Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי שילם את הבדיקה? בכל מקרה את הבאת את הרכב במצב תקין שהאוטו נוסע אותך לא אמור לעניין תירוצים ואני בטוח שבעל המכון לא ירצה להגיע לבית משפט ולהפסיד, תנסי להגיע איתם לפשרה אפילו חצי חצי בנזק כי הקלאץ היה נהרס לך מתישהו

אני לא שילמתי את הבדיקה, פולקסוואגן שלחו להם בפקס איזה טופס התחייבות כנראה, הם משלמים את הבדיקה.

נכון שמתישהו בטח היה מתקלקל הקלאץ, אבל אני נכנסתי היום למכון בדיקה כשממנו הייתי אמורה ליסוע למסור את הרכב לטרייד אין, כלומר זה שהקלאץ היה אולי זקוק להחלפה בעוד 30 אלף ק"מ, זה ממש לא משהו שהיתה לו איזושהי השפעה עלי...

הבעיה שלי כרגע היא שבכלל לא ברור לי האם הבעיה היא בקלאץ עצמו או ברכיבים הנלווים או גם וגם

אני צריכה לגרור את הרכב מהקומפיוטסט למוסך, ואם יתברר שזה בכלל לא הקלאץ, אז הם כבר כתבו לי בדוח בדיקה שהקלאץ פגום כלומר יורידו לי על זה בטריד אין.

פשוט לא יאומן, בעיקר שהכל בגלל הנסיעת מבחן הזאת, ובדקתי עם כמה אנשים שהלכו לקומפיוטסט לאחרונה ואף אחד מהם לא עשו לו נסיעת מבחן של בוחן. אין לי מושג למה אצלי הוא החליט לעשות, ובאיזו זכות ביצע אותה בצורה כזו פראית. איך אנשים סומכים על המכונים האלה ומפקידים בידיהם את הרכבים?

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פשוט מאד- נכנסת עם רכב תקין את צריכה לצאת עם רכב תקין. את צריכה לסכם איתם שאת מתקנת את הרכב והם משלמים את התיקון. שיפעילו ביטוח, שלא יפעילו זאת בעיה שלהם.

אם לא מסכימים בטוב תגידי להם שאת תתקני ותתבעי אותם בתביעות קטנות.

קחי את הרכב למוסך שלך, לאחר שיפרק ותראו בדיוק מה הנזק תחליטי אם לקחת שמאי או שאכן הקלאץ' היה בסוף חייו ומן הראוי לא להפיל את כל האשמה עליהם. לדעתי בכל מקרה הם צריכים לקחת אחריות כי גם קלאץ' תקין אפשר להרוס בזמן קצר מאד בהתנהגות פרועה. העובדה היא שהרכב נכנס תקין ויצא תקוע.

קלאץ' בסוף חייו יחליק, לא יגרום לאי יכולת להעביר הילוכים.

פורסם

תודה. זה בדיוק מה שאעשה.

אני אבדוק מה מציעים בפולקסוואגן כלומר כמה ירידת ערך הם קובעים לי בגלל הבעיה בקלאץ, אבל מניחה שהם יורידו לי כפול מאשר לגרור למוסך שלי ולתקן את זה. אם הם לא ישלמו את מחיר התיקון אני פשוט מאוד אתבע אותם. אין שום בעיה. ואכתוב את דעתי המלאה עליהם בפורום ואפנה לסוכנות האם של קומפיוטסט ולכל מי שרק אפשר וראוי, בכדי לקבל את מה שמגיע לי. פשוט חוצפה שלא תאמן. התנהגות פרועה, אין דברים כאלה.

המון תודה לכל המגיבים. עזרתם לי מאוד מאוד.

ענת

פורסם

את משתמשת במושגים לא נכונים: אין "ירידת ערך" בגלל בעיה בקלאץ'.

כשהקלאץ' יתוקן - תקבלי מן הסוכנות את ערכו של הרכב על פי מצבו.

את יכולה לברר בסוכנות כמה כסף יפחיתו עבור הרכב במצבו (קלאץ' תקול). ספרי להם כי מכון הבדיקה גרם נזק לרכב - אין לך סיבה להסתיר מהם את האירוע, (הם ודאי כבר קיבלו דווח ממכון הבדיקה).

