Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פה באירלנד יש כבר מכירה של רכב חשמלי הכוללת פריסה של תחנות טעינה רגילות.

2000 הרוכשים הראשונים יקבלו גם התקנה של תחנת טעינה בבית בחינם.

בנוסף, יש תחנות טעינה מהירה, שמבצעות טעינת DC מלאה בתוך 25 דקות (נועד לאנשים שעושים נסיעה ארוכה מזדמנת), בהשוואה לטעינה בבית שלוקחת מספר שעות (שקע AC רגיל, ההמרה לDC מתבצעת ברכב עצמו).

כרגע, לא חושבים פה על פיתרון של החלפת מצברים בתחנות יעודיות (פה לא ממהרים כל הזמן :lol: ).

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שבטר פלייס הוא גימיק שיווקי שלא יהיה מאחוריו כיסוי, אבל נחיה ונראה.
\

לא חשבתי שאקרא כאן כזו תגובה, לפי דעתי אתה טועה.

אני מאמין שהנושא יתפוס חזק מאוד, הדבר היחידי שאני מפחד ממנו, הוא המונופול שיווצר מכך.

פורסם

לא יודע בקשר לגימיק שיווקי אבל ללא ספק מדובר בקומבינה מונופוליסטית של איש שיווק+אייל הון+משרד האוצר!

מה היה לנו רע אם היינו רוכשים את הרכב אצל היבואן וטוענים אותו ממתח חשמלי בייתי?

היו פורשים גם במקומות העבודה שקעים רגילים ובא לציון גואל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
פה באירלנד יש כבר מכירה של רכב חשמלי הכוללת פריסה של תחנות טעינה רגילות.

2000 הרוכשים הראשונים יקבלו גם התקנה של תחנת טעינה בבית בחינם.

בנוסף, יש תחנות טעינה מהירה, שמבצעות טעינת DC מלאה בתוך 25 דקות (נועד לאנשים שעושים נסיעה ארוכה מזדמנת), בהשוואה לטעינה בבית שלוקחת מספר שעות (שקע AC רגיל, ההמרה לDC מתבצעת ברכב עצמו).

כרגע, לא חושבים פה על פיתרון של החלפת מצברים בתחנות יעודיות (פה לא ממהרים כל הזמן :lol: ).

בברכה,

גילעד

אנשים מוכנים לחכות ב"תחנת דלק" 25 דקות עד שהמצבר יתמלא?

ומה אם נוסעים נסיעה של 400 ק"מ? זה כבר אומר לפחות פעמיים מילוי כזה...

שעה וחצי נסיעה - חצי שעה מילוי - שעה וחצי נסיעה - חצי שעה מילוי -שעה וחצי נסיעה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שמע, אתה יודע מתי התחיל להיות אוכל כשר טוב בארץ?

כשהשפים הבינו שהם לא צריכים לבשל בכח עם תחליפים מגעילים (וכל מי שאכל עוגות פארווה יודע על מה אני מדבר) אלא כשהבינו שצריך לבשל הכי טוב שאתה יכול עם פרודוקטים שנמנעים מעניין הכשרות.

מה אני מנסה להגיד?

שדי ברור שנכון להיום רכב חשמלי אינו מתאים לנסיעות רבות ומרובות כל יום וכל נסיון לקמבן איזה קומבינה שתאפשר לו לנסוע ככה היא מיותרת ומטומטמת.

יש מליוני אנשים בעולם (וכמובן חלקם בארץ) שנוסעים מידי יום לעבודה וחזרה מתחת ל 100 ק"מ ויש להם 2 רכבים במשפחה ולהם אופציית השילוב של רכב אחד חשמלי ליום יום ורכב אחד רגיל לטיולי סוף שבוע ולנסיעות ארוכות הוא לא פחות ממושלם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה חלק מהעניין: רכב חשמלי לא מתאים לכל אחד. לא במחיר ולא בטווח הנסיעה.

הממשלה פה מסבסדת 5000 יורו ממחיר הרכב ועדיין ניסן ליף עולה כ 28000 יורו.

