Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשך הסיפור עם הגטס 2007 1.4 אוטומט עם 41,000 ק"מ שמצאתי בליסינג.

לקחנו את הרכב למכון בדיקה.

סרן קדמי ומערכת היגוי = נקישות קלות מוט קישור, משיכה לצד שמאלי , כיוון סרן

שילדה ומרכב, ליקויים משמעות נמוכה = תיקון צד ימין, סימני פרוק כנף קדמית ימנית, תיקון כנף קדמית שמאלית, תיקון פגושים, מכסה מנוע, סריטות מעיכות סביב

צמיגים=צמיגים קדמיים פגומים, צמיגים יבשים אחוריים

מערכת תאורה=חדירת מים לפנס קדמי ימני

האם מישהו יכול לעזור לי לפענח את הכתוב ולומר מה הלך עם הרכב הזה ? האם ייתכן והייתה תאונה ?

כמו כן לרכב היה טיפול שלדה בערך ב 23,000 ק"מ, וטיפול במערכת החשמל במנוע כאשר היה רק 1 ק"מ על המד.

עדיין לא קיבלתי פירוט טיפולים מלא, מה בדיוק עשו בטיפול הזה, אך דרשתי אותו כתנאי לקניה.

אני מבקש מכל חברי הפורום שיכולים לעזור לי לצורך קניה זו, ואומר לכם תודה מראש !

נתונים נוספים (הוגדרו כתקינים ע"י המכון) :

הספק מנוע כ"ס = 83.3 ( בנתוני יצרן 97)

סיבובי מנוע-הספק = 5000 ( בנתוני יצרון 6000)

סיבובי מנוע - מומנט = 5060 (בנתוני יצרן 3200)

קומפרסיה צילינדרים :

A 100%

B 97%

C 97%

D 92%

תיבת הילוכים:

% החלקה :

1. 0.2-

2. 15.1

3. 31.7-

4.

זמן :

1. 0.4

2. 0

3. 0

4. 0.7

כוח כג"ק:

שינוי:

1. 5.4 (305.6 מינ' - 311 מקס' )

2. 0

3. 0

4. 0

סל"ד:

נפילה:

1. 760 (3310 - 4070 )

2. 0

3. 0

4. 0

מהירות:

1. 34.3

2. 53.9

3. 55.6

4. 89.9

פורסם

לא ייתכן, בטוח היתה תאונה. עם זאת, כנראה שלא מדובר בתאונה רצינית שגררה פגיעה בשלדת הרכב.

כמו כן, מה כלל "טיפול השלדה" שעבר הרכב? ממתי שלדה צריכה טיפול? גם הפרשי הקומפרסיה היחסית די גבוליים ולא ממש מרשימים. אם הקילומטראז' שציינת נכון, לא סביר שזה נובע מתקלה מנוע ויותר סביר שזה נובע ממדידה לא נכונה, אבל בכל זאת שווה לבדוק את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו כן, מה כלל "טיפול השלדה" שעבר הרכב?

זה בדיוק הדבר שאותו אני מנסה לגלות. כשאקבל פירוט נורמלי אכתוב אותו בפורום.

זה בסדר שהולכים כ"כ הרבה כ"ס מ 97 ל 83 ?

פורסם

זה לא מטריד אותי במיוחד, בהתחשב בעובדה ש:

א. הבדיקה בוצעה בסל"ד לא נכון.

ב. הבדיקה בוצעה בגלגל, היצרן מדד במנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זו הסיבה שאני לא קונה רכבים מליסינג. במידה והיה מדובר פה בלקוח פרטי, תוך כמה דקות אתה מקבל לפקס מחברת הביטוח דו"ח מלא על התאונה כולל תמונות. מכיוון שאתה מנהל את הקניה מול אדם שהוא לא נהג על הרכב את ה-41K ק"מ האלו כל מה שיגידו לך הוא בגדר ספקולציות.

מה כדאי לתקן? החלפת פנס, החלפת 4 צמיגים (עדיף להוריד במחיר ולהחליף לבד מאשר לתת לחברת הליסינג לדחוף לך את הזבל עופות שהם מרכיבים על הרכבים שלהם) וכמובן לבדוק מה הנזק למתלה (הרגשה שלי שזה קשור לתיקון לקוי לאחר התאונה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הרכב לא עבר תאונה - הרכב עבר תאונות

זה לא אומר שום דבר כי החלקים שהוחלפו זה חלקים שמחוברים לשלדת הרכב בברגים

החליפו מכסה מנוע ואת שתי הכנפיים (או שלפחות תיקנו את השמאלית בלי להחליף) וזה אומר תאונת חזית וצד.

החליפו את שני הטמבונים כלומר הרכב גם בטוח קיבל דפיקה כזו או אחרת מאחורה אבל זה יכול להיות גם משהו מאוד מאוד שולי כמו מכת חניה וכאלה.

אתה צריך להחליף פנס כי חודרים אליו מים - כנראה נזק מהתאונה שהרכב עבר בחזית וחלק מהתיקון של הכנף המדוברת.

אתה צריך לעשות כוון פרונט.

אתה צריך להחליף את כל ארבעת הצמיגים. (חייב!)

תיקח בחשבון כוון פרונט עד 400 שקלים.

צמיגים פלוס מינוס אלפייה.

פנס - עד 500 שקלים.

