Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בבניין דירות די ישן שבו יש 27 דיירים. יש גם גינה, לא מאוד גדולה, אבל לידה יש עוד גינות ציבוריות. יש מערכת הסקה מרכזית אבל בשנה האחרונה היא לא עבדה.

הצריכה שלי נמוכה מאוד - 2-3 קוב בחודשיים - נובע מכך שאני מעט יחסית בבית. לעומת זאת, הצריכה המשותפת של הבניין היא 400+ קוב בחודשיים, ולכן אני משלם על 17-20 קוב בממוצע כל פעם - עניין של יותר מ-100 שקלים לכל חודשיים.

השאלה פשוטה - לבניין עם המאפיינים המפורטים, האם צריכה משותפת כזו היא הגיונית או שיש סיכוי טוב שמדובר בנזילה/טעות/גניבה וכדומה?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

400 קוב נשמע לי מוגזם, אם כל הנתונים שציינת נכונים. אצלי בבניין (18 דיירים, גינה סימלית באזור מדברי) יוצא הרבה פחות, וזה כולל דייר אחד שנראה לי שגונב מים.

כתבת שיש מערכת הסקה מרכזית שאינה עובדת בשנה האחרונה. מה עושים עם המים החמים? כל דייר דאג לעצמו? האם יכול להיות שצנרת המים החמים הישנה עדיין פעילה, כל השכנים חיברו את הדודים שלהם אליה וחוגגים על חשבונו של סטודנט תמים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ההסקה היא לחימום, לא למים חמים. אבל אפילו אם זה היה למים חמים - זה היה נחשב בצריכה הפרטית ולא המשותפת. יותר הגיוני שיש איזו נזילה רצינית שאף אחד לא יודע עליה.. או שזו צריכה נורמלית?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה משהו שהחל רק לאחרונה או שזה כבר תקופה ארוכה ככה?

בבניין של הורי, שנבנה לפני כשמונה שנים, גם היתה תופעה של צריכה משותפת גבוהה. אבא שלי בוועד הבית, ולכן הוא יכל לעקוב מקרוב אחר הצריכה המשותפת, כך שהוא הבחין די בקלות שמשהו מסריח בכל הסיפור הזה.

בסיוע של שכן שעובד במקורות בתור מהנדס, הם התחילו לבדוק את הצנרת של הבניין, ולבסוף גילו שהעיריה יצרה מניפולציה על מונה המים, באמצעת הצרת היקף הצינור בקטע שבו המונה מחובר. ההצרה גרמה לכך שזרם המים היה מהיר יותר, כך שהמונה הסתובב מהר יותר, אולם בפועל הכמות נותרה אותה כמות.

ממליץ לך לבדוק האם מישהו לאחרונה התעסק עם הצינורות.

עוד אפשרות היא שיש דליפה באחד הצינורות שנמצא בקיר. כאן כבר באמת תצטרך עזרה מקצועית עם שרברב, שכנראה יצליח לאתר אותה אם היא אכן קיימת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ההסקה היא לחימום, לא למים חמים. אבל אפילו אם זה היה למים חמים - זה היה נחשב בצריכה הפרטית ולא המשותפת.

אם יש בבניין בויילר משותף את צריכת המים החמים מתחלקת בין כל הדיירים בצורה שווה. אין שעון נוסף על צינור המים החמים בכניסה לכל דירה, רק על השעון של המים הקרים. כך זה עבד לפחות בשני הבניינים שאני מכיר שזכו בבויילר משותף.

400 קוב זה המון מים. אני בספק אם כמות כזו של מים יכולה לנזול במשך שנה שלמה מאחד הצינורות שבתוך הקירות הפנימיים של הבניין מבלי שהדבר יורגש. נזילות הרבה יותר קטנות גורמות לכתמים וקילופי צבע. אבל אם אתה חושב שיש נזילה פשוט תבדוק את השעון שיושב על השיבר הראשי של הבניין בשעות הלילה המאוחרות. כמה אנשים עושים מקלחת בשעה שלוש לפנות בוקר יום אחרי יום?

