Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בקניית מונית,יחסית חדשה (שנה עד שנתיים על הכביש)

מה בעצם אומרים לשלם,ואיך הדבר נעשה?

ראיתי שכתבו שצריך לשלם מיסים,איזה מיסים?

המחירים שכתובים ביד 2,המוכר כותב שיש לשלם מע"מ,האם זה אומר שהמכס שולם?

מע"מ מאיזה סכום?

האם יש אצל מרצדס(נהג מונית פעם אמר לי) אחריות מורחבת למוניות? (האם היא חלה גם במקרה שהרכב עבר ליד פרטית?)

תודה מראש על כל עזרה בנושא.

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

ראיתי שכתבו שצריך לשלם מיסים,איזה מיסים? את המיסים אשר אמורים לשלם על רכב הנקנה כפרטי (מכס+מס רכישה+מע"מ) אאל"ט אז כל שנה של הרכב על הכביש (כמונית) מורידה כ 20% מהסכום

המחירים שכתובים ביד 2,המוכר כותב שיש לשלם מע"מ,האם זה אומר שהמכס שולם? מה הקשר? בתור חברה או עוסק מורשה אינך משלם מע"מ. בתור רוכש פרטי עליך לשלם מע"מ.

מע"מ מאיזה סכום? ?

למיטב ידיעתי למרצדס יש אחריות מורחבת לרכבים (בין פרטיים ובין מוניות) כיום לשנתיים, לפני מספר שנים היא הייתה 3 שנים. האחריות היא מלאה ומקפת ("מפגוש לפגוש") ללא הגבלת ק"מ. למה שלא תרים טלפון ל"כלמוביל"?

למה מונית לשעבר, אם מותר לשאול?

פורסם

השאלה היא כזאת,מי אמור לשלם את המיסים?

האם נהג מונית אשר רוצה למכור אמור לשלם?

או האם אני ?

כי הרי בתכלס,נהג מונית שמפרסם את הרכב ביד 2 ורושם סכום כל שהוא,איך אני בתור קונה אמור לדעת כמה אני אמור לשלם?

נשמע לי הרבה יותר הגיוני שהוא מחשב את העליות שהוא צריך לשלם כדי להעביר את הרכב לפרטי,ולכן רושם "המחיר אינו כולל מעמ"

ועוד משהו,האם המחיר מחירון של לוי יצחק למונית (הורדה של 35%) היא מה שאני אמור לשלם (לדעתו) על הרכב אחרי המיסים ואחרי המע"מ?

אני די מבולבל פה,לפי המחירים שנמצאים ביד 2,אפילו רק לשלם מע"מ מהסכום הרכישה כבר מביא את הרכב למחיר מחירון של רכב פרטי!

אז איך יתכן שצריך להוסיף פה עוד סכום כל שהוא למיסים?

יצאתי מבולבל לגמרי.

פורסם
השאלה היא כזאת,מי אמור לשלם את המיסים?

האם נהג מונית אשר רוצה למכור אמור לשלם?

או האם אני ?

כי הרי בתכלס,נהג מונית שמפרסם את הרכב ביד 2 ורושם סכום כל שהוא,איך אני בתור קונה אמור לדעת כמה אני אמור לשלם?

נשמע לי הרבה יותר הגיוני שהוא מחשב את העליות שהוא צריך לשלם כדי להעביר את הרכב לפרטי,ולכן רושם "המחיר אינו כולל מעמ"

ועוד משהו,האם המחיר מחירון של לוי יצחק למונית (הורדה של 35%) היא מה שאני אמור לשלם (לדעתו) על הרכב אחרי המיסים ואחרי המע"מ?

אני די מבולבל פה,לפי המחירים שנמצאים ביד 2,אפילו רק לשלם מע"מ מהסכום הרכישה כבר מביא את הרכב למחיר מחירון של רכב פרטי!

אז איך יתכן שצריך להוסיף פה עוד סכום כל שהוא למיסים?

יצאתי מבולבל לגמרי.

אני קורא את זה ואני מפחד עליך. באמת.

קודם כל, מחירונים לפרטיות כוללים מע"מ ומשקפים עלות רכב חדש לאדם פרטי.

