Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
******במידה וזה היה רק ניקוי לא היו עולים על זה במוסך מורשה?

לא (בהכרח). סיפורים על איכות המוסכים המורשים יש לרוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים איתך במיוחד על מוסך מורשה אשדוד שמעתי גרוע זו הסיבה שלא רציתי להיכנס לשם חוץ מהעובדה שהם שוחטים את הכיס

פורסם

עדכון מצב : ניסתי לחפש את הבית מצערת בכמה מקומות של פירוק , מישהו שיש לו קשרים חזקים מצא לי את החלק הזה וגם בא איתי למוסך סיטרואן באשדוד, אחרי שביקשו ממני לפרק את החלק של הרכב ולתת אותו לפירוק שיראו שזה תואם במאה אחוז , הגעתי למוסך מורשה וביקשתי לפרק את הבית מצערת ולקחת אותה למקום שאני מביא את החלק ,מנהל המוסך היה שם והסתכל עליי בפרצוף מוזר ואמר לי מה!!! לפרק את החלק ולהביא לנו מפירוק?

ההתנהלות הזאת לא נראית לי משהו מוזר פה מוסך מורשה לא עובד ככה תן לי לבדוק דקה אין אצלנו קבלת חלקים מפירוק , אוקי הוא בדק וחזר התברר לי שהעובד שלו הראש צוות פחד מזה שבא איתי למוסך כי הוא מקושר וניסה לעזור לי להשיג חלק מפירוק כי חדש 1800 שקל ללא עבודה, מנהל המוסך ביקש ממני להתקשר לבן אדם שבא איתי דיבר איתו ניתק את השיחה יפה אמר שהוא מתנצל לא יכול לעזור לי ויכול רק להפנות אותי למישהו בשם קמיל שמתעסק באינגקטורים , ושהוא אולי יעזור לי כי ממורשה אני לא יצא בזול ורק חדש הם שמים שאל אותי בנימוס אם אני רוצה חדש או לשלם על הפלגים או שהם יפרקו ויחזירו את הישנים ,הרגשתי אי נעימות ואמרתי עבדתם על הרכב עשיתם עדכון מחשב החלפתם פלאגים תיקחו מה שמגיע לכם , המנהל אמר לי שאני ישלם רק על הפלאגים של הרכב וזהו 100 שקל ויצאתי משם הגעתי לרכב שלי ותנחשו מה ? הרכב מתניע ולא נכבה נוסע יפה ואין איבוד של דוושת הגז והטורים מגיבים יפה לא כמו שסיפרו לי שפתאום אין גז והרכב נכבה באמצע נסיעה , אבל מה, בזמן שאני מגיע לסיבבות 70 קמש יש גימגום ורעידות קטנות של הרכב שאני לוחץ על הגז קצת מפסיקות והרכב נוסע רגעיל , לי זה נראה כאילו משהו סתום שם ושניקוי יעזור מה אתם מיעצים לי לעשות עכשיו מה נראית לכם הבעיה ? כי זה חלק חשמלי זה או שעובד או שלא אני לא מבין גדול בזה סורי על הסיפור הארוך ניסתי לקצר את הסיפור חח זה בדוק מבית מצערת כי הם התחייבו שאני יביא את החלק הבעיה תיפטר וככה גם ראו במחשב ומה שהם עשו לפני זה בשביל לנסות לחסוך לי בעלויות זו בעיה ידועה? לקנות חלק מפירוק ולהחליף? או שיש רעיון אחר?

פורסם

הסיכוי שזה בית מצערת הוא קלוש לחלוטין, זה חלק שפשוט לא מתקלקל בדגמים הללו של מערכות ההזרקה (זה לא VW).

