Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו, אני ממש ממש מודה לכם, כל מי שאמר פה, המגבר לא שרף לי את הרמקולים, אבל הוא שרף לי את הטוויטר הימני, בשום אופן כרגע הימני לא מנגן(הרמקול כן) ועכשיו אני מבין שהטוויטר השמאלי או שמקבל את הכל או שהוא גם בדרך להישרף, וואי וואי איזה בלאגן.

תודה לכם, אני אלך מחר למתקין ונראה מה יהיה.

עכשיו הבנתי שטוויטר פשוט הלך.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלא תחשוב שהטוויטר נשרף לך מעודף עוצמה,הוא נשרף מעיוות.

במערכת הקודמת שלי הגברתי סט של רוקפורד שמוצהר 60 וואט RMS עם מגבר של מעל 100 וואט RMS לערוץ.

הכל עניין של כיוון.

בשיפוצים...

פורסם

זה לא הגיוני מעיות, אני ידוע בוודאות שהמגבר לא מכוון על שיא עוצמתו(45-50)

הוא נשרף כי הוא לא איכותי, מה יש לי לומר, זאת האמת וחבל ששלמתי עליו כסף לפני חודשיים, שירתו בכבוד אבל לא מסוגלים להיות מחוזקים על ידי מגבר.

עריכה: אה, התכוונת לכיוונים.

פורסם

סליחה על ההקפצה 3 שעות לפני 24 שעות אבל זה הינו הך.

בכל אופן הלכתי היום למתקין, חיברתי טוויטרים חדשים ונחשו מה?הטוויטר הימני עדיין לא מנגן(:

נשרף לי כנראה הקרוסובר. הבשורה היותר גרועה היא שהרמקולים לא שייכים למתקינים של המגבר.

עכשיו אני כנראה אנתק את הטוויטרים שהרכיבו לי שעדיין לא שילמתי עליהם כי בסוף הקרוס נשרף ונראה מה יהיה.

אני פשוט לא מבין, לא מבין, איך לקחתי לפני 2 חודשיים וחצי קומפוננט של פיליפס 50 רמס. לא מאמין, וראיתי שהמתקין שם על גיין נמוך מאוד והכל. פשוט הרמקולים לא החזיקו מעמד..או יותר נכון הקרוסאובר.

יש למישהו נסיון בהחלפת קרוסאובר שונה לרמקול?

פורסם

אתה בחור מצחיק , אני אגיד לך את התשובה שלי בפעם החמישית ( שהתבררה כנכונה ).

המגבר שלך חלש מדיי בשביל הווליום ששמעת בו , בצירוף עם העובדה שה GAIN היה נמוך מדיי המגבר הנחית את עצמו וסיפק מאוד קצת כוח לרמקולים , שכנראה לא נצילים במיוחד , הווליום ששמעת בו גרם למגבר להיכנס לקליפינג , וזה מה שהרס לך את הרמקולים או את הטוויטר עם הזמן.

זה מה שקורה עם קומפוננט לא איכותי במיוחד שמוגבר עם הגברה אפסית , הוא מקבל קצת מדיי כוח כי אנשים שקונים קומפוננט ישר מפציצים בווליום , ואפילו אם אתה חושב שאתה לא שומע חזק אתה תהיה מופתע כמה אויר רמקול 6 וחצי אינץ' פשוט צריך להזיז בדלת של רכב לא אטומה ( בגלל זה זה גם טוב לאטום את הדלת , תקבל יותר באס והרמקול לא יעבוד כל כך קשה בשביל לספק אותו ) , וטוויטרים זה עוד יותר גרוע , צריך מאוד להיזהר , פעם חבר שלי הגביר לי את הטוויטר במוניטור שלי ב CUBASE לאיזה +20 דציבל והספיק בדיוק 5 שניות בשביל לשרוף אותו .

זה יהיה מאוד מצחיק אם תקנה סט קומפוננט אחר כמו שהמליצו לך , אני מתחייב לך שהטוויטרים שלו ידפקו גם. מעניין למה , כי בשביל זה צריך להבין בסאונד ולא לדעת כמה עולה מגבר כזה או אחר.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אממ, אני לא חושב ש45-50 רמס ליציאה זו הגרבה אפסית(כמובן, הכל ביחס למה ששמעתי עם מגבר של רדיו דיסק, זה חתיכת עוצמה)

ואתה צודק, המתקין אמר לי שהמגבר נתן בסביבות ה20 רמס כי הרמקולים עם נטיות אובדניות יותר מהרמס הנוכחי.

אבל אני לא מבין מה הבעיה לרכוש קומפוננט אחר כגון טמפו ולספק לו את 90 או 100 אחוז מעוצמתו של המגבר?אתה לא יכול לומר שהמגבר שלי הוא עלוב, כי הוא לא. חלש?כן. אבל זה מגבר אמין שיודע לספק את הסחורה,ואני 89 אחוז בטוח שהרמקולים אשמים. ואם כן, אינשאללה החברה שמכרה לי אותם תפשוט רגל ואני אצטרך לשלם 700 שקל על קומפוננט חדש, מה לעשות, לא הכל ורוד.