בנושא של המונית אולי אני לפחות אוכל להסביר לך בפן החוקי (מקווה שלא מטעה):

עבור נהג מונית מורשה, הוצאות רכב, כולל רכישתו, מוכרות לצרכי החזר מס.

הוא לא "שילם" את המיסים והמע"מ כשהרכב היה חדש, ועכשיו מישהו צריך לעשות זאת, כדי שהמדינה תקבל "מה שמגיע לה".

זה נקבע לפי רכב חדש כמובן. אם לא, כל נהג מונית היה יכול לסוע "בחינם" כל עוד הוא דואג למכור את הרכב איך שירידת הערך משתווה לסכום שהוא חוסך בהחזרים.

כשנהג מונית מציע לשוק הפרטי את הרכב, כנראה אף נהג מונית אחר לא רצה לקחת אותו. שהרי אם הקונה הוא נהג מונית אז גם הוא לא היה משלם מס מלכתחילה ויכול לקנות במחיר הנקוב.

גם בעל חברה\עסק שלא קשור לתעבורה, שקנה רכב דרך החברה כהוצאה מוכרת, חייב להוסיף מע"מ של חדש אם הוא רוצה "למכור לעצמו" את הרכב חברה, ולהפוך אותו לרכוש פרטי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

Stone אני מבין שלא היה לך ממש משהו להגיד ובכל זאת רצית להגיד משהו? למה אני לא רואה שבאמת אמרת משהו.

אני יודע טוב מאד שהם קונים בלי מכס.

אני אכתוב את הדוגמא ואז אולי תבין יותר טוב.

פרסום ביד 2 רכב מונית י1 מחיר 90

מחיר לוי יצחק לאותה שנה לרכב פרטי 140

עכשיו המוכר כותב שמחיר הרכב ללא מע"מ,סתם חישוב של מע"מ על סכום הרכישה (90) יוצא 14.4K סה"כ 104.4

עכשיו לך תנסה להוסיף לזה כל סכום אחר של מיסים או לא יודע מה,ותחחיל להגיע למחיר מחירון של רכב פרטי.

לכן אני שואל שאתה נכנס ללוי יצחק ורושם שזה מונית,הוא מוריד 35% ממחיר מחירון של רכב פרטי.

תוריד 35 מ 140 יוצא 91 עכשיו אני שואל מחיר המחירון הזה,אמור לשקף מה?

מה שאני אמור לשלם לפני מע"מ לפני מיסים,כי זה לא נשמע הגיוני למה שמישהו יקנה מונית שבסוף יוצא יותר יקר מרכב פרטי.

יש בפורום כמה חברים שכבר עשו את התהליך הנ"ל מישהו יכול לשפוך אור קצת?

פורסם

נתחיל מכך שבתור המלצה אל תתלהב מהמחירים שאתה רואה ביד 2 לרכבים אלה כי הם בד"כ יותר גבוהים ממחיר השוק האמיתי שלהם , בד"כ המציאות לא מפורסמות למכירה ונמכרות ללא פירסום לאנשים שמקורבים או מכירים את אותם נהגי מוניות (אני מתייחס למכירה של מונית לשוק הפרטי).

נמשיך מזה שהמחיר שמפורסם נגיד וזה 90 אלף שקל לא כולל את המכס , כדי לדעת מה המכס המדוייק אותו בעל רכב הולך למכס עם רישיון הרכב ושם אומרים לו במדוייק את המחיר שיש להוסיף כדי להפוך את הרכב לפרטי.

דבר נוסף , לא משתלם להעביר רכב שמשמש כמונית שנה-שנתיים לרכב פרטי מהסיבה שהמכס עדיין גבוהה , מהשנה השלישית זה כבר יותר משתלם כי המכס כבר מגיע לסכום סביר.

עוד טיפ קטן , אם אתה לא מהתחום או לא מבין בצורה טובה מאוד ברכב שאתה הולך לקנות שזה אומר שאתה תדע איפה לטפל בו בצורה מצויינת לא פחות ממוסכי החברה וברבע מחיר ממחיר של המוסך של החברה וכדומה אל תתקרב לרכבים האלה , כי אם אתה תיכנס על כל תקלה שתיהיה לך למוסך של החברה תוך 2-3 תקלות רציניות שזה דבר שעלול לקרות ברכב עם קילומטראז' גבוהה ייצא לך שאתה תשלם את כל מה שחסכת בהבדל בין רכב שמונית לשעבר לרכב פרטי על המוסכים .

