Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל אני מתנצל על הכותרת המתוסבכת, בשעה זו של היום ולאחר יותר מדי שעות אוניברסיטה לא הצלחתי לחשוב על משהו יותר יצירתי.

אתמול אחרי המפגש הרכבתי את המערכת בתצורת BI WIRE המבוססת על ארבעת ערוצי ההגברה של הרדיו המקורי ברכב וקרוס 3WAY של אילייט המאפשר את ה BI WIRE. הרעיון היה לנצל את כל ארבעת ערוצי ההגברה (האימתניים) של הרדיו תוך מתן אפשרות FADER בין הוופרים למיד\טוויטר כדי לאזן עוצמות והרמוניות.

שמתי לב שהרדיו-דיסק מאוד מאוד מתקשה להפעיל את הוופרים של האילייט. גם בווליום מקסימלי הם אנמיים ביותר, זאת למרות שיש להם (על הנייר) נצילות של 89DB (שאומנם לא גבוהה אך נחותה ב DB בודד מהטמפו, למשל).

עכשיו ברור לי שעם הספק מקסימלי של 18WRMS (שמתקבלים ביחד עם 10% THD :?) אין מה לצפות לביצועים, אבל אין לי צל של ספק שאם אשים וופר קצת פחות בהמתי מהאילייט בעל נצילות זהה הוא יישמע חזק יותר.

ההגיון אומר שוופר עם 3 אינצ' VOICE COIL יהיה הרבה יותר כבד וקשה להגברה מאשר וופר סטנדרטי עם VC בקוטר 1-2", הקוטר הסטנדרטי של רוב הוופרים. אם זה המצב, איך זה שהוופר עדיין מוצהר בעל נצילות גבוהה?

אם השאלה לא הייתה מספיק ברורה תגידו ואחדד אותה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנצילות היא יחסית להספק שהרמקול מסוגל לספוג.

רמקול עם נצילות 50% בהספק מקסימלי של 10W, ישמע יותר חזק מרמקול עם נצילות 90% בהספק מקסימלי של 100W, אם תתן לשניהם את אותם 10W.

נראה לי?

מתחדשת*

פורסם

לא הבנתי ממש, אתה אומר שוופרים נצילים אבל לא דופקים אצלך כמו שצריך?

ואתה מגביר רק 10% מהם?:shock:

אם אתה יכול תנסח בבקשה שוב.:?

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

בגדול, נתון הנצילות בא לספר לנו עד כמה רמקול יישמע חזק כאשר מיקרופון ממוקם במרחק מטר מהדרייבר כאשר הוא מקבל 1W.

תיאורתית, ככל שנתון הנצילות גבוה יותר ז"א שצריך פחות כוח כדי לדחוף את הדרייבר כדי להפיק עוצמה גבוהה.

אם לדוגמה ניקח שני דרייברים, אחד בעל נצילות של 90DB ואחד בעל נצילות של 93DB, כאשר נדחוף לשני הרמקולים וואט בודד ונציב מיקרופון במרחק מטר - הרמקול בעל הנצילות הגבוהה יותר ישמע ב 3DB חזק יותר מהרמקול הנציל פחות. לחילופין, נצטרך מגבר חזק פי 2 כדי להפיק את אותה העוצמה מהרמקול בעל הנצילות של 90DB לעומת הרמקול עם 93DB.

כל זה טוב ויפה, אבל אני בטוח שעל הגברה מקורית כל רמקול שאין לו סליל מפלצתי כמו של האילייט יישמע חזק משמעותית, גם אם יש לו נתון נצילות דומה או זהה. אני תוהה למה זה.

התחלתי לחקור את זה לעומק וכידוע מה שבתיאורייה יפה הרבה פעמים רק בתיאורייה, עם מבחן האוזן אי אפשר להתווכח :wink:

המשך יבוא!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

בוא נתחיל בזה שאתה מנסה להרים רמקול שיש לו נתון נצילות של 89DB שהוא כבר ישמע חלש יותר מרמקול יותר נציל ממנו בהספק דומה.

בוא נמשיך בזה שאתה מדבר על וופר... אי אפשר ממש לקרוא לדבר הזה מידבאס שגם אצל חלק מהאנשים שמשתמשים בו מוגדר כסאב...

בוא נמשיך במגנט וסליל וממברנה שמאפשרים לדבר הזה לספוג 200 וואט RMS בתחום תדר יחסית רחב - והוא יהנה מכל אחד ואחד מהוואטים האלה ועוד יבקש עוד... ואתה יודע את זה.

ועכשיו אתה גם שם אותו על ערוץ הגברה 18W עם 10% THD???

