Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ברשותי דייהטסו שרייד 1000סמק שנת 92.

לפני כיומיים אחרי ההנעה והתחלת נסיעה כל החשמל ברכב פתאום התחיל להיות ממש חלש. האורות נהיו חלשים והנגן רדיו התחיל להידלק ולהתכבות לבד. אז עוד חשבתי שאולי הבעיה שהמצבר לפני כן התרוקן ולכן נסעתי בסלד יותר גבוה אבל זה רק החמיר את הבעיה והחשמל ירד עוד יותר. לאחר עצירה וכיבוי ניסיתי להניע את הרכב אך ללא הצלחה.

חבר שהגיע עזר לי להניע את הרכב עם כבלים אבל אחרי שכיביתי את הרכב וניסיתי להניע שוב אחרי זמן מה, הרכב שוב לא הגיב. הבעיה הייתה גם לפני כן מדי פעם בנסיעות ארוכות ובגלל זה החלפתי מצבר חדש (המצבר אצלי סך הכל שבוע). בדקתי את החוטים ואין שום חוט קרוע וגם המגעים של המצבר נקיים. בנוסף לכך באמצע הנסיעה עצמה כשכל החשמל נחלש נורת המצבר לא נדלקת (מה אני אמור להסיק מכאן?).

האם מדובר באלטרנטור?

פורסם

שלום רב !

בעייתך קשורה לוודאי לחוסר טעינה, יש לבדוק מגעים לאלטרנטור, מגעים למצבר , נתיך לאלטרנטור, וכמובן בדיקת טעינה.

יתכן שבדיעבד החלפת המצבר היתה מיותרת, השאלה הנשאלת מה קדם למה, חוסר הטעינה שגרם להתרקונות המצבר הקודם, או החלפת מצבר לקויה, שגרמה לקצר, ולשריפת אלטרנטור

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עוד היום אני הולך לבדוק עם רב מדד. בכל מקרה אני לא חושב שהחלפה שלי היית לקויה, סך הכל ניתקתי את המצבר הישן שמתי את החדש מרחתי טיפה גריז וחיברתי זה לא פרויקט להחליף מצבר.

אפשרות נוספת: חבר שלי פעם התעסק עם האור בתוך הרכב (המנורה הראשית שמאירה כל פעם שפותחים דלת) הוא ניסה להוסיף שם לד כחול מה שלבסוף גרם לכך שהנורה יותר לא נדלקת. יכול להיות שזה איכשהו גרם לבעיה.

בנוסף לכך לא מזמן הורידו לי ברכב את הדיבורית עם כל החוטים שנלווים לה מתחת לדשבורד. האם קצר בתוך הרכב כמו מנורה יכול לגרום לשריפה של אלטרנטור? בשביל זה יש את הנתיכים לא?

היכן נמצא הנתיך של האלטרנטור? תקן אותי אבל אם הנתיך שרוף אז האלטרנטור בכלל לא יפעל וזה אומר שגם עם מצבר מחובר מבחוץ הוא לא יניע.

פורסם

שלום רב !

עשית סלט שלם כמו תמיד, וסילפת את דבריי, ואני אסביר:

לא טענתי שהחלפת מצבר דורשת תואר בהנדסת אטום, אך מחייבת מספר מהלכים חשובים, לפני החלפת מצבר יש לוודא תחילה האם ההחלפה מוצדקת, והאם המצבר שבק , וסיים את חייו, או בעיית טעינה חלקית, וזליגת זרם מצרכן פירטי, מרוקנת אותו בעת חניית לילה, ומונעת טעינה מקסמילית.

הנוסף לאחר ריקון מצבר, וניסיון להתניע בעזרת כבלי עזר מרכב של חבר מסייע, דרושה חוסר תשומת לב, ושניה אחת של הרכבה הפוכה שלכבלי העזר , מכבל חיובי לקוטב שלילי, כדי לשרוף דיודה במצבר.

אינני יודע האם קיים פיוז לאלנטרנטור, אך שריפת פיוז למערכת טעינה, תגרום לאי הדלקת הנורה האדומה של חיווי הטעינה בלוח השעונים, וזה ימנע ממל לדעת האם קיים טעינה בעת נסיעה.

האם נורת חווי המצבר לרוב בצורת מצבר, דולקתץ אצלך בעת פתיחת מתג ההצתה, וכבית מיד עם ההתנעה?

מומלץ לגשת לחשמלאי בהקדם האפשרי, ולמנוע קצר חשמלי, בגלל חוסר ידע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כללים בסיסיים אני יודע ומליון אחוז שלא בילבלתי בין הקטבים. מדובר בבעיה שהייתה לפעמים גם קודם.

הענין הוא שגם אם אתה אומר שהמצבר מתרוקן בלילה מזליגה הרי שקודם הנעתי רגיל ורק באמצע הנסיעה עצמה החשמל ברכב התחיל להיחלש.

כרגע כשניסיתי להניע הנורות שמן,מצבר ומנוע נשארו דלוקות ככה שזה לא בעיה של פיוז נורות. בדקתי גם את כל הפיוזים וכולם (לפחות ככה זה נראה) שלמים מבפנים (לא יודע אם בתיבת פיוזים יש גם את הפיוז אליו התכוונת).

כמובן שאני אגש בקרוב לחשמלי רכב. לפחות אני יודע מה בערך הבעיה. תודה רבה על העזרה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...