ושלא תבין אותי לא נכון לי יש רכב מונית לשעבר E-CLASS שנת 2002 , אבל אצלי היא יד ראשונה , אבא שלי הוציא אותה כחדשה מהחברה , ואחרי כל כך הרבה שנים אתה גם יודע בדיוק איפה לטפל בא במחירים מצחיקים מבלי להתפשר על איכות.

אני נהנה מכל רגע עם הרכב הזה , ואין לי ספק שגם הרכב הבא יהיה מונית לשעבר , וכבר יש תכנון בקרוב ל-E-280 שנת 2006/7 .

פורסם

למה,יש לי אח שמחזיק מרצדס,אני מודע לעלויות.

מה שאני ראיתי,וגרם לי בכלל להסתכל על העניין,הוא פרסום מונית בעלת 60K שנמצאת שנה על הכביש.

יש עוד שניה אחריות מלאה.

עכשיו כמו שכתבתי למעלה,האם יתכן שמחיר הרכב שמפורסם ביד 2 וכתוב שם ללא מעמ המוכר התקשר למכס וברר מה המחיר.

וכתב מחיר כולל המכס!

כי כמו שהבאתי את הדוגמא של 90 אלף 2008 מחיר מחירון לרכב רגיל הוא 140 תוסיף מעמ תגיע לאזור 104,לא נשמע לי הגיוני שבסוף מישהו יקנה את הרכב במחיר יותר גבוה ממחירון רגיל ברגע שזה מונית.

איזה דגם C שהמוניות קונות בדרך כלל?

אני מחפש מחירון של C 2009 ואין בלוי יצחק שום דגם שכולל מנוע דיזל 2200 (המונית שראתי) משנת 2009

אני אנסה פשוט להתקשר למוכר ולשאול אותו,כי שוב בלי קשר לרכב הזה רוב המוניות שמופרסות ביד 2 מאד קרובות למחיר מחירון של לוי יצחק, 35 אחוז פחות ממחיר מחירות לרכב פרטי,עם צריך להוסיף מעמ + מכס תגיע לכפול!!!ממחיר מחירון לרכב רגיל.... אני די הרבה מוניות שאוזרחו למה שמישהו יעשה את זה (לרכבים חדשים יחסית לא משהו שנמצא 5-8 שנים בכביש.)

פורסם
למה,יש לי אח שמחזיק מרצדס,אני מודע לעלויות.

אחיך שמחזיק מונית לשעבר? גם אני מחזיק מרצדס (בעצם שתיים) בנזין עם עלויות נמוכות יחסית. אני מקווה כי אתה מודע לעלויות החזקת דיזל עם קילומטרז' של מונית.

איזה דגם C שהמוניות קונות בדרך כלל?

אני מחפש מחירון של C 2009 ואין בלוי יצחק שום דגם שכולל מנוע דיזל 2200 (המונית שראתי) משנת 2009

יש לך סוכן ביטוח? בקש מהמוכר את מספר דגם השלדה והמנוע (מהרישיון רכב שלו) ושאל את סוכן הביטוח שלך לפי מה מחושב ערך הרכב (ובדוק באותה הזדמנות עלויות ביטוחים+טסט).

מה שאני ראיתי,וגרם לי בכלל להסתכל על העניין,הוא פרסום מונית בעלת 60K שנמצאת שנה על הכביש.

יש עוד שניה אחריות מלאה.

אני לא ממש מבין אותך.

-60K לרכב בן שנה? בהנחה כי הרכב בילה בעיר זה שקול לנסועה של 5 שנים של רכב פרטי.

-נושא האחריות הוא דיי זניח, נדיר כי רכב בן שנה/60K ידרוש מימוש אחריות, בין אם הוא מרצדס או בין אם הוא יונדאי.

-האם המונית הייתה של נהג אחד או של מספר נהגים?

