Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך למה שרשמתי בכותרת, נכון להיום יש לנו הונדה סיוויק 4 דלתות שנת 2009 ואנחנו מעוניינים לבצע טרייד אין בקבוצת מאיר.

האפשרויות הצטמצמו לשתי אופציות מרכזיות, הראשונה היא וולו S40 בגרסאת בסיס שלה מנוע 2.0 והשנייה היא הונדה סיוויק 5 דלתות בגרסא הגבוהה ( מנוע 1.8 בקרת שיוט, מגנזיום,עור, פנסי ערפל ועוד)

מה עדיף לדעתכם? מבחינת צריכת דלק, אחזקה וטיפולים, חווית נהיגה, שמירה על ערך רכב בעוד שנתיים ואמינות

תודה מראש,

דניאל

פורסם

לסיויק יתרונות בחסכון בדלק ואפשר לומר בבטחון כמעט מלא שגם שמירת הערך שלה תהיה עדיפה.

בתחום האמינות להונדה יש מוניטין טובים מאוד ומשתמשת במכלולים שבכבר נוסעים על כבישי הארץ כמה שנים והוכיחו עצמם, לוולבו מוניטין קצת פחוץ טוב מבחינת אמינות אך פרט לגיר הפאוור שיפט היא לא מכונית שמשתמשת בטכנולוגיה מתקדמת במיוחד (מנוע של מאזדה 6 לדוגמא) אז בכל מקרה אני לא מאמין שתסבלו מבעיות באף אחד מהן, בטח לא בשנתיים הראשונות.

חווית נהיגה היא דבר קצת סובייקטיבי.

הסיויק אמנם לא באמת "ספורטיבית", אך היא זריזה, נועלת ג'אנטים 17" עם צמיגים דביקים וכיול המתלים נוטה לצד הקשיח אז היא כן נותנת יותר חווית נהיגה ממכונית משפחתית סטנדרטית.

הוולבו לעומתה מרגישה יותר בוגרת, אך גם יותר איכותית ונוחה יותר (אין על מושבים של וולבו), ומבחינת נתוני האצה יבשים מאוד קרובה לסייוק (על הכביש היא לא מרגישה זריזה כמו הסיויק).

בקיצור, מדובר בשתי גישות מעט שונות למשפחתית משודרגת. תחליטו מה מתאים.

אך לפני שאתם מחליטים בצעו נסיעת מבחן, סיבוב של חצי שעה-שעה יכול ממש לעשות לכם בחירה קלה בהרבה.

פורסם

לשני הרכבים יש אופי שונה - וולבו יותר סולידית, סיוויק מצועצעת.

ישבתי בסיוויק החדשה של החבר שלי (2011, בדיוק בגרסא היקרה), ההרגשה שאתה טייס בחללית - המון כפתורים ומסכים.

תהיה מודע, שסיוויק בגירסא הכי יקרה לא אוהב בורות וכבישים עירוניים משובשים - נוחות הנסיעה נפגמת (בגלל הצמיגים בעלי חתך נמוך).

סיוויק תהיה יותר חיסכונית ופחות יקרה לאחזקה.

אם אתה מתחבר לאופי של הרכב הזה - תבחר בסיוויק.

הצבע המתאים לסיויק היא לבן פנינה - בשילוב עם חלון זכוכית בגג וחלון אחורי+ספויילר בצבע שחור.

הרבה יותר יפה מאפור\שחור\צהוב. גם צורת הפנסים בדגם החדש מוסיפה יופי לרכב.

אני חושב שבעתיד סיוויק 5 דלתות תהיה מאוד מבוקשת ע"י צעירים וסחירה , בעיקר מפני שהרכב "מככב" בליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה לעוזרים.

לגבי ההונדה, כמו שרשמתי, נכון להיום אני כבר מחזיק בהונדה קרוב לשנתיים ומכיר את כל התכונות שלה והנטייה המתיימרת שלה להיות משפחתית ספורטיבית, ואני מת על זה. מאיצה מהר ומשייטת 130.

נכון לעכשיו הנטייה שלי היא לכיוון הוולו, אני אוהב את המראה היוקרתי ואני רוצה קצת לגוון.

שאתם אומרים שהוולו יותר בוגרת, הכוונה למשעממת בנהיגה? או שעם הרגל הנכונה אפשר להפיק ממנה הנאה ושיוט במהירות גבוהה?

מה שטיפה מפחיד אותי בוולו זה שבשנים האחרונות המחיר של הוולוו אס 40 ירד בצורה דרסטית, יש לזה סיבה?

לגבי נסיעת מבחן, נהג מתחת לגיל 24 יכול לבצע נהיגת מבחן באוטו?

פורסם

בוגרת אומר בעצם שבנהיגה ספורטיבית היא תהיה פחות מתגמלת. שזה שונה מיכולות נטו, ז"א, גם לה יש אחיזה גבוהה ותוכל לסוע איתה בכביש מפותל אבל פחות תהנה מזה. וסה"כ היא מבוססת על שלדה בכלל לא רעוה מבחינה דינמית (פוקוס, 3)

בכל מקרה גם הסיויק היא לא בדיוק טירוף.....

מבחינת שיוט במהירויות גבוהות הוולבו היא בפירוש הפרטנרית העדיפה, למרות שבמקרה שלך לסיויק יש את היתרון של קרוז קונטרול.

קח בחשבות שהסיויק 5 קצת פחות זריזה מהסיויק סדאן שיש ברשותך כיום וגם קשיחה יותר, אך מציעה מושב ותנוחת ישיבה עדיפים ממנה (לטעמי).

פורסם

ההונדה סיוויק מצויידת במנוע 1.8 המספק 140 כ"ס. בזמנו נסעתי עם אחד כזה בכבישים הצדדיים והמשובשים של פאתי יקנעם/טבעון, הרכב הזה פשוט מאיץ מהר ואוחז מעולה - בכביש 70 בין אליקים ליקנעם הגענו לכמעט 150 קמ"ש בלי לשים לב, זה מרגיש כמו לנסוע על 60 קמ"ש.

מעבר לזה יש את עיניין הסחירות, ברור לכולם שאת ההונדה יהיה ניתן למכור מהר יותר ואפילו מעל למחירון לרכב שמור ומטופל.

בזמנו כמה אזרחי עובדי צה"ל רכשו כ- 5 מכוניות כאלה (שנת 2006) ומרוצים מהם עד היום.

פורסם

לגבי שוק אני פחות דואג מכיוון שגם הרכב הבא יהיה בטרייד אין ממאיר.

שאלה טיפה אינפנטלית, אבל מישהו יודע אם הוולו מגיעה עם קסנון בסטנדרט בגרסא הקלאסית?

לגבי הקרוז קונטרול כנראה שאבקש שיוסיפו לי אותו בתוספת כסף אם זה אפשרי.

חשוב שהרכב ישייט ב130-140 בלי בעיה, ואפילו במהירויות האלה ברגע שאני אצמיד את הדוושה לרצפה לרכב יהיה עוד מה "לתת" לי. קיים בוולוו?

עוד דבר, מניסיונכם, לוולוו יש "מחלות כרוניות" כלשהן שאני צריך להכיר?

• תוכן חדש...