בררי במוסך אמין מה עלות תיקון הקלאץ'.

כך תדעי אם כדאי לך לבצע את העסקה לפני או אחרי תיקון הרכב.

למכון הבדיקה יש ככל הנראה אחריות לתקלה ולכן את צריכה לתבוע מהם לתקן את הקלאץ'. אם הם לא מוכנים לקחת אחריות -תוכלי לתבוע אותם בעתיד אם אכן יוכך כי נגרם לקלאץ' שבר ולא בלאי הנובע משימוש רגיל. לשם כך תזדקקי לחוות דעת של מומחה שתהייה קבילה בבית משפט.

אל תתיחסי לשטויות של מכון הבדיקה לגבי "השתתפות עצמית". אין זה מעניינך אם הם מפעילים ביטוח או מממנים את התיקון על ידי קיבוץ נדבות. אם יש לך מכר משפטן שיסייע לך בכתיבת מכתב - זה הזמן לפעול מול מכון הבדיקה. כתיבה בפורום ופנייה ל"סוכנות האם" לא יסייעו לך אבל פנייה משפטית מנוסחת היטב ועניינית למנהל מכון הבדיקה להנהלת קומפיוטסט יכולה לסייע .

פורסם

תודה רבה לכולם על שלל העצות המועילות.

אני מקווה שזה יסתדר מחר, בכל מקרה אשוב לעדכן.

שימו לב כשאתם הולכים לבדיקות קנייה/מכירה - אסור לתת לבוחנים פרועים לעלות על הרכב ולהפליג לדרכם (חוצפה! אני עדיין רותחת על זה. פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומעת על בוחן שיוצא לסיבוב על רכב בלי לבקש רשות).

בכל מקרה, עורכי דין במשפחתי לא חסר, כך שבקטע הזה אני כלל לא דואגת, אך אני מקווה שזה יסתדר גם ללא עזרתם.

ראו מה מצאתי באתר של קומפיוטסט, תיאור של בדיקת רכב לקנייה והשלבים השונים,

הפלא ופלא אין פה שום זכר לזכותו של הבוחן לקחת את הרכב לסיבוב!! כתוב "בדיקת בוחן חזותית" וכן בדיקת מחשב ב-ל-ב-ד.

זה גם הגיוני שאסור לבוחן להוציא את הרכב לסיבוב בשכונה, הרי מאיפה הוא יודע אם מותר לו בכלל לנהוג ברכב? אולי יש ביטוח לנהג בלבד? ואם תעצור אותו משטרה או חלילה הוא יעשה תאונה ומישהו יפגע? ונניח שהרכב כלל אינו מבוטח... אין סיכוי שבעולם שמותר לבוחן לקחת רכב לסיבוב (הוא לא נסע איתו בתוך המתחם של מכון הרישוי, הוא יצא לכביש הראשי ונעלם לו במהירות עם הרכב!)

זה חמור מאוד.

בחרת רכב שמצא חן בעיניך?

בוא אלינו לקומפיוטסט ונבדוק אותו במכשיר ה-VCT, המכשירהממוחשב והמשוכלל היחיד בעולם לבדיקות רכב.

הבדיקה תבוצע בארבעה שלבים:

א. הרשמה במשרד, שבסופה יוזנו נתוני הרכב למחשב המרכזי ויגיעו לכל עמדות הבדיקה.

ב. בדיקת בוחן חזותית.

ג. בדיקת מחשב ה- VCT, שבסיומה ישלחו תוצאות הבדיקה אוטומטית למחשב ויונפק דוח צבעוני ומפורט של 8 עמודים.

ד. הבוחן שבחן את מכוניתך ישב איתך במשרדו ויסביר את המצב המדויק של המכונית הנבדקת.

לאחר שמיעת ההסבר, באפשרותך לקבל במשרד הראשי הערכת מחיר מומלצת לרכב.

רק בקומפיוטסט תקבל תעודת אחריות לשישה חודשים על תוצאות הבדיקה, לפי תנאי האחריות המודפסים בגב עמודי הבדיקה.

