Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גם קורולה 07 בנתונים שהוזכרו לעיל

הסתפקתי אם להחליף שמן גיר לשמן של קסטרול שעומד בכל התקנים שכתובים בספר של טויוטה

או שאולי כיון שההחלפה לא באמת מלאה עדיף שלא יתערבב שמן משני יצרנים שונים?

ובכלל איזה שמן איכותי יותר לדעתכם?

שמן קסטרול

http://www.justmotor.co.il/products/703084/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-ATF-MULTIVEHICLE

שמן טויוטה מקורי

http://www.justmotor.co.il/products/673807/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-TOYOTA-%D7%A2%D7%93-2007

תודה רבה

פורסם

אדוני הנכבד, אם עסקינן היה בשמן מנוע הייתי ממליץ לך על כל שמן שעומד בתקן. מיכוון שמדובר בתיבת הילוכים אוטומטית עם רכיבים מיוחדים שמאפיינים אותה הייתי ממליץ לך בחום ללכת על שמן גיר מקורי בלבד. שהרי שמן אחר יכול להיות שיהיה חסר את התכונות המדוייקות ששמן מנוע מקורי מקנה לו. גם ככה לא מחליפים שמן גיר לעיתים תכופות מאוד. במקומך אני הלכתי על המקורי ואני יישן טוב בלילה בידיעה שאני מוגן.

ממליץ לך לעשות את אותו הדבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא מדובר פה על לישון בלילה או לישון שנת צהריים...

שמן גיר סינטטי של דלקול עומד במפרט של טויוטה. למה לשלם 400 שקל כשאפשר לשלם 160 שקל.

לפי דעתי זה פי 2 וחצי סתאם.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

החלפתי (במוסך) שמן גיר לקורולה עם 240 אלף ק"מ. 4 ליטר שמן גיר מקורי עלו לי 240 שקלים בדיוק (אני מוכן לסרוק את הקבלה). לפי דברייך 4 ליטר שמן גיר של דלקול עולים 160 שקלים.

בשביל 80 שקלים הפרש אני אישן טוב כל עוד הרכב בבעלותי והמצפון שלי יהיה נקי כאשר הרכב יעבור לבעלים אחרים (במידה וכן).

במידה והיה מדובר בשמן מנוע אז הייתי ממליץ על כל שמן מחברה מוכרת שעומד בתקן שהיצרן מבקש. כאשר מדובר בשמן גיר לתיבה אוטומטית אז רק שמן מקורי.

הדבר היחידי שאני מצטער עליו זה שלא החלפנו את השמן לפני מזאת מפאת חוסר ידע או פחד. יש כאלה שטוענים שהחלפת שמן גיר לחדש תגרום להופעה של בעיות. יש כאלה שלא. יש כאלה שטוענים ששמן גיר אמור להחזיק למשך כל ימי תיבת ההילוכים ויש כאלה שלא.

מה שבטוח, בקורולה החדשה שאצלנו לא נחכה ל 240 אלף ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)

סתאם בשביל לדעת...עלה לך 240 וקנית רק את השמן והחלפת לבד? או שזה חלק מהאלמנט ובחשבונית כתוב שמן גיר 4 ליטר 240 שקלים?

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

השמן עלה לי 240 שקלים. את ההחלפה עשיתי במוסך. דברים שאני לא מבין בהם אני פשוט לא נוגע. על הדרך גם החליפו שמן מנוע, מסנן אויר ומסנן שמן מקורי.

• תוכן חדש...