Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנהלות מול מוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כארבעה חודשים רכשתי כריזמה 98, וכמה זמן אחרי זה חוויתי ממנה תקלה חוזרת ונשנית.

מה שקורה הוא שכשנוסעים במהירות גבוהה (100-120) הרכב "מושך" קצת אחורה, נדלקת נורת מנוע, והוא נוסע רע, מקרטע.

מה שהייתי עושה הוא עוצר בצד לגמרי, ואז המנוע (אך לא החשמל) נכבה לגמרי. אחרי כמה שניות הייתי מדליק שוב והוא נוסע כמו לפני התקלה. מובן שדבר כזה היה קורה גם כמה פעמים בנסיעה.

לפני כמה זמן סוף סוף הצלחתי להגיע למוסך מורשה. הם בדקו ואמרו שמדובר בחיישן קאמשפט/גל זיזים. שילמתי 1200 ש"ח בתקווה שהכל יסתדר סוף סוף, אך לא - התקלה חזרה אחרי כמה ימים. למעשה המצב החמיר. לפעמים המנוע עובד לא יציב (עולה יורד, רועד), וגם ההילוכים לא עוברים טוב, כלומר הטורים תקועים קצת ואז קופצים וזה משפיע על ההעברה ועל הכח שהמנוע נותן. הלכתי שוב למוסך ואמרתי שהתקלה חזרה אך לא סיפרתי על התוספות כי חששתי שהם ימציאו תקלה חדשה ויתנערו מאחריות.

הם בדקו ואמרו שהבעיה היא שלפעמים כשעושים טיימינג לא עושים בלאנס (איזון) וזה יוצר בעיות, אבל עכשיו הם סידרו אות זה והכל בסדר.

באותו יום זה חזר.

הלכתי שוב והפעם סיפרתי הכל. כמובן שהם סיפרו סיפורים ואמרו שיכול להיות כל מיני דברים כי נורת מנוע זה פואנציאל ל 15 תקלות. בכל מקרה הם בדקו ואמרו שהתקלה בכוהלים ויש להחליף את שניהם. לשאלתי מדוע הם לא אמרו את זה בהתחלה ולמה החלפתי את החיישן הבוחן אמר שהוא "לא רצה להוסיף לי על ההוצאות".

בקיצור עשו עליי ניסויים ומרחו אותי.

הם רצו להחליף לי את הכוהלים בשניים משומשים מפירוקים ב 1000. ביקשתי לשחרר את הרכב ואמרתי שאני לא בא למוסך יותר.

אני יכול לקנות חדש אך תחליפי ב 600 ש"ח, עבודה 50 ש"ח וזה יוצא זול בהרבה.

ומה שמצחיק זה שכבר לפני כל הסיפור אמרו לי שאלה כנראה הכוהלים אבל רציתי ללכת למוסך מורשה להיות בטוח.

מה נכון עבורי לעשות עכשיו? את הכוהלים התחליפיים כבר הזמנתי ואני הולך לטפל בזה בעצמי בעזרת מכונאי. הם גם צפויים להתקשר ולשאול אם הייתי מרוצה מהשירות ואני כמובן שלא הייתי מרוצה.

מה דעתכם?

מדובר אגב בחולון מוטורס ברחוב הפלד אזור התעשייה חולון.

פורסם

אני מבין אותך לגמרי. אני יודע כמה זה מתסכל להרגיש כמו שפן נסיונות במוסכים. זו התנהגות שמאפיינת חלק מבעלי המקצוע הפחות טובים ולא רק ברכב, לחפף , להחליף ולתקן בלי לבדוק אם אכן התופעות נעלמו, למהר לקבוע החלטות בלי להפעיל יותר מידי שיקול דעת ומחשבה.

אבל גם אם הלכת לאיש מקצוע רציני, יש תקלות שממש קשה לעלות עליהם ויותר קשה לבדוק אם הם הסתדרו. ככה זה.

לי למשל הייתה תקלה שהרכב לא הניע, גררתי אותו לחשמלאי שאני סומך עליו ומכיר אותו כבעל מקצוע טוב. הוא איתר 2 ממסרים מקולקלים והחליף אותם (מאד נדיר ששנים מתקלקלים יחד) , נסעתי חזרה לבית ובדרך המנוע התחיל להתחמם מאד וכמעט הלך. חזרתי אליו והוא גילה עוד ממסר מקולקל - זה של המאורר. חזרתתי והחלפתי גם אותו.

למחרת המזגן הפסיק לעבוד, פה כבר פתחתי מנוע בעצמי והתחלתי להסתכל. בקיצור ... מצאתי שנמלים התחילו לבנות קינים בכל הממסרים ופשוט הוציאו אותם מפעולה אחד אחרי השני.

אין לי שום טענות לחשמלאי, אני יכול לצפות מהחשמלאי שיעלה על הבעייה הזו בעצמו ? לא נראה לי , הוא יודע לאתר מה מקולקל מאיפה הוא יכול לנחש נמלים ?

אתה צריך לפתח חושים לבעלי מקצוע. יש כאלה מעולים, אנשים זהב גם בתור בני אדם וגם בתור בעלי מקצוע לאלה אתה צריך לשאוף להגיע, אבל אפילו הם לא תמיד יעלו על התקלה על ההתחלה. זה קצת מזכיר לי את הרופא המאבחן מהסדרה האוס.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום אלקס.

