Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ראיתי שיש פה אנשים ששיקמו מגברים אחרי שריפה (איתמר) ולכן אני פונה אליכם פה ולא בפורומים יעודיים לאודיו ביתי עמכם הסליחה

יש לי מגבר ביתי ישן שהגיע בתור קיט ואבא שלי בנה אותו.

כשאני השתמשתי בו הוא עבד טוב חוץ מרעשים שעלו לפי האבחנה שלי ממגעים לא טובים, לכן פירקתי חתיכה של בידוד במגבר (ראו בתמונות מס' 1) ואז כשהדלקתי את המגבר וניסתי להפעיל מוזיקה הוא פעל לשניה ואז ארע פיצוץ קטן שלווה בהבזק אור וטיפה עשן ממספר אחד ושניים ולאחר מכן המגבר הפסיק להשמיע מוזיקה.

עכשיו השאלה היא: האם אפשר לבדוק באופן כשלהו (רב מודד?) מה הוא מקור השריפה ולעקוף אותו באיזשהו אופן? (יש לציין שתחתית המעגל מלאה מין פינים קוצניים שלפי אבי מעברים זרם. לכן האם אני יכול להעביר חוט קטן שיעקוף את החלק השרוף?

*מספר שניים הוא כמו מה שלידו מצד שמאל

תמונה114.jpg

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם

על פניו מהתאור והתמונה נשמע שפרקת את הבידוד בין ההיט סינק לטרנזיסטור .

אם זה מה שעשית, אז קיצרת בין הטרנזיסטור לגוף מתכת, או שתיקח אותו לטכנאי או למי שבנה אותו, שיחליף את הטרנזיסטור באותו חלק (עם אותו מספר סידורי כמו האחרים כדי שלא יהיו הבדלים).

החלק השני שהקפת אם אני לא טועה זה פיוז ואם ככה תדאג להחליף אותו באחד בערך מתאים כמו שהיה קודם.

יש פה כמה מומחים לאלקטרוניקה שבטח יוכלו לתת לך יותר מידע או יותר מדוייקים, חכה לתשובה שלהם.

פורסם

אם אני מנחש נכון מדובר בקיטים שהיו נפוצים לפני כמה עשרות שנים בארץ וכל חובב אלקטרוניקה בנה לעצמו כזה דבר.

לעצם העניין- לא ברור למה החלטת להוריד את הבידוד של הטרנזיסטור אבל כיוון שכך עשית סביר להניח ששרפת את הטרנזיסטור + הרכיבים הקרובים אליו (חשמלית, לא בהכרח פיזית) + אולי המוליכים אליו.

מאחר ומדובר במגבר דיי פשוט ומעגג חד שכבתי לא תהיה בעיה לתקן אותו. כל מי שמבין באלקטרוניקה יוכל לעזור לך. תתחיל מהחלפת הטרנזיסטור המדובר, אם יהיה לך מזל בזה זה יסתיים.

פורסם

עכשיו השאלה היא: האם אני יכול לעשות זאת באמצעים ביתיים למשל היכן משיגים טרנסיסטור כזה?

והאם אפשר למדוד את היקף הזנק שעשיתי?

או חייב לטכנאי? (העדפה שלא-אני תלמיד תיכון לאחר הוצאת רשיון=חסר כסף):cry:

ולמי ששאל איך משיגים קיט כזה:הוא מינימום בן 20 שנים, (יותר ממני):-D כך שאני לא יודע אם ניתן

תודה רבה לכם בוקי.

פורסם

אם אתה לא מתמצא או אין לך ידים טובות, כדאי שלא תמשיך. מה גם שאתה יכול להתחשמל לא כדאי שזה יקרה.

אם אתה כן מבין...

הפיוז תפקידו להגן על ספק הכוח ולמנוע שירפה.

ברגע שהטרנזיסטור קוצר לגוף הקרור הפיוז נשרף

לא בהכרח שהטרנזיסטור שרוף.

תקן \ החלף את הפד המבודד של הטרנזיסטור.

וודא באמצעות רב מודד שהקולקטור של הטרנזיסטור לא מקוצר(התנגדות אפס) לגוף הקיר (זה דורש ידע והבנה).

נסה להפעיל שוב

אם הפיוז נשרף...פרק את הטרנזיסטור והחלף אותו במתאים (רצוי לא ללכת על חלופי, במעגלי שמע בדר"כ הם לא שורדים)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אוקי אז אם הבנתי נכון: יש מצב שהכל מסתכם רק בהחלפת פיוז? (יש לציין שהמגבר נדלק) אז אני צריך להשיג פיוז כזה?

מאיפה? (אני מאזור השומרון אם מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה פה באזור אני ישמח)

בקשר לבדיקה של הטרנסיסטור אבא שלי (חשמאלי מוסמך) יכול לבדוק זאת?

תודה וברכת חג שמח בוקי:-P

• תוכן חדש...