Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אומר שתגיד את זה לחברת הליסינג שאני קשור אליה - הם לא מוכנים לקנות מכוניות עם גיר ידני בכלל, כי הם לא יכולים למכור אותן אחר כך..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לרוב הנהגים הנורמלים - למי שלא גר באיזור הררי, ונוסע רגוע רוב הזמן - הגיר יעשה עבודה טובה, והרכב בכללי נותן תמורה מעולה לכסף לדעתי. למי שאוהב לנהוג ספורטיבי - פחות מומלץ, אבל אפשר לחיות איתו.

בשורה התחתונה, הגיר הרובוטי בעל הקלאצ' הבודד ירגיז כל נהג - ספורטיבי או לא.

(דעתי האישית היא שזה מימוש גרוע ביותר לרעיון מצוין.)

את הנהג הספורטיבי אולי ירגיזו ההעברות האיטיות של הגיר בגלל הפגיעה בביצועים אבל לפחות נהג ספורטיבי ינהל את ההעברות מראש, אם זה כניסה לסיבוב בהילוך מתאים וכו'...

נהג לא ספורטיבי ייכנס לפנייה בהילוך גבוה ושיינסה להאיץ בזריזות על מנת להשתלב ביישורת הרכב יישתהה בהורדת ההילוך וכל מחשבה על השתלבות חלקה תרד לטימיון, עכשיו קח את התרחיש הזה ותכפיל אותו באלפי פעמים בסיטואציות שונות ואותו נהג ירגיש תסכול קל שייצטבר עם הזמן לתסכול גדול על הרכב וצמד המילים "גיר רובוטי" יהפכו למילות גנאי.

פורסם

מסכים איתך שהמימוש יכול להיות הרבה יותר טוב - אפילו ברמת התוכנה.

לגבי נהגים 'רגילים' - דווקא בהורדת הילוך אין השהייה קריטית וההורדה נעשית בצורה חלקה, גם בקורולה וגם בC4.

הנקודה הבעייתית והמסוכנת לעיתים - הורדה לראשון. מצב די נפוץ - אתה מגיע לצומת וצריך לתת זכות קדימה, מגיע בהאטה הגיר בהילוך שני, אתה גולש לפני הצומת, רואה אפשרות לפנות כשיש רכב שמתקרב, אבל להערכתך יש לך זמן להכנס. אתה נותן גז בציפייה לזינוק מהיר, אבל אז - הגיר מוריד לראשון, וזה לוקח זמן...יכולה להיות השהייה של שנייה או שתיים שזה בדיוק ההבדל בין השתלבות תקינה לבין אי מתן זכות קדימה. זה קורה לי הרבה בכניסה לכיכרות למשל. הפתרון - להוריד באופן יזום לראשון עם הגלישה לצומת ולא לחכות לגיר שיוריד לבד. ככה יש לך הילוך משולב כבר ותגובה מיידית לגז.

בהשתלבות בכביש מהיר זה לא קורה כי בהורדה משלישי לשני או מרביעי לשלישי אין השהייה, ההשהייה היא רק בהורדה לראשון שם יותר קשה לסנכרן את ההילוך (כמו בגיר ידני..).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מסכים איתך לגביי ההורדה לראשון.

גם בגיר הAL4 שהוא לא רובוטי בC4 זה היה נורא, הוא היה מוכן להוריד לראשון רק כשהמהירות היא מתחת ל25-30 קמ"ש ככה שהייתה לך אפשרות או להגיע לאט לסיבוב או להגיע מהר כדי להישאר בטווח הכוח של השני.

(גם אני עבדתי רק עם המצב הידני כדי לנהל את ההילוכים והכוח)

לדעתי ההורדה להילוך ראשון בשביל להשתלב זאת מחלה של מנועים חלשים, היום בGTI אין לי בעיה להוריד לראשון אבל ממש אין צורך, לדעתי מנוע טורבו שנותן את הכוח כבר מלמטה ייפתור את העניין הזה ברוב המקרים.

בכביש מהיר נכון שזה פחות בעייתי אבל עדיין כאשר כל מאזדה 1.6 מורידה הילוך לפניך והיא כבר בתאוצה כשהגיר שלך עדיין "מתלבט" (גם במהירות אולי זאת יחסית להילוכים נמוכים השהייה קטנה יותר אך מול מכוניות אחרות בכביש היא עדיין איטית יותר)

אתה נשאר בתחושת ביאוס קטנה.

• תוכן חדש...