Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נגיד שלעבוד בשכר מינימום ולהתקיים, זה לא קל באף מקום.

המקומות היותר "נוחים" לדבר כזה הן ארצות אירופה וסקנדינביה, וגם שם לא

בכולן, וזאת בלי להכנס לעניינים חברתיים וכד'.

בזמנו היתה תוכנית בערוץ 8 אאל"ט, והראו שם בני זוג בארה"ב שמגיעים לעיר חדשה,

ומנסים לחיות משכר מינימום, כיוון ששניהם חסרי השכלה או מקצוע. מה שהכריע אותם היה

באמת ההוצאות הרפואיות, שהיו עצומות, על דברים ממש פשוטים, שכאן בארץ נראים לנו ממש

מובנים מאליהם.

בארץ קשה, אין ספק, אבל באף מקום לא מלקקים דבש, בייחוד אם אתה לא משכיל או חסר מקצוע.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם צעירים, לא רק זקנים. עלות ביטוח רפואי פרטי (ללא הסדר דרך המעסיק), יכולה להגיע לכ־1000$ בחודש, לפני ההשתפות העצמית.

המערכת הרפואית בארה״ב היא היקרה ביותר בעולם, ואחת הכושלות ביותר בעולם.

כלומר, יש להם רופאים מצויינים, ציוד נהדר, וטיפולים חדשניים, אך הם נגישים רק למתי מעט.

למזלי המעסיק של אישתי משלם עליי :)

חברות הביטוח עושות רווחי ענק ולכן הצעד שאובאמה תכנן עצבן רבים, המטרה הייתה לצמצם את רווחי חברות הביטוח ע"מ להציע ביטוח לכולם מה שאומר שאלה שמשלמים ימשיכו לשלם ואלה שלא יהנו מביטוח חינם.

היום קיימת תוכנית למעוטי יכולת שבה המדינה מסבסדת ביטוח רפואי ואז מדובר על משהו באיזור ה150 דולר בחודש, לילדים ממשפחות מצוקה ניתן ביטוח ב30 דולר בחודש.

לא בעיה לבקר רופא בחינם ולקבל מרשמים, הבעיה היא כשיש לך משהו רציני וצריך טיפול, או מקרה חירום שבו אתה מפונה לבי"ח חולים.

haters will hate

פורסם

אני לא רוצה לקלקל לכם את החגיגה, אבל אנחנו משלמים מעל 10% מהשכר ברוטו לביטוח לאומי + מס בריאות (ראו כאן). למי שמשתכר 15 אלף שקל בחודש, יש תשלום מס בריאות וביטוח לאומי של כמעט 2000 ש"ח לחודש. למי שמשתכר 20K לחודש זה כבר מגרד את ה3000 שקל לחודש ולמי שמשתכר 40K זה כמעט 6K.

כמובן שזה לא מספיק, ועל זה משלמים לקופת חולים על שירותים מורחבים ועוד רבים (כמוני) עוד מחזיקים ביטוח פרטי שעולה 100-200 ש"ח לחודש.

בארה"ב, בענפים רבים חלק גדול מביטוח הבריאות מכוסה בחלקו או ברובו על ידי המעביד, מה שמקטין את התשלום למאות דולרים בודדים עבור המשפחה כולה.

קטונתי מלהשוות בין איכות השירות הרפואי בארה"ב לזו שכאן; אני רק שיודע שכאן יש תורים של חודשים לפעמים ובתי החולים נמצאים בקריסה מתמדת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בסופו של דבר, בעת קביעת תקציב המדינה יושבים הנוגעים בדבר ומחשבים מה צריך להיות הרווח של המדינה ממיסים לשנה X, על מנת לעמוד בתקציב המדינה.

זה לא משנה אם מדובר במס על רכב, מס על הדלק, או מס הכנסה- בסופו של דבר הרווח למדינה יהיה זהה ואם יקצצו לכם במס הרכב יעלו במשהו אחר, אבל כל זה כבר נאמר כאן :)

אז זה לא רק מחיר הרכבים, מה שחורה לי הוא המציאות שמחכה לצעירים אחרי צבא, אלו שאין להם הורים בעלי ממון.

