Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוריי רוצים לרכוש רכב מליסינג (כנראה משלמה)

אנחנו מחפשים רכב יחסית קטן , צריכת דלק טובה (במיוחד בעיר,90% מהנסיעות יהיו עירוניות) , בגאז' סביר.

חשבתי על מאזדה 2 , האם היא עונה לדרישות שלי ? (מבחינת דלק , גודל (איך המושב האחורי?) , והבאגז'?

התקציב נע בין 55K ל-65K.

דוד

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

מאזדה 2 הוא רכב טוב.

צריכת דלק ממוצעת לקטגוריה (הרכב לא "צמא" מדי וגם לא מלך החיסכון), תא המטען שלו לא גדול (אך סביר ביחס לאלטרנטיבות באותו הגודל). המושב האחורי נוח, אך לא מרווח.

לזוג עירוני - מדובר ברכב טוב מאד, אמין מאד, ששומר על הערך שלו ולא יקר לאחזקה.

תתעקשו על אחריות, התחייבות לטרייד אין עתידי, ולא להתעצל ולבצע בדיקה עצמאית שלכם במכון בדיקה מוסמך, גם אם מציגים לכם טופס בדיקה שנערכה לרכב. בעולם הרכב המשומש - חשוב לסמוך רק על עצמך

(ולציניקנים שבינינו - המלצתי הייתה דומה גם אם היה מדובר ברכישה מאוויס).

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם

גיל , תודה על תגובתך.

היכול להיות שבחברת ליסינג תמצא מכונית שהמד האוץ' שלה זוייף ?

גם את זה צריך לבדוק? לאיזה דברים יש לשים לב לפני הקנייה?

האם אני רשאי לדרוש מידע על תאונות/מכות (במידה והרכב עבר כאלה...)?

מה הזכויות שלי ברכישה מחברת ליסינג ?

דוד

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

לא רק שאתה רשאי לדרוש מידע – אתה חייב לדרוש את הסטוריית הרכב: מתי טופל, אם נפגע בתאונה, מה נפגע וכו'. ואם החברה לא מציגה לך מידע זה – תשאל את עצמך למה. תבקש לראות טופס בדיקה ממכון בדיקה, ובכל מקרה תשאף לבצע בדיקה עצמאית שלך במכון שאתה בוחר. עדיף לשלם עוד כמה מאות שקלים ולהיות בטוח במצב הרכב.

לגבי הקילומטרז' – קשה לי להאמין שחברת ליסינג גדולה תסתבך בזוטות אלה. חברות הליסינג הגדולות מוכרות מאות כלי רכב בכל חודש, בנו מוניטין ותדמית במשך עשרות שנים, ולכן לא סביר שדבר כזה יקרה לך בחברה גדולה. אגב, קל יחסית לבדוק את זה: בדיקת הסטוריית הטיפולים של הרכב תראה על חריגה, בדיקת הרכב במכון בדיקה תיתן לך מידע לגבי מצבו המכאני של הרכב, ומידת התאמתו לקילומטרז' המופיע במד האוץ. בשורה התחתונה – לכל "חריגה" או "בעיה" צריך להיות הסבר מניח את הדעת. ואם ההסבר אינו מניח את דעתך – תחפש רכב אחר. באופן כללי – הזכויות שלך ברכישת רכב מחברת ליסינג הן רבות מאד, כמעט מוחלטות. זכותך לדעת כל פריט מהותי לגבי הרכב שאתה רוצה לקנות. את זהות מי שנהג בו לפניך לא סביר שיחשפו בפניך (לאור חובת החברות לשמור על פרטיות לקוחותיהם) אך זה לא אמור לעניין אותך – מה שמעניין הוא מה מצב הרכב עכשיו ולא "מה קרה לו עד עכשיו". דרוש פירוט לגבי הסטוריית הרכב, דרוש לקחת אותו לבדיקה עצמאית (ותיקון הליקויים שנמצאו בה), דרוש אחריות, לפחות על המנוע ותיבת ההילוכים והתחייבות לטרייד אין עתידי של הרכב. וזכור כלל ברזל אחד – כשיש ספק אין ספק.

בהצלחה ידידי

גיל מאוויס

• תוכן חדש...