המלצתי היא להתחיל עם ניקיון של הבית מצערת כולל החלפה של התקע החשמלי לבית מצערת. לאחר מכן גש למוסך לביצוע איפוס וכיול למצערת ואז בצע בדיקה חוזרת ועדכן בפורום. אם תוכל לרשום מה היו התקלות שגילו בסריקת מחשב זה יוכל לעזור קצת (ויש עוד דברים לבדוק חוץ מזה, למי שבאמת מכיר את הדגם כמו שצריך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק אתה מפתיע אותי עם התשובה שלך כי בעל המוסך התחייב לי שזה בית מצערת ללא ספק שהם בדקו כמה כיוונים אחרים וזה בסופו של דבר רק זה , בהתחלה אמרו לי שיש שם איזה טריס כזה שנפתח ונסגר שלוחצים על הגז והוא היה תקוע ושחררו אותו,ואז הרכב התניע אבל ההרגשה בנסיעה שהזרימת דלק לא זורמת כמו שצריך ,אמרו לי גם שאיפסו את הבית מצערת בגלל זה הרכב עכשיו מתניע ולא נכבה, בנוגע לניקו גם אמרו אבל אני בספק אפשר לעשות את זה עצמאית או שזה סיפור? אתה איש מקצוע של סיטרואן?

פורסם
אמרו לי גם שאיפסו את הבית מצערת בגלל זה הרכב עכשיו מתניע ולא נכבה, בנוגע לניקו גם אמרו אבל אני בספק אפשר לעשות את זה עצמאית או שזה סיפור? אתה איש מקצוע של סיטרואן?

אני מתעסק בפג'ו-סיטרואן כבר 5 שנים (איש דיאגנוסטיקה\טכנאי-מומחה באחד ממוסכי הרשת), את כמות הבתי מצערת שהחלפתי אפשר לספור על מקסימום כף יד אחד, וגם זה בקושי.

במקרים כגון אלו תמיד צריך להתחיל מהפתרון הקל והזול וללכת לכיוון הכבד והיקר. שוב, קודם כל תחליף את התקע לבית מצערת, בצע איפוס ואיתחול למצערת (במוסך כמובן) וסע עם הרכב. רק אם לא נפתרה הבעיה וכל הבדיקות מעידות בצורה חד משמעית שהתקלה היא בבית מצערת ולא בשום דבר אחר, רק אז תחליף בית מצערת. כמדומני, תקע חדש עולה בסביבות 200-300 שקל לפני מעמ ועבודה. מצערת בד"כ עולה באיזור ה 2000 שקל לפני מעמ ועבודה. תעשה את החשבון לבד ותראה אם אתה רוצה להמר על תקע או שאתה רוצה להחליף קודם כל בית מצערת ואז לראות אם התקלה נפתרת.

אל תשכח דבר חשוב נוסף: יכול להיות שהתקלה היא במקום אחר לגמרי ! אני ממליץ שתתן לאיש מקצוע שמכיר את הרכב לבצע בדיקה יסודית ולזהות בעצמו את התקלה ולתת לו את הקרדיט עד שהוא מגיע לפתרון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשמע בית מצערת נדיר שהולך בC5 מה שכן נתקלתי כמה פעמים בתופעה מוזרה כבר בשלושה סיטרואנים. חוט חשמל דק מאוד שמתחבר למשאבה הטבולה במיכל הדלק עובר בחריץ\תופסן בתוך בית המשאבה\מצוף דלק. ושמה הוא נקטע חלקית וזה גורם לגמגומים וכיבוי המנוע. כדאי שתבדוק לחץ דלק כשהבעיה חוזרת.

פורסם
הסיכוי שזה בית מצערת הוא קלוש לחלוטין, זה חלק שפשוט לא מתקלקל בדגמים הללו של מערכות ההזרקה (זה לא VW).

צודק, זה לא VW שם ידוע שברכבים שמגרדים את גיל ה10 מדגמים מסויימים (בעיקר פולו/איביזה) הולכות מצערות, אבל אם זה קורה - האבחנה חדה ומדוייקת, מחליפים וממשיכים הלאה. (והמחיר זול יותר ממה שצויין כאן)

כאן קיים סיכוי שמצפה לך תהליך ארוך של ניסוי וטעיה עד שתגיע למקור הבעיה (או שתתייאש תמכור את הרכב, מה שיבוא קודם)

נ.ב. ככל הידוע לי המצערות מאותו יצרן - VDO ,לפחות בחלק מה C5.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הייתי במוסך שחבר הפנה אותי עשה לי טובה חיבר את הרכב למחשב הייתה שגיאה P0410 הוא אומר שזה לא קשור מחק אותה חיבר שוב היא נמחקה הראה 0 תקלות חיכה כמה דקות התניע בדק שוב עכשיו מופיע תקלה P0338. Rpm sensor הוא אומר שזה נראה לו הבעיה מוזר שלא עלו על זה במורשה מה נראה לכם ומה זה בכלל?

