Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל, מאיפה הנתונים האלה?

ד"א ברוב המקרים רווח היבואן והסוכנות משנה הוא סביר (במונדאו והקאמרי הוא מוגזם ביותר, בסופרב והB4 הוא קטן מאוד)

מוזר שמאזדה 6 יקרה ב20% ממונדאו.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחלה ביקורת ממי שחי בארה"ב, המדינה שהביאה לעולם את המשבר הכלכלי בשל משכנתאות הסאב-פריים...

אה - ובארה"ב מוכרים רכב רק במזומן נכון? או שמוכרים אותו בתוכנית מימון לעשרות חודשים ששקולה ללקיחת הלוואה מהבנק.

עשה לי טובה ואל תטיף לנו מוסר משם.

יש הבדל בין הלוואה למינוס בבנק, מינוס נותן לך את התחושה שיש לך כסך כאשר אין לך כסף.

ההלוואות בארה"ב מבוססות על הציון של הקרדיט שלך, אתה בונה את הקרדיט ע"י עמידה בתשלומים לאורך זמן, ז"א אתה מתחיל מאפס ומוכיח את עצמך לאט לאט. לקוח שרוצה לקנות רכב בפעם הראשונה, גם אם יש לו קרדיט טוב לא יקבל את אחוזי הריבית שיקבל אדם שכבר שילם הלוואה אחת על רכב, פרסומים של 2 אחוז ריבית ל60 תשלומים הופכים להיות באיזור ה15 אחוז. זאת אומרת שיש היגיון מאחורי כלכלת הקרדיט, תוכיח את עצמך, תביא משכורת טובה, תשלם חשבונות ונתן לך את האפשרות לקנות משהו שתוכל לשלם.

ולא משנה איך תסובב את זה, פה קל וטוב יותר לחיות , נקודה. פה האפשרויות של בחור צעיר ללא אמצעים הן בלתי מוגבלות ותלויות בכמות האמביציה שיש לו. הנקודה האמריקאית נכנסה לשרשור כי דובר על כמה משכורות צריך בכדי לקנות רכב חדש.

אני לא מטיף מוסר אבל יש לי זכות מלאה להביע דעה גי אינני מישהו שצופה מהחוץ סתם ככה, אני נולדתי בישראל, גדלתי בישראל והייתי חלק משוק העבודה הישראלי כ8 שנים, אני לא מדבר סתם, אני מדבר מניסיון, אני בקשר קבוע עם החברים בארץ ואני מתמודד איתם בבעיות של היום יום, החיים פה לא דבש אבל הרבה יותר טובים! לא הגעתי לפה לעבודה מסודרת אלא למיץ של הזבל , התחלתי מעבודות כ"כ מחורבנות שבישראל לא היה סיכוי שאפילו אחשוב לעשות, הרווחתי גרושים אבל חייתי טוב, יש לך את האפשרות לחיות טוב גם עם שכר מינימום, אני רוצה לראות אותך חי עם פחות מ4000 ש"ח בחודש , בישראל יש הרבה אנשים שמכניסים באיזור ה4000 בחודש, בתי אב שמגדלים 2-3 ילדים עם הכנסה של 8-12 בחודש, לך תגיד להם שהחיים שלהם קלים.

אני לא מטיף מוסר אני רק מנסה לחבר אותך למציאות, אני לא מנסה לעודד ירידה מהארץ אבל במקרה שלי זה היה הצעד החכם ביותר שעשיתי ואני מעדיף לחיות פה עם משכורת מינימום מאשר לחזור לעבודות שהיו לי בארץ והרווחתי בהם הרבה מעל המינימום.

haters will hate

פורסם
בארה"ב ובעוד כמה מדינות מתוקנות ליסינג הוא פעולה הגיונית וזולה.

לדוגמא מאזדה 3 i-sport מנוע 2 ליטר ואבזור לא רע עולה בחודש 199 דולר, ללא מקדמה.

מאזדה 6 עולה 249 בחודש, מאזדה 5 עולה 259 ומיאטה עולה 269, RX8 339 בחודש.

טויטה קאמרי בליסינג נכעה בין 159 ל239 לחודש בהתאם לרמת הגימור.

זה לא ליסיניג תפעולי, אתה אחראי לטיפול ברכב אבל באמת, כמה טיפול צריך רכב חדש תחת אחריות ?

הבעיה היא לא רק במחירי הרכב בהשוואה למדינות זרות, אלא גובה המשכורת מול גובה ההוצאות, מאוכל לדיור.

