Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות טיפול שנתיים ל-Suzuki SX4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לעשות טיפול שנתי לרכב Suzuki SX4 בן שנתיים שעבר כ-16000 ק"מ. לפי הוראות השימוש של סוזוקי הטיפול כולל החלפת שמן, פלאגים, נוזל בלמים, מסנן אוויר ומסנן שמן וגם בדיקת בלמים (אין צורך בהחלפת בלמים כי כבר עברתי טסט והבלמים נבדקו שם והיו בסדר גמור).

המחיר הכי זול שמבקשים במוסכים מורשים הוא 837 ש"ח כולל מע"מ - נראה מופרז. אם אני מתקשר למוסכים לא מורשים, הם לא רוצים לתת הצאות מחיר בטלפון: "בוא ותקבל הצעה במקום".

מהוא המחיא הסביר של הטיפול הזה (אם ארצה כל החלקים מקוריים)?

פורסם

לפי ה SERVICE MANUAL של ה SX4 (התנ"ך או "קודש הקודשים" של היצרן) יש להחליף פלאגים ואת מסנן האוויר אחת ל 36K ק"מ או 3 שנים. זה נכון שאף פעם לא רע להקדים טיפולים, אבל אין שום סיבה ממשית לכך, על אחת כמה וכמה שמדובר ברכב שנוסע כמחצית מהקילומטרז' השנתי הממוצע.

שוב אנחנו עדים לגחמות היבואנים לעשוק את הלקוח התמים. עצוב :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה שעברת בדיקת בלמים בטסט לא אומר שלא תצטרך להחליף בלמים במוסך. בטסט בודקים רק את עוצמת הבלימה של הרכב ולא פותחים גלגלים כדי לבדוק את עובי הרפידות. את זה עושים רק במוסך.

אני מסכים שבלמים בדרך כלל מחזיקים קצת יותר מ-16 אלף קילומטרים, אבל ברכב אוטומטי שנוסע בעיקר בעיר ייתכן שתידרש החלפה כבר בקילומטראז' כזה.

המחיר נשמע סביר יחסית למוסך מורשה.

מאיזה אזור בארץ אתה? אם אתה מאזור המרכז, אני ממליץ לך בחום רב לגשת למוסך המורשה "הגה" שנמצא ליד עזריאלי. מוסך קטן עם יחס מעולה ומחירים סבירים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לפי ה SERVICE MANUAL של ה SX4 (התנ"ך או "קודש הקודשים" של היצרן) יש להחליף פלאגים ואת מסנן האוויר אחת ל 36K ק"מ או 3 שנים. זה נכון שאף פעם לא רע להקדים טיפולים, אבל אין שום סיבה ממשית לכך, על אחת כמה וכמה שמדובר ברכב שנוסע כמחצית מהקילומטרז' השנתי הממוצע.

שוב אנחנו עדים לגחמות היבואנים לעשוק את הלקוח התמים. עצוב :?

איתמר.

עמדה קצת קיצונית לטעמי.. עדיין לא החליפו לו כלום הרי!

בדר"כ בקילומטראז כזה, מוסכים לא יחליפו מצתים ומסנן אויר מפרקים ומחליטים על החלפתו לפי מצבו.

פורסם

כשמחליפים לך נוזל בלמים תוודא שבאמת מנקזים את כל הנוזל ומחליפים אותו לא רק במיכל שזה מה שעושים בדר"כ ומחייבים את הלקוח על עבודה מלאה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
עמדה קצת קיצונית לטעמי.. עדיין לא החליפו לו כלום הרי!

בדר"כ בקילומטראז כזה, מוסכים לא יחליפו מצתים ומסנן אויר מפרקים ומחליטים על החלפתו לפי מצבו.

מוסך אמין לא יחליף. מוסך שעובד בשיטת מצליח \ שהולך עם הראש בקיר יחליף כמו גדול. מה איכפת לו? עוד כמה לירות מהצד.

אם במפרט הטיפולים של היבואן מצויין "בדיקה" ולא "החלפה" זה משנה את כל התמונה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ליבואן שקובע מדיניות טיפולים "מחמירה" (סמיילי של אצבע שמותחת את חלקה התחתון של העין) וגם למוסך מורשה יבואן שבוחר להיצמד להוראות ומחליף כי הוא עובד תחת הבקרה שלו.

אבל אין כאן שאלה אם המוסך יחליף או לא יחליף, אני תוהה מה גורם ליבואן לרשום הנחיות שנוגדות את הנחיות היצרן.

איתמר.

• תוכן חדש...