לשם השוואה זה עדיין יותר יקר מסקודה יטי הכי מאובזרת מנוע 1.6 TDI.

זה רכב שמתאים למי שנוסע נסיעות קצרות יחסית (בתוך ערים לדוגמה מה שגם מוריד את זיהום האוויר בתוך העיר), מטייל מעט, ושיש לו זמן להטעין את הרכב או בתור רכב שני לדוגמה.

אירלנד מאוד מתאימה לרכב חשמלי כמו שהוא היום בגלל הרגלי הנסיעה פה וצורת החיים וגם בגלל הגודל של אירלנד (לפי חברת החשמל פה, שמנהלת את הפרויקט של הרכב החשמלי בכל הקשור לתחנות טעינה).

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

מי אגב "שם" את ה-190 מליוני השקלים הללו?

אני כמו אייל, חושב שמדובר בבלוף שעוד נושם מעל המים רק בגלל יח"צ טובים.

משכנתא זה קל

פורסם
\

לא חשבתי שאקרא כאן כזו תגובה, לפי דעתי אתה טועה.

אני מאמין שהנושא יתפוס חזק מאוד, הדבר היחידי שאני מפחד ממנו, הוא המונופול שיווצר מכך.

על מה דעתך מבוססת ? אתה חי את התעשיה הזו או שסתם נראה לך לא הגיוני שבלון ענק של יחסי ציבור יתפוצץ בפרצוף.

רכב חשמלי בסופו של דבר ייכנס ויתפוס, לדעתי פשוט זה לא יהיה של בטר פלייס. זה הכל.

אני מקווה בשביל כולנו שלא

כי עם תמיכה כלכך רחבה בעולם, השקעות, תמיכה של נשיא המדינה, הזמנות של 50 אלף רכבים מרנו רק לשנתיים-שלוש הקרובות, הסכמים עם דנמרק ואוסטרליה זה הולך להיות הפלוף הכי גדול בתולדות המדינה, לפחות בתחום העסקי.

עם תמיכה לא הולכים למכולת.

הסכמים על מה? זה יכול להיות הסכמים שמסכימים על חתימת הסכם אמיתי במידה והטכנולוגיה תבשיל.

הזמנה של 50K רכבים מרנו של טכנולוגיה שאינה מוכנה עדיין? ראית אישור רשמי לזה ?

שי אגסי הוא אשף יחסי ציבור עם קשרים ענפים .

אתה לא שואל את עצמך למה לא רצו לפתוח מכסה מנוע במרכז המבקרים של החברה בגלילות?

לבנות כמה יחידות של תחנות הטענה שלא בטוח שמטעינות זה עסק מאוד זול, להדביק מדבקות על כמה רנו וניסאנים גם זול , בואו תראו את הטכנולוגיה עובדת, לא בנסיעה של 10 מטר אלא בנסיעה של 10 קילומטר.

שלא תבינו לא נכון - אני הראשון שישמח אם תהיה חברה ישראלית בתחום הרכב שתצליח ואני אף אהיה מהראשונים שירצו לעבוד בה, אבל כרגע כל הסימנים מצביעים על בלון יחסי ציבור ותו לאו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מאמין שתוך מס' שנים מועט ימצאו דרך למזער סוללות לרמה כזו שנסיעה ברכב חשמלי, תגיע לטווח של רכב רגיל.

ועל סמך מה מבוססת האמונה שלך במזעור הסוללות?

האם ידוע לך שלפני 10 שנים היו שחזו התקדמות גדולה בטכנולוגית מצברים אבל בפועל לא היתה התקדמות?

מצברים זה כימיה, זה לא אלקטרוניקה ומחשבים. הכימיה מתקדמת לאט.

לא נראה באופק מאגר אנרגיה טוב יותר מדלק נוזלי- בנזין, סולר וכ"ו.

מדי פעם נוצר גל של יחסי ציבור לטכנולוגיה "מהפכנית" בהנעת רכב ולאחר זמן היא גוועת בשקט. כך היה עם דלק מימן, תא דלק, מנוע אורביטל, מנוע וונקל, טורבינת גז ועוד. כך גם יקרה עם הרכב החשמלי.