בהצלחה,

צוות קומפיוטסט ישראל

פורסם
מי שילם את הבדיקה? בכל מקרה את הבאת את הרכב במצב תקין שהאוטו נוסע אותך לא אמור לעניין תירוצים ואני בטוח שבעל המכון לא ירצה להגיע לבית משפט ולהפסיד, תנסי להגיע איתם לפשרה אפילו חצי חצי בנזק כי הקלאץ היה נהרס לך מתישהו

לדעתי את גם צריכה להתחלק איתם חצי חצי במנוע,הרי הוא מתי שהוא יהרס לך.

וגם חצי חצי על מרכב הרכב,הרי תאונה תיהיה מתי שהוא,ואם לא בטח הוא יגרט.

זה לא רכב חדש. בלאי יהיה קיים גם ברכב בן חצי שנה. כל עוד היא נכנסה עם רכב תקין היא צריכה לצאת איתו באותו מצב.

פורסם

חברים יש פה בעייה שהיא לאו דווקה בקלאץ מחליק, יש גם אפשרות שהוא שבר את המייסב לחץ, בכל מקרה אסור פה להתפשר עד שהמכון או סוכנות יבואן יקחו על עצמם את עלות התיקון.

אני גם מציע להצתייד בכל המסמכים הדרושים שיכולים לשמש אותך בבית המשפט ואפילו פרטי הבוחן.

מנסיון ברגע שיקבלו כתב תביעה הם ידברו אחרת לגמרי.

פורסם
חברים יש פה בעייה שהיא לאו דווקה בקלאץ מחליק, יש גם אפשרות שהוא שבר את המייסב לחץ, בכל מקרה אסור פה להתפשר עד שהמכון או סוכנות יבואן יקחו על עצמם את עלות התיקון.

אני גם מציע להצתייד בכל המסמכים הדרושים שיכולים לשמש אותך בבית המשפט ואפילו פרטי הבוחן.

מנסיון ברגע שיקבלו כתב תביעה הם ידברו אחרת לגמרי.

מרגע שהבנתי שלבוחן בכלל לא היתה זכות לפי חוק לקחת את האוטו שלי לסיבוב בשכונה - אני כבר ממש לא מודאגת,

הם ישלמו כל גרוש ממה שיעלה לי התיקון, גם אם זה יכלול קלאץ + מייסב לחץ + כל רכיב אחר שקשור לתיבת הילוכים ולקלאץ שהם הרסו.

אני חושבת שגם סוכנות פולקסוואגן ששלחה אותי לקומפיוטסט בטירת כרמל היא אחראית במידה מסוימת. מצופה מהם הרי לבחור במכון בדיקה איכותי שפועל על פי חוק, ועם כל הכבוד, בוחן שמסיים בדיקה ידנית וממוחשבת, מתניע, דופק רוורס ויוצא בדהרה לסיבוב מבלי לקבל אישור או לבקש רשות, מבלי לבדוק שיש ביטוח, מבלי לוודא שאני אולי רוצה להצטרף לנסיעה הזו - זו פשוט שערורייה - ומבחינתי גם פולקסוואגן אחראים, כי הם שלחו אותי למכון בדיקה הזה דווקא.

פורסם

שלום ענת ,מאוד לא נעים המקרה שחווית במיוחד כשנדמה שאת אדם שמאוד איכפת לו מהרכב שלו , ומי שמבין ויש לו רכב ידני יודע שכמעט אי אפשר לתת לאנשים אחרים לנהוג, כי הם פשוט הורסים ! . תלכי איתם עד הסוף אל תנוחי לרגע אחד , ומוסר השכל חשוב לכולם מהסיפור לעולם אל תתנו לבוחנים למיניהם לקחת לכם את הרכב ללא נוכחותכם !!! גם כשאתם משאירים את הרכב במוסך לטיפול , תדגישו שאתם לא מעוניינים שיעשו נסיעת מבחן ללא נוכחותכם . ואגב אני חושב ואפילו בטוח שזו אשמתו המלאה של הבוחן שלא ממש היה איכפת לו מהרכב שלך , קלאץ לא הולך ברגע אחד , והכי עצוב לי שאני בטוח שהוא טחן שם את הגיר בזמן שהקלאץ לא ממש הפריד .

פורסם
ומי שמבין ויש לו רכב ידני יודע שכמעט אי אפשר לתת לאנשים אחרים לנהוג, כי הם פשוט הורסים ! .