פורסם

האמת שזה ככה כבר די הרבה זמן. אולי אפילו סדר גודל של שנים. אני רק שמתי לב לאחרונה לצערי. אני אברר את זה עם ועד הבית...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מתגורר בבניין 8 קומות אשר צמוד לו בניין זהה ולשני הבניינים שעון צריכה משותף. סביב הבניינים יש שלוש מדשאות כאשר אחת מהן די גדולה ושלושתן מושקות מידי לילה.

הצריכה הממוצעת המשותפת נעה בין 5 ל 7 קוב לדירה כפול 64 דירות, כלומר בין 320 ל 448 קוב בחודשיים.

אם בבניין שלך אין דשא או השקייה יומית אז כדאי לבדוק מה הולך שם. דשא הוא צרכן מים לא נורמלי וגם השקייה לא מבוקרת בהחלט יכולה להעלות את צריכת המים בעשרות אחוזים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הצריכה המשותפת זו נקודה כואבת, תאגידי המים למינהם מנצלים אותה לסחוט את המים ואת כספנו עד תומם.

הבעיה שאין לדיירים יכולת ממשית לדעת מהיא הצריכה המשותפת האמיתית , לכן המאבק נגדם הוא כמעט בלתי אפשרי.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בבניין של הורי, שנבנה לפני כשמונה שנים, גם היתה תופעה של צריכה משותפת גבוהה. אבא שלי בוועד הבית, ולכן הוא יכל לעקוב מקרוב אחר הצריכה המשותפת, כך שהוא הבחין די בקלות שמשהו מסריח בכל הסיפור הזה.

בסיוע של שכן שעובד במקורות בתור מהנדס, הם התחילו לבדוק את הצנרת של הבניין, ולבסוף גילו שהעיריה יצרה מניפולציה על מונה המים, באמצעת הצרת היקף הצינור בקטע שבו המונה מחובר. ההצרה גרמה לכך שזרם המים היה מהיר יותר, כך שהמונה הסתובב מהר יותר, אולם בפועל הכמות נותרה אותה כמות.

ממליץ לך לבדוק האם מישהו לאחרונה התעסק עם הצינורות..

אלעד ,אשמח לקבל פירוט :

לא מצאתי ברשת מידע לגבי אופן פעולה של מונה מים.

הצרת היקף הצינור ע"י העירייה נעשתה לפני המונה או אחריו ?

איך נסגר הסיפור ?האם העירייה הודתה ? האם החזירה כסף רטרואקטיבי ?

שמע ,אם הדבר הזה אמיתי בדוק ומוכח , זה חייב פרסום !

בברכה

מוטי

פורסם

היות ואינני מעורה בפרטים עד תומם, אבדוק אותם ואחזור אליך עם תשובה יותר מדויקת. מה שאני כן יכול לומר לך, נכון לעכשיו, זה שהעיריה הודתה שהיתה טעות, והעניין אף התפרסם בעיתון המקומי. הורי מתגוררים בנתניה.

לפי מה שאני זוכר, אומנם בקטע שבו המונה מורכב אמורה להיות הצרה בהיקף הצינור, אולם ישנו איזה מרחק מינימלי בין נקודת תחילת ההצרה לבין המונה וכן גם בין המונה לבין נקודת סיום ההצרה. במקרה של הבניין של הוריי, העיריה (או יותר נכון: תאגיד המים העירוני, הפועל מטעם העיריה) לא הקפידה לשמור על אותו מרחק מינימלי, וזה מה שגרם לקריאה השגויה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בבית הקודם שלי, 18 דיירים, בלי גינה, מערכת הסקה מרכזית. היינו מקבלים בין 2-20 קוב בחודשים (בכל חודש מספר אחר, למה כובע!)

חקרנו את העניין ולא הצלחנו להבין מאיפה זה מגיע!

את העיריה זה לא מעניין.

