Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רציתי לדעת ,מה אתם חושבים על הדוח בדיקה הבא , בוצע לטיוטה יאריס TS ספורט משנת 2003.

1.מנוע ,מערכת קירור ,מערכת דלק והצתה :

רעש מערכת שסתומים ,חוסר שמן במנוע ,סימני שריפת שמן ,מחשב מערכת דלק לא נבדק ,מערכת הזרקת דלק לא נבדקה.

הערה : בקשר לחוסר שמן הבוחן אמר ,שיש מעל מינימום שמן במד ,אבל חובה שזה מקסימום ,לכן כתב חוסר שמן במנוע.

2.מערכת פליטה

תקין

3.סרן קדמי ומערכת היגוי

חופש ונקישה בתיבת הגה ,כיון זוית היגוי.

הערה: הבוחן אמר שישנה נקישה כאשר מסובבים הגה שמאלה ,אמר שכיון פרונט יכול לפתור את זה ואם לא ,יש סיכוי

להגיע להחלפה של מסרק הגה.

4.שילדת רכב

ליקוים בעלי משמעות נמוכה

צבע פגום ,לחיצות פח ושריטות בצבע ,תיקוני פח וצבע סביב הרכב.

ליקוים בעלי משמעות שלילית

כיפוף בפגוש

5.צמיגים

צמיג קדמי ימני /שמאלי פגום ,צמיג אחורי ימני /שמאלי פגום ,צמיגים יבשים.

6.מערכת תאורה (כולל מצבר)

אין תאריך על המצבר ,פנסים ראשיים פגומים.

הערה : בקשר לפנסים ראשיים פגומים ,הפנסים תקינים ועובדים ,אך על אחד מהם יש לקה שצריך להסיר וכרגע הפנס דהוי וצהוב קצת.

7.העברת כוח

מצמד מפריד גבוהה , חופשים במנגנוני ההילוכים ,חריקות בשילוב הילוכים.

הערה : בנוגע לחריקות בשילוב הילוכים ,כאן הבוחן אמר שכנראה שישנה בעיה בסנכרון בין הילוך 2 ל3 והוא אומר שהבלאי בסנכרון

כרגע במצב התחלתי ,והוא אמר ללכת ולבדוק את הנושא מקרוב בטיוטה.

תגידו לי בבקשה מה אתם חושבים על הדוח ,האם סעיפים 1,3,7 הם בעייתים ,העניין אם הבעיה בסנכרון ,האם זה משמעותי ויש סיכוי להגיע ככה להחלפה של תיבת הילוכים או שלא ?

ובכלל האם שווה לקחת כזה רכב ,שהמחירון שלו 51 אלף ב49 אלף?

תודה מראש.

פורסם

לדעתי - סעיף 1 על חוסר שמן - כל עוד יש מעל למינימום (ואת זה קבעו היצרנים) - זה אינו מהווה "חוסר" (חוסר = כשחסר, והיצרן מאפשר כמות מסויימת הנעה בין מקסימום למינימום - תקין).

סעיף 3 - לדעתי יש להתייעץ עם מוסך. לא בטוח שזו תקלה (האם יצא לך לשמוע / להרגיש את הנקישה?)

סעיף 7 - קצת יותר מורכב - חריקה בשילוב הילוכים יכולה להגרם מהפרדה לקויה של המצמד, או מבעייה בגיר. אם נאמר שיש בעייה בסינכרונים - עדיף לבדוק במוסך.

קח בחשבון גם החלפה עתידית של כל צמיגי הרכב.

זו דעתי, ואשמח אם יגיבו נוספים, ע"מ לתקן או להוסיף.

רצוי לציין ק"מ שעבר הרכב + מאיזו יד, ע"מ להתאים (בצורה יחסית) את הממצאים לבלאי של הרכב.

alfa 156 2.5.

פורסם
לדעתי - סעיף 1 על חוסר שמן - כל עוד יש מעל למינימום (ואת זה קבעו היצרנים) - זה אינו מהווה "חוסר" (חוסר = כשחסר, והיצרן מאפשר כמות מסויימת הנעה בין מקסימום למינימום - תקין).

סעיף 3 - לדעתי יש להתייעץ עם מוסך. לא בטוח שזו תקלה (האם יצא לך לשמוע / להרגיש את הנקישה?)