זה בדיוק העניין. שזה רכב ידני ואני תמיד מאוד עדינה עם ההילוכים. הבנאדם היחיד שאפשרתי לו לנהוג ברכב שלי זה רון ממוסך רון.

אני אשוב מחר לעדכן מה נסגר.

בסה"כ אני אומרת לעצמי שזה רק כסף, וגם אם אשלם עכשיו מחיר יקר על הנזק שהבוחן הזה גרם - אני אקבל כל שקל בחזרה כי אני לא מתכוונת לוותר להם. אשוב לעדכן אתכם גם אחרי שאקבל את כספי בחזרה (:

תודה מקרב לב לכולם, שוב. ולילה טוב.

פורסם

בשביל לבדוק תקינות רכב יש בין היתר לבצע עימו נסיעת מבחן. בכל בדיקת רכב במכון יערוך הבוחן נסיעת מבחן עם הרכב.

אבל..בין נסיעת מבחן לבין גרימת נזק יש הבדל ואין ספק שלמכון יש אחריות בדבר. יש לבדוק את הנזק שנגרם ולמעשה מהו הנזק. אבל, קחי בחשבון כי הרכב אינו חדש ולקלאץ יש בלאי. ומכאן שאם הקלאץ לבדו ניזוק - ייתכן ותאלצי להתחלק במידה כזו או אחרת עם המכון בעלותו (ושוב הרי לא הגעת למכון עם רכב חדש אלא עם רכב שקלאץ שלו לבטח משומש ובלומי ברמה כזו או אחרת).

ודרך אגב - לבוחן אין ענין אם לרכב יש ביטוח אם לאו, לבוחן יש ביטוח עצמי/אישי והוא אינו נזקק לביטוח שלך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
בשביל לבדוק תקינות רכב יש בין היתר לבצע עימו נסיעת מבחן. בכל בדיקת רכב במכון יערוך הבוחן נסיעת מבחן עם הרכב.

אבל..בין נסיעת מבחן לבין גרימת נזק יש הבדל ואין ספק שלמכון יש אחריות בדבר. יש לבדוק את הנזק שנגרם ולמעשה מהו הנזק. אבל, קחי בחשבון כי הרכב אינו חדש ולקלאץ יש בלאי. ומכאן שאם הקלאץ לבדו ניזוק - ייתכן ותאלצי להתחלק במידה כזו או אחרת עם המכון בעלותו (ושוב הרי לא הגעת למכון עם רכב חדש אלא עם רכב שקלאץ שלו לבטח משומש ובלומי ברמה כזו או אחרת).

ודרך אגב - לבוחן אין ענין אם לרכב יש ביטוח אם לאו, לבוחן יש ביטוח עצמי/אישי והוא אינו נזקק לביטוח שלך.

אני לא מסכים איתך.

גם אם בקלאץ' יש בלאי, הרי שבידיים שלה הוא היה מחזיק הרבה יותר זמן ממה שהיה מחזיק בידי הבוחן. גם אם הקלאץ' משומש, היא התייחסה אליו בעדינות ולא היתה שום סיבה לשבירתו. כמו בחנות-יש כלל "שברת-שילמת". שברו?שישלמו.

פורסם

מסכים עם מתן. אין סיבה שמצמד יסיים את חיו כשהדיסק או מיסב הלחץ שבורים.

זה קורה מהחלפת הילוכים תוך "זריקות" דוושה ולחץ רצוף על המצערת.

זו הסיבה שנהגים "ספורטיביים" ובעלי רכבי שטח שמעמיסים על המצמד הרבה יותר מנהג רגיל מתקינים סט מצמד מחוזק.

(אם תריץ את המונח הנ"ל בחיפוש של פורום שיפורים, תמצא שכל משפר שני מתחיל בהתקנת סט כזה).

אין שום סיבה שבוחן רכב ימתח כך את הרכב למגבלות.

חבל שחברי הפורום מנהלי מכוני בדיקה לא מגיבים בשרשור הזה.

הם היו יכולים לאמר בדיוק מה היה צריך להבחן בנסיעת המבחן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני לא מסכים איתך.