מה שאני ארשום פה זה את דעתי לתקלה זו למרות שלא רשמת את התקלות שנרשמו ביחידת הניהול מנוע אלה על סמך הרמזים והחלקים שהוחלפו ברכבך ואילו שהומלץ להחליפם בהמשך ( חיישן קאם , סלילי הצתה).

מניסיוני כאשר מופיע תקלת חיישן קאם בתוספת תקלת סליל -התקלה נעוצה בתיזמון לקוי של המנוע - ( לא רצועת טיימינג) כי אם תיזמון מופעי הסיגנאלים - קראנק\קאם מול המפה ביחידת הבקרה .

- תקלת חיישן קאם - תדומם את המנוע ברכב זה , ותקלת סליל תיצור תקלת החטאות בעירה לצלינדרים של הסליל .

לדעתי התקלה נעוצה בפחית הממתגת את חיישן הקראנק ( היא מסתובבת על צירה ).

בקש מהמוסך לבדוק את הפחית לחופש צירי (אסור שהיה חופש) - במידה והיא מסתובבת על צירה מופעי התזמון משתנים עם עליית הסל"ד ומושבתים פיקודי 2 מרססים.

זה כאמור מניסיוני בתקלה בדגם זה עם תקלות רשומות כפי שציינתי להיעיל .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

בשבוע שעבר התקשר מנהל עבודה משם לדבר איתי ולשמוע את הצד שלי. סיפרתי הכל והתלוננתי על העבודה הלא מקצועית.

הוא הציע לקחת את הרכב על חשבונם, לדאוג לי "אישית" ולהביא לכך שאשלם את "העלות המינימלית". מובן ששלחתי אותו לשלום. החלק כבר מוזמן ויש מכונאי שמוכן לטפל בזה.

היום הוא שוב התקשר אבל לא יכולתי לדבר.

מה בד"כ קורה במצבים כאלה? מה הם עשויים להציע? האם להסכים?

חיים יוד, אין לי מושג מה אמרת אבל אני אבדוק את זה ואני מודה לך מאד על עזרתך.

מרטינס, אתה צודק. כדי להימנע מדברים כאלה בדיוק הלכתי למוסך מורשה כי חשבתי שהם יגידו לי בדיוק את הבעיה על מנת שלא אוציא כסף סתם. זה בסוף מה שקרה.....

פורסם

חיים יוד, אין לי מושג מה אמרת אבל אני אבדוק את זה ואני מודה לך מאד על עזרתך.

מרטינס, אתה צודק. כדי להימנע מדברים כאלה בדיוק הלכתי למוסך מורשה כי חשבתי שהם יגידו לי בדיוק את הבעיה על מנת שלא אוציא כסף סתם. זה בסוף מה שקרה.....

את הטיפול הכי טוב לרכב שלי קיבלתי ממוסך לא מורשה, אלא ממכונאי שהמוסך שלו היה במשק באחד המושבים במרכז. בן אדם זהב, ומכונאי מוכשר שמכונאות זה התחביב שלו בנוסף למקצוע. הוא לא היה זול אבל גם לא נורא יקר, אני שילמתי בשמחה כל מחיר שהוא ביקש כי הוא היה אמין וידעתי שהוא לא יחליף חלקים ללא סיבה, כי אני למוד ניסיון מר שזול הרבה פעמים יוצא יקר.

למשל הגעתי אליו פעם לטיפול וכשחזרתי לקחת את הרכב ראיתי שהוא גם סידר כיפוף מכוער בפלסטיק בפגוש שאישתי הצליחה לעשות בחנייה. הוא עשה מיוזמתו בלי שביקשתי בכלל ושימח אותי נורא. הוא לא ביקש כסף אבל הוספתי לו לתשלום על זה.

אני חושב שאנחנו צריכים לשאוף למצא בעלי מקצוע מהסוג הזה ולדאוג שישתלם להם להמשיך לעבוד במקצוע הזה.

עוד דבר שלמדתי ביוקר זה שמוסך מורשה זה מוסך שרשום באיגוד המוסכים ומשלם להם דמי וועד. זה הכל. הוא יכול להיות מוסך נהדר עם בעלי מקצוע טובים ויכול להיות מוסך מחורבן שגורם לך להוצאות אדירות.

פורסם

אתן הערה צדדית, כאחד שמכיר את הרכב היטב, אתה צריך לבדוק התנגדות בכוילים. בד"כ הם לא מתקלקלים שם אלא צריך להחליף להם את המוליך נר. הוא גורם לבריחת ניצוצות ולבעיה כמו שתיארת. שניהם בחברה כולל עבודה עלו לי 350 למיטב זכרוני.

בדוק את הדבר הבא, שים הילוך שני בעשר קמ"ש ולחץ את כל הגז, אם יש רעידות אז זו בריחת ניצוץ מהמוליך הזה.

בהצלחה.

פורסם

אבל הרכב אוטומטי, אי אפשר לעשות את זה.

יגאל - בטיפול. הכויילים עדיין לא הגיעו (לא רציתי תוצרת סין...).

• תוכן חדש...