Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפילו שמנוע הדיזל ב CDI נותן חוויה יחודית מאוד עם המומנט האדיר בסל"ד סופר נמוך, אתה עדיין מדבר על רכב של 2 טון עם 170 כ"ס בסך הכל. (ותאמין לי, יש לי רכב דומה עם 170 כ"ס וקצת פחות משקל. ביצועים זה ממש לא הצד החזק שלו).

עם 2 טון אומנם קצת הגזמת, המשקל בסביבות 1735ק"ג לE קלאס W212.

מבחינת ביצועים, נכון זה 170 סוסים, אבל זה סוסים של דיזל, כלומר סוסים הוגנים ולא החמורים המתים של מנוע בנזין. מעבר למומנט של 40קג"מ על 1400 סל"ד, הרכב הזה מאיץ 0 ל-100 תוך 9.2 שניות, עם מהירות מירבית של 230. זה בכלל לא רע. לא טיל בליסטי, אבל בהחלט רכב חזק. מעבר לזה, החלק החזק של דיזל זה מומנט, כלומר כוח זמין בטווח שצריך אותו (1400-2800סל"ד).

אני מוכן בכיף להחתלף: את 150 סוסים שיש לי על 1300ק"ג ל-170סוסים של דיזל על 1700ק"ג.

מעבר לזה, קיים גם 28CDI ב-W211 בעל 190 סוסים מנוע V6. קיימות כאלה גם מוניות. מהירות מירבית עוד יותר גדולה של 240 ותאוצה 8.6.

ביצועים לא הצד החזק? תלוי בהשוואה לאיזה רכב. SLR 722 יותר מהיר בהמון. משפחתומטית איטית וחלשה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עם כל הכבוד ללבוא ולהגיד שבדיזל אין חסכון זה טעות ומטעה,

סתם ככה עזוב שעדיין הדיזל יותר זול לקניה,

הפסאט שנמצאת אצלי אחרי 190K ואני רוב הזמן עם דוושה ברצפה עושה באזור 1/11.5

לפני שבוע הייתי צריך להזכיר רכב לשבוע הציעו לי דיל טוב על פסאט בנזין,אתה יודע כמה הרכב לקח באותה צורת נסיעה? באזור 1/7

תעשה חישוב פשוט על נסיעה של 25-30K בשנה ותגיד לי מה החסכון.

עכשיו לגבי מה שחפשתי,זהו רכב יוקרתי באזור 120-140 אבל לא משהו סתמי ודיזל.

עכשיו לך תחפש מה יש באזור זהו שאין כמעט כלום.

היה חשוב לי אבזור(ריפודי עור וכו...) היה חשוב לי מראה.והיה חשוב לי ספורטיביות.ירדתי מרכב ספורטיבי לחלוטין בגלל צריכת הדלק...

למזלי הטוב,מצאתי משהו שכנראה הולך להסגר,שחפשתי בעבר אבל לא מצאתי...(159 דיזל)

נקווה שהשבוע הנושא יסגר.

אגב C220 דיזל מחירון 185 C200 מחירון 140,לפי קריאה פה בפורום רוב המוניות זה C200 לכן חישבתי לפי זה...שנת 08

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

נכון להיום, קניית W204 ממונית זו פשוט טעות. הדגם נמצא בסך הכל שנתיים על הכביש, מה שאומר מחיר מחירון גבוה ועוד הרבה מכס.

פורסם

tzvipper, אתה מתווכח עם המשוכנע:-)

נתוני המשקל הם מיד 2 לרכב מסוג CDI C220 אוט' דיזל 2.2 (מרצדס C-CLASS החדשה):

אורך כולל: 4581 מ"מ רוחב כולל: 1770 מ"מ גובה כולל: 1444 מ"מ בסיס גלגלים: 2760 מ"מ משקל כולל: 2070 ק"ג קיבולת מיכל דלק: 66 מרכב: סדאן מספר דלתות: 4

טעות שלי (לא ביצעתי/לא בוצע(?) השיקלול) מחיר מחירון לאחר שקלול 143,500 ₪

תראה, אין לי בעייה עם הכוח העדיף של הדיזל בסל"ד נמוך (1400-2800) אך זה לא ממש משנה. אצלי, עם C240 בנזין שעוד מעט חוגגת בר מצווה, המומנט היעיל אצלי נמצא בערך ב- 3400-4800 סל"ד אני מצליח להגיע 0 ל-100 תוך 9.5 שניות (אאל"ט) אך הבעייה שלי היא עם ההגדרה ל"ספורטיבי".

בשבילי, רכב המוגדר כ"ספורטיבי" הוא:

-רכב בעל התנהגות כביש טובה בפניות במהירויות תלת-סיפרתיות. כפי שכתבתי מניסיוני, מחוץ לעיר הרכב אינו מרגיש ספורטיבי ולדוגמה, המשקל שלו מורגש היטב בהעברות משקל והתערבות מחשב הרכב כאשר מנסים לבצע פניית S על כביש טוב ב 140 קמ"ש.