פורסם

רשמתי את התגובה הקודמות ממשתמש אחר ישן שלי שנכנסתי בטעות מהפלאפון . קטע מוזר מאז שיצאתי מהמוסך הזה הבעיה כאילו נעלמה נסעתי ברכב בערך 40 דקות ולא היה כלום נוסע מהר הכל טוב ויפה , עכשיו משהו ששמתי לב ברכב מאז שהוא יצא ממוסך מורשה והמוסכניק הדליק לי נורה אדומה הגיר מחליף גס יש מין מכה כזאת במעבר מהילוך שני לשלישי לא תמיד אבל יש ואם אני לוחץ על דוושת הגז במכה זה מוריד הילוך ונותן מי מכה כזאת פאק מרגישים שמשהו שם לא עובר חלק מוזר אני בטוח שזה גיר אולי החלפת שמן תעזור? זה הצטרפות מקרים שזה קרה ישר אחרי שהוא נכנס למוסך מורשה? ועוד שאלה קטנה שבעל C5 יכול לענות לי החלפת הילוכים של הרכב היא חלקה ולא מורגשת ? או שמרגישים שהוא מחליף הילוך גס ומוריד הילוך ומאט שמנסים לבלום בצורה גסה בכל רכב או שזו בעיה?

פורסם

ברוך הבא לעולם הדמדומים של תיבת ההילוכים ה"חכמה" AL4.

חיפוש יענה לך על השאלות שלך בנושא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מריח לי כמו מאפ סנסור, אולי תנקה אותו ותבדוק שהוא יושב טוב, כי מה שקרה לך קרה לי ברכב אחר (חוץ מזה שהיה ריח חריף של דלק כאילו המנוע מוצף).

Detailer.gif
פורסם

התקלה חזרה אתמול זה סתם הייתה אשלייה שמתי לב שהרכב אוכל לי פתאום המון דלק מעבר לרגיל , ואין לו יותר מדי כוח בגז

פורסם

אני צריך טלפון של מישהו שמתמחה בסיטרואן מאזור שלי בדחיפות הייתי נוסע לשאפט איפה שהרכב עשה טיפול בפעם האחרונה אבל יהיה בעייתי לנסוע איתו ככה עד לתל אביב וחבל.. מישהו הביא לי פעם טלפון של מישהו מאשדוד שמתמחה בסיטרואן C5 אם אני לא טועה זה אתה איציק במידה וכן תוכל להביא לי את הטלפון של המוסך ? במידה וזה לא אתה אני אשמח לקבל טלפון של מישהו כזה באשדוד התחרפנתי כבר 4 מוסכים הייתי באשדוד כולם מפחדים מהרכב כולם אולי ככה אולי ככה אולי ככה רואים שהם פוחדים להתעסק עם הרכב הזה חח לא יודע עם לבכות או לצחוק . ושוב בחיבור למחשב רכב הכל תקין חוץ מתקלה שהופיע רק אחרי שמחקנו את התקלה P0410 משאבת אוויר משהו כזה , רק אחר כך הרכב הביא תקלה חדשה P0338. Rpm sensor והיא נשארה שם , הרכב לא התניע אחר כך רק אחרי 10 דקות התניע בחזרה בלי בעיה , RPM SENSOR יכול לגרום למה שיש לי ובמידה ולא מה תפקידו ואיך הוא משפיע? תודה מראש לעוזרים מצטער שאני חופר לכם פה אבל זה מה שאני יכול לעשות בגלל כל הבעלי מקצוע שלא מבינים כלום באזור שלי

• תוכן חדש...