זה באמת מכה ומתחיל להישמע כמו קונספירציה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

טוב, ועד הבית אצלי טוען שזה תקין. הסיבה העיקרית היא העובדה שמדובר בבניין ישן ומערכת חימום המים היא מרכזית - אז המים החמים נחשבים צריכה משותפת. לזה יש להוסיף את ההשקייה והתוצאה היא 15-20 קוב לכל דייר בחודשיים. לי זה עדיין נשמע יקר ועולות אצלי שאלות כמו "אם משלמים על המים החמים כצריכה משותפת, אז אולי אני משלם עליהם שוב כשאני פותח את הברז בתור צריכה ביתית?", אבל בסופו של דבר אין לי דרך לעקוב אחרי זה, והחלפת מערכת חימום המים למודרנית יותר היא עסק כל כך יקר שפשוט צריך לבלוע את הגלולה ולשכוח מזה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני גר בבניין דירות די ישן שבו יש 27 דיירים. יש גם גינה, לא מאוד גדולה, אבל לידה יש עוד גינות ציבוריות. ... הצריכה המשותפת של הבניין היא 400+ קוב בחודשיים,

בבנין שגרתי בו פעם, היתה בעיה דומה. לאחר בדיקה התברר שהצנרת שלנו השקתה גם גינון עירוני שליד הבנין !

כפי שכתבו, דשא הוא צרכן גדול של מים , אבל לפעמים האדם שמחליט מתי להשקות את הדשא הוא בזבזן גדול בהרבה. צריך לוודא שיש מחשב השקיה ושכמות ההשקיות סבירה. כשאני מטייל עם הכלב אני רואה עודפי מיים נוזלים בכמויות מדשא מושקה בדירות גן שהמפלס שלהם מוגבה.

לפעמים לועד הבית לא ממש בא לעבוד. כשהיתי פעם בתפקיד זה מצאתי שהגנן היה בא לרבע שעה ולוקח תשלום על 4 שעות. שולם על תחזוקת המעלית אבל היא התקלקלה לעיתים קרובות. יתכן שתוריד גם את גובה תשלום ועד הבית אם תברר איך התקציב שלו מבוזבז.

האם הצריכה המשותפת קבועה או משתנה בין חורף וקיץ?

יהודה

פורסם
טוב, ועד הבית אצלי טוען שזה תקין. הסיבה העיקרית היא העובדה שמדובר בבניין ישן ומערכת חימום המים היא מרכזית - אז המים החמים נחשבים צריכה משותפת. לזה יש להוסיף את ההשקייה והתוצאה היא 15-20 קוב לכל דייר בחודשיים. לי זה עדיין נשמע יקר ועולות אצלי שאלות כמו "אם משלמים על המים החמים כצריכה משותפת, אז אולי אני משלם עליהם שוב כשאני פותח את הברז בתור צריכה ביתית?", אבל בסופו של דבר אין לי דרך לעקוב אחרי זה, והחלפת מערכת חימום המים למודרנית יותר היא עסק כל כך יקר שפשוט צריך לבלוע את הגלולה ולשכוח מזה...

אתה לא משלם פעמיים על המים בתור צריכה בייתית.

בכניסה לבניין יש שעון מרכזי שסופר את כמות המים שצרכו כל הדיירים בבניין - חמים, קרים, השקייה, נזילות וגניבות. בכניסה לכל דירה יש (או אמור להיות) שעון נוסף, שבודק כמה מים קרים נצרכו ע"י כל דירה. ההפרש בין הקריאה של השעון המרכזי לסך כל הקריאות של שאר השעונים בבניין הוא הצריכה המשותפת.

בויילר מרכזי זה דווקא עסק לא רע. מאוד נוח שיש תמיד מים חמים זמינים, גם באמצע הלילה בשיא החורף, ולא צריך לחכות לדוד. משפחות מרובות ילדים נהנות מאוד מהעובדה שאף אחד לא "גומר לך את המים", וגם מהעובדה שסטודנטים רווקים מתחלקים איתם בתשלום על המים :wink:

• תוכן חדש...