Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייעוד: נסיעה יומיומית ירושליים - ת"א. למשך כשנה וחצי.

דרישות:

- נוח יחסית (בכל זאת, צריך לבלות בו הרבה זמן)

- בטיחות. 5 כוכבים (4 יתקבלו רק במחיר זנות). ABS ו ESP חובה.

- חסכוני. מחירי הדלק אסטרונומיים. לכן צריך רכב שעושה 1:20 לפחות בבין עירוני. (טוב נו, גם אחד ל 18 במחיר זנות ילך)

- אמינות. ללא מוסכים וכאבי ראש מיותרים.

- ידני! (לא מוכן לחשוב על רכבי נכים (בינתיים) ).

- זריז יחסית. 0-100 באיזור ה 10 שניות (טוב נו, גם 12 במחיר זנות ילך).

גודל לא קריטי. גם פנדה יהיה טוב. (אבל פנדה לא ממש טוב לבין עירוני, כנראה).

צורה (סדאן, האצ'בק, סטיישן) גם לא קריטי. אם כי כנראה שנעדיף האצ'בק.

אני בכוונה לא מגדיר כרגע מחיר ושנתון (כמובן שרצוי כמה שיותר חדש וכמה שיותר זול) היות ואני לא בטוח שהדרישות שלי לא יחייבו אותי לקנות חדש. בכל מקרה, הרכב ירכש ע"י לקיחת הלוואה. בין אם 20K או 120K, זו עדיין תהיה הלוואה.

יש רעיונות?

תודה מראש, טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

ביקשתי משהו הזוי?

לא דיברתי יפה?

:puppydoge

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם

טויוטה יאריס עונה לדרישות, עולה 99 אלף נדמה לי לידנית.

ויש את סיאט איביזה שאני לא יודעת כמה עולה הגרסה הידנית שלהם, אבל יש להם מכירה עד מחר. הרובוטית עולה 104 בערך על הכביש. הבנתי שלפני שבועיים-שלושה מכרו סקודה חדשה סביב 80 אלף שקל לידנית, אבל המבצע הזה כנראה נגמר.

פורסם

אם אתה יכול וזה כן ניכנס בתקציב, הייתי ממליץ לך לבדוק אפשרות לפיאט בראבו ידנית.

הדרישה ל ESP ולרכב ידני וכמה שיותר חדש וכמה שיותר זול עושה חיים קשים.

קצת קשה בלי תקציב.

פורסם

מצטרף להמלצת קודמי. עד לסוף החודש 10K הנחה בדמות דלק חינם עד לסוף השנה. פשוט מגוחך שניתן לקנות את האוטו הזה במחיר של מזדה 2 או יאריס או משהו כזה.

פורסם

באמת קשה בלי שתגדיר מסגרת תקציב אפילו רק כנקודת ציון ולא כגבול סופי.

אני מאוד תומך בגישת הדיזל, שווה להתאמץ ולחפש תחנת דלק באיזור שמוכרת סולר בהנחה ניכרת ותוכל לחסוך יופי וגם להינות מביצועים טובים.

אם מדובר בחדש אני מצליח לחשוב על C3 פיקאסו דיזל שנשמע שהיא מתאימה כמו כפפה.

גם סקודה פביה דיזל נכנסת כאופציה שמתאימה לדרישות.

קיה סיד דיזל נמכרת כסטיישן בלבד אבל כבונס היא מאוד מרווחת בגירסה הזאת. הביצועים טובים מאוד ועל האמינות יעידו נהגי המוניות.

כמשומשות עולה לי לראש ג'טה דיזל ידנית שאמנם נמכרה בעיקר למורי נהיגה ונהגי מוניות אבל מדי פעם צצה בלוחות גם אחת פרטית, כמובן שגם אחותה האוקטביה רלוונטית בדיוק כמוה ואולי מעט נפוצה יותר.

המגאן דיזל הידנית מאוד מבוקשת ולכן נראה לי שיהיה קצת בעייתי למצוא רכב כזה.

אם תציין מסגרת תקציב אפילו מאוד כללית יהיה קצת יותר קל להתפקד על אופציות ראויות.

בהצלחה וסופ"ש נעים.

פורסם

זול לקניה, בטיחותי, נוח, ידני, חיסכוני מאוד - רנו מגאן DCI.

בסביבות 50 אלף ש"ח נמכרת מודל 2008.

מה שנשאר , זה למצוא מכונית שמורה שלא עברה כבר ב 3 השנים קילומטראז' מטורף.

