Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שאני בדעה עם עופר, אחרי הכל מה פיליפס קשורים לרמקולים לרכב.

בכל אופן אני יורד עוד מעט לרכב ואעלה תמונות.תקפידו להיכנס לשרשור בבקשה, אני רוצה תוצאות חיוביות וכרגע רק אתם יכולים לעזור.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין כזה דבר רמקול צורם , צרימה קשורה לאות שהרמקול מקבל נטו. אלה אם כן הספקת להרוס אותם , מה שלא קשה מדיי אם שמעת בווליום גבוהה כשהמגבר על CLIPPING.

היציאות ברדיו דיסק הם 2 וולט , המגבר 60 RMS ב 14.4 וולט , זאת אומרת 45 RMS ב 12.8 , ה GAIN לפי דעתי מכוון נמוך מדיי בשביל 2 וולט ואתה יכול להגביר אותו קצת , הבעיה אם אתה מכוון נמוך מדיי GAIN המגבר מנחית את עצמו ואז מה 45 RMS האלה אתה מקבל 35 , עם 35 RMS זה קל מאוד להגיע ל CLIPPING.

דברים ראשונים שהייתי עושה :

- תנסה לנתק את המגבר לראות אם עדיין צורם , אם כן כנראה התעללת ברמקולים מספיק והם שבקו חיים.

אם לא תבין שווליום זה עיניין יחסי , אם יש לך 35 RMS לשמוע איתם על רמקול לא נציל זה בכלל לא הרבה במיוחד ברכב לכן יש גבול לווליום שאתה יכול לשמוע איתו , והוא בכלל לא גבוה , אם ה GAIN מכוון על חצי אז הייתי אומר שמעבר לעשרים מתוך לדוגמא חמישים בווליום אתה כבר ב CLIPPING , כן זה אומר שאסור לך לעבור את החצי בווליום עם הציוד שלך , הרבה אנשים לא מבינים את זה ומגבירים ומגבירים ומוסיפים +6 באס ברדיו דיסק כי למה לא ולא מבינים שהרמקול דורש כוח שהמגבר לא מסוגל לספק לו והוא נכנס ל CLIPPING.

עוד דברים שאתה יכול לבדוק :

- הארקה של הרדיו דיסק וגם של המגבר , זה חשוב.

- תבדוק חיווט , בעיקר RCA , שמחובר כמו שצריך , יותר טוב אם תחליף בשביל לבדוק.

- תוריד כל BASS BOOST וכל דבר שמגביר לך אפילו בדציבל תדר מסויים , גם ברדיו דיסק וגם במגבר ואולי בקרוס אפילו , אם הגברת באס הרבה אז העשרים מתוך חמישים ווליום שאתה יכול לשמוע יורד לעשר.

אם הכל בסדר , כל ה BASS BOOST והאיקווליזרים על אפס , ואתה שומע על חצי ווליום לדוגמא זה לא אמור לצרום והייתי אומר שהרסת את הרמקולים.

יותר מזה אין לך הרבה מה לעשות , שום רמקול לא אמור לצרום , הרמקול המובנה ברכב שלך תוצרת AIWA שעלה 3 סנט לייצר לא צורם כי רמקול זה דבר פשוט מאוד ואין לו שום דרך לעשות רעש אלה אם כן מדובר ברעש מכני כי הרמקול הרוס , מי שחושב אחרת מצחיק.

אישית אני חושב שהספקת להרוס את הרמקול בגלל ששמעת יותר מדיי זמן ב CLIPPING.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

CLIPPING זה כשהמגבר , שאמור לספק לרמקול אותו סינוס מלאים , מספק לו אותות סינוס קטועים.

זה קורה בגלל שהרמקול דורש מהמגבר מתח שהוא לא מסוגל לתת לו , אבל הוא מנסה בכל מקרה.

