Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא קשור לעניין של ההגייה וכו', זה פשוט עניין לא ברור לחלוטין שקשור להבנת הנשמע...

אוקיי, עוד דוגמא:

לרכב התחתית בהונג קונג קוראים MTR, בכל תחנה יש שלטים שכתוב עליהם MTR, יש ברחובות תמרורים עם חץ הכוונה לתחנה ושוב- הכיתוב MTR.

כנס למונית ותגיד לו שאתה רוצה להגיע ל-MTR, סבירות של 80% שאין לו שמץ של מושג על מה אתה מדבר (למרות שכאמור יש פה בערך מליון שלטים עם שילוש האותיות הזה).

תגיד לנהג המונית MT HALLO- מיד הוא יקח אותך לתחנת רכבת.

עוד דוגמא- לרחוב הראשי באי של הונג קונג קוראים QUEENS ROAD, זה גם השם שמופיע בכל השלטים\תמרורים.

ועדיין, רוב נהגי המוניות לא ידעו על מה אתה מדבר.

כמו שבגירה כתב, זה לא עניין של איך להגות את המילים בצורה נכונה, זה עניין בסיסי של הכרת שמות של מקומות מרכזיים- רכבת, מלון מפורסם, רחוב ראשי.

זה לא קיים במזרח, אם אתה לא דובר השפה המקומית אתה בבעייה (פחות קריטי בתאילנד, אגב).

דוגמא טריה משבוע שעבר- לכל מקום הייתי צריך להסחב עם הכרטיס ביקור של המלון כי נהגי המוניות בטאיפיי (טאיוון) לא יבינו אותך כשתגיד להם לקחת אותך למלון גראנד הייט,למרות שזה מלון מאוד מרכזי, צמוד למגדל שהוא גאוותם- 101.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בנורבגיה, הבחורות מתחילות עם הגברים בצורה די אגרסיבית.

אתה יושב על הפאב, ניגשת מישהיא, מזמינה לך בירה, מתחילה לקשקש איתך, אם אתה זורם, תוך חצי שעה אתם אצלה בבית והכל ביוזמתה! :-)

:wink:

אני עובר לחו"ל. זהו.

נמאס מהשמש הישראלית...:wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מחיה את השרשור כי נזכרתי במשהו משונה מאד (לישראלי) מתקופות ששהיתי בבריטניה/אירלנד - אצלהם מכונת הכביסה תמיד נמצאת במטבח, מתחת לשיש!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בהולנד אנשים לא יקנו שום דבר מעבר למה שהם צריכים. אם תפתח מקרר תראה שם כמות אוכל שמספיקה בדיוק עד הגיחה הבאה לקניות ושום דבר לא נזרק בגלל פג תוקף.

אם יזמינו אותך לתה יגישו לך 100 סוגי תה לבחור מהם אבל עוגיה אחת קטנה בלבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שני הדברים האחרונים קיימים גם אצלי בבית - האם זה אומר שנהפכתי לאירופאי? :roll:

מכונת הכביסה במטבח - ברור, יחד עם שאר מכשירי החשמל ה"לבנים". זה נובע מכך שאף אחד פה לא מייבש את הבגדים בחוץ,

משום שברוב מדינות אירופה אין מספיק שעות חום. בחלקים מסויימים של ספרד למשל די חם בקיץ, ואז תולים את הבגדים במרפסת.

עדיין, בד"כ אין הצדקה לחדר נפרד או מרפסת שירות, אז המכונה עומדת במקום עם תשתית החשמל הכי "כבדה", כלומר במטבח.

לגבי האוכל במקרר - כשיש הכל בחנות, זמין, זול, טרי ובמבחר גדול, אז למה לא לקנות אחת לכמה ימים במקום להצטייד לשבועיים?

אני מאמין שגם בארץ יש מקומות שככה חיים בהם, קיבוצים או מושבים למשל. זה עניין של מנטליות, בדיוק כמו שלא תראו פה הרבה

בתים עם מקפיא. בשר קפוא לא ממש פופולרי כאן, הבשר הטרי זול מספיק גם ככה, ובמשפחות שאינן מרובות ילדים אין בזה צורך.

פורסם

זה עניין של תרבות עם כבוד למזון ומספיק זמן פנוי להתעסק בו.

אם יש לך את הזמן לבשל כמה פעמים בשבוע (היינו עובד שעות של אירופאי), במקום פעם אחת בסופ"ש בה אתה מבשל לכל השבוע, ואתה חי באיזור עירוני שזמינות המצרכים בו גבוהה, כלומר לא צריך לשרוף חצי שעה בשביל להגיע לחנות, אין שום סיבה להתפשר על האיכות ולאכול מזון לא טרי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מכונת הכביסה במטבח

אתה בחברה טובה, גם אצלי. עד לדירה הבאה.

אני מאמין שגם בארץ יש מקומות שככה חיים בהם

האמת, זה הסיפור שלי גם כן. לצערי או לשמחתי, אתם תחליטו.

עקב העובדה שאני בדיאטה (ארורה במיוחד), אני קונה פחות או יותר בדיוק מה שאני צריך לשבוע, כל שבוע, עם כמה "ספיירים" ספציפיים למקרה של "תאקל" . ולהם, אגב, תאריך תפוגה רחוק.

אוף, נמאס מהדיאטה הזו כבר!:-(

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עוד הזכרתם לי משהו. בניו זילנד אין דבר כזה בשר קפוא, פשוט זה לא קיים. יש רק בשר טרי.

רציתי לקנות ולהכין בדירה שגרתי בה, וחיפשתי כדי שיהיה זול איזה משהו קפוא - הסתכלו עליי כאילו נחתתי ממאדים, הקפוא היחיד שיש זה מין נקניק לכלבים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה הזכיר לי את השרשור הזה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3998158,00.html

ניו-זילנד: תפילין נחשד כפצצה, תייר ישראלי נעצר

סוכנים חמושים פשטו על מעבורת עמוסת נוסעים, אחרי שאנשי הצוות ראו תייר ישראלי שולף חפץ "מוזר" עם רצועות וקופסאות שנראה להם כמטען חבלה. זה נגמר טוב, רק אחרי ריתוק לקרקע

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
עוד הזכרתם לי משהו. בניו זילנד אין דבר כזה בשר קפוא, פשוט זה לא קיים. יש רק בשר טרי.

רציתי לקנות ולהכין בדירה שגרתי בה, וחיפשתי כדי שיהיה זול איזה משהו קפוא - הסתכלו עליי כאילו נחתתי ממאדים, הקפוא היחיד שיש זה מין נקניק לכלבים.

בשביל מה צריך קפוא? בשר בקר טרי גם ככה ממש זול שם, אפילו סטייקים

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם
באנגולה המטבח לא נמצא בתוך הבית כי ריח של בישולים בתוך הבית הוא דבר "טמא".

הסידור הזה נפוץ מאוד גם בארצות אחרות באפריקה,

פעם ראשונה שאני שומע את הסיבה. טוב לדעת, תודה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אישה אחת מרוסיה אמרה לי שברוסיה הגברים מגלחים את בית השחי וגם בארץ עולים מרוסיה מגלחים את בית השחי.

האם זה נכון ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

לא שידוע לי. וגם הנשים לא תמיד עושות זאת, במיוחד מהעשור השישי לחייהן ואילך.

חוץ מזה, רוסיה היא מדינה ענקית עם מסורות מאד שונות. קשה לדעת למה התכוונה המשוררת.

• תוכן חדש...