Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב מאזדה לאנטיס 323, שנת 97, מנוע 1800.

"בעיה" קטנה שהייתה בכמה חודשים האחרונים היא שאני מנסה להניע, ואין רעש בכלל בכלל, כאילו הלך הסטרטר, אז אני סוגר, ומנסה שוב, ככה 3-4 פעמים, ואז האוטו מניע ישר כאילו כלום לא קרה והכל טוב, זה קורה לפעמים פעם פעמיים בשבוע, לפעמים יותר, אבל תמיד הניע לי כרגיל.

בשבוע האחרון, התווספה לי בעיה, כשניסיתי להניע, האוטו הניע, אבל הרעש של המנוע היה קצת יותר איטי מכרגיל, אני מתכוון לרעש הזה מהרגע שמסובבים את הסוויץ' ועד לרגע שהאוטו מונע.

בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות, ובמהלך השבוע, עם כל הנעה מחדש הרעש נהיה יותר ויותר איטי, אך מניע, עד שלפני יומיים, הרעש נהיה ממש איטי ופשוט הפסיק, והאוטו לא הניע לי, כשאני מנסה להניע עם כבלים זה מניע ישר בלי בעיה.

הבעיה שאחרי שזה מניע ואני נוסע, אז אני יכול להניע עוד פעם פעמיים, בערך תקופת זמן של 24 שעות, עד שעוד הפעם קורה מצב שאני לא יכול להניע אלא רק עם כבלים.

אני דיי מבולבל ולא יודע מה לעשות קודם, כי הבעיה הקטנה שהייתה בסטרטר לא ממש הפריעה לי, כי הייתי פשוט מנסה 3-4-5 פעמים ואז זה היה מניע כרגיל, אבל עכשיו הבעיה שכן מפריעה זה מה שקורה מבחינת ההנעה עצמה, שפתאום קורה ולא מניע, אלא רק עם כבלים, שזה כבר נשמע כמו בעיית מצבר.

אז השאלה שלי היא, מה לעשות? להחליף רק מצבר? יכול להיות שהסטרטר גורם למצבר להתנהג ככה? גונב ממנו חשמל או משהו כזה?

יש לי טסט עוד חודש וחצי ואני ממש לא יודע עדיין מה לעשות.

במידה ואני צריך להחליף סטרטר, כמה אמור לעלות לי סטרטר לרכב שלי כולל עבודה?

תודה מראש למגיבים.

פורסם

בדוק שהבעיה רק במצבר? כי כמו שתיארתי הייתה לי בעיה קלה עם הסטרטר שלא כזאת הפריעה לי עוד הרבה לפני שקרה לי הקטע עם המצבר, אז לא יכול להיות שהסטרטר עושה קצר או גונב חשמל או משהו בסגנון וגרם למצבר להיות בבעיה הזאת?

כי שמעתי שכשיש בעיה כזאת אז גם אם בנאדם יקנה מצבר חדש מהחנות הוא יכול להתרוקן לו במקרה של איזה תקלה שלוקחת חשמל מהמצבר.

פורסם

לפי התאור שלך הבעיה החלה בסטרטר- לדעתי עוגן דפוק בחלקו וכאשר הוא נעצר על החלק הדפוק אתה לא מצליח להניע

תחליף סטרטר ותעדכן.

בהצלחה ושבת שלום

פורסם

נשמע שיש כרגע 2 בעיות, יכול בהחלט להיות שיש קשר ביניהן:

1. הבעיה שגרמה לאי יכולת להניע כלל, אלא לאחר כמה נסיונות- יכול להיות בעיה בסטרטר, בסוויץ', בחיווט או בקודנית/אזעקה.

2. בעיה של מצבר חלש, חוסר טעינה או בעיית חיבורים.

בניגוד למה שנכתב כאן לא ניתן לדעת כרגע בוודאות היכן הבעיה, ואני דיי משוכנע שהיא לא רק במצבר, אם בכלל. את אתה מבין קצת בחשמל ויש לך רב-מודד ניתן להדריך אותך לבצע פעולות בסיסיות. במידה ולא תצטרך לגשת לחשמלאי רכב לבדיקה.

פורסם

בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות, ובמהלך השבוע, עם כל הנעה מחדש הרעש נהיה יותר ויותר איטי, אך מניע, עד שלפני יומיים, הרעש נהיה ממש איטי ופשוט הפסיק, והאוטו לא הניע לי, כשאני מנסה להניע עם כבלים זה מניע ישר בלי בעיה.

תודה מראש למגיבים.

נראה שהתשובה נמצאת בדברים שלך עצמך. אם הנעת עם כבלים והרכב הניע בלי בעייה, זה צועק בעיית מצבר.

אם המצבר שלך בן 3 או יותר, זה כמעט ודאי.

קודם כל לך לחשמלאי ובדוק את המצבר. רק אח"כ אם זה לא פתר את הבעייה תתחיל להסתכל על הסטארטר.

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה, מחר אני נוסע לאיזה חשמלאי, נראה כבר שם מה הוא אומר...

אני אנסה להתחיל בהחלפת המצבר ונראה משם אם יהיה צורך בתיקון הסטרטר

פורסם

שלום.

למה שלא תתחיל קודם כול בבדיקת זליגה?

האדם טוען שלאחר נסיעה אפשרי להניע את הרכב ללא בעיה,זאת אומרת המצבר אוגר מתח ויש טעינה.

אלא יש משהו שפורק את המתח בשעות שהרכב דומם.

לבדיקת זליגה תבצע חיפוש בפורום, ותקבל מיליון תשובות על הדרך של הבדיקה.

נירן

פורסם

קודם כל מצבר אוגר מטען/אנרגיה ולא מתח. דבר שני זה שלאחר נסיעה ניתן להניע ואח"כ לא עדיין לא אומר שיש בעיות זליגה, זו רק אחת האפשרויות. מצבר גמור מאבד את הקיבולת שלו וכן גדלה בפריקה העצמית שלו, כך שלאחר זמן קצר בעמידה הוא גמור.

אין טעם לנחש יש לבצע את כל הבדיקות ומשם להמשיך.

• תוכן חדש...