Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 - פגיעה בקורת רוחב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום ביררתי פרטים על רכב מסוג מאזדה 2, שנת 2008, דגם דינמיק.

כל הפרטים נשמעים ממש טוב חוץ מנתון אחד מטריד:

לרכב הוחלפה קורת רוחב קדמית.

לטענת המוכר (טרייד אין של יבואן מוכר), היות ומדובר בהחלפה באמצעות ברגים ולא הלחמה, אין ירידת ערך ויש לכך רק משמעות נמוכה בבדיקת רכב בנושא השלדה.

רציתי לדעת מה המשמעויות של החלפת קורת רוחב ברכב זה.

מקריאה בהודעות קודמות בפורום, ראיתי שברכבי מאזדה אכן קורת הרוחב מוחלפת ע"י ברגים ולא החלמה ולא מדובר בירידת ערך.

בנוסף, בדקתי באתר מאזדה וראיתי את התשובה הבאה:

http://www.ad-raanana.co.il/faqDetails.asp?cat=11&id=3293

אשמח לשמוע את דעתכם כדי שלא סתם אקח את הרכב לבדיקה ואזרוק 500 ש"ח אם בתנאים אלה לא משתלם לרכוש את הרכב.

תודה

פורסם

איזה פצצה בדיוק? 4 ברגים?

כל מכה קטנטנה בפרונט יכולה לגרום בימינו לנזק הזה עם כל הבולמי אנרגיה , פגושים קורסים וכו.

אם התיקון הוא כראוי (והוא כראוי - עובדה שהבוחן הסכים שאין לכך שום משמעות) - חוץ מאולי נקודת מיקוח קטנטנה של כמה שקלים - אין לזה משמעות.

יש דוח שמאי / חשבונית תיקון על המקרה הזה?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הדוגמא שהבאתי מאתר מאזדה היא של האוטו שאני מעוניין בו עכשיו.

אלא סתם משהו שעלה בחיפושים באינטרנט.

לגבי התיקון שבוצע, אני בודק מחר מול מוסך מאזדה האם זה בוצע אצלם ואפשר לקבל פירוט על התיקון.

לטענת המוכר מסוכנות הטרייד אין של היבואן, להם אין את פירוט התיקון.

השאלה אם יכולה להיות משמעות רבה יותר למכה?

האם שווה לקחת לבדיקה אם כל שאר הנתונים בסדר?

ממש לא מתחשק לי לזרוק עוד 500 ש"ח לפח...

פורסם

בהתחשב בעובדה שמדובר ברכב מאוד פופולארי, ויש ממנו הרבה למכירה, הייתי ממשיך הלאה.

כשתרצה למכור, בעוד שנתיים נניח, מחיר הרכב יעמוד על 40-50K ש"ח בערך, האקזמפלר שלך יחשב ל"בעייתי", והרבה יעדיפו להמשיך הלאה.

בהצלחה עם הרכישה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
איזה פצצה בדיוק? 4 ברגים?

כל מכה קטנטנה בפרונט יכולה לגרום בימינו לנזק הזה עם כל הבולמי אנרגיה , פגושים קורסים וכו.

אם התיקון הוא כראוי (והוא כראוי - עובדה שהבוחן הסכים שאין לכך שום משמעות) - חוץ מאולי נקודת מיקוח קטנטנה של כמה שקלים - אין לזה משמעות.

יש דוח שמאי / חשבונית תיקון על המקרה הזה?

מעניין אם היית קונה קופרה שהוחלפה לה קורת רוחב:?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בתור אחד שמחפש לא מעט מאזדה 2, אמנם לא חסרות כאלה בשוק.

אבל כמעט לכולם יש בעיה כזאת או אחרת:

קילומטרז גבוה, תאונות, ואני אפילו לא מדבר על ליסינג...

הרכב אמור לשרת אותי ב - 3-4 שנים הקרובות ולכן אני לא רואה למכור אותה בעתיד.

במיוחד שהמקום שאני קונה ממנו מתחייב לרכוש אותו ממנו אז ב - 5% מתחת למחירון.

לכן ההפסד שלי יסתכם בלכל היותר 5%.