תקחו בחור צעיר שעובד על שכר מינימום בארץ מול מינימום ברוב ארה"ב, בוא נאמר 22 ש"ח מול 9 דולר.

4400 ש"ח בחודש בישראל מול 1800 דולר בארה"ב.

האם הבחור הישראלי יכול להשכיר דירה ולהחזיק רכב נורמלי? והאמריקאי ?

ומה עם הוא סטודנט? מה העלות של הלימודים ואך הוא מכלכל את עצמו עצמאית ?

בקולג' הקהילתי ליד הבית שלי, עלות של מקצוע לסמסטר הינה באיזור ה30 דולרים. ואם אתה זכאי לעזרה כלכלית אז תקבל סיוע של 1500 דולר בסמסטר.

אז זה לא רק מחיר הרכבים, מה שחורה לי הוא המציאות שמחכה לצעירים אחרי צבא, אלו שאין להם הורים בעלי ממון.

אתה זורה לי מלח על הפצעים ודורך עליהם :?

אני מקווה שזה יסתדר ולא נגלה שהכסף הושקע במניות חרא או משהו כזה, תמיד יש איזה משהו ככה להמתיק את הדברים בארץ.

זה לא שבארה"ב החיים טובים יותר לזקנים שהפרוטה לא בכיסם, ז"א יש ביטוח לאומי כזה אבל ביטוח רפואי לאדם מעל גיל 60 מתחיל באזור ה650 לצדיק בתול ללא כבר רפואי שמעולם לא עישן (אפילו פאסיבית), לובש פצ-פצים ואוכל רק ירקות אורגניים.

ביטוח בריאות זה עסק יקר ! ריאלית אדם בן 60 פלוס משלם באיזור ה800-1000 דולר בחודש.

אבל בנצי אל תשכח אף לרגע שהמשכורות שם מאפשרות סכומים שכאלה.

לא לכולם, 15 אחוזים שהם מעל ל 45 מיליון אמריקאים אין שום ביטוח רפואי. במקרה חירום חלילה הם יכולים לדבר לקירות.

אני לא רוצה לקלקל לכם את החגיגה, אבל אנחנו משלמים מעל 10% מהשכר ברוטו לביטוח לאומי + מס בריאות (ראו כאן). למי שמשתכר 15 אלף שקל בחודש, יש תשלום מס בריאות וביטוח לאומי של כמעט 2000 ש"ח לחודש. למי שמשתכר 20K לחודש זה כבר מגרד את ה3000 שקל לחודש ולמי שמשתכר 40K זה כמעט 6K.

2000 לחודש.שקל שהם 547 דולר נכון להיום זה פינוק לעומת מה שמשלמים באמריקה

כמובן שזה לא מספיק, ועל זה משלמים לקופת חולים על שירותים מורחבים ועוד רבים (כמוני) עוד מחזיקים ביטוח פרטי שעולה 100-200 ש"ח לחודש.

בארה"ב, בענפים רבים חלק גדול מביטוח הבריאות מכוסה בחלקו או ברובו על ידי המעביד, מה שמקטין את התשלום למאות דולרים בודדים עבור המשפחה כולה.

קטונתי מלהשוות בין איכות השירות הרפואי בארה"ב לזו שכאן; אני רק שיודע שכאן יש תורים של חודשים לפעמים ובתי החולים נמצאים בקריסה מתמדת.

בנצי שלום לך. אני בעברי הלא רחוק חייתי 10 שנים בארה"ב בעבודה מסודרת עם תלוש עבודה וכמובן מיסים למינהם שנוכו מהמשכורת. למה אני רושם את זה? כי בהרבה מקרים אני נתקל באנשים שמוציאים לשון הרע נגד ישראל ולפעמים זה ממש לא בסדר. שישראלי עובד בווגאס או בקיניונים בעגלות בשחור ולא משלם סנט אחד למיסים אז ברור שהחיים באמריקה הם גן עדן לעומת ישראל. אבל כשעובדים עם תלוש ומשלמים מיסים אז זה לא ממש מציאה כמו שחושבים. אמריקה היא גן עדן כל עוד אתה צעיר, בריא ורווק. כל עוד הסטטוס הזה לא משתנה אז הכל טוב. נכון, להרבה בארה"ב יש ביטוח רפואי שמסופק על ידי המעביד אבל ל 15 אחוז מהאמריקאים אין שום ביטוח רפואי בכלל. 15 אחוזים הם מעל ל 45 מיליון איש. אחת הסיבות מדוע התעצבנו על אובמה ותוכנית הבריאות שלי מפני שהיא מחייבת כל עסק לבטח את העובדים שלו. נשמע סבבה אבל מה יעשה עסק זעיר שבקושי מתקיים? לא כל עסק יכול לשלם ורוב העסקים בארה"ב הם עסקים זעירים.