מסכים איתך בהחלט, זו פשוט בושה איזה משכורות מקבלים כאן ביחס להוצאות (והמיסים האסטרונומיים), ולא מדובר רק על צעירים חסרי השכלה אקדמאית אחרי צבא- גם רופאים ומהנדסים מרוויחים כאן גרושים ביחס למדינות המערב.

אך מה לעשות שבמדינת ישראל תקציב הבטחון עומד על אחוז עצום של 15% מכלל תקציב המדינה. מישהו צריך לממן את צה"ל לא?

וכמו כן במדינת ישראל יש אוכלוסיות ענק המתרבות בקצב מהיר, שפשוט יעשו הכל על מנת לא לעבוד או לחלופין לא לשלם מיסים ובכך מתעלקות על הציבור העובד ומשלם המיסים במדינה.

אח"כ מתפלאים למה האנשים האיכותיים יורדים מהארץ ורק הבררה נשארים כאן. עד מתי?

פורסם
שמואל, אני מודע לבעיות שיש במדינת ישראל והם בעיות קשות, כשיש מדיניות רווחה ואוכלוסיות גדולות נתמכות סעד כל עליה בשכר הבסיס מלווה בהעלאת קצבות מה שמכניס את המדינה לעוד צרות, הבעיה הא שזאת לא בדיוק מדיניות רווחה,

בדיוק מה שכתבתי: המיסוי הוא כשל מדינת רווחה, השרותים הניתנים כשל מדינה ליברטאנית.

כמו כל תשלום אחר, גם למיסים אתה מצפה לתמורה. במ״י התמורה אפסית, ולא בעיקרם משיקולי אקטואריה כמו שאתה מציין, אלא משיקולי מדיניות כלכלית ימנית־קיצונית.

יש לאוצר מטרה מוצהרת לרוקן את המגזר הציבורי מכוחו, ולשבור את ארגוני העובדים.

כל מערכת קפיטליסטית מבוססת על כך שבעלי אמצעי הייצור (במילים אחרות, המיעוט העשיר) מנצל את העבודה של הפועלים (במ״א, רוב הקוראים כאן). וזה בסדר גמור, כל עוד שהניצול הוא במידה. לדעתי, במ״י הניצול אינו מידתי כלל; אך אם יהפך למידתי, בעלי ההון יפסידו רבות, ולכן הם פועלים לשמר את המצב, בין היתר באמצעות חישוק המפלגות הגדולות ע״י תרומות. במ״א, מעטים הפוליטקאים שיכולים להרשות לקריירה שלהם לפעול לשינוי הניצול.

דרך אגב, אחת הלקוחות שלי היא הדיקן של UCLA, יום אחד המתנתי לה במשרדה והתחלתי לקרוא את העלון של הסמסטר הקרוב, לא קהילתי והמחירים עדיין סבירים באיזור ה120-250 דולר למקצוע לסמסטר.

נשמע חשוד. UCLA אמנם אוניברסיטה טובה מאוד (מדורגת 25 בדרוג של US News), אבל שכר הלימוד בה הוא כ־33,660$ לשנה לסטודנט ממדינה אחרת (ו־10,781$ לתושבי קליפורניה).

איני מכיר את התוכנית האמריקאית, ואני חושב שבתואר הראשון נדרשים ליותר קורסים מאשר בישראל.

אבל להשוואה גסה, בתוכניות הישראליות לומדים כ־10 קורסים בשנה, כלומר לפי השכ״ל המפורסם ב־US News, כ־1000$ לקורס לתושבי המדינה. אלא אם החישוב הוא לשעת לימוד; ואז יש כ־3 שנתיות לקורס, כלומר כ־350$ לש״ל (ולתואר ראשון תזדקק לכ־100-150 כאלו, תלוי בתחום הלימוד).