משהו שאני מוכן לקחת על עצמי היות והאוטו באמת יהיה איתי לתקופה ארוכה.

השאלה החשובה היא האם באמת אין ירידת ערך כתוצאה מההחלפה ויש על מה להתמקח עכשיו מבחינת המחיר בשל הפגיעה הזאת.

פורסם

ראשית, תדרוש לראות דוח שמאי, תראה באיזה סדר גודל של תאונה מדובר.

אני מניח שחזית הרכב נצבעה, תבדוק אילו חלקים נצבעו.

יש לי תחושה שמסתירים ממך את דוח השמאי מפני שהוא לא נראה טוב.

מנסיון עבר עם רכב שהוחלף בו גשר תחתון, לקוחות פוטנציאלים רציניים מאוד נוטים לברוח ברגע ששומעים על זה.

אפילו שבמקרה שלי, הפגיעה הייתה בקרטר ובגשר, פגישה נקודתית, ללא פגיעת פח/טמבון/פלסטיקים כלל !!

(אם מסכרן אותך לדעת איך יכולה להיות פגיעה כזאת, אז החלקתי עם איביזה קופרה על שלולית שמן לתוך מדרכה משופעת שאחריה חיכה לי סלע נמוך ונחמד :evil:)

גם אם הרכב על פניו נראה מצויין, יכול מאוד להיות שהוא עבר תאונה גדולה.

כך צעד אחורה, תרגע, תחשוב על הדברים ותמשיך..

אתה קונה רכב ל 3-4 שנים, האקזמפלר צריך להיות ראוי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

כמו שנאמר - מאזדה 2 פרטית ועם קילומטראז' טוב - דווקא לא כזה קל למצא.

מליסינג עם קילומטראז' גבוהה אולי.

לגבי קופרה עם קורת רוחב - אם כל מה שהוחלף הוא קורת רוחב וזה מגובה בבדיקה , למה שתיהיה לי בעיה?

תסביר לי בבקשה איך זה משפיע על משהו חוץ מפסיכולוגית?

בערך גם כל FR שנוסעת עם אינטרקולר קדמי פירקו והחזירו לה את הטמבון והקורה, אז מה?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בשביל מה לשבור את הראש עם מאזדה 2 מחורב*ת שעברה תאונה? חסרות מאזדה 2 במצב טוב ללא עבר לוט בערפל?

אם זה הגיע למצע שהחליפו קורה אז גם החליפו פגוש ותיקנו או החליפו מכסה מנוע, רדיאטור ומי יודע מה עוד. אם זה לא מספיק, המוכר ה"נדיב" הסכים להוריד 5%. פשששש, מציאת המאה.

עבור הלאה, סוחרי רכב מחפשים דגים, אל תיתן לרשת שלהם לתפוס אותך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כמו שנאמר - מאזדה 2 פרטית ועם קילומטראז' טוב - דווקא לא כזה קל למצא.

מליסינג עם קילומטראז' גבוהה אולי.

לגבי קופרה עם קורת רוחב - אם כל מה שהוחלף הוא קורת רוחב וזה מגובה בבדיקה , למה שתיהיה לי בעיה?

תסביר לי בבקשה איך זה משפיע על משהו חוץ מפסיכולוגית?

בערך גם כל FR שנוסעת עם אינטרקולר קדמי פירקו והחזירו לה את הטמבון והקורה, אז מה?

ליביו

אתה נותן לעצמך כל-כך הרבה סטירות בפסקה כל-כך קצרה.

לך אין בעייה עם החלפה של קורת רוחב, אבל מסכים שיש עם זה בעייה פסיכולוגית.

בנוסף, אתה מציין עובדה מצחיקה, על FR שפירקו לה את קורת הרוחב והטמבון בשביל להכניס אינטר קולר חזית-אפטר מרקט - זה בדיוק אותו דבר כמו להחליך קורת רוחב וטמבון עקב תאונה. נו באמת.

מאדזה בכלל, ומאזדה 2 בפרט, אלה מכונית זמינות בשוק הרכב, אין בעייה למצוא אקזמפלר שמור, עם ק"מ נמוך, ללא תאונות או עבר מחשיד. רק צריך סבלנות.