יהודה

פורסם

הרבה אנשים טועים (גם כאן) וחושבים שישלמו ל"בטר פלייס"עבור חשמל לטעינת מצברי הרכב ולא הוא.

התשלום ל"בטר פלייס" יהיה על כל ק"מ נסיעה כשעבור טעינת המצברים לא יהיה כל חיוב כספי.

כמובן שככל שהרכב יסע יותר כך, פרוגרסיבית, יוזל מחיר ק"מ הנסיעה וציי רכב, חברות, מונייות וכו' יקבלו עסקאות תשלומים מוזלות.

הקונה ירכוש את המכונית שתהיה שלו, אבל המצברים הנם רכוש "בטר פלייס" ולכן היא שקובעת אם להחליף מצבר ובאיזה (חדש, טעון או משופץ) או לטעון אותו (אם ניתן).

בברכה - רפי לין

פורסם
על מה דעתך מבוססת ? אתה חי את התעשיה הזו או שסתם נראה לך לא הגיוני שבלון ענק של יחסי ציבור יתפוצץ בפרצוף.

רכב חשמלי בסופו של דבר ייכנס ויתפוס, לדעתי פשוט זה לא יהיה של בטר פלייס. זה הכל.

עם תמיכה לא הולכים למכולת.

הסכמים על מה? זה יכול להיות הסכמים שמסכימים על חתימת הסכם אמיתי במידה והטכנולוגיה תבשיל.

הזמנה של 50K רכבים מרנו של טכנולוגיה שאינה מוכנה עדיין? ראית אישור רשמי לזה ?

שי אגסי הוא אשף יחסי ציבור עם קשרים ענפים .

לבנות כמה יחידות של תחנות הטענה שלא בטוח שמטעינות זה עסק מאוד זול, להדביק מדבקות על כמה רנו וניסאנים גם זול , בואו תראו את הטכנולוגיה עובדת, לא בנסיעה של 10 מטר אלא בנסיעה של 10 קילומטר.

שלא תבינו לא נכון - אני הראשון שישמח אם תהיה חברה ישראלית בתחום הרכב שתצליח ואני אף אהיה מהראשונים שירצו לעבוד בה, אבל כרגע כל הסימנים מצביעים על בלון יחסי ציבור ותו לאו.

אייל, זה לא בלוף ולא נעליים

זה אמיתי לחלוטין ומציאותי מאוד, משקיעים בזה טונות של כסף וכבר יש נתונים רשמיים של התפתחות מסודרת, יש מהלכים של רישוי ושיווק וכו'

אני מציע לכל אדם פה ללכת לבקר בבטרפלייס בגלילות רק אחרי שרואים את הדברים בעיניים מבינים שזה לחלוטין יכול להתקיים

שם המשחק פה זה טווח נסיעה אין לאף אחד ספק בזה, ועם זאת טווח הנסיעה הולך לגדול משמעותית תוך תקופה מאוד קצרה, ואגב כבר יש דיבורים על מכוניות ארוכות טווח כאלו שיבנו בצורה כזאת שהתא מטען שלהם יהיה קטן יותר תמורת טווח נסיעה מוגבר (420 קילומטר)

פורסם

בבקשה, ניסוי של בטר פלייס ביפן, הפעלת תחנת מוניות עם ארבעה רכבים שמשתמשים בתחנת החלפה אחת

ועוד כמה תמונות מבלוג של בטר פלייס

ושוב, אני לא טוען שיש פה הימור בטוח והעניין יתפוס ויהיה מונופול וכל שאר הדיבורים בסגנון הזה

אבל הפרויקט הזה כבר מזמן עבר לדעתי את שלב שאפשר לפקפק בו כ"ספין תקשורתי"

פורסם

אני לא "חי את התעשייה", אבל אני כן חי פה, בדיוק כמוך, אייל.

כמו בכל דבר חדש שעתיד לצאת, קם היזם אשר חושב קדימה ומקדם את הרעיון. כך הוא גם מנסה לצבור לעצמו מונופול בנושא או להיות אחד החזקים בתחום, לכל הפחות.