הרמקול אמור לקבל את זה :

mainpower_sine_wave.jpg

אבל הוא מקבל את זה :

d101_02.gif

כמה שזה יותר גרוע וכמה שיותר כוח הרמקול דורש מהמגבר ככה זה יותר גרוע , אתה תהיה מופתע כמה כוח רמקול לא נציל שעובד על +6DB באס שאמור להפיק 60 הרץ בצורה נקייה דורש ( אישית אני חושב ש 80% מהפורום שומע על קליפינג בלי ידיעתו , אמרתי את זה בעבר )

בתמונה זה עוד נראה טוב , תדמיין אונס של הגל עם סכין שעושים איתה בר מצווה.

יש אנשים שמאוד רגישים לזה , אני לדוגמא יכול לשבת אצל בן אדם באוטו ולהגיד שאני שומע רעשים והוא לא יבין על מה לעזעזל אני מדבר.

יכול להיות ש"אני לא ערס" הוא מסוג האנשים האלה , או שהוא שומע בווליום גבוה מדיי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אפשרי להרוס רמקול והוא עוד ימשיך לנגן טוב?

בכל אופן אני לא חושב שזה המקרה, כי הטוויטר צרם תמיד, מאז שקניתי את הרמקולים האלה. רק חיבור לאחוריים קצת מונע צרימה.אז אני לא חושב שצריך ישר לקבוע שהרמקולים נהרסו. ואם הם נהרסו אני אעשה בית ספר לחנות שקניתי את הרמקולים, גם סידרו אותי וגם הרוויחו עליי כסף.

בקשר למגבר הכל בסדר, עשה עבודה סבירה ונוחה.

עריכה: מצטער, איני יכול לצלם. אין מצלמה כרגע.

עריכה נוספת: אבל הווליום לא השתנה חברים. 90 אחוז מהשירים מתחילים להתעוות בעוצמה שהייתי שם ברדיו דיסק. וחוץ מזה אני לפני המגבר שמתי על לפעמים 25-26 ווליום מתוך 32 אבל לא לנסיעות של שעה ושל חצי שעה, אלא של 5-10 דקות גג רק כדי לעשות "קצת פוזה" ולשמח את החברים. ככה ש5-10 דקות לא חושב שזה עלול להרוס משהו. ואם אי אפשר לשמוע מוזיקה עם רמקול ללא מגבר בווליום די גבוה ברדיו דיסק אז המצב קשה.

עריכה נוספת ( חח):

המגבר הוא 50 או 60 רמס בדיוק כמו הקומפוננט, ככה שלהיכנס לקיליפינג לא נראה לי שנכנסתי.

פורסם

XD תרשה לי לצחוק על הדימיון D:

מממ פחות או יותר הבנתי ..

זה עלול לגרום לרמקול לאבד את יכולותיו בכלל לא ?

מעבר לזה שזה כבר קרה ..

פורסם

פה אתה צריך להבדיל בין רעשים מכניים שהרמקול יוצר כי הוא הרוס או רעשים שנובעים מקליפינג כי האות שהרמקול מקבל הרוס.

אני לא יכול לעזור לך עם זה כי שני הדברים האלה יכולים להישמע אותו דבר , תנסה להחליף רמקולים לבדוק את זה.

תנסה לבדוק חיווט , אם הכל מכוון כמו שצריך הבעיה היא שהרסת את הרמקולים , אם ככה זה נשמע מיום הרכישה אז הכיוונים לא נכונים ותעשה מה שאמרתי , מגבר לא עושה רעשים אם הוא מחובר כמו שצריך , רמקול לא עושה רעשים מעצמו אם הוא חדש , זה כיוונים או חיבורים או שאתה פשוט שומע בווליום גבוהה מדיי בשביל המגבר , כי הוא חלש יחסית.

לפעמים הווליום המקסימלי שאה יכול להגיע אליו עם מערכת מובנית היא דווקא גבוהה יותר מהווליום שאתה יכול להגיע אליו עם הגברה , כי המערכת המובנית מכוונת כמו שצריך והרמקולים מאוד נצילים , המגבר שלך סה"כ חזק יותר בפי 2 וחצי מההגברה של הרדיו דיסק.