פורסם
אך מה לעשות שבמדינת ישראל תקציב הבטחון עומד על אחוז עצום של 15% מכלל תקציב המדינה. מישהו צריך לממן את צה"ל לא?

וכמו כן במדינת ישראל יש אוכלוסיות ענק המתרבות בקצב מהיר, שפשוט יעשו הכל על מנת לא לעבוד או לחלופין לא לשלם מיסים ובכך מתעלקות על הציבור העובד ומשלם המיסים במדינה.

תקציב הבטחון אכן מנופח ללא צורך, אבל הקבוצה שמרומז אליה אינה מתרבה בקצב כל כך מהיר.

אני מתכוון כמובן לבעלי החברות: רוב החוסרים בתקציב בשנים האחרונות הינם בגלל המדיניות של הורדת מס החברות (שגם כך הוא נמוך במיוחד).

פורסם
תקציב הבטחון אכן מנופח ללא צורך, אבל הקבוצה שמרומז אליה אינה מתרבה בקצב כל כך מהיר.

אני מתכוון כמובן לבעלי החברות: רוב החוסרים בתקציב בשנים האחרונות הינם בגלל המדיניות של הורדת מס החברות (שגם כך הוא נמוך במיוחד).

:lol:

לפחות במדיניות של הורדת מס החברות יש היגיון מסויים (מפוקפק אך קיים) של עידוד עצמאיים ויזמות עסקית, אל תשכח שקשה מאוד להחזיק עסק בתחילת דרכו וגם לאחר שהתבסס אין מדובר בעניין של מה בכך.

לעומת זאת, במדיניות הממשלה כלפי האוכלוסיות שרמזתי אליהן (:roll: ) אין הגיון כלל וכלל.

פורסם

ועדיין, רוב המכוניות בישראל די חדשות סה"כ, ולכבישי ישראל המצומצמים עלו השנה 217,000 מכוניות.

אז מחיר המכונית יקר, אך רוב האנשים מוצעים דרך לנהוג ברכב חדש, או צעיר יחסית.

מכוניות זולות שבטווח של 10,000 ש"ח אינן סחירות, כי ב-20,000 כבר ניתן לקנות אוטו ממש-ממש מודרני. ואילו הזולות, מחכות אצל בעליהן רק כדי להגיע לגיל הגריטה המיוחל.

עם פקקים, שעל פי בדיקה שנערכה במגזין דה-מרקר, בעוד 7 שנים ניסע במהירות של 7 קמ"ש בלבד והעבודה שבכל בית יש מכונית אחת או שתיים, או שלוש... אני חושב (ומודע לכך שתרגמו אותי באבנים) שהמכוניות בישראל מאוד נגישות. זאת על אף מחירהן, והיה טוב יותר אילו היו פחות נגישות.

הפתרון אליהן צריך היה לבוא בדמות תחבורה אחרת שאינה נגישה, או אינה מקובלת כאן.

ושלא תהיה טעות, אני משתדל "לנהוג" על פי דעותי, על כך תעיד חתימתי.

אם להלין, יש לי כבר סיבות אחרות.

אך לא זה המקום.

אופנוען

פורסם

על איזה חוסרים אתה מדבר? יש עודפי גביה כרגע וצמיחת שיא. המדיניות הכלכלית מוכיחה את עצמה. אם אתה רוצה לחזור לימי מפא"י ולשחיתות המאורגנת, צר לי.

עדיין, רוב המכוניות בישראל די חדשות סה"כ, ולכבישי ישראל המצומצמים עלו השנה 217,000 מכוניות.

יש לזה סיבה טובה - מכוניות בישראל, בגללן מחירן האסטרונומי כחדשות, מחזיקות את ערכן בצורה יוצאת דופן ביחס ליתר מדינות העולם. בבריטניה רכב ששומר על 60% מערכו לאחר שלוש שנים נחשב לכמעט לא קיים (רק הונדה ג'אז נותנת משהו כמו 59% לאחר שלוש שנים), אובדן הערך נע סביב 40%-50% רבות נופלות לתוך ה30% לאחר שלוש שנים.

