Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרויקט שיפוץ Honda MB5 שנת 1981

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 245
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני - רק שאלה :

כבלים - מה שאין למצוא חדש , לא ביפן ולא באיבי במשך כחצי שנה -

היכן לייצר בארץ לפי דוגמא ?

למי יש את מלאי אביזרי הקצה , ברגי כיוונון , כבל עם מוביל טפלון פנימי וכו , הגדול והנגיש ביותר בארץ ?

גוש דן זה מצויין. אם צריך אסע גם יותר.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
אני - רק שאלה :

כבלים - מה שאין למצוא חדש , לא ביפן ולא באיבי במשך כחצי שנה -

היכן לייצר בארץ לפי דוגמא ?

למי יש את מלאי אביזרי הקצה , ברגי כיוונון , כבל עם מוביל טפלון פנימי וכו , הגדול והנגיש ביותר בארץ ?

גוש דן זה מצויין. אם צריך אסע גם יותר.

ישי

כבלים "מסובבים" כגון מהירות וסל"ד ניתן לייצר כמעט בכל סוג וסופית באוו ספידומטרים בת"א.

כבלי משיכה כגון מצמד ניתן לייצר ברחוב קיבוץ גלויות 12 ת"א אצל ה"אחים סמי" לכיוון מערב, ממש לפני הצומת עם רחוב סלמה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

פשוט מעורר פליאה, איך נקית את הקרבורטור לרמה כזאת? אני באופנוע שלי שבהרבה יותר חדיש לא הצלחתי לנקות אותו בכלל סגסוגת האבץ(?) מתקשה להתנקות, ומה לא נסיתי..

מדהים! כל הכבוד.

אגב ליאור נראה לי שיש לך פספוס קטן בכבל שאני לא מזהה מהו(זה לא של משאבת השמן והקלאץ)

לפי ההכרות עם היפנים אום אחד צריך להיות בצידו השני של התושבת כנעילה, אבל אולי ואני טועה כי גם ראיתי יפניים עם 2 אומים באותו הצד.

Capture.JPG

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
פשוט מעורר פליאה, איך נקית את הקרבורטור לרמה כזאת? אני באופנוע שלי שבהרבה יותר חדיש לא הצלחתי לנקות אותו בכלל סגסוגת האבץ(?) מתקשה להתנקות, ומה לא נסיתי..

מדהים! כל הכבוד.

אגב ליאור נראה לי שיש לך פספוס קטן בכבל שאני לא מזהה מהו(זה לא של משאבת השמן והקלאץ)

לפי ההכרות עם היפנים אום אחד צריך להיות בצידו השני של התושבת כנעילה, אבל אולי ואני טועה כי גם ראיתי יפניים עם 2 אומים באותו הצד.

ישנם מספר דברים שקניתי חדשים לאופנוע, הקרבורטור היה אחד מהם בשל המצב הגרוע של זה המקורי.... עכשיו אתגרת אותי, אנסה לשפץ אותו ולראות לאיזה מצב אוכל להביא אותו לעומת זה החדש :lol:

באופנוע הזה, כך מתחבר הכבל, כשמצד אחד המצמד ומצד שני הברגים כקונטרה (כשחיזוקם מהווה קיבוע).

שבת שלום,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

היי ליאור,

כמו שרן אמר ובצדק, גם אני מוכן לשלם שקל תשעים על קרבורטור חדש....:lol:

האם תוכל להפנות אותי למי שמוכר קרבורטורים חדשים? אשמח לרכוש קרבורטור חדש עבור כל אחד מ-3 הנסיכים שלי (הדרבים כמובן...).

האם ניתן גם להשיג בגדלים שונים - 14, 18, 19?

שבת שלום.

שלומי

פורסם

שלומי

לך על "פתיחות" חזקות. תזמין 21. :-P

שבת שלום

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
עבודה יפה!

באיזו צבע אתה משתמש לצבוע אלומינים ואיפה אפשר לקנות כזה?

תציץ קצת אחורה בשרשור, רשמתי פעם או פעמיים את הסוג וגם הסגרתי את המקור :)

מראייה וזיכרון דלוח...יש לי הרגשה ששילמת שקל תישעים יותר על הקרבורטור...לא?

א. לא יודע על מה אתה מדבר :roll::-)

ב. אפתיע אותך... אבל בשיפוץ הזה הלכתי על מקוריות בפדנטיות יתר, כל החלקים מקוריים לחלוטין, 95% מהחלקים הינם החלקים המקוריים של האופנוע עצמו שעברו חידוש ושיפוץ והיתר הם חלקים מקוריים לדגם כאמור, אך חדשים.

ג. אני מודה ומתוודה שיש בדרך קרבורטור 20mm Mikuni נוסף, לכל צרה שלא תבוא.... 8)

היי ליאור,

כמו שרן אמר ובצדק, גם אני מוכן לשלם שקל תשעים על קרבורטור חדש....:lol:

האם תוכל להפנות אותי למי שמוכר קרבורטורים חדשים? אשמח לרכוש קרבורטור חדש עבור כל אחד מ-3 הנסיכים שלי (הדרבים כמובן...).