תחשוב שבשביל שרמקול X ינגן בפי 2 ווליום , לדוגמא כמו שבן אדם הגיוני יחשוב שהמערכת שהוא שילם עליה עכשיו 2000 שקל יכולה להישמע על פני החרא שבא עם האוטו שלו , הרמקול צריך לקבל פי 10 יותר כוח .

עריכה : אני לא ערס כמה שהמגבר מוצהר ביחס לרמקול זה לא רלוונטי , זה הכל עיניין של ווליום , עכשיו המגבר שלך מוציא בערך 35 RMS , ההגברה המקורית של הרדיו דיסק היא באזור ה 15 RMS.

אתה אמור לשמוע על פחות או יותר על אותו הווליום כמו שלפני המגבר , למה אתה צריך מגבר אתה שואל ? כי המגבר מספק את כל הכוח שלו ( אם הוא לא בקליפינג ) על אחוז עיוות אפסי בעוד שההגברה של הרדיו דיסק מספקת את הכוח הזה , אם הווליום גבוהה מדיי עם הרבה רעשים , אבל תהיה מופתע שיש אנשים שלא שומעים את זה גם ותהיה מופתע שאם מגבר שעולה אפילו 400 שקל של חברה בשם "שטיחי פאהד עכו" ישמע בדיוק אותו דבר כמו כל מגבר אחר עלי אדמות אם הוא בעל אותו ההספק ופחות או יותר אותם הנתונים ואם הוא לא עובד בקליפינג ועובד על כ 85% , כמובן שאנשים יתווכחו על זה , אבל הם צריכים שיעור בחשמל.

כמובן שאם זה מגבר בוטיק איטלקי עם שם של כוכבת פורנו , כל זה לא רלוונטי כי הוא מתקן את האות אוטומתי ושומעים דבש וחלב . חוקי חשמל לא פועלים על מגברים כאלה. ....... ;)

בוא לא ניכנס לזה מעבר לעקיצה הקטנה שלי לפני שאני מתחיל לקבל הזהרות מאנשים שמוכרים מגברים ב 5000 שקל עם חלקים בפנים שאני מוצא במגברים ב 500.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

האמת אחרי שהוא התקין ועבר לכיוונים של המגבר אז הרגשתי שזה היה על עוצמה גבוהה תוך כדי כיוון ועם עיותים, הבעיה היא שאני לא זוכר אם זה היה קם בקדמיים או באחוריים.

אני אישית לא מאמין שנהרסו הרמקולים.

המתקין אמר שהוא שומע צליל נקי וחלק והסביר לי לא לעבור את מה שלא צריך לעבור וככה וככה.

הצרימה היא מאוד חדה ובאמת אי אפשר לשמוע ככה.

העניין הוא שהטוויטר צורם כי ככה הוא נולד, מנסיון, הרי הייתי חודשיים בלי מגבר.

העניין הוא שהעוצמה נשארה אותה עוצמה. אולי קצת השתפר אבל לא באופן שתאמר: וואו! איזה הבדל".

עריכה לזה שמעליי:

כן, הוא אמר לי שהוא יכוון לי את המגבר ל35-40 רמס גג. ולא ייתן לי את כל העוצמה של המגבר לרמקולים שיכולים לספוג 50 כי גם ב50 כנראה הם יילכו.

אבל עדיין, העוצמה לא השתנתה, זה לא ייתכן. מגבר מוסיף משהו, ובמקרה שלי או שהוסיף צרימות יתר מהטוויטר או שהעוצמה קצת נהייתה יותר נקיה אבל ממש לא גדלה.

פורסם

רמקול שמוצהר 50 RMS לדוגמא אומר שהוא יכול לעבוד בווליום X , מעבר לווליום הזה הרמקול ידרוש יותר מ 50 RMS ואז היצרן כאילו מסיר אחריות מעליו כי הרמקול לא בנוי מכנית לעבוד עם הספק כזה כל הזמן.