פורסם

המגבר שלך חלש מדיי בלי שום קשר לאיזה רמקול תשדך אליו , אתה כנראה תגיע לקליפינג וכנראה תהרוס את הרמקולים שוב.

זה לא משנה שהוא אמין , גם GENESIS נכנסים לקליפינג אם תשמע חזק מדיי וגם הם ישמעו כמו חרא אם יעבדו על 95% כל הזמן.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אוקיי, הבנתי.

ואם אני אחליף למגבר של CLARION 60 RMS למשל לערוץ, זה יהיה סביר יותר?

אני פשוט לא מאמין, חשבתי שמגבר יפתור לי את כל הבעיות.

(קלריון מחזיקים במגבר מסוג APX 4241) נשמע מגבר איכותי.

פורסם

צא מהסטיגמה של האיכותי , וואט זה וואט , כמה שיותר יותר טוב , או שתקריב את הווליום שלך , או שתקנה רמקולים נצילים יותר .

כמובן אל תקנה משהו כמו B52 או מגברי תחנה מרכזית , אבל גם אל תקנה אקזוטיקה אודיופילית שמוצהרת על 20 RMS "איכותיים".

אני ממליץ לך לקרוא את החפירה הארכיאולוגית שלי פה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=367985

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

רגע, אבל מגבר זה מגבר, גם אם המגבר שלי הוא 45-50 וואט לערוץ הוא היה אמור לשדפר את העוצמה ללפחות ל35-40 רמס, נכון?

אז זה לא קרה, המתקין אמר לי שזה בערך על 20-25 רמס כי הרמקולים לא יכולים יותר.

אז מה שבעצם אתה אומר זה עדיף לקנות רמקולים אחרים מאשר להחליף מגבר?

פורסם

DIforce

תפסיק להאכיל אותו סרטים |:

הוא לא צריך מערכת מפה עד לתל אביב כמוך !

המגבר לא ניכנס למצב הזה סתם ככה

אם תישדך לו סט קידמי מורל טמפו הוא יעבוד מצויין

להחליף מגבר זה לא פיתרון כול היום ..

"אני לא ערס" אתה נישמע לי כמו איזה אמא שאומרת לבן שלה

שזה לא טוב אז בו נחזיר לחנות וניקח חדש ..

אתה מתייחס לזה כאילו זה איזה צעצוע .

שים לב תיהיה יותר רציני יש פה כבר 5 דפים ואנחנו "טוחנים"

את אותו הנושא ואתה עדיין מסרב להבין .

להחליף מגבר זה לא מה שיפתור , תחליף רמקולים ותתחיל כיוונים מחדש !

זה שתיקנה מגבר כזה או אחר לא יפתור לך כלום .

תפסיק להאמין שהמגבר שלך עלוב .

המגבר שלך מדהים עם הרמות שאליו הוא מגיע

ואני מגביר עליו 2 סטים ! כמו שאמרתי לך, לי יש את המגבר הזה -

חצי שנה + ויש לי טמפו מאחורה וסט אחר מקדימה ואני מרוצה מאוד וזה מספק אותי !

הגישה שלך קצת מעצבנת

כאילו אתה מסרב להבין מה מנסים להסביר לך .

אל תיקח את זה כהעלבה .

פורסם
:roll:התקנתי מגבר של סרווין וגה HED.300 4 משהו כזה, מגבר טוב שמעתי מהרבה אנשים.

בקיצור המתקין היה אחלה גבר ובאמת הכל הלך חלק.

אבל שהוא התקין לא רק שאני שם לב שהעוצמה לא השתנתה(אולי קצת)האיכות פשוט זוועה, הכל צורם ומגעיל. הוא אמר לי הוא שם לי על חצי במגבר(נראה לי התכוון לGAIN)ויותר מזה אני אשרוף את הרמקולים והוא אמר לי במפרוש לא לגעת. (יש לי קומפוננט של 50 רמס).

בקיצור המתקין והחנות באמת אחלה אנשים, אבל התוצאה?אכזבה אחת גדולה.

הכל צורם.

זו היתה ההודעה המקורית של פותח השרשיר.

איך הגענו לזה שהמגבר חלש מידי?!?

איך הגענו לקביעה שבחצי גיין המגבר מספק 20 RMS לערוץ?!?

בואו נסדר קצת את העניינים -

1. מגבר פשוט של סרווין ווגה - זה אמור להיות מגבר שעומד פחות או יותר בהצהרות שלו.

2. סט קומפוננט פשוט של פיליפס שמוצהר לספוג 50 RMS בתחום תדרים שהוא מוגדר לנגן בו.

המגבר לא חלש מידי לפי הנתונים הראשוניים.

3. פותח השרשיר ציין שהוא שומע רעש סטטי אם הוא מגביר את העוצמה - זה מצביע על כך שריצפת הרעש במערכת שלו היא נמוכה מידי...

בין אם זה נובע מיחידת הראש שלו, בין אם זה נובע מהמגבר בין אם זה משהו שנספח דרך החיווט.

