חדשה לגמרי, והיות ואני בור באלקטרוניקה איך אני בודק אם זה בטור או במקביל ואיך אני ע"י זה מחליט מה המתח והזרם?

פורסם
קניתי לבן שלי נדנדה חשמלית שמופעלת ע"י 3 סוללות 9 וולט

אתה בטוח?

ניראה לי מוזר שמכשיר חשמלי יפעל עם 3 בטריות מרובעות,מעולם לא ניתקלתי בדבר כזה.

פורסם
לפני שאני מפרק נדנדה חדשה לגמרי, והיות ואני בור באלקטרוניקה איך אני בודק אם זה בטור או במקביל ואיך אני ע"י זה מחליט מה המתח והזרם?

במקרה זה, שלושה שנאים אוניברסליים, כאלו עם חיבור של בטריה 9V יעשו את העבודה. עדיין תזדקק לשירותי "מישהו שמבין" ע"מ לכוון את השנאי למתח ולקוטביות הנכונים.

:turn-l:
פורסם

הרעיון של 3 שנאים נשמע לי מוזר, כמו שאמרו פה עדיף לבדוק מתח וזרם ביציאה ואז לכוון את השנאי

וגם עניין חיבור השנאי הוא קצת טריקי אז חשבתי שאולי יש כבר איזה מעבדת אלקטרוניקה שיכולה לעשות את זה

פורסם

תשמע, הרעיון בהחלט מוזר וגם די חאפרי אבל לא לגמרי מופרח. הסיבה פשוטה - שנאים פשוטים עם יציאות של 9V וחיבור של סוללת 9V אפשר למצוא בקלות וגם די בזול. שנאים למתח של 27 וולט (9X3) קצת יותר קשה למצוא, ומחירם גם קצת גבוה יותר.

אתה לא באמת צריך מעבדת אלקטרוניקה, אני מאמין שכל אלקטרונאי מתחיל יוכל לפתור את הסוגיה הזאת עבורך. אולי תעלה לכאן כמה תמונות ואז ניהיה חכמים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלו סוללות 1.5 וולט (C או D).

אני הפעלתי בעבר נדנדה דומה על ידי מטען של פלאפון ישן (5V) שהיה לי. למיטב זכרוני שם היו 2 סוללות, לא 3.

ממה שאני רואה - חוט כחול מחובר למגע קפיץ - מינוס, חוט לבן מחובר למגע שטוח - +. כל שנאי אוניברסלי או מאולתר במתח של 4.5 - 5 וולט יעשה את העבודה.

פורסם

חשבתי על 2 אופציות:

1) לחבר במקביל שנאי כמו שבלינק הבא, כך שאת ה + ו ה - אני אחבר בהתאם לבית הסוללה

http://www.rubins.co.il/viewprod.asp?id=49754

2) להשיג שקע (הנחה שקיים כזה) לשנאי שיתחבר ל + וה -, והשנאי יחובר אליו כמו שמחברים פלאפון

משהו כזה http://www.amperel.co.il/products/91071

מה דעתכם?

פורסם

בשני המקרים זה הרבה יותר ממה שצריך. כל שנאי אוניברסלי (ולא צריך ספק מיוצב!) יספיק. כמו שכתבתי, אני השתמשתי במטען ישן של פלאפון - 300 מיליאמפר למיטב זכרוני - והנדנוד היה חזק יותר מאשר עם סוללות חדשות.

אפשר לקנות בכמה שקלים תקע/שקע כמו של סוללת 9V שתחבר לשני החוטים המגיעים לבית הסוללה, אותו תוכל לחבר לתקע/שקע המתאים בכל שנאי אוניברסלי - ותשאר לך אופצית פירוק מהיר.

• תוכן חדש...