אין מה להשוות בין בית חולים בישראל לבית חולים בארה"ב. הראשון הוא ממשלתי ואילו באמריקה הוא פרטי. תבוא לקבל טיפול בבית חולים בישראל ישאלו איך קוראים לך וישלחו אותך לטיפול. באמריקה ישאלו איך אתה משלם ובעקבות זה יחליטו על הטיפול.

על שכר הלימוד נחפור אחרי זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שישראלי עובד בווגאס או בקיניונים בעגלות בשחור ולא משלם סנט אחד למיסים אז ברור שהחיים באמריקה הם גן עדן לעומת ישראל. אבל כשעובדים עם תלוש ומשלמים מיסים אז זה לא ממש מציאה כמו שחושבים.

ומה בדיוק הוביל אותך למסקנה שבנצי עובד "בשחור"? :?

למיטב ידיעתי הוא מועסק כמנהל פרוייקטים בחברת בנייה גדולה. לא בדיוק תואם את הפרופיל של "מוכר מוצרי ים המלח" שבנית פה.

בהתחשב בוותק שלך בפורום, הייתי נזהר בדבריי (ומה שמשתמע מהם) כלפי חברים ותיקים ומוערכים.

פורסם

מה זה קשור לותק בפורום ?מה הוא צריך לטחון צעירות? איך ועל ידי מי בדיוק נמדדת הערכה לחברי הפורום?

הוא לא העליב אף אחד רק הביע את דעתו כמו רבים אחרים בשרשור הזה .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
ומה בדיוק הוביל אותך למסקנה שבנצי עובד "בשחור"? :?

למיטב ידיעתי הוא מועסק כמנהל פרוייקטים בחברת בנייה גדולה. לא בדיוק תואם את הפרופיל של "מוכר מוצרי ים המלח" שבנית פה.

בהתחשב בוותק שלך בפורום, הייתי נזהר בדבריי (ומה שמשתמע מהם) כלפי חברים ותיקים ומוערכים.

חבר, איפה רמזתי, לחשתי או אמרתי במפורש שבנצי עובד בשחור? דברייך רק מחזקים את טענתי. אם הוא כזה שאקל בחברה גדולה ועשירה בטח שחייו יהיו גן עדן עלי אדמות. גם אני אם הייתי מנתח לב, מוח או בכלל איזה מהנדס עם שם בקנה מידה בין לאומי חיי באמריקה היו כאילו חייתי באולימפוס עם שאר האלים היוונים. אבל לא כל הישראלים או כל אדם מכל מכל שעוברים לגור באמריקה חיים חיי פינוקים. על כל מנהל אחד יש הרבה שעובדים בעבודות זוטרות. בכל מקרה, רק שתדע. לא כל הנוצץ זהב והדשא של השכן לא תמיד ירוק. החיים בישראל הם לא ממש גרועים איך שהרבה אנשים חושבים למרבה הצער.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
יש הבדל בין הלוואה למינוס בבנק, מינוס נותן לך את התחושה שיש לך כסך כאשר אין לך כסף.

ההלוואות בארה"ב מבוססות על הציון של הקרדיט שלך, אתה בונה את הקרדיט ע"י עמידה בתשלומים לאורך זמן, ז"א אתה מתחיל מאפס ומוכיח את עצמך לאט לאט. לקוח שרוצה לקנות רכב בפעם הראשונה, גם אם יש לו קרדיט טוב לא יקבל את אחוזי הריבית שיקבל אדם שכבר שילם הלוואה אחת על רכב, פרסומים של 2 אחוז ריבית ל60 תשלומים הופכים להיות באיזור ה15 אחוז. זאת אומרת שיש היגיון מאחורי כלכלת הקרדיט, תוכיח את עצמך, תביא משכורת טובה, תשלם חשבונות ונתן לך את האפשרות לקנות משהו שתוכל לשלם.

תראה, אני בעוונותי הרבים לא מצליח להבין את ההבדל שבין הלוואה ע"ח העובר ושב (מינוס או משיכת יתר) לבין הלוואה לרכישת טובין כלשהו.

