Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

במזל נולד אחותי בן ב"ה.

עכשיו היא מסיעה אותו במושב הקדמי נגד כיוון הנסיעה

ברכב יש כרית אוויר (!)

ניסתי להסביר שאסור אך היא ואבא שלי בטענה ש כל עוד יש את הסלקל הכרית אוויר בכלל לא מגיעה לתינוק

האם זה נכון? [חשוב לצין שהיא מעדיפה אותו מקדימה מבחינת נוחות ומבט עם התינוק ]

מבחינה הגיונית שאני מתאר מצב שהכרית אוויר נפתחת הסלקל באמת מגן על התינוק,

אבל בטח יש איזה סיבה למה אסור לשים את הסלקל מול כרית אוויר נכון?

אשמח אם תשפכו אור על הנושא,

דור :)

פורסם

אני מתאפק לא להיות ציני ולומר משהו על התיאוריה של דארווין אבל ברצינות - כתוב בספר תפעול הרכב ובצורה מפורשת - אסור לשים כיסא בטיחות/סלקל במושב הקידמי (כשגב הסלקל לכיוון הנסיעה )!

לפי תקנת התעבורה 83 א', אסור להסיע ילד שיושב במושב בטיחות במושב הקדמי של הרכב רק אם יש כרית אוויר פעילה.

רגע בעצם יש לך אינטרנט,תראה כמה זה קל :

http://www.childseat.co.il/node/150

http://www.tipa.co.il/faqPageContent.asp?articleId=122

הפתעה,משטרת ישראל מסוגלת לספק שירות לאזרח עם מידע אמין:

http://www.police.gov.il/mehozot/agafTnua/betichot_badrachim/Pages/moshavei_bticut.aspx

בבקשה ממך,תתעקש,אל תתן להם (או לאדם אחר אם תתקל בתופעה) להושיב כסא בטיחות במושב הקידמי.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

כמו שכתב קודמי, תתעקש עד לביטול כרית האוויר במושב הנוסע,

או העברת הסלקל לאחור. מה הם נורמלים? הם לא מבינים שזו

סכנת חיים אמיתית?!

הסכנה היא שהכרית תפגע בסלקל ותהפוך אותו עם התינוק, או כל מיני

אפשרויות אחרות שלא בא לי בכלל לציין.

סתם לידיעה, במדינות מסויימות חל איסור מוחלט על הסעת תינוק/ילד

בסלקל/מושב בטיחות במושב הקדמי.

פורסם
ניסתי להסביר שאסור אך היא ואבא שלי בטענה ש כל עוד יש את הסלקל הכרית אוויר בכלל לא מגיעה לתינוק

אחותך יכולה להרוג את התינוקת בתאונה בינונית מינוס, רק מכרית האוויר.

לפעמים צריך להסתכל לאנשים בעיניים ולהגיד להם את האמת: "את מבינה שאת עלולה להרוג את התינוקת שלך?!!!"

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אהלן ניסתי להסביר שאסור אך היא ואבא שלי בטענה ש כל עוד יש את הסלקל הכרית אוויר בכלל לא מגיעה לתינוק

מבחינה הגיונית שאני מתאר מצב שהכרית אוויר נפתחת הסלקל באמת מגן על התינוק,

דור שיהיה לכם במזל.

שנית כדאי שתסביר לאבא שלך ולאב הטרי שחיי אדם הם לא משחק רולטה, ולא בודקים חלילה בזמן תאונה האם כרית האויר מגיעה לשם או שלא, מסוג הדברים שאין בהם שיקול דעת בכלל.

וסליחה שאני חולקת עליך, אבל בזמן שכרית האויר נפתחת במהירות עצומה הסל קל לא יגן עליו לגמרי, אני לא רופא ולא חוקרת אבל ראש של ילד הוא לא יציב כמו של מבוגר ואסון יכל לקרות בקלות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני מנחש שכל זה נובע מהעובדה שברכב המדובר (מהו, אגב?) אין אפשרות לבטל את כרית האוויר ליד הנהג.

ובכן, TOUGH LUCK. זו סכנה אמיתית לילד. תבקש ממנה לבטל את הכרית ו/או להחליף את הרכב ו/או להעביר את הילד אחורה (יש מראה מיוחדת שמתקינים מעליו ואפשר לראות הכל), או שאני שולח את רשויות הרווחה.

