Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוסף לדלק

igalezra
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יגאל,

האם ניתן נימוק מדוע לא מומלץ "בפירוש" לעשות אינפוזיה? האם הבחור ציין נזק ספיציפי שיכול להגרם

(ככל שידוע לי,אינפוזיה אגרסיבית קרי טיפטוף חזק עלול לגרום לכניסת החומר והצטברותו בחלל הצילינדר ופגיעה בשימון מה שגורם לנזק,יחד עם זאת,באינפוזיה אגרסיבית כזו המנוע נוטה לגמגם ולכבות והדבר מהווה אינדיקציה מסויימת)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הוא פשוט הסביר שאם הרכב לא מגמגם ולא מצלצל וסוחב טוב, ובקיצור המנוע לא עייף לחלוטין אז אין טעם באינפוזיה ורק טיפול דרך מיכל הדלק על פול טנק פעם ב- 10000 ק"מ.

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

בעניין נזק, גם אם מבצעים את האינפוזיה בצורה ישירה אין שום נזק, אין פגיעה במנוע וכמובן שאין אפשרות שהחומר "יצטבר בצילנדרים".

הסיבה שניתנה המלצה להוסיף את החומר למיכל הדלק נעוצה הכך שהחומר ממיס את הפיח (וגם ליכלוך אחר) דבר שדורש פעולת ניקוי לאורך זמן.

או בקיצור כאשר החומר מהול בדלק זמן הניקוי ארוך יותר והתוצאה המתקבלת טובה יותר.

אייל

פורסם
44 k של חברת bg ,( אני לא היבואן....לצערי, ואין לי מניות בחברה)

התוסף מעולה, בין היתר מנקה את תאי השריפה ואת השסתומים ובאמת עושה עבודה מעולה מורגש כבר עם השימוש הראשון

קצת יקר אבל באמת שווה :!:

אייל

רק למנועי קרבורטור או שגם למערכות הזרקה?

מהו אופן פעולת החומר, והאם יש תוספים דומים מומלצים?

בברכה,

גלעד

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אתם לא יודעים למה אתם נכנסים.

החומר ממיס כל מה שהוא עובר דרכו.

זה נכון שאנשים עושים והם מרוצים כי באמת החומר מנקה את הפיח מחיה את המנוע וכו....

אבל בעלי הקרבוקטורים צריכים להתכונן לסתימות מסננים וסתימות בקרבורטור עקב זה שהחומר ממיס משקעים במיכל ובכוסית הקרבורטור ובעצם בכל המערכת כולל הצנרת

תקף גם להזרקה.

EY אתה טועה באינפוזיה החומר נכנס ושוטף את השמן מהצילינדרים בעצם אותה פעולה של תערובת עשירה,עירבוב עם שמן הסיכה בדפנות הצילינדרים ודילולו

הנזק במנועים חדשים הוא קטן יותר משום שהצטברות המשקעים קטנה יותר והגומיות והאטמים חדשים יותר לדעתי הנזק יורגש לא עכשיו אלה בטווח הארוך!

אם כבר עושים אז לדעתי עדיף ריכוז גבוה זאת אומרת פחית על רבע מיכל ולגמור עם זה מהר אם החומר ישב במערכת זה רק פתח לצרות.

חג שמח

עריכה*

לאחר השימוש חייבים להחליף שמן משום שכל הפיח מועבר אליו!

פורסם

יגאל,

אני מתחיל בשורה התחתונה:

עזוב אותך מתוספים ! ! !

התוסף הוא דבר נהדר, לחשבון הבנק של מי שמוכר אותו.

במידה וישנה בעיה במנוע, במיוחד במנוע משנתונים ישנים, וגם מנוע צעיר בשנים אבל עם הרבה ק"מ, התוספים הם בעיקר מקור לנזקים גדולים.

לפני שנים רבות המליצו לאבא שלי על תוסף דלק בוולוו 145 עם 150,000 ק"מ, התוסף נכנס למיכל, הפיח במנוע התנקה ועף החוצה דרך האגזוז, האטימה שהפיח יצר נעלמה והמנוע התחיל לצרוך שמן כמו מטורף.

טיפולי "אינפזיה" ו"דיאליזה" הם טיפולים לביצוע על ידי מוסך בלבד. את שני הטיפולים עושים בסל"ד סר"ק בלבד ולא מעבר לכך.