-למה הוא מוכר מונית שנמצאת שנה על הכביש לפרטי במקום למכור לנהג אחר? לפני מספר חודשים בן דודי (נהג מונית בעל מספר) חיפש מונית מרצדס מסדרת C משומשת לאחר שהמונית שלו (מרצדס 200 C בת 3 חודשים:cry:) נפגעה בתאונה והיה לו מאוד קשה למצוא רכב יחסית חדש במצב טוב מיכוון שרכבים כאלה מאוד נדירים. נהגי מוניות אינם נוהגים למכור רכב חדש תוך תקופה כה קצרה אלא רק לאחר כ 3-5 שנים. אז בדוק שוב את הסיפור שלו.

בנוסף, למה מונית דיזל לשעבר? אתה עושה 40K לשנה?

פורסם

לא צריך לעשות 40K כדי להצדיק דיזל,כמו שאתה רואה כרגע יש לי פסאט דיזל.

למה מונית ?

כי א.אין רכב כזה פרטי (דיזל)ב. בגלל המחיר.

יכול להיות שכל החישוב שלי טעות ולכן בכלל פתחתי את הנושא הזה.

החישוב שעשיתי שראיתי את המודעה שאני צריך להוסיף על המחיר הנ"ל 16 אחוז של מע"מ.

יצא באזור 140K זה מחיר שהייתי מוכן לשלם על מנת לסוע במרצדס שהיתה שנה של מונית ועשתה 60K

בקשר "לבעיות של מונית" אני לא מסכים עם זה,עם מונית באמת היתה עושה בעיות רציניות ,לא היית רואה מונית אחרי שנתיים על הכביש,כל בעל מונית היה מוכר וקונה חדש עם אחריות.

רכב גם שהיה מונית שטופל טוב,לא צריך להראות שום סימני עייפות חריגים,במיוחד מרצדס!

שוב,יכול להיות שנושא המחיר והחישוב שלי הוא לא נכון,לכן באתי לברר פה.

ניסיתי להשיג את המוכר ולא כל כך הצלחתי,אני אנסה להשיג מחר אחד אחר ולברר יותר טוב את העניין.

פורסם
לא צריך לעשות 40K כדי להצדיק דיזל,כמו שאתה רואה כרגע יש לי פסאט דיזל.

לפני כשנתיים, כשרכשתי את הרכב הראשון, חשבת גם על רכישת מונית דיזל משומשת. אלא מה, עם נסועה שנתית של 12K גיליתי כי אין זה משתלם.

-מחיר הבנזין והסולר כמעט זהה (ואל תספר לי כי ניתן להשיג סולר זול אצל "מחמוד ובניו", המנועים בדיגמי מרצדס מאוד רגישים לסולר מזויף/לא איכותי)

-החסכון כספי של כ 20% בהוצאות הדלק (אצלי זה אומר כ 2K לשנה) נמוך יותר מהתוספת במחיר תחזוקת רכב דיזל.

אם אתה מוכן לשלם סכום מכובד (בעצם מחיר של יפנומאטית חדשה) תמורת רכב שהוא אומנם נחמד ולא יותר מזה (ואני אומר זאת, כמישהו שממש אוהב את התוצרת הגרמנית המשובחת!) אז אתה לא בכיוון הנכון.

אפילו שמנוע הדיזל ב CDI נותן חוויה יחודית מאוד עם המומנט האדיר בסל"ד סופר נמוך, אתה עדיין מדבר על רכב של 2 טון עם 170 כ"ס בסך הכל. (ותאמין לי, יש לי רכב דומה עם 170 כ"ס וקצת פחות משקל. ביצועים זה ממש לא הצד החזק שלו).

אם אתה בעל משפחה (בטיחות) + נסועה שנתית גבוה (חסכון בדלק) אז לך על זה. אם לא, נראה לי כי אתה הולך לשלם הרבה תומרת הפלופלור בחרטום ולקבל בסך הכל רכב משפחתי.

ד"א, מחיר המחירון ביד שתיים ל CDI C220 אוט' דיזל 2.2 (מרצדס C-CLASS החדשה) מ 2008 הוא 219K (לפרטי כמובן) ולא כפי שכתבת.

פורסם

קטין על הכביש , זה כל העניין שככל שהמונית יותר חדשה ככה פחות משתלם להעביר אותה לרכב פרטי .