גם אם בקלאץ' יש בלאי, הרי שבידיים שלה הוא היה מחזיק הרבה יותר זמן ממה שהיה מחזיק בידי הבוחן. גם אם הקלאץ' משומש, היא התייחסה אליו בעדינות ולא היתה שום סיבה לשבירתו. כמו בחנות-יש כלל "שברת-שילמת". שברו?שישלמו.

בדיוק כך!

ולא רק זאת, אלא ששאלתי היום 4 מוסכניקים שונים מהם הסימנים של מצמד בלוי שעומד לסיים את חייו, וכולם נתנו לי סימנים אשר חד משמעית לא היו ברכב שלי. לא היתה לי בעיה בזינוק בעלייה, לא הרגשתי שהאוטו לא סוחב בעליות והטורים עולים, להפך, במודעה שפרסמתי למכירת הרכב כתבתי דבר אחד על הרכב וזה שהוא עוקף את כולם בעליות... אם הייתי חושבת שיש אפילו ספק קל שבקלים שפשוט במקרה המצמד גמר את חייו דווקא בידיים של הבוחן ואם לא הוא זה היה קורה לי, היום, אתמול או אפילו בחודש הבא, לא הייתי מבקשת מהם כלום. בניגוד לאופן ההתנהלות שתואר של המכון ובוחניו - אני בנאדם אמין ולא מחפשת אף פעם לגלגל אחריות על צד שלישי.

אני שבה ומזהירה את כל חברי הפורום שכל הסיפור הזה קרה לי בקומפיוטסט בטירת כרמל, תסיקו את המסקנות שלכם בעצמכם...

חבל שחברי הפורום מנהלי מכוני בדיקה לא מגיבים בשרשור הזה.

הם היו יכולים לאמר בדיוק מה היה צריך להבחן בנסיעת המבחן.

מעניין מאוד. לא ידעתי שבין חברי הפורום יש מנהלי מכוני בדיקה.

אני אשמח לדעת מאיפה נולד הנוהג הזה שבוחן לוקח רכב ל"נסיעת מבחן", למה זה לא כתוב באתר קומפיוטסט שמפרט את השלבים השונים לבדיקת רכב לפני מכירה/קניה, וגם איפה בעצם בדוח הבדיקה באה לידי ביטוי ההתרשמות האישית של הבוחן? כלומר מה בדיוק זה משרת (חוץ מאשר התאווררות קלה של הבוחן ודגימה של מספר נרחב של רכבים, שאין לו שום אחריות לגביהם והוא יכול לבד בלי שאף אחד רואה לקרוע להם את הצורה במשך מספר דקות, כי אולי הוא בדיוק שוקל לקנות רכב ורוצה לדעת מה יחזיק הכי הרבה זמן... או סיבה דומה אחרת?

וגם - איך זה שכשעשיתי טסט לרכב (אני תמיד הולכת למ.מ.מ) הבוחנים תמיד אומרים שהם לא יכולים לעשות את הטסט במקום בעל הרכב, כלומר בעל הרכב חייב לנהוג ברכב במהלך כל הטסט, כי אין להם ביטוח וזה אסור. מעניין שיש כללים מאוד שונים לגבי בדיקת מכירה/קנייה בקומפיוטסט טירת כרמל, ושאפילו לא צריך את אישור בעל הרכב בשביל לקחת אותו לסיבוב בשכונה. לבוחן החוצפן יש מזל שהוא בנהיגתו הפרועה רק גרם נזק ממוני ולא חלילה הרג בנאדם.

פורסם

ענת אני חושש שבמכון הבדיקה זילזלו בערכך ולא יודעים שאת מתייעצת עם האנשים הנכונים וחשבו שיוכלו להפיל את עלות התיקון עלייך.

נראה לי שאת הטענות שיש כאן ולאור מה שלמדת מחברי הפורום את כבר עכשיו צריכה לשלוח להם מכתב מעורך דין ואז הם יעשו את הצעד שלהם אחורה ויתקנו לך את הרכב.

עוד אני טיפה מודאג מכך שהרכב כבר מס' ימים אצלם כך שיש להם את האפשרות לעשות כל העולה על רוחם עם הרכב ואז לספר לך מה שיהיה להם נוח לא אומר שזה אכן יקרה אבל תיזהרי מזה.

• תוכן חדש...