בשני המיקרים תקבל משאבים שאין כרגע ברשותך ובשני המקרים אתה משעבד את העתיד לטובת צריכה מוגברת בהווה.

צר לי, מי שמוחו שטוף יספר רבות בזכות השיטה האמריקאית והקפיטליזם הטהור שבו השמים הם הגבול. אינני מצליח למצוא הבדל לטובת השיטה האמריקאית - להפך.

גם בישראל בנק לא יעמיד הלוואה ללא ביטחונות טובים (בונה קרדיט כדבריך) ומי שמקבל כזו מסגרת אשראי (או גבוהה יותר) צריך לשכנע את הפקידים שהבטחונות שהעמיד טובים ואז גם הריבית יכולה לרדת לאיזור הפריים מינוס.

אבל בוא ונדבר קצת על השיטה האמריקאית, השיטה שעומדת בפני פשיטת רגל טוטלית:

- ארה"ב כמדינה שקועה בחובות לכל העולם ואישתו (ובעיקר לסינים), עד כדי כך שנשמעים הדיבורים שהמדינה עומדת לאבד את דירוג האשראי המושלם שלה - AAA.

- מדינות שלמות עומדות בפני פשיטת רגל ועתידות לבקש סיוע מהממשל הפדרלי, קח את קליפורניה לדוגמא.

- עיריות של ערים מרכזיות כבר פשטו בפועל את הרגל.

- בנקים בארה"ב שהעניקו הלוואות משכנתא מסוג "נון ריקורס" (הלוואה שהבטוחה היחידה שלה היא הנכס - אי אפשר לפנות ללווה בדרישה ליתרת החוב) במצב כלכלי רעוע ביותר, לא לחינם היו רק בשנה שעברה כ- 150 פשיטות רגל של בנקים ברחבי המדינה הזו.

- טים גייטנר (שר האוצר) מדפיס דולרים ללא הכרה, הוא עצמו אחראי לאבדן חלק גדול מיערות הגשם.

אז אחרי כל זה אתה בא לספר בגנות המינוס המיסכן שבנק ישראלי מסחרי העמיד לטובת אחד הלקוחות שלו?

החיים בארה"ב דבש? סחתיין עליך, אין בליבי מאומה על כך, א-ב-ל לעולם-לעולם אל תירק לבאר ששתית ממנה.

ד"א - גם בישראל אפשר לחיות לגמרי לא רע.

פורסם

אתה צודק לחלוטין. אין לארה"ב שום סיבה לגאווה, לא מבחינה כלכלית, ודאי לא מבחינה חברתית. מדובר בחברה צינית ואכזרית שבה כל מי שמזכיר את הצורך לעזור לחלשים שאינם יכולים להשתתף במרוץ החברתי כלכלי, נחשב מיד למי שרוצה לגנוב מאלו שיש להם הרבה יותר מדי, למען אלו שאין להם כלום. המילים סוציאליזם או ליברליזם נחשבות שם למשהו רק מעט פחות קיצוני מפשיזם. משכורות עתק ובונוסים בעשרות מיליונים מחד ואזורים שלמים חרבים למחצה עם בני אדם חסרי כל מאידך. סלבריטאים מסוגים שונים שהכסף אצלם הופך להיות חסר חשיבות בשל הקצב הכמעט בלתי נתפס בו הוא זורם לכיסם ועדרים עדרים של קהלים פעורי פה בהערצה הסוגדים לכל נפיחה שלהם. בקיצור המחשה נפלאה ל"יתרונות" הקפיטליזם המערבי. הצרה היא שאנחנו עושים מאמצים כבירים להגיע לשם ומצליחים אפילו לא רע.

פורסם
מה זה קשור לותק בפורום ?מה הוא צריך לטחון צעירות?

אני רואה שפתחנו פה פורום לתמיכה נפשית - כל אחד בא עם החסכים שלו ומספר מה כואב לו.

לא צריך לטחון צעירות, אבל לא יזיק להמתין כמה חודשים ולבסס מוניטין לפני שמתחילים להשמיץ או לבקר חברי פורום אחרים. זה פשוט גורם לכותב להיראות כמו טמבל, שכן הוא אינו מכיר את הרקע לדברים ומעביר ביקורת על סמך ממצאים שטחיים בלבד.

לעולם-לעולם אל תירק לבאר ששתית ממנה.

שירק לאיפה שבא לו, זה לא עניינך. לא מוצא חן בעיניך? אל תקרא, או השתמש בכלי הפורום לדיווח על הודעה בעייתית.

