Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשנה ואחרי שקראתי את השרשור של אסף, החלטתי גם אני לקנות ולשפץ פיאג'ו Si.

כעת אני לקראת סיום ורציתי לשתף אתכם בפרויקט שלי.

ובכן לאחר חיפוש קצר ולאחר שהבנתי שלרוב הכלים משנות השמונים יש בעיית רשיונות - רובם היו ללא. מצאתי מודעה ביד 2 ל Si משנת 97 שלם נוסע ובעל רשיונות וטסט בתוקף.

המחיר היה מעט גבוה יחסית לכלים אחרים אך החלטתי שששוה לי, וכך ביום בהיר פרקתי את כל הכסאות מהסניק המשפחתית והדרמתי לקרית גת (אני מתגורר בפרדס חנה) לאחר סיבוב קצר לדואר ותשלום למוכר הדלק רוקן מהמיכל והעמסנו את האופנוע לרכב.

כך הוא נראה ביום שהבאתי אותו הביתה

img4329h.jpg

img4328dx.jpg

פורסם

הבעיה הרצינית ביותר הייתה מערכת חשמל רעועה, חלק מהאיתותים לא פעלו,אור ברקס לא פעל והפנס הקדמי פעל פעם כן ופעם לא (לרוב לא), לפיכך החלטתי שדבר ראשון יש לפתור את העניין הזה.

לאחר בחינה של הסכימה ו"הליכה אחורה" מהצרכנים גיליתי שצמת החשמל היוצאת מהמנוע די רקובה ורוב הבידוד התייבש והתפורר,במקומות מסוימים החוטים כבר כמעט וניתקו ורק גיד או שניים עוד היו מחוברים.

כדי לפתור את הבעיה היה צורך לפרק את המנוע מהשלדה ולחלוץ את גלגל התנופה שיושב מעל הסלילים.

בתמונה אחרי הפירוק ניתן לראות את המצב העגום של החווט,הסלילים עצמם במצב טוב.

img4338r.jpg

בקיצור הוחלפו כל החוטים לחדשים עם הלחמות טובות,בידוד מתכווץ והצמה כולה הוכנסה לצינור שרשורי קשיח.

img4349d.jpg

img4351y.jpg

פורסם

לאחר שיפוץ החשמל לא היו בעיות נוספות ובמשך כמה חודשים רכבתי על ה Si ברחבי המושבה באופן סדיר, במהלך התקופה הוחלפו משקלות וריאטור שחוקות בחדשות, רצועה חדשה ופלג.

במסגרת השיפורים נרכש והורכב אגזוז משופר במקצת (המקורי היה כבר סתום ומחורר),פילטר אויר פתוח ודיזה מעט גדולה יותר לקרבורטור)

img4458y.jpg

פורסם

אבל כמובן שלא רכשתי את האופנוע כדי שיישאר במצבו הבלוי, ולפני כחודשיים החלטתי שהגיע הזמן לשיפוץ המלא.

מתחילים לפרק:

19092010152.jpg

19092010151.jpg

22092010154.jpg

img4456h.jpg

פורסם

ממשיכים למנוע

כך נראית הבוכנה, איני יודע אם אי פעם "עשו מנוע" לאופנוע הזה

15092010147.jpg

קרנק בחוץ

19092010149.jpg

מחזירי שמן ומיסבים בחוץ

04102010159.jpg

פורסם

לצערי אין לי תמונות של החלקים החדשים אך זה מה שיוחלף:

מיסבים

מחזירי שמן

אטמים

צילינדר

בוכנה+רינגים+פין בוכנה

בקיצור כמו שאומרים "מנוע עליון + תחתון"

בנוסף יוחלף גם הקרבורטור לאחד גדול יותר

חלקו התחתון של המנוע עבר "Port matching" לצילינדר החדש, מעברי הדלק הורחבו והותאמו במדויק למעברים בצילינדר.

