Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש אצלי מצבר בן חצי שנה של VARTA ברכב ורציתי לדעת מהם דרכי התחזוקה שלו.

-קודם כל, האם אני יכול להשתמש בכל ג'ריקן של מים מזוקקים שמוכרים ברשתות, כגון: ACE, הום סנטר וכו' למילוי שלו ?

-כל כמה זמן מומלץ לבדוק את גובה המים?

-איפה מופיעות השנתות או הפס שמראה כמה מים צריכים להיות? חיפשתי אצלי ולא מצאתי..יש מצב שלא ידעתי מה לחפש.

תודה מראש.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

המצבר שברשותך הינו מצבר הנחשב מצבר ללא טיפול קרי אינו מאבד אלקטורליט לאורך כול תקופת השירות שלו כול עוד מערכת הטעינה תקינה.

במצברים אלה ניתן לבדוק את מפלס האלקטורליט על-ידי הסרת המדבקה שמתחתיה נמצאים הפקקים, ניתן לפתוח את הפקקים בעזרת מטבע של חצי שקל.

המפלס צריך להיות כ-1 סנטימטר מעל הלוחות של המצבר.

מנסיוני עם מצברי וורטא המצבר לא מאבד אלקטורליט בכול תקופת השירות גם לאחר 5 שנים בזכות מבנה המיוחד של מכסה המצבר לכן הצעתי בדוק אחת לשנה בלבד במידה ואתה חושד שהמצבר לא תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תפתח את הפקקים! אם זה הסדרה האטומה אז אתה הורס את המנגנון.

חוץ מזה יש לך אחריות ל20 חודשים והמצבר יחזיק מעבר אם אין בעיות פריקה לעיתים קרובות.

יש פה את היבואן של וורטה תחכה שהוא יגיב יתן תשובה ברורה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אומנם שמי לא רן שביב אבל...

1. אם קיימים 6 פקקים אין שום בעיה לפתוח אותם.

2. אני לא חושב שנמכרו בארץ מצברים ללא פקקים לכן האזהרה שלך לא ממש רלוונטית.

הרבה אנשים חושבים שמצברים של וורטא/בוש הנקראים לפעמים מצברים אטומים (מצבר כחול,שחור) אין פקקים אבל האמת שקיימים פקקים מתחת למדבקה.

3. במצברים אטומים עם שסתום ביטחון המשמש לשחרור לחץ הנוצר במצבר במקרים חריגים אכן מומלץ לא לפתוח את המצבר מטעמי בטיחות בלבד ולא הורסים שום מנגנון. מצברים כאלו הגיעו בדרך כלל עם רכישת רכב חדש ולא זכור לי שנמכרו בארץ.

• ספונסר פורום
פורסם

Sharki

אתה יכול להשתמש גם במי ים ... הם ישמשו רק לניקוי האבק של המצבר מבחוץ מאחר והמצבר סגור.

:wink:

כל מצבר VARTA שנימכר בישראל ב 6 השנים האחרונות הינו בעל מכסה כפול שמודבק בהתכת חום ולא בר פתיחה ללא שבירתו.

המכסה הכפול יוצר חלל שהינו בעצם מבוך שבמעבריו החומצה מתעבה ונוזלת חזרה לתא ממנו יצאה.

בפינות של המכסה יש מסנן שמאפשר רק לגזים לצאת - אם תהפכו את המצבר במשך כמה דקות המסנן ימנע את יציאת הנוזל החוצה.

חסימת יציאת החומצה מאריך את חייו של המצבר בכך שמיפלס האלקטרוליט יורד יותר לאט ובנוסף שומרת על אזור המצבר מקורוזיה.

בנוסף השימוש בסגסוגת קלציום סילבר (בכל דגמי ורטה) מפחיתה משמעותית את האלקטרוליזה בטעינה ושהיא הסיבה לירידת מפלס החומצה.

מצברים אורגינלים ברכב חדש לעיתים באים עם מכסה פקקים כמו שתיאר מרק מאחר ויצרן הרכב חוסך בעלויות.

אדגיש שוב שכל מצברי הרכב מתוצרת VARTA (בכלל זה מצברי בוש, Energizer, PowerUp, StartUp) ורוב מכריע של מצברי המשאיות המיובאים לישראל - הינם סגורים בעלי מכסה כפול בלתי ניתנים לחלוטין לפתיחה.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

רן,

הסיבה שייצרן הרכב לדוגמא קונצרן VAG מתקין מצברים תוצרת וורטא עם פקקים+מארז שקוף הינו בכדי שבעל הרכב יוכל לבדוק את מפלס האלקטרוליט ולהוסיף במקרה הצורך במקרים של איבוד אלקטרוליט בגלל מתח טעינה מעל 14.8-15.1 וולט ובמיוחד באזורים חמים מאוד.

• ספונסר פורום
פורסם

למיטב ידיעתי, הסיבה היא רק חסכון בעלויות. מאותה סיבה יש דגמי רכב שמותקן להם במקור מצבר 45AH במקום 60AH.

הראיה היא שאצל כל יצרני המצברים בעולם מצברי הפרימיום הינם בעלי מכסה סגור והמצברים הזולים בעלי האחריות המופחתת הם מצברים עם פקקים.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

המצבר המקורי המותקן ברכב שלי הינו 1J0915105AC עם פקקים+עינית הכסף+מארז שקוף עם סימן MIN-MAX.

למה שיהייה יותר זול ממצבר תחליפי לפי המלצת הייצרן וורטא שהמק"ט שלו 560 408 054 3132 והינו מצבר הבנוי באותה טכנולוגיה ןאותם נתונים טכניים ?

לי נראה שהמצבר המקורי יקר יותר לייצור מכיוון שלמצבר התחליפי אין פקקים ועינית הקסם.

ברור שלייצרן הרכב יש אינטרס להוזיל עלויות אבל מנגד יש לו גם אינטרסים טכניים שלא תמיד ברורים לכולנו.

Battery Top-2.jpg

pre.pdf

• תוכן חדש...