"אינפוזיה" מוחדרת לסעפת היניקה מכוח הואקום החזק בסרק. מווסתים את כניסת החומר לנקודה בה המנוע מתחיל לרעוד מעט כתוצאה מהעשרה הנוצרת על ידי חומר האינפוזיה. בשיטה זו נותנים למנוע את חצי מכמות החומר, ממתינים כרבע שעה, נותנים את החצי השני, ממתינים שוב פעם ויוצאים לנסיעה של כרבע שעה בסל"ד גבוה.

"דיאליזה" מבוצעת למנועים עם הזרקה בלבד. מנתקים את משאבת הדלק שבמיכל, את מסילת הדלק או המזרק הבודד בהזרקה חד נקודתית מחברים למתקן חיצוני שמזין חומר ולחץ. מדובר במתקן עם מיכל ומשאבה חשמלית, ואז מחברים גם את קו ההחזרה של הדלק, ומקבלים דיאליזה כמו בבית חולים, ומנגד קיימים מתקנים הפועלים בלחץ אוויר, ואז סוגרים את קו העודפים.

כל שיטה של לשפוך חומר לתוך הקרוברטור היא שיטת פרטאץ' שיכולה לעשות נזק בלבד. עצם הרצת מנוע ללא עומס בסל"ד גבוה שהוזכר כאן בשרשור יוצרת נזק עצום.

ד"א, ניתן להגיע לתוצאות טובות באינפוזיה גם עם מים מזוקקים, נוזל קירור ו...קוקה קולה, אז שיהיה לרוייה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אנקדוטה קטנה בנושא זה:

לפני מספר שבועות הורדתי מהרשת קובץ שכולל את כל הוראות היצרן בנוגע לתחזוקת הרכב שלי (קובץ ZIP של 51MB שכולל כ-300 קבצי PDF המכסים את כל הנושאים הקשורים ברכב זה).

בין היתר ממליץ היצרן לנקות את שסתום ויסות האויר בסרק ע"י אינפוזיה - והוא מציב הגדרות מדוייקות לכך:

1. התנעת הרכב והמתנה עד שהמאווררים ידלקו פעם ראשונה.

2. העלאת סל"ד הסרק ל 2,000 סלד

3. פירוק צינור האויר שמתחבר לשסתום ויסות האויר בסרק

4. לשפוך באיטיות את החומר דרך הצינור

5. להמשיך לתת למנוע לעבוד כ-5 דקות נוספות בסרק

6. הערת יצרן: עשן לבן יצא מהאגזוז עד אשר יגמר הניקוי.

7. לדומם מנוע

8. לשחרר את הכבל מצערת חזרה (לבטל את עניין ה 2,000 סלד בסרק)

9. לחבר חזרה את הצינור למקומו

10. לבדוק באמצעות סקאנר את כמות האויר שחייבת לעבור דרכו.

למרות שהנושא מתייחס "רק" לשסתום הסרק, ברור שהחומר עובר דרך כל מערכת הבעירה של המנוע ולכן גם היא מתנקה.

החומרים שהיצרן התיר לשימוש במקרה זה הם:

GM Top engine cleaner

ו-

AC-DELCO Carburator tune-up conditioner

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התוסף מעולה. הוכיח את עצמו שמספר כלי רכב שאני באופן אישי טיפלתי בהם. מומלץ להחדיר אותו ישר לטנק הדלק ולא אינפוזיה (אינפוזיה מבצעים דרך צינור ואקום שמתחבר בדר"כ למפלג הרכב).

באוטו דיפו המחיר 130 ש"ח בערך - זהו מחיר יקר לכל הדעות.

אני ממליץ לרכוש את התוסף ברחוב אלוף שדה פינת שונצינו - חנות אביזרים של הפרסים (זה שמה) במחיר של 65 ש"ח - במזומן בלבד! או לחלופין ברחוב הירקון בבני ברק ליד מכון הטסטים מ.מ.מ - אוטו מור - לפנות לקובי לצורך ההנחה להזכיר את שמי ואז המחיר הוא כ- 70 ל- 75 ש"ח - דרך אגב החנות עושה הנחות על המון מוצרים - כולל מצברים.

• תוכן חדש...