טוב, הגזמתי, זה עניינכם האישי - אבל איך תחיה עם עצמך אם חו"ח יקרה לילד משהו?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תאונה בינונית מינוס = הפעלת הכרית = תינוק עם מפרקת שבורה. ממש ככה. תוך 10-20 מילישניות. לפחות הוא לא יספיק להרגיש כאב.

את הילד יש להושיב אך ורק מאחור מגיל אפס ועד גובה 1.50 בערך.

ולגבי קשר עין עם התינוק בנהיגה - שתתרגל בלי. זה רק מגביר את הסיכון לתאונה.

אם חייבים אז יש מראות שאפשר להתקין וכך לראות את התינוק כשהוא מאחור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כמו שאמרו כאן לפני, קשר עין עם תינוק בזמן נהיגה משמעו פחות קשר עין עם הכביש. לדעתי, עדיף תינוק בוכה בזמן נסיעה על פני תינוק שותק לתמיד.

התינוקת שלי מעולם לא הייתה במושב הקדמי בזמן נסיעה ולאחר זמן-מה גם התרגלה להיות לבד ולשחק לה (או לישון) כשאמא שלה יושבת לידי או נוהגת ברכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנחנו עם הילדה הראשונה שמנו את הסלקל קדימה, בעיקר בגלל שהייינו הורים טריים,

שדואגים מכל ציוץ של הילדה, ומפשטות ביטול כרית האוויר ברכב הקודם.

עם הילדה השניה שמנו את הסלקל מאחור, והתקנו את המראה שמאפשרת לראות מה

קורה עם הילד. זה פתרון מעולה, כי במקרה שיש צורך אתה יכול להציץ שניה ולראות

שהתינוק בסדר.

ודבר אחרון, מסתבר שתינוקות לומדים להסתגל למצב הקיים.

כאשר הוא לידך, הוא ידרוש תשומת לב בכל שניה, כי אתה לידו.

שהוא מאחור, הוא מתרגל למצב הזה, ולא תשמע אותו למעט מקרים שבאמת קרה

משהו מיוחד.

פורסם

במכוניות חדשות יחסית בהן החגורה האמצעית מאחור היא מלאה (3 נקודות - כלומר כוללת גם רצועה אלכסונית) - אז זה המושב הכי בטוח ברכב.

אם מדובר בחגורת מותניים בלבד אז לא להשתמש במושב הזה אלא אם אין ברירה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הרבה חומר קריאה פה:

http://www.beterem.org/template/default.aspx?maincat=1&catId=16&PageId=248

המקום הרצוי לסלקל (גם אם אין כרית אויר במושב הקדמי) הוא במושב האחורי - ועדיף זה שמאחורי הנהג.

למה מאחורי הנהג?

אצלי הסלקל מותקן מאחורי הנוסע כי:

• רוב החניות בישראל הן מצד ימין של הכביש- יותר בטוח להוציא את התינוק לעגלה כשאתה על המדרכה ולא על הכביש.
  • קשר העין לתינוק באמצעות מראות קל יותר כאשר הוא בצד ימין של הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לדעתי ההמלצה היא אכן במושב האמצעי, בתנאי שיש חגורה מלאה ולא רק מותניים,

ואם לא, אז עדיף מאחורי הנוסע ולא מאחורי הנהג, גם משיקול של הכנסת והוצאת

התינוק, וגם תחשוב שהזמן שיש תנועה מימין לרכב הוא קטן בהרבה מהזמן שיש

תנועה משמאלו, כך שההסתברות שחס וחלילה תהיה פגיעה בצד של הנוסע יותר נמוכה.

פורסם
לדעתי ההמלצה היא אכן במושב האמצעי, בתנאי שיש חגורה מלאה ולא רק מותניים,

ואם לא, אז עדיף מאחורי הנוסע ולא מאחורי הנהג, גם משיקול של הכנסת והוצאת

התינוק, וגם תחשוב שהזמן שיש תנועה מימין לרכב הוא קטן בהרבה מהזמן שיש

תנועה משמאלו, כך שההסתברות שחס וחלילה תהיה פגיעה בצד של הנוסע יותר נמוכה.

אצלנו בשתי המכוניות אפשר להתקין את הסלקל באמצע (איזופיקס בשתיהן) אבל זה פשוט שובר את הגב להכניס את התינוקת לאמצע הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...