בישראל שמירת הערך לאחר שלוש שנים מסתובבת סביב 60%-70%, תלוי בביקוש של הדגם.

זה הופך את עלות הרכישה של רכב חדש ליותר נסבלת. כמובן שמי ששוב אוכל אותה הם הצעירים הלא מבוססים, שלא נמצאים בתוך משחק החלפת הרכבים וצריכים להביא הון ראשוני גדול.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ועדיין, רוב המכוניות בישראל די חדשות סה"כ, ולכבישי ישראל המצומצמים עלו השנה 217,000 מכוניות.

כי בישראל יש מה שנקרא "מינוס" בבנק, תקרת אשראי של 30, הגעת לתקרה? הבנק יסדר לך הלוואה או שיגדיל את התקרה.

אנשים לא לומדים ולא רוצים לחיות עם תקציב, מרוויחים 8 מוציאים 10.

למה לקנות מכוניות חדשות ? למה לא לעצור ל3 חודשים ? כי מר ישראלי לא יודע מה זה לעשות חרם! שאני לא אקנה? שהשכנים יגידו שאני קמצן? ישראלי בוכה וקונה, כמו בחורה שאומרת "די תמשיך". עם של מזוכיסטים.

haters will hate

פורסם
כי בישראל יש מה שנקרא "מינוס" בבנק, תקרת אשראי של 30, הגעת לתקרה? הבנק יסדר לך הלוואה או שיגדיל את התקרה.

אחלה ביקורת ממי שחי בארה"ב, המדינה שהביאה לעולם את המשבר הכלכלי בשל משכנתאות הסאב-פריים...

אה - ובארה"ב מוכרים רכב רק במזומן נכון? או שמוכרים אותו בתוכנית מימון לעשרות חודשים ששקולה ללקיחת הלוואה מהבנק.

עשה לי טובה ואל תטיף לנו מוסר משם.

פורסם

מחירי המכוניות מושפעות מאוד מחברות הליסינג ובגלל חוסר בתחרות.

נכון יש מיסים וכו אבל יש אפשרות להרבה יבואנים למכור מכוניות בזול יותר וזה לא נעשה משיקולים עיסקיים לא טהורים

חברות הליסינג מעוניינות במחיר גבוהה לצרכן הפרטי כדי למכור ביוקר לאחר 3 שנים

היבואנים מונעים יבוא מקביל בהיקף גדול ומונעים תחרות

יש שירשור על ה 206+ במחיר של 75 אש"ח למשל. אפשר להביא אני מניח דגמים מיושנים נוספים במחירים זולים יותר

במקום זה מאפשרים לחברות הליסינג להיפטר מעודפי המכוניות לחו"ל ולמנוע את ירידת ערכן של מכוניות משומשות

פורסם

במקום זה מאפשרים לחברות הליסינג להיפטר מעודפי המכוניות לחו"ל ולמנוע את ירידת ערכן של מכוניות משומשות

אתה טוען שרכבי ליסינג משומשים בישראל מיוצאים לחו"ל?

הבנתי נכון?

אופנוען

פורסם

תסתכלו כאן.

כמה הרכב עולה ליבואן, כמה הוא מרוויח וכמה מתוך המחיר מהווה נטל המס.

פורד מונדאו Trend

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 50,332 ש"ח

מס קניה = 39,775 ש"ח

רווח גולמי = 45,668 ש"ח

מע"מ = 21,724 ש"ח

מחיר לצרכן = 157,500 ש"ח

פורד מונדאו Titanium (דגם חדש - EcoBoost)

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 69,663 ש"ח

מס קניה = 52,820 ש"ח

רווח גולמי = 36,137 ש"ח

מע"מ = 25,379 ש"ח

מחיר לצרכן = 184,000 ש"ח

סובארו B4 דגם Top

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 65,258 ש"ח

מס קניה = 57,517 ש"ח

רווח גולמי = 17,742 ש"ח

מע"מ = 22,482 ש"ח

מחיר לצרכן = 163,000 ש"ח

טויוטה קאמרי