היתה כאן דוגמא של מה לחפש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=350268&highlight=%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F+DCI

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין שום רע בפנדה לדעתי לנסיעה בינעירונית. היא זולה, חסכונית ואם תקנה צעירה שטופלה כמו שצריך תהנה גם מאמינות טובה.

אני התלבטתי לא מזמן בין פנדה לגטס והייתי קרוב כהוא זה לרכישת פנדה.. בסוף קניתי גטס.

אגב, בנהיגה רגועה בכביש החוף הגעתי במיכל הראשון לצריכה בינעירונית של 1:18.42 עם הגטס. יש לה ABS אני לא בטוח לגבי הנתון השני שציינת.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

לפני שאני מתייחס פרטנית לכל אחת מהאפשרויות, נושא התקציב בעיתי. אני לא בטוח שעקב הדרישות יש רכב "יד שניה" שמתאים. בהתחלה חשבתי על פונטו ספייס אבל מטריד אותי נושא הבלאי הגבוה שצפוי והבטיחות.

דיזלים:

לא בקיא בנושא תחנות דלק זולות, אבל לא נראה לי שיש בסביבתי כאלה (דרום תל אביב).

מצד שני, יש היום מנועי בנזין מודרניים שיודעם לתת את אותה הצריכה (מנועי ה TSI של VW ואלה של פיאט). כך שהיתרון של הדיזל מתגמד מבחינתי.

את המגאן אני פחות אוהב (לא רק בגלל הסטיגמות) אלא גם (ובעיקר) תנוחת הנהיגה. לא מתחבר אליה. גם רנו מציקים לי בשנים האחרונות עם העיצוב (לא אומר שהוא רע. פשוט אני לא מתחבר אליו).

אם כבר בפיאט חדשה עסקינן - אז לא בראבו (שוב, עיצוב. אנמי ומגושם מדי). מה גם שאני לא צריך את הגודל. לטעמי הגרנדה evo (מולטיג'ט, 1.4) היא בול!

אבל משהו מפחיד אותי בצניחת הערך של פיאט חדשה :( לך תמכור אחת בעוד 3 שנים. גם עם ק"מ גבוה וגם פיאט...

פנדה - עם כל האהבה שלי לפנדה (רכב חמוווד - לעיר) היא לא בדיוק הרכב המוצלח למרחקים כאלה ברמה יומית. לא חזקה מספיק, לא יציבה מספיק. קטנה זריזה וקופצנית - רכב עירוני למהדרין. אין שום בעיה לעשות איתה את הנסיעה הזו. אבל ברמה יומית זה כבר יהיה מעיק.

אם כך, עד כה בקטג' החדשים יש לנו את: פיאט פונטו evo (מולטיג'ט) וה C3 פיקאסו דיזל.

מה במשומשות? הפונטו ספייס?

וחוץ מפיאט?

נ.ב.

גטס זה לא רכב מבחינתי...

טל.

פורסם

שאלו אותך, ואני מזכיר שוב. תקציב!!

גם הלוואה צריך להחזיר, לכן אתה לא יכול לזרוק "20K או 120K" - אם אתה זקוק להלואה עליך לבדוק כמה תוכל לקחת לפי יכולת ההחזר שלך. נקודת מוצא טובה יהיה פקיד ההלוואות המטפל בחשבון הבנק שלך. האם יש לך 2,000 ש"ח לחודש לצורך החזר הלואה של 120K? ומה יקרה עם עליית הריבית הצפויה? אין טעם לזרוק מספרים בלי להגדיר את הצרכים והיכולת. את הצרכים אפשר להסיק מכך שאתה מחפש רכב קטן, אבל היכולת הכלכלית שלך היא חידה.

בקיצור - הכן שיעורי בית לגבי התקציב ואז חזור לפורום, אני בטוח שתקבל עצה טובה במסגרת יכולותיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, ננסה בדרך זו:

אני כן יכול לקחת הלוואה של 120K ל 5 שנים, וכנראה שאני גם אעמוד בהחזרים שלה. האם אני בטוח שארצה לעשות זאת? לא ממש.

אם הדרך היחידה לקנות רכב שיעמוד בכל הדרישות היא לקחת הלוואה כזו - אז אין ברירה וזה מה שאני אעשה.

אבל אם אני יכול להשיג משהו סביר (הסעיפים עם ה"מחיר זנות") ב 20-30 אלף יש מצב שאני אבחר באפשרות זו.