4. פותח השרשיר ציין בצורה מאוד ברורה שהטוויטר צורם ונשמע כמו סכין - נתחיל בכך שרוב הסיכויים שבמגבר הזה גיין על החצי זה פשוט יותר מידי ככל הנראה ולא ההפך.

5. גיין לא קובע את הספק המגבר - הוא קובע את סף הרגישות לאות הכניסה - מה שמצביע כאן שאולי יש גם בעיה ביציאה למגברים מהרדיודיסק והאות פשוט חלשה מידי לעומת הרעש = הגברה של הרעש = אחוז עיוות גבוה = מערכת נשמעת קקה.

6. אין לנו שום מידע, אפס נתונים - לגבי דברים בסיסיים כמו - האם בHU של פותח השרשיר כל נושא האיקולציה נמצאת על FLAT? האם LOUD כבוי?

אין לנו מידע על מאיזה גבול (אין לי לפחות מידע כי כבר לא היה לי כוח לקרוא את כל האובדן הזה) עד איזה גבול - נקודות חיתוך, סלופים, כוון קרוסים במגבר הסט בכלל מנגן.

7. איך הסט מותקן? בידוד? טבעות עץ?

הכותרת של כל השרשיר הזה היא "התקנתי מגבר סוף סוף"

העובדה היא שמתקין שפותח את המגבר ל"חצי" ואומר אל תיגע - מצביעה לדעתי על מקור הבעיה...

ואת הקלריון APX 4*60 היה לי אותו וזה מגבר חלש וממש לא אחד מהמדהימים שהיו לי - תישאר עם הסרווין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל אני מודה לך מאוד על התגובות הארוכות כי לפי דעתי זה מוסיף לי לידע הרבה יותר מאשר לזרוק משפט או שניים וזהו.

ובאמת הקלריון לא ממש מרשים?מה לדעתך אם אני אחליף לרוקפורד R300? או להישאר כמו אתה אומר עם הסרווין, כי באמת אני חושב שהסרווין לא מגביר טוב כי הוא לא מכוון טוב או למעשה יש רמקולים אומללים.

אז אני שואל אותך, אם לצערי נצטרך לזרוק עוד 500-700 שקל לקומפ חדש, כמה רמס לקחת להם?שהמגבר לפחות יוציא להם איזה 40 רמס

?

בקשר ל3 ול7 אתה קצת התבלבלת.

ב3 אני לא שומע רעש סטטי כמו שאתה מדמיין, יכול להיות שלא הבנתם אותי. ואם כן אז זה בווליום הנמוך ולא משהו רציני.

בקשר ל7=חח, הצחקת אותי. החנות(לא של המתקינים של המגבר) כל כך זלזלו בי ש...נו באמת, קומפוננט של פיליפס במקום טמפו בעזרת שיחה של 5 דקות אומר הכל.

עריכה נוספת:

המתקין לא פתח עד לחצי, אני התבלבלתי. היום הראה לי בדיוק והוא פשוט הראה לי שאפשר להרים את הגיין לעוד יותר מחצי, מה שאומר שכרגע הוא היה מכוון על קצת. והוא בעצמו אמר לי שכיוון לי שהקומפוננט יוציא רק 20-25 רמס בערך, כי הקומפוננט והטוויטרים ירצו להתאבד בעוצמה יותר גבוהה. וכנראה הוא צודק לפי מה שקרה....

פורסם

אתה לא שומע וואטים... די!

להחליף מגבר כרגע יהיה לזרוק כסף לפח.

בוא נעשה סדר בדברים

1. איזה יחידת ראש דהיינו HU יש לך? האם מופעל LOUD? האם יש הוספה של באס או טרבל בHU? - כוון ה-כ-ל על אפס, שטוח! לאודנס כבוי!

2. אם במגבר המתקין הפעיל את הבאס-בוסט - מיד לכבות!

3. תדאג שבערוץ שמגביר את הקומפוננט אתה על HPF באזור ה80 הרץ כנקודת התחלה.

4. כוון את הגיין במגבר לחצי ותרים את הווליום בHU מאפס לאט לאט על שיר שאתה אוהב לשמוע שאתה יודע שהוא מוקלט טוב - הגעת ל90 אחוז מהווליום בלי עיוות? אתה יכול לפתוח יותר את הגיין - הגעת לעיוות? תוריד את הגיין עד שלא תשמע עיוות.

5. וודא שהסט מותקן כראוי - על הגהבות עץ בלי חופשים ובלי פתחי אוויר מסביב לרמקול או לטבעת העץ - רצוי לבודד את הדלתות אבל לא נראה לי שזה המתקין המתאים למשימה הזו.

--------------- העצה שלי לך

תגיד יפה שלום למתקין הזה, תודה רבה על הכל אבל הגיע הזמן לעצור את הנזקים.

תפנה למתקין טוב מבית שימליצו לך עליו ותעשה התקנה של רכיבים פשוטים - אבל כמו שצריך! אין שום סיבה שלא תהנה.

אני בטוח שטל (דיפורס) יתן לי +1 על המשפט האחרון...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...