Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות אוטו חדש וחשבתי על VW פולו 1.2TSI. כעיקרון אהבתי את האוטו, לתיבת הילוכים אני רגיל, אך האבזור הדל מעצבן אותי קצת.

יש הבדל גדול בין הפאביה לפולו? מה ההבדל מבחינת צריכת דלק,אבזור,איכות? והאם כדאי לקחת בסוף את הפולו או לא?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי באותה התלבטות לפני כחודש בדיוק ולבסוף רכשתי פאביה 1.2TSI ידנית במחיר הנמוך ב17 אלף שקל מהפולו הבכירה עם מנוע הTSI, בגלל שלא הייתה לי בעיה לקנות ידני החלטתי לוותר על התדמית המכובדת יחסית אך עדיין להשאר בקונצרן והלכתי על הפאביה שמציעה יותר לעומת הפולו ובמחיר נמוך יותר (בקרת אקלים, גלגלי מגנזיום). אני לא אשקר, גם אם איכות החומרים בפאביה מפתיעה לטובה עדיין הפולו משדרת איכות ונינוחות בתא הנוסעים ביחס לפאביה. האוטו אצלי כמעט חודש והוא עבר כבר 3500 קילומטר ואני נהנה מכל דקה פשוט תענוג, בנסיעה בין עירונית אני מצליח להגיע לממוצע של אחד ל-16.5, המנוע גמיש מאוד בכל הילוך ובכל סל"ד, תפעול ידית ההילוכים רך ונעים,התנהגות הכביש רגועה ומשרה ביטחון. אין לי מילה רעה להגיד על הרכב לדעתי לא משתלם להוסיף סכום כל כך גדול ולקבל פחות אבל עדיין שוב אני אומר זאת לא פולקסווגן.

פורסם

אחזק את אביתר.

הפביה והפולו חולקות בסיס משותף.

הסקודה תמיד "מפתיעה" את מי שאינו מורגל בכך, בעדיפות האבזור והאיכות ביחס לאחותהנושאת סמל פולקסווגן.

ועוד משהו, סוף סוף מישהו מתלבט בין שתי מכוניות קטנות טובות באמת ולא בין פחיות אסיאתיות שנמכרות במדינת ישראל הקטנה יותר מאשר בכל אירופה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

זאת גם ההתלבטות שלי

למרות שאני לא חסיד של TSI , עדיין לא הוכיח את עצמו לך תדע מה יהיה עוד 3 שנים שארצה למכור (ליסינג פרטי)

שבוע הבא עושה נסיעת מבחן על פולו 1.4

על הפאביה נסעתי לדודה שלי יש

מרגיש כמו פולסקווגן ולא סקודה אבל לא התחברתי ככ לעיצוב שלה

פורסם
זאת גם ההתלבטות שלי

למרות שאני לא חסיד של TSI , עדיין לא הוכיח את עצמו לך תדע מה יהיה עוד 3 שנים שארצה למכור (ליסינג פרטי)

שבוע הבא עושה נסיעת מבחן על פולו 1.4

על הפאביה נסעתי לדודה שלי יש

מרגיש כמו פולסקווגן ולא סקודה אבל לא התחברתי ככ לעיצוב שלה

שים לב שזה הבדל של שמים וארץ בין ה1.4 המיושן והרועש לTSI, נסעתי בנסיעת מבחן על הפולו 1.4 DSG והיא פשוט כבדה ועצלה ואי אפשר להשוות אותה ל1.2 המוגדש

פורסם

אתה צריך לצאת מנקודת הנחה ששני הרכבים יתנו לך את אותה תוצאה מבחינת ביצועים, צריכת דלק ושמירת ערך (באופן יחסי למחיר).

עכשיו שאל את עצמך; האם אני מוכן לשלם 15 אלף שקלים על מותג, עיצוב והתחושה שאתה נוהג בפולקסוואגן ולא סקודה.

וזה כבר עניין אינדיבידואלי לחלוטין שאף אחד לא יוכל לענות בשבילך.

פורסם

שמעתי מקרוב משפחה שה1.4 באמת לא זזה , קיבל אותה חודשיים עד שקיבל את הגולף TSI

שבוע הבא אעשה נסיעת מבחן ואחליט אם ללכת על גרמני או לרדת קצת ברמה ולקנות יונדאי

פורסם
עכשיו שאל את עצמך; האם אני מוכן לשלם 15 אלף שקלים על מותג, עיצוב והתחושה שאתה נוהג בפולקסוואגן ולא סקודה.