12102010162.jpg

פורסם

המנוע הורכב בחזרה ומחכה בצד לסיום שאר האופנוע ( לצערי אין תמונה)

עכשיו הגיע תור הגלגלים להצבע, לאחר עבודה מתישה של הסרת הצבע וניקוי. איני יודע אם האופנוע הגיע כך במקור או מתישהו במהלך חייו נצבעו הגלגלים, בכל מקרה הם היו צבועים אפור ולא בכסף כשאר האופנוע.

הגלגלים צבועים ולבושים בגומי איטלקי חדש ומשובח

01112010164.jpg

אני מתכוון להחליף בולמי זעזועים אחוריים לחדשים ומשופרים מתישהו בעתיד, בינתיים הבולמים המקוריים נוקו ונצבעו מחדש

01112010165.jpg

פורסם

אוקיי ממשיכים

התלבטי הרבה אם לצבוע לבד, לבסוף החלטתי ללכת על בטוח ולצבוע אצל צבעי מקצועי, אני כמובן שרצתי במוסך והשתתפתי בכל השלבים למעט הצביעה הסופית, על הדרך גם למדתי משהו.

חלקי הפלסטיק צבועים ומוכנים להרכבה

img65031024x627.jpg

מתחילים להרכיב, דבר ראשון מזלג קדמי

01112010163.jpg

ממשיכים בהרכבה, ציר ומיסבים חדשים לגלגל הקדמי, גם המנוע הורכב לתת השילדה וזו הורכבה חזרה

img65001024x657.jpg

פסי הקישוט הוחזרו למקומם וגם בולמי הזעזועים ןהגלגל האחורי

img65011024x734.jpg

פורסם

כמה עדכונים קטנים, לצערי בזמן האחרון כמות הזמן הפנוי שלי הצטמצמה בהרבה ולכן התקדמות הפרויקט הואטה.

רציתי לשמור על מראה נקי ולכן החלטתי לוותר על המאותתים המקוריים שמורכבים על "קונסטרוקציות" של צינורות כרום מלפנים ומאחור.

במקום הורכבו מאותתים קטנים ואלגנטיים שמצאתי אצל "בני בייקר"

התוצאה בעיני מאד מוצלחת ואסתתטית, וכפי שניתן לראות גם הכידון והפנס כבר מורכבים, הכידון קיבל גריפים חדשים ומראות "Bar End"

בתוך הפנס מסתתר "ספגטי" החשמל, אז לא להבהל הכל יסודר ויוסתר מאחורי עדשת הפנס.

img6519o.jpg

img6520q0.jpg

img6523b.jpg

img6525u.jpg

img6518x.jpg

בגדול לא נשאר הרבה כדי לסיים , אבל כמו שקורה הרבה בפרויקטים כאלה יש עיכוב קטן.

מסתבר שפעמון הוריאטור האחורי במצב גרוע וגם הרפידות כבר שחוקות.

לכן בנוסף ל Multivar Malossi שכבר בדרך אלי, הוזמנו גם רפידות חדשות ופעמון חדש.

פורסם

האופנוע מניע!

ברביעי שעבר היה לי יום פנוי והצלחתי "לתת עבודה" ולסיים את האופנוע

השתמשתי בסוף בחלקי הוריאטור הישנים אבל זה זמני עד שיגיעו החלקים החדשים, ולא מסובך להחליף.

הניע בקיק ראשון ולא נראה שיש בעיות - כרגע צריך לעשות הרצה אז אני קשה להבחין בשיפור ביצועים (מה גם שהוריאטור די שחוק)

כמה תמונות מהיום בבוקר

img65301024x768.jpg

img65311024x768.jpg

img65331024x768.jpg

img65341024x768.jpg

גם המושב יקבל טיפול בקרוב, ואחרי הטסט אחליף למספר חדש ופחות בלוי

אמשיך לעדכן כשיגיעו החלקים החדשים

פורסם

כבוד!!!!!!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• תוכן חדש...