שבת שלום.

שלומי

eBay :) פשוט רשמתי את דגם האופנוע ו-Carb ומיד צצו מספר לא קטן של מוכרים לקרבורטורים חדשים לדגם זה.

הנה סט מעניין ל-500 שלך: http://cgi.ebay.com/1980-HONDA-CX-500-Carb-set-/270693664958?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item3f069988be

שבת שלום :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

נשאלתי לגבי תהליכים וחומרים, להלן תשובות חלקיות... אשמח לעוד שאלות אם יש :lol:

מסירי שומנים, מספר אפשרויות:

1. ספריי מסיר שומנים לתנורים וכיריים - לשמן שטחי ומתכות רכות

2. נפט בטבילה והתזה - לשמן עיקש יותר ומתכות מכל הסוגים

3. טבילה בטינר - מתכות קשות בלבד, הופך את השמן למשהו שאפשר לפורר אח"כ עם מברשת ברזל

חומרי ניקוי:

- ניקוי חלקי פלסטיק - תמהיל של מספר חומרים כגון אסטוניש לניקוי אמבטיות, נוזל כלים, סילית ולפעמים גם כמה טיפות אקונומיקה, תלוי בסוג הפלסטיק. הכל מושרה בגיגית מים חמים למשך זמן שתלוי בסוג הפלסטיק.

- ניקוי חלקים-מברזל - השרייה בנפט וטינר עושים אחלה עבודה. אפשר גם להשתמש בספריי ניקוי מנועים שמוכרים בחנויות חלפים לרכב ולאחר מכן חשוב לשטוף היטב במים ולייבש מיד. אופצייה נוספת הינה השרייה בגיגית מים עם חומר לניקוי אסלות בתמהיל על-פי הלכלוך...

- ניקוי חלקי אלומיניום - כנ"ל, כשמומלץ לא להשרות בטינר לזמן רב מדי. ניתן גם להשתמש בחומצה לניקוי קרבורטורים מהולה(!) ולא מרוכזת.

- כרום וניקל - ניקוי באמצעות חומרי ניקוי מתכות מבריקות (אסטוניש לכסף וזהב, סנו לניקוי כלי כסף ונחושת וכו'). לאחר שטיפת והסרת הלכלוך באמצעות סבונים או השריות כנ"ל, מריחת החומרים עד לייבוש והסרה באמצעות צמר פלדה. אפשר לחזור על התהליך מספר פעמים עד להגעה לתוצאה הרצוייה. ניתן ללטש בסוף התהליך עם מברשת ליטוש מתאימה ו"פלסטלינה" (משחת הברקה ) בצבע המתאים (לבנה, חומה, צהובה וכו', לכל אחת תוצאה שונה ממתכת שונה). ניתן ומומלץ פעמים רבות לבצע את התהליך הנ"ל גם לאלומיניום, מה שמביא אותו לתוצאות מבריקות ויפות. חשוב מאוד לזכור שהסרת האנודייז במקרה של אלומיניום נקי (להבדיל מסגסוגת) עלולה לגרום לו להתחמצנות ולכן מומלץ להתיז שכבה דקיקה של לקה שקופה.

מסיר צבע:

1. P-360 של Maxol - מעולם לא אכזב, ניתן להשתמש על כל סוגי המתכות. מריחת המסיר עם מברשת בייסודיות על החלק ושטיפה במים, מומלץ בלחץ גבוה. ניתן לבצע פעמיים שלוש עד להגעה לתוצאה הרצוייה במקרה ויש צבע עקשן...

מסיר חלודה:

אופצייה ארוכה - השריית הברזל בגיגית מים וחומר לניקוי אסלות 00 של סנו למשך יום יומיים.

אופצייה בינונית - מסיר שומנים, מסיר צבע, נפט\ כשלאחר שימוש בכל אחד מהנ"ל שיוף היטב עם מברשת ברזל.

אופצייה קצרה ומהירה - השרייה למספר דקות בחומצה לניקוי קרבורטורים (אל תשאלו איפה ניתן לקנות, לא ממש ניתן.... יש לי שאריות..), שטיפה מהירה והברשה.

חשוב מאוד לייבש היטב מיד לאחר תום התהליך, לרוב אני מנגב עם מגבת את החלק ושם מול מפזר חום לכמה דקות.

צבעים:

ראשית, ההכנה לצבעיה חשובה לא פחות מהצביעה עצמה והינה חלק משמעותי בתוצאה.

חשוב שהחלק יהיה נקי משומנים ולכלוך כלשהו, בהנחה והחלק כבר נוקה ושוייף לרמה המתאימה, העברת פד אלכוהול על החלק הרצוי ועבודה עם כפפות גומי חדשות, תמיד.