סעיף 7 - קצת יותר מורכב - חריקה בשילוב הילוכים יכולה להגרם מהפרדה לקויה של המצמד, או מבעייה בגיר. אם נאמר שיש בעייה בסינכרונים - עדיף לבדוק במוסך.

קח בחשבון גם החלפה עתידית של כל צמיגי הרכב.

זו דעתי, ואשמח אם יגיבו נוספים, ע"מ לתקן או להוסיף.

רצוי לציין ק"מ שעבר הרכב + מאיזו יד, ע"מ להתאים (בצורה יחסית) את הממצאים לבלאי של הרכב.

תודה על התגובות ,הרכב עבר 103000 ק"מ יש תיעוד של טיפולים שעבר ,יד שלישית.

אשמח אם עוד אנשים יגיבו לבעיות שמתוארות פה ויגידו ,כמה יהיה מחיר ריאלי (מחירון 51 אלף והם עוד נמכרות מעל המחירון) עבור רכב כזה או בכלל האם עדיף להתרחק?

פורסם

הבדיקה הזאת לא מכילה שום דבר למעט ה DEFAULT של מכוני הבדיקה. גם רכב עם 6 קילומטר על השעון יצלח את הבדיקה עם כמעט אותם הריג'קטים.

לגבי המחיר, הרכב מוצע לך במחיר הוגן ולאחר הרכישה הייתי משקיע עוד קצת כסף ומבצע יישור קו שיכלול את כיוון הפרונט, 4 צמיגים חדשים ואחוזים, חידוש פנסים וטיפול איכותי כולל החלפת כל הנוזלים ברכב. בקלאץ' ובתיבת ההילוכים אין מה לגעת בינתיים, אם תרגיש שמשהו לא בסדר רק אז שווה להיכנס לזה.

אם יש לך הסטוריית טיפולים והרכב מרגיש בסדר (מרגיש = לא נראה מוזנח מדי, אין רעשים חריגים בנסיעה וכו') אז תתחדש, אתה תהיה מבסוט :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הבדיקה הזאת לא מכילה שום דבר למעט ה DEFAULT של מכוני הבדיקה. גם רכב עם 6 קילומטר על השעון יצלח את הבדיקה עם כמעט אותם הריג'קטים.

לגבי המחיר, הרכב מוצע לך במחיר הוגן ולאחר הרכישה הייתי משקיע עוד קצת כסף ומבצע יישור קו שיכלול את כיוון הפרונט, 4 צמיגים חדשים ואחוזים, חידוש פנסים וטיפול איכותי כולל החלפת כל הנוזלים ברכב. בקלאץ' ובתיבת ההילוכים אין מה לגעת בינתיים, אם תרגיש שמשהו לא בסדר רק אז שווה להיכנס לזה.

אם יש לך הסטוריית טיפולים והרכב מרגיש בסדר (מרגיש = לא נראה מוזנח מדי, אין רעשים חריגים בנסיעה וכו') אז תתחדש, אתה תהיה מבסוט :wink:

איתמר.

תשמע ,הנושא אם התיבת הילוכים מדאיג ,כי תחשוב שהרכב רק בן 7 וכבר יש לו בעיות בגיר ,יש משהו חשוד

כנראה שנהגו בפרעות או שלא העבירו הילוכים אם קלא'ץ לחוץ עד הסוף.

וחוץ מה הערבות שהתיבה תחיה עוד הרבה אם היא כבר במצב כזה ,סינכרונים רוב המוסכים היום לא מחליפים, אלא מחליפים אם כבר תיבה שלמה,

ותיבה שלמה אני מתאר לעצמי שתעלה לפחות 6 אלף,מה אתה חושב?

פורסם

מכוני הבדיקה יודעים לכסות את עצמם יופי טופי, נשמע שמה שרשמו ואמרו לך הוא כסת"ח אחד גדול.

כמו שאמרתי, אם הרכב מרגיש בסדר ולא נראה שקרעו אותו יותר מדי אין שום סיבה שיופיע כשל דווקא בתיבת ההילוכים, שבד"כ לא מצריכה שום התעסקות גם אחרי מאות אלפי קילומטרים.

תיבה חדשה להערכתי תעלה הרבה יותר מ 6,000 ש"ח, אבל אני בטוח שלא חסרים מוסכים שיחליפו לך רק את הסינכרונים בבוא היום, תיבה ידנית היא תיבה פשוטה למדי ולא מצריכה ידע רב כדי לפתוח ולתקן אותה מה גם שבמקרה של היאריס לא מצריכה פירוק חצי אוטו כדי להוציא אותה החוצה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ע"פ תוצאות הבדיקה הרכב במצב טוב מאוד!

