Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישון לקטנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנה הזו נכנסה לפני כמה ימים..

מכאן http://motocar.ifeel.co.il/article/13302.aspx

לדעתי, זה פשוט תקנה מטומטמת, התאוריה של הקטנוע ושל הרכב הן שונות לגמרי וגם כך הנהיגה, יש הרבה דברים צריך לדעת על קטנוע שאין במכונית, והמורה נהיגה לא מזכיר את הדברים האלו אפילו לשנייה, במיוחד שלעבור טסט בקטנוע זה לא הדבר הכי מאתגר שיש היום. כל הנושא הזה פשוט עצוב, עושים צחוק מהכלים האלה...

ח''כ כרמל שאמה, שאין לי שמץ אם יש לו רישיון לקטנוע/אופנוע (עומד בראשות ועדת הכלכלה, למה לעזאזל ועדת הכלכלה אחרית על הנושא הזה ולא משרד התחבורה או הרישוי?) כנראה רוצה לגרום רק לעוד תאונות ולעוד נפגעים, רוכב קטנוע שעולה על הכלי בלי ידע בסיסי של מה מותר מה אסור מה כדאי ומה לא הוא פשוט פצצה מתקתקת על 2 גלגלים.

ובגלל זה הביטוח יעלה עוד יותר :-(

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם
התקנה הזו נכנסה לפני כמה ימים..

מכאן http://motocar.ifeel.co.il/article/13302.aspx

לדעתי, זה פשוט תקנה מטומטמת, התאוריה של הקטנוע ושל הרכב הן שונות לגמרי וגם כך הנהיגה, יש הרבה דברים צריך לדעת על קטנוע שאין במכונית, והמורה נהיגה לא מזכיר את הדברים האלו אפילו לשנייה, במיוחד שלעבור טסט בקטנוע זה לא הדבר הכי מאתגר שיש היום. כל הנושא הזה פשוט עצוב, עושים צחוק מהכלים האלה...

ח''כ כרמל שאמה, שאין לי שמץ אם יש לו רישיון לקטנוע/אופנוע (עומד בראשות ועדת הכלכלה, למה לעזאזל ועדת הכלכלה אחרית על הנושא הזה ולא משרד התחבורה או הרישוי?) כנראה רוצה לגרום רק לעוד תאונות ולעוד נפגעים, רוכב קטנוע שעולה על הכלי בלי ידע בסיסי של מה מותר מה אסור מה כדאי ומה לא הוא פשוט פצצה מתקתקת על 2 גלגלים.

ובגלל זה הביטוח יעלה עוד יותר :-(

מה בדיוק שונה בין שתי התאוריות? התמרורים הכבישים והחוקים לא משתנים בין אם אתה נוהג באוטו, משאית, קטנוע או חללית. אני חושב שקצת הגזמת אף אחד לא רוצה לגרום לשום תאונות ואל תשכח שסך הכול מדובר בתקנה שמשוייכת לאנשים שיש להם רשיון רכב ולכן עברו כבר תאוריה, אז יש להם מושג מה קורה בכביש.והידע הבסיסי שצריך בשביל לנסוע בקטנוע שווה ערך לידע שצריך על אופניים תעשה לי טובה.אני מסכים איתך שבמבחן המעשי צריך קצת יותר להקשות, אבל סך הכול רוכב שמתפרע בכביש עם אופנוע יעשה אותו דבר ברכב,תתפלא אבל יש המון הגיון בתקנה הזאת ואני מברך עליה

פורסם

יש המון הבדלים בין התאוריה למכונית לבין התאוריה לאופנוע, גם אם אלו דברים שנשמעים לך קצת דבילים אבל לא חסרים אנשים שאיבדו את החיים שלהם על השטויות האלו, אולי החוקים התמרורים והכבישים לא משתנים אבל כל השאר כמו הבטיחות, הראיה השונה, הטיפול בכלי, הישיבה, ההסתכלות, החוקים המסוימים שיש לקטנוע, איך עזאזל רוכב קטנוע שלא עשה תאוריה אומר לדעת שבניגוד למכוניות הוא אמור להדליק אורות כל השנה? איך?

אם באמת הכל היה אותו דבר היינו עושים תאוריה אחת וזהו, אבל לא! יש תאוריה נפרדת למשאית ואני מתאר לעצמי שגם לחללית =}, טובה אני אעשה לך, אבל זה לא נכון, וזו בדיוק הבעיה, זה נכון שהעיקרון הוא שווה בשניהם אתה צריך את אותו שיווי המשקל אבל אופניים לא נוסעות באמצע הכביש במהירות של 100 קמ''ש, לאופניים אין מראות, אופניים לא כבדות, אחד הדברים היחידים שדומים זה שצריך ללבוש קסדה בשניהם!