לחלקים שדורשים גימור "מראה", יש לעבוד עם ניירות שיוף עמידים במים ברמות ליטוש שונות, אפשר להתחיל ב-100-150 ולסיים ב-1200, תלוי מה התוצאה הנדרשת.

לעמידות בחום אני משתמש בצבע עמיד בחום, לא מהסוג שמוכרים בהום סנטר לקמינים המגיע בד"כ בשחור מט ולאחר שימוש אחד הוא מוסר נשמתו (וגוונו) לבורא אלא בצבע של חברה ספרדית בשם NovaSpray (על המיכלים רשום לפעמים גם NVS או NovaSol - אותה חברה), עמיד בעד 600 מעלות צלסיוס (לעומת 300 פרנהייט של "ההוא" מההום סנטר). עולה פי 3-4 אבל שווה פי 100....

לצביעות "רגילות" אני משתמש גם כן בצבעים מאותה חברה, סדרה שנקראת Evolution Acrilic RAL Color וכן בצבעי רכב (Dupont או PPG) במיכל התזה, תלוי מה העמידות והשימוש (שחיקה/עמידות בדלק/שמן/שמש וכו').

הנ"ל יכול לשמש גם לצביעת אלומיניום ופלסטיק, נדבק ומחזיק מעולה.

במקרה ויש צורך בצבע ייסוד אני משתמש בספריי פריימר של יעקובי או בפריימר של Dupont בהתזה.

כללי

ברגים וחלקים מתכתיים קטנים ניתן לחדש באמצעות ליטוש ושיוף:

- ליטוש באמצעות ראש ברזל עגול מחובר למקדחה (מומלץ לקבע אותה וללחוץ על כפתור ההפעלה הקבוע) ופשוט להעביר את החלק על הראש עד שהוא מתחדש לו ומתנקה.

- ליטוש באמצעות מברשת עגולה במלטשת שולחן (אבן בצד אחד, מלטשת ברזל צד שני), אותו כנ"ל.

- שיוף באמצעות ניירות שיוף עמידים במים (על יבש בהתחלה ולהרטיב כשרוצים פנים חלקות יותר).

חשוב לציין כי לעיתים הליטוש והשיוף מורידים שכבה של אבץ או אנודייז מהחלקים ולכן מומלץ לתת להם התזה קטנה של ספריי לק שקוף לפני הרכבתם בכדי שלא יתחמצנו/יחלידו.

גילוון חלקים

המלצתי היא לבצע גילוון אבץ לחלקי המתכת השונים בכלי הרכב המשופץ שכן מעבר לעובדה שהתהליך מחדש את החלק (ניקוי במסיר שומנים, חומצה וכו') הוא גם מעניק לו תקופת חיים חדשה עם ציפוי שלא רק נראה טוב אלא גם מונע חלודה. ניתן לצפות אבץ בצבעים זהב, כסוף (לבן), שחור ואולי גם עוד כמה...

אני מבצע את הגילוונים ב"תרשיש" בחולון - רחוב היוצר 6 איזור התעשייה - 03-5560610, יעקב הוא האיש שלכם. המחירים הינם 150 ש"ח למנה (מנה = כמות דומה לזו בתמונות של קופסת הברגים בעמודים הקודמים).

שימו לב שבמקרה ובוצע גילוון על חלקים שונים, ספריי צבע "רגיל" לא יתפוס טוב לאורך זמן. יש להשתמש בצבע ייסוד מיוחד למתכות שעברו תהליך גילוון וכן בצבע מתאים. ניתן לשאול ולקנות בכל חנות צבעים שמכבדת את עצמה.

האאמ.... שאלות נוספות? :)

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

המשך עבודה על החלקים (והפרטים) הקטנים

לפני

attachment.php?attachmentid=227679&stc=1&d=1295639660

attachment.php?attachmentid=227680&stc=1&d=1295639660

התזת חומר לניקוי מנועים, שימו לב בתמונה למטה איך החומר "אוכל" את השומן והלכלוך (משמיע תססססס ומעלה בעבוע לבן)

attachment.php?attachmentid=227681&stc=1&d=1295639660

attachment.php?attachmentid=227682&stc=1&d=1295639660

שטיפה במים וניקוי באמצעות מברשת ברזל עדינה

attachment.php?attachmentid=227683&stc=1&d=1295639660

ליטוש עדין באמצעות נייר שיוף 280 עמיד במים (עם מים, כמובן)

attachment.php?attachmentid=227684&stc=1&d=1295639660

ניקוי גלגל השיניים מלכלוך וגריז (ספריי מסיר שומנים)

attachment.php?attachmentid=227685&stc=1&d=1295639660

attachment.php?attachmentid=227686&stc=1&d=1295639660

DSC03020.JPG

DSC03021.JPG

DSC03023.JPG

DSC03024.JPG

DSC03026.JPG

DSC03027.JPG

DSC03028.JPG

DSC03030.JPG

חלומות נועדו להתגשם