כל מה שרשום זה כסתח"ים רגילים.

יישור קו מיידי של מצבר+4 צמיגים הוא לא יקר מדיי ושאר יישור הקו (למשל ניקוי פנסים) עדיין יהיה סביר.

לרכב עם יכולת כמו ה-TS ו-7 שנות נהיגה בכביש עם 103K, דו"ח הבדיקה מראה על רכב תקין לחלוטין ללא אף תאונה!

רעשי סנכרון בגיר יכולים להסתכם גם בהחלפת גומיות פשוטה או החלפת קלאץ' ובכל מקרה- נסיעה ברכב והעברת הילוכים תראה לך אם באמת הבעיה חמורה או שמדובר בכסת"ח ממוצע.

אני אישית לא רעה סיבה לחשש, גם בעניין הגיר.

בקיצור, אם זה היה רכב שאני הייתי בודק , מבחינה טכנית הייתי רוכש.

בהצלחה!

פורסם

א) ה-2K ש"ח שהוא הוריד מהמחירון מכסים את עלות הצמיגים + מצבר.

ב) העובדה שהבוחן ציין בפנייך בדיוק מתי מתרחשת החריקה מעידה שזה לא סתם כסת"ח, מומלץ לבדוק את זה אצל בעל מקצוע. בדיקת קלאץ היא נורא פשוטה, תעמוד עם בלם יד מורם, שים הילוך שלישי ותתחיל לשחרר את הקלאץ לאט לאט, אם הרכב נכבה הקלאץ תקין, אם אתה מגיע למצב שהקלאץ כמעט משוחרר והרכב לא כבה אז הוא קרוב להחלפה.

ג) מתי הרכב עבר פעם אחרונה טיפול? הסעיף שהכי מפריע לי זה החוסר שמן. אם היה מצויין בדו"ח סימני הזעה/נזילת שמן הייתי מבין לאן נעלם השמן אבל מחסור של קילו שמן בין טיפול לטיפול הוא אומנם לא מוגדר כחריג אבל מספיק בשבילי כדי להדליק נורות אדומות. יש לך במקרה את התוצאה של מבחן הקומפרסיה?

ד) שים לב שאם הרכב עומד על 103K ק"מ זה אומר שבקרוב יש טיפול (105K ק"מ).

ה) צריך לציין לטובה את העובדה שהרכב ללא פגיעות קשות (הבלאי של הפנסים זה בלאי טבעי בפנסי פלסטיק וקורה בהרבה רכבים) ושבעל הרכב לא דורש מעל המחירון ברוח התקופה (למרות שלרכב יש נתוני פתיחה טובים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ג) מתי הרכב עבר פעם אחרונה טיפול? הסעיף שהכי מפריע לי זה החוסר שמן. אם היה מצויין בדו"ח סימני הזעה/נזילת שמן הייתי מבין לאן נעלם השמן אבל מחסור של קילו שמן בין טיפול לטיפול הוא אומנם לא מוגדר כחריג אבל מספיק בשבילי כדי להדליק נורות אדומות. יש לך במקרה את התוצאה של מבחן הקומפרסיה? .

הייתה לי סובארו B3 חדשה מהחברה (ידנית) אחרי 14K קילומטר היה חסר בערך 2.5 קילו שמן,

התשובה של סובארו הייתה שמצב כזה הוא תקין לגמרי גם ברכב חדש :roll:

פורסם
א) ה-2K ש"ח שהוא הוריד מהמחירון מכסים את עלות הצמיגים + מצבר.

ב) העובדה שהבוחן ציין בפנייך בדיוק מתי מתרחשת החריקה מעידה שזה לא סתם כסת"ח, מומלץ לבדוק את זה אצל בעל מקצוע. בדיקת קלאץ היא נורא פשוטה, תעמוד עם בלם יד מורם, שים הילוך שלישי ותתחיל לשחרר את הקלאץ לאט לאט, אם הרכב נכבה הקלאץ תקין, אם אתה מגיע למצב שהקלאץ כמעט משוחרר והרכב לא כבה אז הוא קרוב להחלפה.