המתקין שלך טועה בביטוי הזה , כי אתה יכול לשדך לרמקול גם 12 אלף RMS ולא יקרא לו כלום , זה הכל עיניין של ווליום.

אם אתה שומע על 0.5% ווליום המגבר מוציא לרמקולים שלך בדיוק 50 RMS.

טוויטרים זולים זה דבר מסוכן , רבים מהם נשמעים כמו חרא גם בווליום אפסי , כי היצרן מנסה לגרום להם להישמע יותר חדים כדי להישמע יותר איכותיים והטוויטר לא מאוזן בכל ספקטרום התדרים שהוא מנגן , אין רמקול כזה בעצם שהוא שטוח ומנגן את מה שהוא מקבל נטו , כל רמקול עושה מניפולציה כזאת או אחרת בשביל להישמע ככה וככה , לדוגמא למה מורל נשמע "רך" ? כי היצרן מנחית במכוון את תדרי המיד ביחס לתדרים האחרים , בן אדם שלא מבין יותר מדיי יגיד "וואו איזה רך הוא נשמע".

אז הטוויטר שלך שבנוי לעבוד עם קצת RMS ( קח בחשבון שהקרוס אובר מנחית גם ) מקבל יותר מדיי , ובגלל שהוא גם ככה מגביר תדרים מסויימים אתה מגיע למצב שהוא תמיד נשמע כמו חרא כי תדרים מסויימים בקליפינג כמעו בכל ווליום , למה אתה שומע את זה דווקא בטוויטרים ? כי האוזניים שלנו יותר רגישות לתדרים גבוהים כאלה , לדוגמא לשמוע באס ב 40 הרץ על קליפינג זה מאוד קשה . לשמוע עיוותים ב 12 אלף הרץ זה קל וישר שומעים.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אין לך מה לעשות עם העוצמה , זה הווליום שהמערכת שלך בנויה לעבוד איתו.

אין לך מה לעשות עם הטוויטרים כי הם לא איכותיים .

אולי הציפיות שלך גבוהות מדיי , אולי אתה שומע בווליום גבוהה מדיי למרות שאתה אומר שלא , אולי הרמקול הספיק להיהרס למרות שלא נראה לי , אולי זה הכיוונים למרות שגם לא נראה לי אם אתה אומר שהכל על אפס , אולי ברדיו דיסק יש לך +10 על "HIGH" ואתה שוכח , אולי זה הארקות וחיבורים ואלי זה כבל RCA הרוס או לא מחובר כמו שצריך ( שים לך שלא אמרתי זול ) למרות שזה נדיר יחסית .

כשאתה קונה מגבר חלש וזול ( גם על מגברים נופלת המניפולציה של האות כי אין מגבר שמגביר לך בצורה מושלמת ) , אולי קנית מגבר שמגביר תמיד תדרים גבוהים כי הוא חש את עצמו מגבר מנורות , תוסיף לזה את העובדה שאולי הטוויטר שלך בגלל שהוא זול היצרן כיוון אותו עם הגברה של 3 דציבל ב 16 אלף קילוהרץ בשביל שהוא ישמע יותר איכותי , ואולי גם הרדיו דיסק שלך עושה מניפולציה כזאת או אחרת ... כל זה מאוד אפשרי עם ציוד זול.

בעצם אתה מקבל מערכת שהתדרים הגבוהים יצרמו בלי קשר , וזה אפשרי מאוד.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תראה קשה מאוד לעזור לך דרך המחשב מכיוון שאי אפשר לשמוע את מה שאתה שומע ולא אוהב.