וזה כבר עניין אינדיבידואלי לחלוטין שאף אחד לא יוכל לענות בשבילך

ואז שאל את עצמך שוב: האם אני סובל מנכות מינית, מצוקת פוזה ובעיה נפשית עמוקה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ואז שאל את עצמך שוב: האם אני סובל מנכות מינית, מצוקת פוזה ובעיה נפשית עמוקה.

לכל אחד יש את החישובים שלו. זה שאתה עשית החלטה פרקטית לא אומר שגם הוא צריך.

העובדה היא שתמיד אפשר למצוא אלטרנטיבה זולה יותר ולהתפשר על יוקרה.

ועוד נקודה. הפולו, בשורה תחתונה, הוא רכב טוב יותר שגם יתבטא בקלות המכירה שלו לכשיבוא הצורך.

פורסם
שטויות.

אגב, אני מניח בצד את העובדה שפולו הוא רכב טוב יותר מהסקודה, ומן הסתם גם הרבה יותר קל למכירה.

ידידי, דברייך הם בגדר השטות - פולו לא שומרת על ערכה טוב יותר ואתה יותר ממוזמן לבדוק זאת.

בנוסף לכך, הפולו עדיפה בצורה זניחה בתחום איכות החומרים ולא מעבר לכך. הפולו פחות מאובזרת, השילוב מנוע/גיר מרגיש פחות טוב (הבדלי כיול), היא יקרה משמעותית ומספקת תמורה פחות טובה.

הסיבות היחידות להעדפת הפולו על פני הפביה מסתכמות בהארכת איבר המין, הגדלת אשכים והרגשת עליונות של בעליה. זה הכל.

בסופו של יום מתברר שפראיירים לא מתים, הם רק חושבים שיש להם גדול יותר ושיש להם יותר כבוד.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני מבין רבים הייתי בעבר באותה התלבטות.

לפני שהכרתי את הרכבים גם לי הייתה דיעה שפולו הרבה יותר טובה, נוחה ואיכותית.

אבל אמרתי לעצמי אני לא אשבור את הראש אני אלך לראות את המכוניות בעיניים ואסע בהם.

בשורה התחתונה: נסעתי בפולו TSI ובסקודה "ספורט" TSI.

הסקודה מבחינת מכונית הרבה יותר נוחה ויושבת טוב יותר על הכביש ותפסיקו להתווכח זאת פשוט המציאות בישראל.

היתרונות של הפולו זה השם, העיצוב ואולי איכות מוצרים טובה יותר אבל לא כזאת שצריכה להפריע (כלומר לא הבדל בין דייהטסו למרצדס)

במידה והפולו הייתה מגיע עם אותו אבזור של הסקודה ("ספורט") יש מצב גדול שהמצב היה אחרת.

נכון לעכשיו ולנתונים הכללים של המכוניות מול הצרכן (הודות לצ'מפיון) מבחינת מכונית נטו הסקודה לדעתי טובה יותר (ואת המסקנה הזאת הבנתי רק לאחר נסיעות המבחן).

אני מודה שהפולו נראת טוב יותר אבל אצלי זה לא משחק פונקציה. לכן כל אחד מחפש ברכב משהו שונה.

אני מאחל למתלבט בדיון שיעשה את הבחירה הנכונה אך ורק לאחר נסיעת מבחן ב2 הרכבים. מה שלא תבחר הרווחת רכב מצוין ואיכותי ביחס לקבוצה.

פורסם
ידידי, דברייך הם בגדר השטות - פולו לא שומרת על ערכה טוב יותר ואתה יותר ממוזמן לבדוק זאת.

בנוסף לכך, הפולו עדיפה בצורה זניחה בתחום איכות החומרים ולא מעבר לכך. הפולו פחות מאובזרת, השילוב מנוע/גיר מרגיש פחות טוב (הבדלי כיול), היא יקרה משמעותית ומספקת תמורה פחות טובה.

הסיבות היחידות להעדפת הפולו על פני הפביה מסתכמות בהארכת איבר המין, הגדלת אשכים והרגשת עליונות של בעליה. זה הכל.

בסופו של יום מתברר שפראיירים לא מתים, הם רק חושבים שיש להם גדול יותר ושיש להם יותר כבוד.

ידידי היקר ששכח כמה קש הוא אכל מהפאביה הקודמת שלו:

ראשית :שני הרכבים הללו הם רכבים של בחורות , אף אחד לא קונה את הרכב הזה כדי להרגיש גברי.

שנית, הסיבה היחידה להעדיף סקודה על VW היא אך ורק כספית.

מכיוון שהמחירון של סקודה בקרשים, החסכון במחיר יהפך להפסד במחיר מכיוון שהפולו מחזיקה מחירון הרבה יותר טוב.

אין מתנות חינם בחיים האלה, אי אפשר לקבל אותו דבר בפחות כסף. כולם יודעים זאת.