-זמינות כוח במהירויות תלת-סיפרתיות. עם כל הכבוד למומנט העדיף, ברגע בו מנסים לנסוע ב 140 קמ"ש+ אתה מרגיש כאילו חסר הילוך נוסף.

תראה, אני בטוח כי CDI C220 דיזל עדיפה על כל משפחתומטית חדשה אך בסכום של 140K ניתן לרכוש משהו קצת יותר ספורטיבי (לפי ההגדרה שלטעמי), אך שוב, זו דעתי האישית.

חשוב לי ספורטיביות
לא יודע מה זה ספורטיביות בשבילך, מבחינת "פתיחות" הרכב יתאים לך (רצוי כי תחליף את הצמיגים לדביקים יותר ואולי גם תגדיל חתך)

עם כל הכבוד ללבוא ולהגיד שבדיזל אין חסכון זה טעות ומטעה,

סתם ככה עזוב שעדיין הדיזל יותר זול לקניה,

הפסאט שנמצאת אצלי אחרי 190K ואני רוב הזמן עם דוושה ברצפה עושה באזור 1/11.5

לפני שבוע הייתי צריך להזכיר רכב לשבוע הציעו לי דיל טוב על פסאט בנזין,אתה יודע כמה הרכב לקח באותה צורת נסיעה? באזור 1/7

תשמע, אני לא משאיל את הרכב שלי לאף אחד (חוץ מאישתי כי אין לי ברירה וגם אז אני דואג עד שהרכב חוזר הבייתה8)) אך אם הייתי משאיל אותו אז בטח לא לך:lol:

איך אתה עושה 1 ל 7 עם פסאט בנזין? הדוושה אצלך לא ברצפה אלא ליד הרדיאטור. אני עושה 1 ל 10-11 בנסיעה עירונית נטו+מזגן+לחיצות מפעם לפעם עם מנוע בנזין של 2.4 ליטר. יותר מזה, בקריעה טואטלית של הרכב לפני כשנה (קצת שיוף קוביות בכביש נחמד בדרום. מהירות "מצונזר" + סל"ד בין 3.5 ל 5 כל הדרך ותיב"ה ברביעי) לא הגעתי ל 1 ל 7 בנסיעה ממש פיראית.

תעשה חישוב פשוט על נסיעה של 25-30K בשנה ותגיד לי מה החסכון.

עם הרגל שלי או שלך? אני עושה 1 ל 13 בנסיעה 30% עירונית 70% בין עירונית רוב הזמן בשיוט ב 90-100 ועושה כ 15K שנתי. עשה את החשבון לפי הצריכה הצפויה אצלך.

אם העסקה שלך לא תסגר בסופו של דבר, הייתי ממליץ לך לחפש דווקא E280 דיזל בת 4-5 שנים לפי הפרמטרים הבאים:

-מונית לשעבר

-מנהג בודד שמחזיק ברכב + המספר

-שימש אך ורק לנסיעות בין עירוניות (בדרך כלל מנהגים שיש להם קו על נתב"ג. הרכבים עובדים כ 4-5 שעות/200 ק"מ ליום בנסיעות בין עירוניות)

כך תוכל להשיג רכב מפואר יותר עם כל האבזור הנדרש במצב מצוין (החסרון הוא כי רכבים כאלה נמכרים רק ליודעי דבר:-()

פורסם

גם אני הייתי מצטרף להמלצה על ה-E-280 , תחפש מהשנתונים בין 2005 ל-2007 , בד"כ הרכבים האלה מגיעים לידיים של נהגים ותיקים עם עבודות מסודרות וגם מטופלות בהתאם (רכישה של אחת כזאת חדשה למונית עולה כרבע מיליון שקל ככה שלא חוסכים על הרכב כסף) , בנוסף בד"כ הם מגיעות גם עם הרבה תוספות .

מה שכן צריך להיות מעורבב בעסק הזה כדי לשים יד על אחת שמורה , כי בד"כ הן פשוט לא מפורסמות ונמכרות למקורבים או מכרים.

הרכב מדהים , היא כל כך שקטה עד שיש כאלה שלא מאמינים שמדובר בדיזל גם כשהם עומדים מחוץ לרכב כשהוא מונע , ושלא נדבר על הכוח שיש לרכב הזה .

שלא יהיו טעויות זה לא רכב ספורט כי היתה פה איזו השוואה , אבל זה רכב סלון חזק ומהיר והאמת שלכבישי הארץ לא צריך יותר מזה.

לי כבר יש אחת על הכוונת שנת 2006 עם 230 אלף ק"מ , מאובזרת עם כל מה שרק יכול להיות ברכב , וזה רק כי אבא שלי בעסקי ההסעות והמוניות אז יש לי מידע מבפנים.

ומי שחושב שזה הרבה קילומטרים פשוט לא יודע מה זה מרצדס .