זה נכון שאני הצלחתי לגרום לוופרים של אילייט להשמע "נורמאלי" על ערוץ הגברה של 37RMS (נראה לי יותר לכוון ה60 בפועל) (וזה עוד כשהם מנגנים רק מ50 עד 600)

אבל כששמתי אותו על ערוץ הגברה בריא של 90 וואט (בפועל כמעט 120) הוא היה נשמע טו-אוב

וכששמתי אותו על ערוץ הגברה של כמעט 200 וואט (מוצהר 125 בפועל מוציא מעל 180) הוופר הזה היה פשוט חלומי - וזה היה בתוך תיבות... אטומות...

בקיצור - לך לשווארמה הקרובה - תקנה לך לאפה - ותוריד לעצמך סטירה חזקה עם הלאפה רגע לפני שאתה מתחיל לאכול :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא דיברתי על ההספק, דיברתי רק על הנצילות.

אני תוהה למה וופר מפלצתי (והאילייט נחשב כזה) יישמע חלש יותר מוופר\מידוופר אחר בעל נצילות זהה. אני משער שגרף ההענות שלהם הוא לא לינארי ולכן כאשר מדובר על וואט בודד הם נשמעים באותה העוצמה, אבל ככל שההספק עולה ההבדלים גדלים משמעותית, זאת לפחות ההנחה שלי כרגע. זה בהחלט יכול להסביר את הסיבה למה האילייט "אוהב" כוח בניגוד לוופרים אחרים שישמעו חזק גם עם מגברים חלשים בהרבה.

ואגב, אל תזלזל ב 18W האלה. עיוות שמיע מתקבל רק לקראת סוף סקאלת הווליום של הרדיו דיסק, ובכל הנוגע לעוצמה של הפיוניר 4" לא חסר. ההבדלים באיכות הסאונד שמיעים, אבל המצב בכלל לא נורא, ציפיתי להרבה יותר גרוע. כנראה שכשהמקור דפוק הכל דפוק.

איתמר.

פורסם

אתה שוכח שמדובר בסליל של 3 אינטש - צריך יותר הספק בשביל לגרום למגנט הגם ככה לא פראייר של המידבאס הזה להזיז כזה סליל.

זה הוופר\מידבאס היחידי עד היום אפרופו שראיתי שבאמת אוהב את כל מה שרק תיתן לו, פשוט מדהים - מוראל ייצרו אלמנט שמתפקד גם כחור שחור :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פספסת רק את הנתון שבו קבור הכלב. תדר.

אני כותב מהפלאפון, יותר מאוחר ארחיב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מתחת ל FS הנצילות יורדת בצורה דרמטית , והיא כן קשורה למבנה הרמקול בגלל שרמקול עם מגנט גדול יהיה גם עם ממברנה קשה וקשיחה יותר שתעמוד בעומס גדול , במהלך אגרסיבי יותר אבל תהיה נצילה פחות .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

איתמר

תיקח שני אלמנטים - אותה התנגדות, אותו מגבר, אותו הספק מוצא, אותו הספק מבוא וגם אותו התדר

תמקם אותם בדיוק באותו המרחק ממך ותעשה את הבדיקה.

תיקח גם בחשבון שהנתונים הפיסיים של אותו האלמנט יתנו לך תוצאות שונות לחלוטין אם יש הבדלים מהותיים בין אלמנט אחד לשני.

אז השאלה שצריך לשאול כאן את מהנדסי מוראל היא - איך הם בחנו את הנצילות של האילייט?

על איזה מגבר? איזה הספק? איזה תדר? -> שהם קיבלו תוצאה של 89DB

ואיך הם עשו את הבדיקה של הטמפו לעומת זאת -> האם זה היה בדיוק על אותו מגבר? אותו הספק? אותו התדר?

כי אם זה אכן נכון והבדיקות זהות - אז זה אומר של1DB בנצילות יש משקל מאוד כבד.

מצד שני תנסה לשמוע שני אלמנטים עם נצילות והתנגדות זהים - אתה עדיין חושב שהם יגיבו אותו הדבר בכל תדר ותדר?... אם התוצאה לתדר נבדק תהיה זהה - כנראה שהם אכן נבדקו גם באותם התנאים.

בסופו של דבר אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו - נתונים יכולים להיות טובים מאוד על הנייר, המציאות היא לא בדיוק מדע מדוייק.

כנראה שבכדי להגביר את הוופר הזה כמו שצריך, אתה גם תזדקק למגבר שיהיה במינימום - חזק... עזוב עכשיו אחוזי עיוות, דאמפינג פקטור, יעילות... אתה מבין לאיפה אני חותר אני מקווה...

Pioneer TS-X150

פורסם
לא דיברתי על ההספק, דיברתי רק על הנצילות.

אני תוהה למה וופר מפלצתי (והאילייט נחשב כזה) יישמע חלש יותר מוופר\מידוופר אחר בעל נצילות זהה. אני משער שגרף ההענות שלהם הוא לא לינארי ולכן כאשר מדובר על וואט בודד הם נשמעים באותה העוצמה, אבל ככל שההספק עולה ההבדלים גדלים משמעותית, זאת לפחות ההנחה שלי כרגע. זה בהחלט יכול להסביר את הסיבה למה האילייט "אוהב" כוח בניגוד לוופרים אחרים שישמעו חזק גם עם מגברים חלשים בהרבה.