לוקחים רכב בגימור ירוד יותר, שמים לו כמה תופינים שחלקם בהתקנה מקומית וגורמים לו להיראות אטרקטיבי בפני כאלה שלא מבינים.

אלו היו 20 שניות שאולי קצת יתנו כיוון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, נכון שאחת מתוך ה-5 הייתה לימונית במיוחד.

מנגד - גם פולו 16V שהייתה במשפחה ופולו'ז 16V נוספות שהיו אצל חברים - לא הפגינו אמינות מדהימה, אז בוא לא נרוץ להדר את הפולו, עם כל הכבוד.

די לבלבל בשכל. לא חסר גברים שנוהגים בפולו, פביה או איביזה. כל אחד קונה לפי היכולות הכלכלית/הדרישות שלו. נקדוה.

זה בדיוק כמו שאגיד לך שעד כה רב הגולפים שראיתי (כולל לא מעט GTI's, אפילו Premium) נהוגות ע"י נשים אזי זה רכב נשי וזהו.

שנית, אתה ממש לא בקיא במחירונים: עלות הרכישה של הפביה זולה יותר משל הפולו. קח פביה משנתון X, קח פולו משנתון X, תשווה מה היו המחירים כחדשות ואז תשווה מה מחירן בתקופה זו - מבטיח לך שתגלה שהפביה שמרה על ערכה לא פחות טוב בדגמים הפחות מבוקשים (1.4 ידנית/1.4 סטיישן) ושמרה על ערך גבוה יותר בדגמים המבוקשים (1.6 "ספורט" ידנית/1.6 "ספורט" אוט').

אומנם לא מדובר בפער אסטרומוני אך הוא קיים.

ואגלה לך משהו - בכל רכבי צ'מפיון החדשים ההתקנות המקומיות שנעשות הן קודן, וגם זה רק במידה ואתה דרשת. בעקבות תקלות כאלה ואחרות שנגרמו מהתקנות של אביזרים מקומיים כאלה ואחרים - יצאה ההוראה לעבור לאיתוראנים.

ולידע אישי נוסף, גם בפולקסווגן וסיאט היו תקלות כאלה ואחרות בעקבות התקנות מקומיות, רק ששם השתדלו להשתיק זאת היטב.

בפולו יש יותר בסעיף ההקפדה על החומרים. מצד שני - כנראה שלא יצא לך לשבת מאחור ולגלות עד כמה הדיפונים האחוריים מרגישים זולים ודקים משמעותית מהדיפונים/ריפודים בדלתות הקידמיות, וחבל.

הפביה היא חבילה ועסקה עדיפה עבור אלה המוכנים להשאיר את ענייני ה"סמל" בצד - יחד עם הדעות הקדומות.

ברור שעבורך זה סינית הרי לך יש GTI וכל השאר זה דרעק. יום אחד תרד מעץ החלומות ה-GTI עליו הגעת, רד לעם, תעשה נסיעות מבחן ארוכות בשתיהן ובסיומן תאמר לי האם הפולו באמת מרגישה לך כחבילה עדיפה - וכמובן, עשה זאת בכנות ולא בגלל ה"סמל".

יש כאן חבר פורום ותיק ומוכר אשר עשה מספר נסיעות מבחן על השתיים ולמרות ההעדפה לפולו - בחר סופית בפביה (עבור אימו).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ידידי היקר ששכח כמה קש הוא אכל מהפאביה הקודמת שלו:

ראשית :שני הרכבים הללו הם רכבים של בחורות , אף אחד לא קונה את הרכב הזה כדי להרגיש גברי.

שנית, הסיבה היחידה להעדיף סקודה על VW היא אך ורק כספית.

מכיוון שהמחירון של סקודה בקרשים, החסכון במחיר יהפך להפסד במחיר מכיוון שהפולו מחזיקה מחירון הרבה יותר טוב.

אין מתנות חינם בחיים האלה, אי אפשר לקבל אותו דבר בפחות כסף. כולם יודעים זאת.

לוקחים רכב בגימור ירוד יותר, שמים לו כמה תופינים שחלקם בהתקנה מקומית וגורמים לו להיראות אטרקטיבי בפני כאלה שלא מבינים.

אלו היו 20 שניות שאולי קצת יתנו כיוון.

מוזר שאתה אומר את זה, הפאביה 08 אוט' שלנו נמכרה לפני כחודשיים באלפיים שקל מעל המחירון, תוך פחות מיום ביד2, כך שלפחות מהנסיון שלי, קיים שוק וביקוש טוב למותג.

לא נראה שאתה יודע על מה אתה מדבר, או לפחות מבסס את זה על המצב הקיים בשוק.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תוכן חדש...