אף אחד לא עוזב את הארץ סתם, יש לאנשים הרבה סיבות, וזה בד"כ תהליך לא קצר. אם אותן סיבות הביאו אותם להתבטא בצורה כזאת, שיתבטאו. ואם אתה מרוצה בישראל, תישאר שם, אבל אל תטיף לעוזבים, כי אינך יודע מה עבר עליהם.

אין לארה"ב שום סיבה לגאווה, לא מבחינה כלכלית, ודאי לא מבחינה חברתית. מדובר בחברה צינית ואכזרית...

כן, וכל ארה"ב זה אותו דבר - אותם אנשים, אותה מנטליות, אותה אכזריות... כולם אותו דבר, וכולם מניאקים.

בחיאת, אתה קולט בכלל מה כתבת? מה זה התגובות האלה של YNET?

פורסם
אף אחד לא עוזב את הארץ סתם, יש לאנשים הרבה סיבות, וזה בד"כ תהליך לא קצר. אם אותן סיבות הביאו אותם להתבטא בצורה כזאת, שיתבטאו. ואם אתה מרוצה בישראל, תישאר שם, אבל אל תטיף לעוזבים, כי אינך יודע מה עבר עליהם.

לא מטיף לאף אחד, מי שרוצה לעזוב רצונו - כבודו.

אני כן ממליץ לך להפנים את המשמעות העמוקה של "לא לירוק לבאר ששתית ממנה" ולו רק בשל הפגם המוסרי שבדבר.

פורסם

אני לא חושב שמישהו ירק לבאר כלשהי, בתור אחד שחי גם כאן וגם שם דעתו רלוונטית. אני לא בהכרח מסכים עם דבריו, הישראלי דווקא לא עושה רושם כבזבזן, הבעיה היא שעלויות המחיה אסטרונומיות ביחס למשכורות ונגד זה אין מה לעשות. לא אחת ולא שתיים פורסמו נתונים שמראים שההוצאה הממוצעת למשפחה גבוהה ב1000-2000 שקל מההכנסה הממוצעת למשפחה - לך תבין...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני רואה שפתחנו פה פורום לתמיכה נפשית - כל אחד בא עם החסכים שלו ומספר מה כואב לו.

לא צריך לטחון צעירות, אבל לא יזיק להמתין כמה חודשים ולבסס מוניטין לפני שמתחילים להשמיץ או לבקר חברי פורום אחרים. זה פשוט גורם לכותב להיראות כמו טמבל, שכן הוא אינו מכיר את הרקע לדברים ומעביר ביקורת על סמך ממצאים שטחיים בלבד.

שירק לאיפה שבא לו, זה לא עניינך. לא מוצא חן בעיניך? אל תקרא, או השתמש בכלי הפורום לדיווח על הודעה בעייתית.

כן, וכל ארה"ב זה אותו דבר - אותם אנשים, אותה מנטליות, אותה אכזריות... כולם אותו דבר, וכולם מניאקים.

בחיאת, אתה קולט בכלל מה כתבת? מה זה התגובות האלה של YNET?

חבר, נראה לי שאתה מתעצבן ומתחמם יתר על המידה סתם לחינם. על איזה מוניטין צריך לבסס כאן וכמה חודשים צריך לחכות בדיוק עד שאפשר יהיה לקבל זכות לחלוק על דבריו של מישהו אחר? רישיון נהיגה יש לי כבר מעל ל 20 שנים. חייתי באמריקה שכולם חולמים עלייה קרוב ל 10 שנים עם כל הזכויות והחובות. בוא ואגלה לך סוד קטן, החיים שם הם לא גן עדן עלי אדמות כמו שהרבה ישראלים מספרים לך. בוא ואגלה לך עוד סוד קטן, יש הרבה ישראלים שמתביישים לחזור כדי שלא יראו שהם חוזרים עם הזנב בין הרגליים.

יש הרבה ישראלים ששולחים תמונות ומספרים לך איך הם חיים כמו קינגים בפלורידה ובשאר מדינות אבל שהולכים לבקר אותם מגלים שהם משחקים בנדמה לי. ככה זה תמיד בחיים.

תמיד יהיו את אלה שהם מעלייך וכמובן שיהיו את אלה שמתחתייך. אם תסתכל תמיד למעלה וכל הזמן תחשוב עד כמה אתה רחוק מהפיסגה ייתכן שלעולם לא תהיה מאושר.

