Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל חוות דעת על טופס הבדיקה הבא:

1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה - לא תקין. רעש מערכת תזמון ושסתומים – לטפל. סימני שריפת שמן. לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה. רעש פנימי קל ממיסבים. לבטל רעש ולחזור לשמיעת מנוע. חייב ניקוי מנוע ומספרו ולחזור לביקורת. קורוזיה ונזילות מים, ניקוי מערכת קירור. לטפל בכל מערת קרור ולחזור לבדיקה.

5. מערכת פליטה - תקין.

6. סרן קדמי היגוי - לא תקין. סטיות הגה קלות. לתקן זויות מערכת היגוי + איזון.

7. קפיצים - תקין

8. מרכב ,ליקויים בעלי משמעות נמוכה - לא תקין. תיקון דלתות קדמיות, תיקון דלתות אחוריות, תיקון בכנף אחורית. תיקוני פח וצבע.

מרכב, ליקויים בעלי משמעות שולית – לא תקין. כיפוף בפגוש / תיקון. לחיצות בפח. פגמים בצבע.

9. מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים) - לא תקין. צלחות שחוקות. לפרק גלגלים ולבדוק כל מערכת הבלם כולל ABS.

10. צמיגים – לא תקין. צמיגים קידמיים בינוניים. צמיגים אחוריים יבשים.

11. מערכת תאורה – לא תקין. אין תאריך על המצבר. אין אחריות.

12. העברת כח – לא תקין.שילוב הילוכים לא חלק. רעש קל מתיבת הילוכים. בדיקת תיבת הילוכים אינה שלמה ואין אחריות עד לתיקון הליקוי ובדיקה חוזרת.

13. מחוונים – תקין.

14. הערות כלליות: חובה לגשת למוסך על מנת לקבל הצעת מחיר לתיקון הכל. יש צורך לפרק גלגלים במוסך ולבדוק עובי רפידות ומערכת בלם. לא נבדקה מערכת מיזוג וחימום. יש לבדוק בנסיעה מיזוג וחימום. לא נבדק ממיר קטליטי אין אחריות. להסיר מגינים בתחתית ולחזור לבדיקה. לחץ דחיסה 18 18 18 18.

הרכב נמצא בטרייד של לובינסקי וכמובן שהם מבצעים יישור קו מלא. השאלה שלי האם בכלל להתעסק עם הרכב הנ"ל? נראה שיש לו ליקויים רבים מידי יחסים לרכב פרטי עם 60k ק"מ משנת 2006.

את הרעשים מאיזור השסתומים שמעתי בקלות גם לאחר מספר דקות עבודה של המנוע וכמו כן במשך מספר דקות של עמידה במקום הרכב עלה וירד באופן מחזורי עד ש"שיחקתי" באופן ידני בכפתורי שינוי הגובה.

תודה וחג שמח

abcde

פורסם

גם אני חיפשתי סיטרואן C5 והמלצתי לך... אם הרכב לא מטופל פיקס ומוזנח אל תתקרב!

ממה שאני מבין (אני לא מכונאי) נראה לי שהרכב הזה לא עומד בקרטריון של מטופל.

יצא לי לראות השבוע כמה C5 ואפילו נסעתי, האמת... כגודל הצפייה כך גודל האכזבה אבל יכול להיות שזה בגלל שלא ראיתי אחת שמורה, שמעתי מכולם שהרכב אחלה, מאוד מהנה לנהיגה ומאוד מפנק אבל ראית שהם מתים למכור אותו בגלל האחזקה הגבוהה שלו, לשיקולך.

פורסם

נשמע ממש בסדר.

להחליף צמיגים, צלחות ורפידות ולעשות כיוון פרונט.

לא מבין על מה הרעש חוץ מזה שמעולם לא הצלחתי להבין מה הטעם במכון בדיקה שלא לוקח אחריות על כלום? (לא שיש פה משהו חדש...)

פורסם

מה זה בדיוק "קפיצים" ב C5?

במידה ותמצא רכב מסוג זה שמעניין אותך, אני מציע שתיקח אותו למוסך שמכיר ואוהב C5 לחוות דעת ספציפית לרכב הזה. זה שווה את הטרטור וההוצאה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

גם אני שאלתי את עצמי מה זה בדיוק קפיצים ברכב הזה. לא אני ביצעתי את הבדיקה אלה מתעניין אחר ברכב, קיבלתי עותק של הטופס לעיון.