ג) מתי הרכב עבר פעם אחרונה טיפול? הסעיף שהכי מפריע לי זה החוסר שמן. אם היה מצויין בדו"ח סימני הזעה/נזילת שמן הייתי מבין לאן נעלם השמן אבל מחסור של קילו שמן בין טיפול לטיפול הוא אומנם לא מוגדר כחריג אבל מספיק בשבילי כדי להדליק נורות אדומות. יש לך במקרה את התוצאה של מבחן הקומפרסיה?

ד) שים לב שאם הרכב עומד על 103K ק"מ זה אומר שבקרוב יש טיפול (105K ק"מ).

ה) צריך לציין לטובה את העובדה שהרכב ללא פגיעות קשות (הבלאי של הפנסים זה בלאי טבעי בפנסי פלסטיק וקורה בהרבה רכבים) ושבעל הרכב לא דורש מעל המחירון ברוח התקופה (למרות שלרכב יש נתוני פתיחה טובים).

בקשר לשמן ,זה דווקא בסדר ,כי בבדיקה הם החליטו שהשמן צריך להיות במקסימום ובמידה והשמן לא במקסימום אז הם כותבים שחסר שמן שזה שטיות ,כי בפועל הבוחן אמר שהיה מעל המינימום.

מבחן קומפרסיה:

attention: allocation NOT possible

12

13

13

13

Maximum - 13

Minimum -12

DIFF -1

Attention= no cylinder allocation

Engine RPM:209 RPM

START Consumation :88.5 AMP

END Consumation :87.5

Load Duration :5.53 SEC

11 11 12 14 15 13 13 13

13 13 13 13 14 13 14 13

14 13 14 14 14 15 14 13

13 14 14 13 15 13 14 13

הבוחן אמר שהמבחן שכול עוד אין 10 אחוז הבדל ,אז הקומפרסיה בסדר , בקשר לטיפול האחרון ,המוכר אמר שהוא ביצע לא מזמן טיפול סטנדרטי של החלפת שמן ,פילטרים.

רגיל.

פורסם

גם נתוני הקומפרסיה הם בסדר גמור!

תפסיק להיבהל מהטיפול שנעשה או לא נעשה- אני רכשתי את היאריס TS שלי אחרי שהמוכר לא ביצע טיפול לאורך 7K ק"מ שהיה נדרש ממנו, משמע הרכב היה ללא החלפת שמנים כמה עשרות אלפי ק"מ.

מיד עם רכישת הרכב (באותו היום) הכנסתי אותו ליישור קו במוסך המטפל שלי והחלפתי רצועת אביזרים, שמן מנוע לפי תקן היצרן מאיכות גבוה (ממליץ על וולווליין), מי קירור חדשים במערכת ובדיקה כללית של כל החלקים.

הייתי עושה את זה בכל מקרה, גם אם היה נאמר לי שנעשה טיפול וגם אם לא.

פורסם
הייתה לי סובארו B3 חדשה מהחברה (ידנית) אחרי 14K קילומטר היה חסר בערך 2.5 קילו שמן,

התשובה של סובארו הייתה שמצב כזה הוא תקין לגמרי גם ברכב חדש :roll:

הם צודקים, ברכב חדש המנוע עדיין מסתגל לתצורת עבודה ולכן עד שהחומרים "מתיישבים" כמו שצריך הרכב שורף קצת שמן. אל תשכח שפה מדובר ברכב שכבר לפחות 8 שנים על הכביש ולא רכב חדש.

גם במקרה של החבר הנ"ל אם תחלק את כמות השמן שנצרכה לכמות הק"מ שהרכב עבר מהטיפול האחרון תגיע לצריכת שמן תקינה אבל אני עדיין חושב שזה נושא שצריך בדיקה נוספת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הם צודקים, ברכב חדש המנוע עדיין מסתגל לתצורת עבודה ולכן עד שהחומרים "מתיישבים" כמו שצריך הרכב שורף קצת שמן. אל תשכח שפה מדובר ברכב שכבר לפחות 8 שנים על הכביש ולא רכב חדש.

גם במקרה של החבר הנ"ל אם תחלק את כמות השמן שנצרכה לכמות הק"מ שהרכב עבר מהטיפול האחרון תגיע לצריכת שמן תקינה אבל אני עדיין חושב שזה נושא שצריך בדיקה נוספת.

הבעייה שגם אחרי טיפול 15K הרכב המשיך לשתות כמו מטורף .

אחרי הסובארו הייתה לי ניסן טידה שלא נזקקה לגרם שמן עד טיפול ראשון .

• תוכן חדש...