כיום משתלם להעביר לרכב פרטי מוניות מהשנתונים 2006-2007 ומטה (אני מדבר פה על ה-E קלאס דגמים אחרים אני לא יודע ,כי זה מה שאני מתעניין כרגע אז אני נותן את הדוגמא של זה) , היום המכס על E-280 שנת 2006 מאובזרת עד הסוף עומד על 22 אלף שקל , תוסיף מחיר רכישה של עוד כ-75-80 אלף שקל ואפילו טיפה יותר ויוצא לך רכב כזה בסביבות ה-100 אלף שקל , עכשיו לך תחפש את המקבילה הבנזינית הפרטית לדגם הזה ותראה שהיא עולה קרוב ל-200-210 אלף שקל.

הרי מה כל העניין עם המכס?-בגלל שהרכב משמש לעבודה ולשירות אנשים המדינה החליטה לא לגבות מכס עבור מוניות , כל יום מתעדכן המחיר שאתה צריך לשלם כדי להעביר את הרכב לשימוש פרטי , ככל שעובר יותר זמן המכס יורד .

המכס הוא פונקציה של דגם הרכב והשנתון שלו כשבנוסף רכב עם מערכות בטיחות מתקדמות זוכה להנחה נוספת במכס.

אם היום לדוגמא אני הולך לחברת מרצדס ומזמין מונית חדשה ואחרי חודש אני רוצה להעביר אותה לרכב פרטי המחיר שאני ישלם יהיה זהה כמעט למחיר שהייתי משלם אם הייתי קונה את הרכב כפרטי מלכתחילה.

פורסם

הבעיה היחידה עם מונית זה הקילומטרג' הגדול שהרכב עושה.

פי 3 או 4 מרכב פרטי .

אילו המכס לא היה מבצע הפחתה כל ענף המוניות היה נכחד ואף אחד לא היה רוכש מונית יד שניה.

למצוא מונית שרק הבעלים נסע עליה ושמר עליה זה בערך כמו לזכות בלוטו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חיים, מבחינת ביצועים בטוח שלא מדובר במכונית ספורט, אך עדיין 8.5 שניות ל-100 ומהירות מירבית של כ-230 קמ"ש אלה נתונים יפים מאוד. המומנט אגב הוא כמעט 41 קג"מ. נהגתי ברכב הזה, תאמין לי שמדובר במכונית חזקה מאוד.

המכס (נכון ללפני חודש) ל-C200 CDI מודל 2006 שעלה לכביש ב-09/06 היה 14K ש"ח.

פורסם

בחייך, גולף, זה בדיוק מה שאמרתי. עשיתי סיבוב על C200 חדשה לחלוטין (2010 45 ק"מ נסועה) ואכן זו מכונית חזקה מאוד לנסיעה עירונית עם המומנט האדיר בסל"ד סופר נמוך. אבל, וזו הנקודה לדעתי, זה עדיין רכב משפחתי (מפואר אומנם ומהסגמנט הגבוה) שנמכר כאן במחיר של כמעט רבע מיליון ש"ח:cry: אם 'קטין על הכביש' (ואני מנחש כי הוא 'צעיר על הכביש') מחפש רכב בעל "ביצועים" הוא דיי יתאכזב. מחוץ לעיר הרכב אינו מרגיש ספורטיבי וקל וה 2 טון שלו מורגשים היטב בהעברות משקל. באותו סכום ניתן לרכוש רכב הרבה יותר ספורטיבי ובסכום של 140K ניתן לרכוש רכב יפני (פחות או יותר) ספורטיבי במשקל קל יותר ובעל ביצועים קרובים (מאזדה 6 לדוגמה).

המכס (נכון ללפני חודש) ל-C200 CDI מודל 2006 שעלה לכביש ב-09/06 היה 14K ש"ח.
זה דיי זניח, אך מי רוצה לקנות מונית בת 4 עם 300K+ עלייה?

'קטין על הכביש', שים לב למה שאמר ultras_monkeys. נראה לי כי עד שלא תסביר: מה אתה רוצה/מחפש ברכב, מה תהיה הנסועה, כמה אתה מוכן לשלם עבורו, באיזה הוצאה חודשית אתה יכול לעמוד וכו' יהיה קשה לתת לך יעוץ טוב.

• תוכן חדש...