טיפול בוא נאמר שתצא בנס בטיפול קטן - עוד 500 שקלים (ולא יהיה צורך בטיימינג בלמים ומשאבות או רצועות)

בקיצור יש לך כאן השקעה של לפחות 2.5K לאחר רכישת הרכב - אם בעל הרכב יהיה מוכן להוריד את זה ממך - תרכוש את הרכב רק במידה ויש התחייבות שאין שלדה או קצה שלדה.

מעבר לכך לגבי הכוח סוס - באמת נשמע הגיוני כל מה שהחברים מעלה אומרים וגם - יונדאי גטס - אני בטוח שאתה לא קונה את הרכב הזה בגלל הכוח שלו.

אה כן - תבדוק מצבר ואל תשכח להוציא ספר טיפולים של הרכב ולבדוק שאין עליו שיעבוד או חובת אגרה כזו או אחרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבדיקה ניראית בסדר בהנחה שעשה אותה פותח השרשור במכון שהוא בחר ואין למכון הזה קומבינה.

אני חושב שרכב פרטי עדיף על ליסינג.

ד"א, בשיטות שלי ברשת מצאתי תמונה מעניינת (הגטס ניראית גוררת לנד רובר):

getz_landrover_s.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

lanosforce, שים לב שרשום שיש גם נקישות מהמתלה, כלומר רוב הסיכויים שלא יסתיים בסתם כיוון פרונט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אכן!

בשביל יונדאי גטס אפילו שזו שנת 2007 אנחנו כבר מדברים על סכום שהוא אחוז רציני מעלות הרכב - לדעתי לקחת למכון כוון פרונט ולקבל הצעת מחיר + אלפייה לצמיגים ועוד קצת התחשבנות על הפנס

אחרת - תמשיך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מהידע האישי שלי, אני יודע שניתן לקחת את רכב הליסינג לבדיקה בכל מכון רישוי, להביא את תוצאות הבדיקה לחברת הליסינג ולבקש מהם לתקן את הליקויים והם עושים זאת ללא בעיה.

אחר כך אפשר גם לחזור למכון ולבקש שיבדקו שהליקויים תוקנו. (כך אגב יעשה עם הרכב שאני אמור לקבל, הוא הגיע לבדיקה, נמצאו ליקויים קלים בהחלט ואחר כך חוזרים למכון לבדוק שהכול תוקן כראוי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
זה בדיוק הדבר שאותו אני מנסה לגלות. כשאקבל פירוט נורמלי אכתוב אותו בפורום.

אוקיי. הנה משהו מוזר. כרגע דיברתי עם איש המכירות מהליסינג, והוא אמר לי שהוא לא יכול להשיג את פירוט הטיפולים המפורט (מה היה בכל טיפול) מהמוסך לגבי הגטס. אמר שזה לפי תקנון המוסך.

מה שהדליק אצלי נורה אדומה זה שהוא אמר שכשאני אהיה בעל הרכב, אז אוכל לבדוק בעצמי. הלא איש המכירות יכול לבדוק בעצמו כעת ? וכמו כן אני יודע שהרכב עבר טיפולים ב 2 מרכזי טיפולים שונים.

האם גם אצלכם זה היה מדליק נורה אדומה ?

פורסם

למה אתה ממשיך להתעקש על הרכב הספציפי הזה כשיש אלפים כמוהו בשוק? יותר מדי נורות אזהרה אמורות לרמוז לך לעבור הלאה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי חפש לך רכב אחר .

רכב הליסינג שלי הוא גטס 2008 1.4 ידני .

כרגע עם 56000 ק"מ ומחזיר אותו בסוף החודש לאחר שלוש שנים (התחדשתי בלאון 1.8 TSI דנדשה...)

באזור ה 48000 ק"מ המנוע התחיל להראות קשיים קלים בהנעה בבוקר ובמשך הזמן זה התגבר למצב שיש המון רעידות מהמנוע (בעיקר בסלד נמוך) - נשמע לי כמו צורך בכיוון או טיפול טוב - מה שהוא ממש לא מקבל בחברת הליסינג ! ,

פניתי אליהם לפחות פעמיים שיבדקו - הרכב חזר מהמוסך עם אותה בעיה , כלומר לא תיקנו כלום ולא מעניין אף אחד המצב של הרכב , כנראה שעד שהוא לא מת אף אחד לא יחליף אפילו פלאגים...

לדעתי החברות האלו מטייחות כל מה שאפשר ומנסות תמיד בשיטת מצליח לצאת עם מינימום הוצאות ומקסימום רווח!

לגבי הרכב , אצלי הוא עובר חיים מאומצים ... מה לעשות שהמנוע הזה מתחיל לחיות רק אחרי 3500 ס"לד , וביחס משקל/כוח אפשר להוציא ממנו קצת ביצועים (עד לסיבוב הראשון:wink:)

סך הכל הרכב גילה אמינות טובה (לא היתה שום תקלה עד לאחרונה ) , בהתחשב בכך שלקחתי בכוונה ידני כדי להנות קצת.. , כל המערכות עובדות באופן תקין ולא נתקלתי בבעיות.

שים לב שבגרסת הליסינג האוטו חסר כל אביזר בטיחות בסיסי : אין ABS כרית אויר 1 ואין מה לדבר על ESP

• תוכן חדש...