אני לא מוצא שום הגיון בתקנה הזו, לפי תפיסת העולם שלך, מגיע לי לעשות רישיון למשאית רק אם תאוריה של רכב, הרי שבסופו של דבר הכביש התמרורים והחוקים לא משתנים, ואם זה באמת ככה למה זה לא הפוך? למה אם יש לי תאוריה לקטנוע אני צריך לעשות תאוריה למכונית.

אם זה אני לא מתווכח מי שמתפרע יעשה את זה בכל מקרה בכל מקום.

אבל בלי קשר להתפרעות הסכנה עדיין קיימת והיא לא כמו הסכנה ברכב.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם

מה שאתה אומר נכון, אבל בתאוריה שמים דגש על 90% תמרורים וחוקי תנועה, שמים פחות דגש אם בכלל על טיפול בכלי, דברים מכניים וכו' גם בתאוריה לרכב לא היו שאלות על הדלקת אורות שימוש בחגורה לפי מה שזכור לי, כי אלו דברים שצריכים להיות כמובן מאליו וכמאט בטוח שתלמד אותם אצל המורה נהיגה שלך.

אני בעד החוק החדש ועכשיו אני חוסך כסף לרשיון A1 8).

:beerchug:

:ok:

פורסם
יש המון הבדלים בין התאוריה למכונית לבין התאוריה לאופנוע, גם אם אלו דברים שנשמעים לך קצת דבילים אבל לא חסרים אנשים שאיבדו את החיים שלהם על השטויות האלו, אולי החוקים התמרורים והכבישים לא משתנים אבל כל השאר כמו הבטיחות, הראיה השונה, הטיפול בכלי, הישיבה, ההסתכלות, החוקים המסוימים שיש לקטנוע, איך עזאזל רוכב קטנוע של עשה תאוריה אומר לדעת שבניגוד למכוניות הוא אמור להדליק אורות כל השנה? איך?

אם זה הכל באמת היה אותו דבר היינו עושים תאוריה אחת וזהו, אבל לא! יש תאוריה נפרדת למשאית ואני מתאר לעצמי שגם לחללית =}, טובה אני אעשה לך, אבל זה לא נכון, וזו בדיוק זה נכון שהעיקרון הוא שווה בשניהם אתה צריך את אותו שיווי המשקל אבל אופניים לא נוסעות באמצע הכביש במהירות של 100 קמ''ש, לאופניים אין מראות, אופניים לא כבדות, הדבר אחד הדברים היחידים שדומים זה שצריך ללבוש קסדה בשניהם!

אני לא מוצא שום הגיון בתקנה הזו, לפי תפיסת העולם שלך, מגיע לי לעשות רישיון למשאית בלי תאוריה, הרי שבסופו של דבר הכביש התמרורים והחוקים לא משתנים, ואם זה באמת ככה למה זה לא הפוך? למה אם יש לי תאוריה לקטנוע אני צריך לעשות תאוריה למכונית, יש לך רישיון לקטנוע?

כן יש לי רשיון לקטנוע ואני ממש לא הולך להכנס איתך לויכוח דעתך היא שלך ואני מכבד אותה.

דעתי נשארה ותישאר כמו שהיא, כמו שאמרתי אני מברך על התקנה הזאת כן יירבו כמותה.

וכן אני חושב שתאוריה אחת מספיקה בשביל לדעת את כל חוקי הכביש בין אם אתה נוהג כמו שאמרתי על רכב או חללית עם שמונה זרועות,על תפעול הכלים שאתה מחזיק, למשל משאית או אפנוע בטח ובטח שלא תלמד מספר התאוריה זה רק נסיון ידידי

פורסם

אני מסכים איתך שזה במאת ככה בתאוריה לרכב..

אני עשיתי לפני משהו כמו חודשיים תאוריה ל A1 וחצי מהשאלות ואפילו יותר היו קשורות לאופן הלבוש וחוקים שקשורים רק לקטנועים, או תקנות שאופנוענים צריכים לשמור עליהן.

לגבי המורה, אני חושב שזה חשוב מאוד לקחת מורה רציני, שיסביר לך כל דבר אפשרי על אופן הנהיגה והנהיגה עצמה ולא ייתן לך קטנוע ויגיד לך סע (מה שבדרך כלל קורה).

אני שמח שקהילת הקטנועים עומדת לגדול אני רק מקווה מאוד שהתקנה החדשה לא תפגע באנשים :|

צודק לגמרי, בסופו של הדבר, הכל מתחיל ונגמר בניסיון.

חס וחלילה ויכוח, אנחנו אנשים טולרנטיים.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם

עשרות שנים אנשים היו עושים תאוריה אחת בחיים.

בגלל איזה תקלה השתנה החוק

עכשיו מחזירים את החוק למצב הקודם שלו.

עוד לא ידוע בדיוק מה יהיה החוק החדש.

אייל

• תוכן חדש...