אני זוכר את עצמי מדבר בדיוק כמו הרבה כאן אחרי הצבא. אבל מה, במקום לבכות, להתבכיין ולהתלונן כמו הרבה ישראלים( אנחנו מאוד טובים בלהתבכיין) קמתי ובאמת עברתי לאמריקה הכל יכולה. אחרי שנים על גבי שנים הבנתי וראיתי דברים שלא הייתי חשוף אליהם מלפני זה וזה גרם לי להסתכל על דברים בצורה אחרת.

בגדול ובקיצור ישראל ואמריקה זה תן וקח. שם אתה מקבל בנזין זול אבל טוחנים אותך במיסים בצורות אחרות. דברים שעולים כאן הון תועפות זול לקנות שם לעומת דברים שזולים כאן אנשים משלמים שם הון תועפות. לפי דעתי ולנוכח נסיוני של מחייה כעשור בארה"ב בישראל יותר קל לגדל משפחה מאשר בארה"ב. עובדה, רוב המשפחות האמריקאיות הם בעלי אחד, שניים או מקסימום 3 ילדים.

אם אתה רוצה ובאמת רוצה אז אני מוכן לפתוח שירשור חפירות של אמריקה מול ישראל ואז כל אחד יחליט איפה כדאי לו לחיות. טיפ קטן לא לחינם אנחנו כבר שנים על גבי שנים שומעים את המשפט "אמריקה זה כאן".

לגבי המנטליות, אתה טועה ובגדול. תכעס ותתעצבן אבל יש הרבה דברים שהישראלים צריכים ללמוד מהאמריקאים ובראש ובראשונה זה נימוסין בין אדם לחברו.

שבת שלום לך.

פורסם

עלות המחייה בישראל, ביחס להכנסה לאחר ניכוי מיסים, היא גבוהה מאד.

נכון, זה לא סומליה שבה קונים סיגריות בבודדת וגופות מתגוללות ברחובות, אבל בהשוואה לעולם המערבי, שכולנו חושבים שאנחנו חלק ממנו, הישראלים חייבים למשכן את עתידם כדי להבטיח רמת חיים סבירה בהווה.

לדוגמה: כמה ישראלים משתמשים בקרן ההשתלמות שלהם לצורך קניית נכס, השכלה או חסכון לילדים? לדעתי, הרבה פחות מאשר אלה שפותחים את הקרן וקונים אוטו חדש ב 120K ש"ח, מחיר הזוי ומופרך לרכב משפחתי קומפקטי.

שימוש בהון וחסכון נצבר כדי לממן את השוטף הוא הסיבה שלכאורה ישראלים "מצליחים איכשהו לממן רכב חדש", כמו שכתב אחד מקודמיי באופן שטחי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

גבר, כמו שרשמתי תמיד יהיו אנשים מעלייך ומתחתייך. האו"ם מוציא כל שנתיים דוח מפורט על איכות חיים של כל מדינה ומדינה מכל הבחינות. מבחינת בריאות, אריכות ימים, חינוך, תגמול לעומת מיסים ושאר מיני ירקות. 30 המדינות הראשונות ברשימה נחשבות למדינות המתפתחות ביותר בעולם. ישראל נמצאת במקום ה 23, ארה"ב במקום מס 13 ואם אינני טוענה קנדה מס 5. נתון מוזר ביותר שלמרות שאחת מהמדינות הפיניות נמצאות במספר 1 אחוז המתאבדים במדינה הוא גבוה ביותר ביחס לשאר המדינות ברשימה. מוזר ואירוני הלא כן? במדינה שהכי שווה לחיות בה אחוז המתאבדים הוא הגבוה ביותר. לא יודע אם לצחוק או לבכות. בכל מקרה, אנחנו כולה מדינה בת 62 שנים וכולה מדינה עם 7 פלוס מיליון תושבים. תוציא מזה את האוכלוסיה של ילדים, זקנים וכמובן פרזיטים למיניהם שרק מוצצים קיצבאות שונות ומשונות מביטוח לאומי בתואנות כאלה ואחרות. אז הייתי אומר שאנחנו נמצאים במקום לא רע בכלל כאשר לוקחים את כל הנתונים הללו בחשבון.

זה שאתה עובד קשה יותר בכדי לשלם על השכן שלך שלא עובד ורק עושה ילדים למרות שבקושי יש לו כסף לחיות זה סיפור לגמרי אחר ולא צודק כלל וכלל. אבל זה סיפור לגמרי אחר.

• תוכן חדש...