לכן אני מנסה להבין כרגע איפה אני עומד מבחינת "מה אני צריך". לקנות חדש אני כנראה יכול, אבל ממש לא בטוח שגם רוצה.

לסיכום:

- רכבים שעומדים בכל הדרישות (ב100% לפחות) - התקציב עד 120K.

- רכבים שעומדים חלקית - 20-30 אש"ח.

שוב תודה.

טל.

פורסם

הגדרות תקציב שלך מוזרות ביותר.

זה מקביל ל-"תמליצו לי על וילה בקיסריה, אבל אם יש משהו במחיר זנות, אני מוכן לקחת גם יחידת דיור בקריית גת"

בעיקרון אמרת שהנסועה אמורה להיות כזאת למשך שנה וחצי, אך אם זאת עושה רושם שאתה מעוניין להחזיק ברכב הרבה יותר זמן.

ככה שתסביר את עצמך בקטע הזה.

הדרישה שלך לרכב בטיחותי,ידני, שהוא לא דיזל לא משאירה לך יותר מדי אופציות.

יש לך את האפשרות של הפלקווסגנים למינהם עם מנועי ה-TSI

ואם תהיה מוכן להתפשר גם על גיר רובוטי, יפתחו לך עוד אופציות

פורסם

אני רק יכול להגיד שאבא שלי עושה קריות- נהלל שזה גם לא מעט ובסה"כ מדובר בדרך בין עירונית לכל דבר. הוא עושה זאת עם ה-C1 החדשה שלנו שלדעתי יכולה להתאים לך בול.

מדובר על רכב עם 4 כוכבי בטיחות, 6 כריות אויר וגם ESP

מדובר על רכב חסכוני מאוד! בנסיעה רגועה (שחלקה גם בעיר) הגענו לממוצע (ואני מדבר על בדיקה בתחנת דלק, לא חישובים לפי המחשב) של כ-1:19 לערך.

הרכב אמור להיות אמין סה"כ - אין שום דבר מתוחכם בו, התיבה ידנית, המנוע 3 צד' של טויוטה (כמו רוב הרכב).

מבחינת זריזות - אין לדעתי רכב בגודל שלה שזריז בהרבה. הנתון הרשמי אומר 13.7 שאם אני לא טועה זה בערך כמו המאזדה 3 - בכלל לא רע. סה"כ מרגיש הרבה יותר מהר מהנתון הרשמי. לגבי נוחות, אני רק יכול להגיד בראש ובראשונה שאבא שהוא 1.87 ואני, קטנצ'יק שכמוני, 1.85 יכולים להכנס בקלות ובנוחות רבה אחד אחרי השני ברכב הזה כשיש מספיק מקום לרגליים ולראש.

לגבי נוחות נסיעה - יש לי סקודה 1.2TSI שנת 2010 להשוואה ואני יכול להגיד לך חד משמעית שה-C1 נוחה לפחות באותה מידה.

לשיקולך,

בהצלחה בבחירה.

נ.ב.

על הדרך אתה מקבל רכב חדש מהניילונים שעולה 65K

פורסם

אני אכן מתכנן להחזיק את הרכב "קצת" יותר מהשנה וחצי האלו.

אם כי אני לא יודע מה יהיה אופי השימוש בעוד שנה וחצי (סביר להניח שהנסועה תקטן, אבל לא יודע עד כמה).

לגבי הגדרות התקציב. אני רוצה רכב לפי ההדרישות הנ"ל - כמה שיותר זול. יש סעיפים שעבור הורדה (משמעותית) במחיר אני מוכן להתפשר עליהם.

אני לא נגד הדיזלים. נהפוך הוא. אני רק אומר שאם לפני כך וכך שנים לא היתה לי ברירה אחרת (חוץ מדיזל) אז היום יש. יש היום מנועי בנזין עם ביצועים דומים לאלה של הדיזל (ההפרשים זניחים למדי). אני כמובן מדבר על הביצועים "על הנייר". לא יודע עד כמה ההבדל יהיה משמעותי "בעולם האמיתי".

לגבי הגיר הרובוטי, אני אשמח לדוגמאות. למיטב ידיעתי - כל מה שמוצע עם גיר רובוטי, נכון להיום, מוצע גם עם גיר ידני (רק בפחות כסף). לא?

טל.

פורסם

אגב, בעיה קטנה שיש לי עם רכבים צרפתים (לא, לא הסטיגמות על האמינות) היא מע' ה ESP של רובן.

לא אוהב את התפקוד שלה במצבי חרום. זאת של הגרמנים טובה יותר לטעמי.

• תוכן חדש...