לי אישית נשמע כאילו אתה פשוט לא אוהב את אופי הצליל של הקומפוננט. בדיוק בגלל מצבים כאלה ממליצים לשמוע לפני שרוכשים. חפש בHU להוריד TREBLE או HIGH , אולי אפילו LOUDNESS. יכול להיות שהסיבה לכך שאתה לא אוהב את הצליל היא שברגע שהתקינו לך את המגבר וניתקו את הHU ההגדרות שהיו לך מקום ושאהבת התאפסו ולא כיוונת אותם מחדש. יכול להיות גם שתצטרך לחפש כיוונים אחרים אחרי הוספת מגבר.

יכול להיות שיש לך כיוון עוצמה בקרוסאובר ושהטוויטר מכון על + משהו. (לא מכיר את הקומפוננט הספציפי הזה)

קודם כל תבדוק את הדרים האלה לפני שאתה רץ להחליף קומפוננט, חיווט או כל מני דברים.

בקשר לגיין אני לא מאמין שיש קשר כלשהו בינו לבין מה שאתה מתאר, ואם אתה באמת רוצה לגעת אז עדיף שתסמן את המקום ותנסה להוריד.

מה שנאמר על עיווטים כאן זה לא מלא. הם יכולים לנבוע גם כתוצאה מחוסר כוח של המגבר וגם מחוסר יכולת של הרמקול לעמוד בכוח שהוא מקבל. בכל מקרה מה שאתה מתאר לא קשור לזה.

פורסם

8)אתה פוגע במגבר שלי, שמעתי שהוא דווקא נחמד מאוד. והוא לא כזה זול, נמכר היום ב1200 שקל בערך.:-D

ועכשיו ברצינות, רציתי לתקן את עצמי, המתקין אמר שיש לי עוד להעלות חצי גיין, ולא שהגיין על חצי. אבל לא צריך כי זה מסוכן.

בקיצור :roll: בטוח יש פתרון.:-(

לזה שמעליי

אני מתלונן על אי שינוי עוצמה ואיכות לטובה.

העוצמה השתפרה במעט ללא עיוות אבל ממש לא מורגש והאיכות כמו שציינתי, הטוויטרים הם סכין באוזניים.

זו הבעיה העיקרית.

המגבר נחמד מאוד ואין לי בעיה איתו.

פורסם
הם יכולים לנבוע גם כתוצאה מחוסר כוח של המגבר וגם מחוסר יכולת של הרמקול לעמוד בכוח שהוא מקבל. בכל מקרה מה שאתה מתאר לא קשור לזה.

המגבר מוציא לו ביום טוב 40 RMS , הרמקול בנוי לקבל 50 RMS כל היום , בגלל זה הוא מוצהר ככה.

יכול להיות ויכול להיות לא צריך לנחש כלום כל המידע קיים , או שהמגבר בקליפינג בווליום שהוא שומע בו או שלא , אם לא אז הכל בסדר . איך מה שהוא מתאר לא קשור לזה אם הוא אומר לך שלפני המגבר זה נשמע לו בסדר ?

המתקין שלך לא מבין מהחיים שלו ( אל תדאג זה מאפיין כל מתקין שלישי בארץ ) , בורר GAIN זה לא בורר ווליום , אם תכוון אותו על 90% יהיה לך רעשים בכל ווליום.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

DIFORCE אם הקומפוננט שלו קיבל מספיק כוח מ HU איך יכול להיות שממגבר הוא לא. המגבר בטוח נותן לו יותר כוח מה HU.

לדעתי או התאפסו לו ההגדרות, או שפשוט הטוויטר הזה חד מדי בשבילו, ועכשיו הוא שם לב לזה בגלל המגבר. אם בHU יש לו אפשרות לכוון תדרים הבנפרד (אני בספק) אז אפשר להוריד טיפה את הגבוהים ובכך לגרום לטוויטר להיות יותר נעים כמובן עד גבול מסוים.

לפותח השירשור כדי שאחרי הוספת מגבר תוכל לעלות את הווליום יותר גבוה צריך דבר ראשון חיתוכים נכונים ודבר שני קומפוננט שמסוגל לספוג ותר RMS.

• תוכן חדש...