אני מאמין שלא חידשתי לאף בן אדם כאן שום דבר, אבל אני כן מעוניין לקשר זאת לאמרה פה כי כל העניין "בלוף". אין לי דבר וחצי דבר עם השמות בטופיק ועדיין, אני בטוח במיליון אחוז שהם הרבה דברים, אבל לא טיפשים.

רכב חשמלי הוא העתיד הקרוב והוא גרעין מאוד חזק של כסף. אני עדיין תומך בדעתי ומאמין שקיים סיכוי מוחשי וגדול למונופול בנושא.

פורסם
הרבה אנשים טועים (גם כאן) וחושבים שישלמו ל"בטר פלייס"עבור חשמל לטעינת מצברי הרכב ולא הוא.

התשלום ל"בטר פלייס" יהיה על כל ק"מ נסיעה כשעבור טעינת המצברים לא יהיה כל חיוב כספי.

כמובן שככל שהרכב יסע יותר כך, פרוגרסיבית, יוזל מחיר ק"מ הנסיעה וציי רכב, חברות, מונייות וכו' יקבלו עסקאות תשלומים מוזלות.

הקונה ירכוש את המכונית שתהיה שלו, אבל המצברים הנם רכוש "בטר פלייס" ולכן היא שקובעת אם להחליף מצבר ובאיזה (חדש, טעון או משופץ) או לטעון אותו (אם ניתן).

בברכה - רפי לין

רפי צודק אבל אני מסופק אם זה יעבוד.

אייל, זה לא בלוף ולא נעליים

זה אמיתי לחלוטין ומציאותי מאוד, משקיעים בזה טונות של כסף וכבר יש נתונים רשמיים של התפתחות מסודרת, יש מהלכים של רישוי ושיווק וכו'

שם המשחק פה זה טווח נסיעה אין לאף אחד ספק בזה, ועם זאת טווח הנסיעה הולך לגדול משמעותית תוך תקופה מאוד קצרה, ואגב כבר יש דיבורים על מכוניות ארוכות טווח כאלו שיבנו בצורה כזאת שהתא מטען שלהם יהיה קטן יותר תמורת טווח נסיעה מוגבר (420 קילומטר)

ואיך בדיוק טווח הנסיעה יגדל? הרי אין פריצת דרך בכימיה של המצברים ולכן הגדלת הטווח תיתכן ע"י יותר מצברים, שהם כבדים מאוד ויקרים מאוד מאוד. ושוב חוזרים לנקודה שזה פשוט לא כלכלי.

ושוב, אני לא טוען שיש פה הימור בטוח והעניין יתפוס ויהיה מונופול וכל שאר הדיבורים בסגנון הזה

אבל הפרויקט הזה כבר מזמן עבר לדעתי את שלב שאפשר לפקפק בו כ"ספין תקשורתי"

הפרויקט הזה דומה לסיפור "בגדי המלך החדשים" של אנדרסן. כולם רואים שהמלך ערום אבל אך אחד לא רוצה תוית של שמרן או קטן אמונה ולכן לא שוללים מיד. כפי שכתבתי, המכונית החשמלית נבדקה היטב ע"י כל גורם אפשרי ומדי פעם חוזרים על הבדיקה. זה פשוט לא כלכלי.

אני מאמין שלא חידשתי לאף בן אדם כאן שום דבר, אבל אני כן מעוניין לקשר זאת לאמרה פה כי כל העניין "בלוף". אין לי דבר וחצי דבר עם השמות בטופיק ועדיין, אני בטוח במיליון אחוז שהם הרבה דברים, אבל לא טיפשים.

מה זה קשור לטפשות? יתכן שאגסי עבד על עידן עופר ולכן עופר נכנס עם המון כסף לנושא. עכשיו הוא במצב של לא לבלוע ולא להקיא.

הם לא משחררים מידע, הכל סודי, והם אומרים אחרת דברים שבכל זאת אמרו בעבר. איזה סיבה יש להם להסתיר? לשנות את העמדה? לדחות את לוח הזמנים? שמשקיעים בעולם לא מעונינים להשתתף במימון?

יהודה

• תוכן חדש...