ואגב, אל תזלזל ב 18W האלה. עיוות שמיע מתקבל רק לקראת סוף סקאלת הווליום של הרדיו דיסק, ובכל הנוגע לעוצמה של הפיוניר 4" לא חסר. ההבדלים באיכות הסאונד שמיעים, אבל המצב בכלל לא נורא, ציפיתי להרבה יותר גרוע. כנראה שכשהמקור דפוק הכל דפוק.

איתמר.

אני אמרתי את זה עוד לפני.

אגב, הנצילות נמדדת ב-1KHZ ולא ב-50HZ, עד כמה שזכור לי.

כאשר המורל מציגים את הנתון ב-2.83V/1M ולא ב-1W.

פורסם

מי אמר שזה ההספק שאתה מקבל מתוך המגבר שלך? אתה בעצמך אמרת נתונים לחוד ותוצאה בפועל לחוד, אני בספק אם אתה מצליח להוציא שם 5W כולל, וזה תלוי אם זה יותר מתח או יותר זרם.

נתון נצילות של 89DB הוא נתון נצילות נמוך יחסית לדעתי , וגם הוא לא בדיוק מספר הרבה 2.83V (כלומר 350 מיליאמפר ) ,

אני חושב שבויקיפדיה הצליחו בשורה אחת לתת לך את התשובה האמיתית לשאלתך המקורית בהגדרה שלהם ל sensitivity (הדגשה היא שלי )

• Sensitivity – The sound pressure level produced by a loudspeaker in a non-reverberant environment, often specified in dB and measured at 1 meter with an input of 1 watt (2.83 rms volts into 8 Ω), typically at one or more specified frequencies. This rating is often specified by manufacturers to be impressive.

בערך גם מוסבר יפה הבדל בין נצילות ליעילות

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

שלום

כאשר המורל מציגים את הנתון ב-2.83V/1M ולא ב-1W זה טריק ידוע של יצרני רמקולים. בעצם מדובר על 2W ברמקול 4 אוהם (2.83 בריבוע חלקי 4 = 2 וואט) 2.83V זהו המתח על נגד של 8 אוהם כדי לקבל 1W. בעצם אם לדבר על וואט אחד ברמקול של 4 אוהם אפשר להוריד 3DB בשקט מנצילות של רמקול ואז הנצילות של וופר של איתמר היא 86DB על וואט אחד ממרחק של מטר.

כל הסיפור הזה עדיין לא מסביר את התופעה שאיתמר מתאר. אני מאמין שהבעיה מושרשת במקום אחר שהוא התגובה של האוזן האנושית שהוא קרובה יותר להענות לוגריתמית מאשר להענות לינארית. אבל זה רק הנחה.

איתמר, אני יכול לשים בחתימה שלי את האימרה שלך : "היום עשיתי BIAMP עם אילייט על מגבר פנימי של רדיודיסק" :-)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תעשה מה שאתה רוצה, רק אני לא אחראי אם פתאום תמצא את עצמך במעקב :wink:

כן, ראיתי שהנתון נמדד ב 2.83V ולא ב 1W המוכר, אבל הנקודה היא שהטמפו מוצהר כ 90DB ונמדד באותה הדרך, ועדיין הוא יישמע חזק יותר משמעותית גם בהגברה של רדיו דיסק וגם עם מגבר חלש, מה שלא ידגדג את האילייט.

עופר, מגבר של רדיו-דיסק באמת מוציא משהו כמו 5W RMS ב 4 אוהם עם אחוז עיוות של 0.05. לאחר מכן ההספק עולה ואיתו מזנק גם הרעש שנכנס לסיגנל. מצד שני בסביבת רכב האוזן שלנו כל כך לא יודעת לרדת לניואנסים "קטנוניים" ועיוות שמיע מתקבל רק לקראת סוף סקאלת הווליום של הרדיו דיסק.

הוא שאמרתי פעם, יש כל כך הרבה ערפל סביב נושא הכוח של המגברים ואנשים פשוט לא מודעים שלמעט וופרים וסאבים שבאמת דורשים הספקים נאים - שאר רכיבי המערכת מסתפקים במאית האחוז מהכוח המוצהר של המגבר שלהם.

איתמר.

פורסם

יש כל כך הרבה ערפל סביב נושא הכוח של המגברים ואנשים פשוט לא מודעים שלמעט וופרים וסאבים שבאמת דורשים הספקים נאים - שאר רכיבי המערכת מסתפקים במאית האחוז מהכוח המוצהר של המגבר שלהם.

+1 למשפט הזה!

אבל צריך רכיבים ברמה גבוהים! :lol:

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

• תוכן חדש...