Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MOS2 - כדאי? מומלץ? ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר אבא שלי סיפר לי שהוא מצא בקנה ובנה תוסף לשמן מנוע של ליקווי מולי - MOS2.

הוא סיפר לי שבעבר הוא היה שם את זה במכוניות שהיו לו ברוסיה, ושזה דבר טוב ובריא למנוע.

עכשיו, אבא שלי אומנם מבין דבר או שניים במכניקה (מהנדס מכונות בהכשרתו), אבל בכל זאת בתחום הרכב, הרבה דברים שהיו מקובלים פעם ברוסיה לא תמיד תופסים על רכבים מודרניים. ואני קצת סקפטי לגבי תוספים בכלל באופן כללי ולכן אני פונה כאן לאנשי המקצוע בתחום.

בחיפוש בפורום - עליתי על השרשור הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=72590

קראתי את התרגום של yosi05, אך לא ממש הבנתי אם החומר מומלץ לשימוש או לא, ואם כן באיזו תדירות?

הרכב המדובר הוא רנו מגאן RT שנת 97' 1.6 ידני.

עם השנים המנוע שלו נהיה יחסית רועש, אבל מבחינת תצרוכת דלק וזמינות כוח אני סה"כ מאוד מרוצה ממנו (בינעירוני אני מגיע בכיף ל1/17 בנסיעה רגועה)!

הרכב עם קצת יותר מ350 אלף קילומטר, ומטופל במורשה מהקילומטר הראשון ועד היום (יד ראשונה אצלנו במשפחה).

השמנים שהוחלפו - הוחלפו תמיד לפי הגדרות יצרן.

במהלך כל השנים הללו לא עשיתי שימוש בתוסף זה מעולם.

מדי פעם הכנסתי תוסף לדלק פשוט, ובשנים האחרונות פעם פעמיים את התוספים בסגנון K44.

אבא שלי שם את התוסף אצלו באוטו (פולו קלאסיק ישנה), ואחי שם אותה בוולוו קלאסית (משנות ה70) ולכאורה שניהם טוענים שחל שיפור באיכות הנסיעה שמתבטא ברעש מנוע נמוך יותר ותאוצה זריזה יותר. :roll:

עכשיו - לאור הרקע שנתתי כאן,

1. האם מומלץ להשתמש בתוסף הנ"ל בטיפול הקרוב שצפוי לי? (עוד כ4K) ואם כן, למה?

2. האם התוסף עלול לגרום נזק כלשהו למכלולי הרכב? (גומיות/צינורות/אטמים?)

3. האם אני צפוי להרגיש הבדל כלשהו מבחינת ביצועים/איכות הנסיעה?

4. אם אני מוסיף את התוסף בטיפול הנוכחי - האם זה אומר שבטיפול הבא אני מחוייב לשים אותו שוב?

5. במידה ובטיפול הבא לא אוסיף אותו - האם זה יוביל למצב יותר גרוע מהמצב הנוכחי של האוטו? או פשוט יחזיר הכל לקדמותו?

אני מחפש תשובה מושכלת, רצוי מבעלי מקצוע שמבינים בתחום, וגם תשובה מבעלי רנו כמו שלי שאולי ניסו את התוסף ויודעים להגיד לי אם אצלם זה שינה משהו?

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן שלום רב !

1-כן, ומומלץ לקנות את הגלון האפור של ליקווי מולי, שבו התוסף קיים כבר, וזאת נצמיגות 10/40 בלבד.

וזאת בטרה לשמור את נמנוע והקטנת שחיקה עתידית לטווח ארוך, וזאת בתנאי שימוש קבועים בשמן, ולא בטיפול חד פעמי, העלות הנוספת 20 שקל בערך.

2-שום נזק כלשהו!!

3 -אבא שלך ואחיך הרגישו שינוי, גם אם נניח ששינוי פסיכולוגי, לקנות הרגשה טובה, בעשרים שקל, זאת מציאה !

4-מומלץ , אך לא חובה.

5- נזק בהפסקת השימוש בעתיד לא,שמירה על הקיים כן,מצב יותר גרוע, בוודאי שלא.

אתה מוזמן לעדכן על בשינוי המיוחל, לאחר החלפת השמן הבאה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

JMG,

אם אחיך ואביך חוו שיפור וזה לא פסיכולוגיה אז צריך להציג עובדות - כמו מדידת הרעש לפני ואחרי בעזרת מיכשור, אם אין להם עובדות ורק הרגשה אז כניראה שה- MOS לא עושה כלום חוץ מלהגדיל את רווחי החברה המייצרת אותו.

צריך להביא הוכחות שזה עושה את העבודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...