כמו כן המזגן לא פעל וחיישני הרוורס אינם מתפקדים. לי נראה שהרכב לא ממש מציאה. כנראה שנמשיך לחפש.

abcde

פורסם

מניסיון קצר עם הדגם אני יכול לומר שתופעת ה"עולה-יורד" בוודאי מצביעה על תקלה כלשהיא במערכת ההידראולית - ווסת גובה לא תקין או שסתום כלשהו. כשהרכב תקין הגובה שלו יציב מאד. (בניגוד לדגמים קודמים עם המערכות האלה כמו BX ו-GS שבהם התופעה הייתה בולטת יותר).

האם כל הרכב עלה וירד או רק קצה מסויים (קדמי או אחורי)? עד כמה שזכור לי הגובה של כל קצה מווסת בנפרד.

עד כמה שידוע לי תיקונים במערכת הזאת בד"כ אינם יקרים, אבל דורשים מוסך שמכיר את המערכות האלה, ובכל מקרה - עוד משהו לשקלל בהחלטה.

פורסם

תודה לכל המגיבים, החלטתי להתקדם עם רכב אחר, C5 2007 לשעבר ליסינג. סיכום הבדיקה נראה טוב משמעותית:

סרן קידמי ומערכת היגוי - לא תקין: מיתלה קידמי: לתקן / לכוון זוויות מתלה.

קפיצים - לא תקין: בולמי זעזועים: בולם קידמי שמאלי פגום. בולם שמאלי אחורי פגום, רטיבות.

שלדה מרכב - לא תקין: תקוני מרכב, משמעות נמוכה: תיקוני מרכב צבע, מעיכות / שריטות בצבע + פגמים, נזק לפגושים.

העברת כח - לא תקין: תיבת הילוכים אוטומתית: נקישות יתר.

כל השאר תקין.

הרכב עם 110k ק"מ ויקבל יישור קו מלא ואחריות לשנה על המנוע, תיבת הילוכים ומערכת ההיגוי.

האם קיימים בולמי זעזועים חלופיים / משופצים לרכב הזה או שאמורים להחליף לחדשים?

האם העובדה שזוג באותו צד לא תקין צריכה להדאיג?

תיבת הילוכים: האם נשמע כמו כסת"ח או שמצריך טיפול?

תודה לעונים.

abcde

פורסם

היה לי פעם בולם ששבק ב C5, לא ממש שבק אבל היה סדוק, כל פעם שהייתי נוסע בכביש משובש הייתי שומע אותו.

באף מורשה לא מצאו את הבעיה, נסעתי עד י"ם למוסך של חבר טוב שאמר שמצא את זה ואמר לי שלא מחליפים אחד אלא זוג.

במקרה שלך 2 זוגות, זה סכודם של 4 ספרות ל 4 בולמים מקוריים, לא הייתי מציע לך לשים תחליפי.

בכל מקרה, אם זה מהטרייד של לובינסקי בקש מהם שיחליפו לך אותם.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
היה לי פעם בולם ששבק ב C5, לא ממש שבק אבל היה סדוק, כל פעם שהייתי נוסע בכביש משובש הייתי שומע אותו.

באף מורשה לא מצאו את הבעיה, נסעתי עד י"ם למוסך של חבר טוב שאמר שמצא את זה ואמר לי שלא מחליפים אחד אלא זוג.

במקרה שלך 2 זוגות, זה סכודם של 4 ספרות ל 4 בולמים מקוריים, לא הייתי מציע לך לשים תחליפי.

בכל מקרה, אם זה מהטרייד של לובינסקי בקש מהם שיחליפו לך אותם.

תודה. כוונתי בשאלה הייתה אם לובינסקי יכולים לשים חלופי / משופץ או שהם יחליפו לחדש? אם צריך להחליף את כל הארבעה אז זה אפילו טוב יותר.

abcde

פורסם

אם תתעקש ותפגין רצינות (אין תיקון בחלקים מקוריים = אין עסקה) סבירות גבוהה שהבעיה תטופל לשביעות רצונך.

חבל להם לאבד לקוח בגלל 4 בולמים שעולים לחברה 2000 ש"ח ולפספס עסקה של 70000 ש"ח.

דרוש לראות את הטיפול שבוצע לרכב לפני המסירה,כל הטיפולים מתועדים במחשבי החברה, לפני שאתה מביא להם המקדמה חתום על זכרון דברים בו כתוב שהמוכר מתחייב לתקן את הליקויים X Y Z לשביעות רצון הקונה בחלקים מקוריים, ככה אתה מונע אי הבנות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...