חוץ מזה, שאם ה 70K ש"ח מצויים בכיס, אז לגרד עוד 5K בשביל לא להתפשר על אקזמפלר כזה שעבר תאונה/ק"מ גבוהה/ליסינג, זה נראה לי הגיוני ואף מחייב. אבל אני לא אכנס לכיס של אף אחד, אני רק יכול להמליץ ולהגיד מה אני הייתי עושה בסיטואציה דומה.

בכל מקרה, אם היה מדובר ברכב נדיר, יכול מאוד להיות שתשובתי הייתה משתנה.

אך מכיוון שמדובר ברכב שיש ממנו בכמויות אדירות, הייתי ממשיך הלאה. בייחוד שמנסים להסתיר ממני את הדוח של שמאי הרכב.

ולשם הדוגמא, אם פותח השרשור היה מספר על הונדה טייפ-אר שנת 2003, שמורה מ-אוד עם ק"מ נמוך, שהוחלפה לה קורת רוחב, נדמה לי שבמקרה כזה לא הייתי חושב פעמיים ורץ לקנות.

בהצלחה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

לקונה יש 70K לרכישת רכב? אולי שווה לגרד עוד 7K ולרכוש סקודה פאביה חדשה לגמרי, במבצע הנוכחי. נכון, היא ידנית, אבל מכונית מומלצת ואיכותית אולי יותר מהמאזדה, וגם מהנה וחסכונית יותר. והכי חשוב: חדשה מהניילון, עם כל המשתמע מכך!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לקונה יש 70K לרכישת רכב? אולי שווה לגרד עוד 7K ולרכוש סקודה פאביה חדשה לגמרי, במבצע הנוכחי. נכון, היא ידנית, אבל מכונית מומלצת ואיכותית אולי יותר מהמאזדה, וגם מהנה וחסכונית יותר. והכי חשוב: חדשה מהניילון, עם כל המשתמע מכך!

הפביה לא מהנה יותר ממאזדה 2, ואת זה אני אומר לך מתוך נסיון.

המאזדה זריזה וקטנה עם הגה מצויין (ביחס למתחרות) ויש לה פילפל שאין לפאביה.

ההצעה שלך נשמעת מצויינת, וזה יכול לעזור לפותח השרשור בבחירת הרכב החדש שלו.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

השיקולים שאתם מציגים נכונים. אין שום ספק לגבי זה.

מחר אני הולך לראות את הרכב ואת דוח הבדיקה.

נראה מה יהיה. בינתיים אין שום התחייבות. מקסימום שרפתי שעתיים.

דיברתי עם מוסך מאזדה והם טוענים שאכן אין בעיה בטיחותית באוטו כתוצאה מהפגיעה.

חשוב להגיד שלא הוחלף הפגוש או כנף כלשהי, אלא רק קורת הרוחב. כנראה כתוצאה מפגיעה במדרכה או דבר כזה או אחר.

בסופו של דבר, לכל דבר יש מחיר. ואם אקבל הנחה משמעותית (10% פחות ממחיר מחירון) יתכן וזה יפתה אותי.

זאת כמובן בידיעה שגם אני אמכור את הרכב, אמכור אותו בפחות ממחיר המחירון.

לגבי ההצעה לרכוש פאביה - זה מנוגד למה שאני רוצה מהרכב:

סופר מיני (ולא מיני, כלומר לא אלטו, ספארק או כל אחת החדשות שיצאו עכשיו), אוטומטית, חסכונית בדלק וסחירה למכירה עתידית.

כמובן - לא מליסינג ולא מהשכרה.

כרגע החיפוש מתמקד באחד מהרכבים האלה: סוזוקי סוויפט, מאזדה 2.

התקציב שלי מביא אותי לאיזור 70, 75 אלף.

התקשרתי בשבועות האחרונים להרבה מודעות - הרכבים הטובים נמכרים בדקות, הרעים נשארים בלוחות של יד2 ואחרים.

מקווה למצוא משהו טוב...

• תוכן חדש...