אם אני יישמע משהו ותיהיה עדיין מעוניין אני יוכל להעביר אליך פרטים.

פורסם
tzvipper, אתה מתווכח עם המשוכנע:-)

נתוני המשקל הם מיד 2 לרכב מסוג CDI C220 אוט' דיזל 2.2 (מרצדס C-CLASS החדשה):

אורך כולל: 4581 מ"מ רוחב כולל: 1770 מ"מ גובה כולל: 1444 מ"מ בסיס גלגלים: 2760 מ"מ משקל כולל: 2070 ק"ג קיבולת מיכל דלק: 66 מרכב: סדאן מספר דלתות: 4

זו לא טעות בנתונים, אלא מה שראית זה משקל כולל. אבל 2 טון זה מה ששוקל S קלאס ממוצע (משקל עצמי). C220 שוקל 1.5 טון (משקל עצמי) ו-500ק"ג זה הבדל משמעותי. המשקל שראית, זה משקל שכולל עומס מקסימלי.

לא רלננטי להשוות רכבים במשקל כולל. ככה אפשר לקחת גולף ששוקל 1800ק"ג משקל כולל, להוסיף לו נגרר ולהגיד שהרכב שוקל 2800ק"ג.

מבחינת ספורטיביות. גם S קלאס לא נחשב ספורטיבי ויש אנשים שמשלמים אליו עלות של דירה טובה. SLR 722 זה ספורטיבי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה כבר עושה יותר שכל. כשחיפשתי נתונים על הרכב שלי (C240 W212) נתקלתי בנתונים סותרים בנוגע למשקל: 1500/2000 ק"ג (ובאמת התפלאתי כיצד אני מגיע לזינוק מהיר ברכב של 2 טון עם 170 כ"ס בסה"כ ותיב"ה עצלנית)

מבחינת ספורטיביות. גם S קלאס לא נחשב ספורטיבי ויש אנשים שמשלמים אליו עלות של דירה טובה. SLR 722 זה ספורטיבי.

טרם הספיקותי לנסוע ב S קלאס (אפילו שהרעיון עולה בי כאשר אני אמור להיות בחו"ל) אבל אם ההתנהגות כביש שלה טובה בפניות וקיימת זמינות כוח במהירויות תלת-סיפרתיות אז ה S קלאס נחשבת מספיק ספורטיבית לטעמי. (היי, אני לא שומכר)

קטין על הכביש, רעיון אחר.

-וותר על מונית דיזל חדשה וחפש C240 בנזין ישנה יותר. אם תמצא ELEGANCE C240 אוט' 2.6 (מרצדס C-CLASS) משנתון 2001 יד 1/2 עם 120-140K ק"מ מאדם מבוגר תוכל להשיג אותה ב 60+ אלף ש"ח.

-היתרונות שאתה מקבל הם: דגם מפואר עם כל התוספות, כוח דומה לזה של דגמי הדיזל (אך בסל"ד יותר גבוה), נסועה נמוכה יחסית (למרצדס) טיפולים זולים יחסית בשנים הקרובות, ביטוח+טסט זולים משמעותית. אם אתה מצליח להשיג רכב שמור מאדם מבוגר אז ההוצאות הצפויות שלך יהיו דומות לאלו של הפסאט בנזין.

-החסרונות הם כי עם צורת הנהיגה שלך (ה- 1 ל 7 עם מנוע בנזין עדיין נראה לי הזוי, במאזדה ליסינג לא הגעתי למספרים כאלה) תשלם הרבה על דלק.

-בסה"כ, אם אתה מתכונן להחזיק ברכב כ 4-5 שנים אז התשלום הנוסף על הדלק יהיה קטן מהחסכון ברכישה.

פורסם

כבר עשיתי זאת. רכב יוקרה מיד שניה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=331353

אך אני צריך לעדכן (נכון לרכב של אישתי, הביטוח בוצע בחודש שעבר):

-ביטוח מקיף (פוליסה מקיפה ובזבזנית כוללת הכל) עולה לי 2800 ש"ח לשנה (שני נהגים מעל 40 ללא עבר ביטוחי). השנה דיי נידפקנו כי בשנה שעברה דרשו 1800 ש"ח לשנה (עם מיגון של עלוקה בלבד) ואילו השנה הם דרשו מיגון "איתורן":roll: לפוליסה זו. בנוסף, הם מכריחים לקחת פוליסה בזבזנית הכוללת כל מיני שטויות (ביטוח רדיו? אצלי ישנה מערכת שמע בשווי 6K ואני מקבל ביטוח רדיו עד 1K)

-אגרת רישוי עולה לי 1200 ש"ח לשנה (אך לרכב שלי זה יעלה כ 900 ש"ח בינואר)

מה שמצחיק הוא שסה"כ הביטוחים+אגרות עולים לנו פחות ממה ששילמנו על מאזדה לאנטיס 2001:wink:

• תוכן חדש...