Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לך ביטוח גרירה ואתה תקוע אתה יכול להפנות את הרכב לכל מוסך שתבחר, אאל"ט.

אם זה קורה תבקש שיגררו אותו לשאפט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני צריך טלפון של מישהו שמתמחה בסיטרואן מאזור שלי בדחיפות הייתי נוסע לשאפט איפה שהרכב עשה טיפול בפעם האחרונה אבל יהיה בעייתי לנסוע איתו ככה עד לתל אביב וחבל.. מישהו הביא לי פעם טלפון של מישהו מאשדוד שמתמחה בסיטרואן C5 אם אני לא טועה זה אתה איציק במידה וכן תוכל להביא לי את הטלפון של המוסך ? במידה וזה לא אתה אני אשמח לקבל טלפון של מישהו כזה באשדוד התחרפנתי כבר 4 מוסכים הייתי באשדוד כולם מפחדים מהרכב כולם אולי ככה אולי ככה אולי ככה רואים שהם פוחדים להתעסק עם הרכב הזה חח לא יודע עם לבכות או לצחוק . ושוב בחיבור למחשב רכב הכל תקין חוץ מתקלה שהופיע רק אחרי שמחקנו את התקלה P0410 משאבת אוויר משהו כזה , רק אחר כך הרכב הביא תקלה חדשה P0338. Rpm sensor והיא נשארה שם , הרכב לא התניע אחר כך רק אחרי 10 דקות התניע בחזרה בלי בעיה , RPM SENSOR יכול לגרום למה שיש לי ובמידה ולא מה תפקידו ואיך הוא משפיע? תודה מראש לעוזרים מצטער שאני חופר לכם פה אבל זה מה שאני יכול לעשות בגלל כל הבעלי מקצוע שלא מבינים כלום באזור שלי

תקלה p0410 לא קשורה לבעיה.

התקלה השניה לגבי חיישן ה RPM ניראה קשורה כי הוא מדווח למחשב הרכב על הסל"ד של המנוע, אם הוא מדווח נתונים לא נכונים או לא מדווח כלל יתכן והמחשב יפעיל את המנוע בצורה משובשת.

אם אינני טועה זהו חיישן קטן שנימצא על גלגל התנופה ומודד את המהירות שלו. ההחלפה שלו פשוטה והוא לא אמור להיות יקר.

הבדיקה שלו יכולה להיות על ידי חיבור המחשב בשעה שהמנוע עובד, לשנות את מהירויות המנוע עם דוושת הגז ולראות אם נתוני ה RPM המגיעים ממחשב הרכב הגיוניים ביחס לסל"ד שהאוזן שומעת.

יתכן והבעיה היא בעיית חיווט אל החיישן או בעיית מגע.

אני הייתי מטפל בבעיה תחילה מהכיוון הזה כי זה לא משהו מסובך ולא מדובר פה בעלות גבוה.

אם זה לא זה תאלץ לקחת את הרכב לדיאגנוזה של מומחה במוסך החברה.

פורסם
תקלה p0410 לא קשורה לבעיה.

התקלה השניה לגבי חיישן ה RPM ניראה קשורה כי הוא מדווח למחשב הרכב על הסל"ד של המנוע, אם הוא מדווח נתונים לא נכונים או לא מדווח כלל יתכן והמחשב יפעיל את המנוע בצורה משובשת.

אם אינני טועה זהו חיישן קטן שנימצא על גלגל התנופה ומודד את המהירות שלו. ההחלפה שלו פשוטה והוא לא אמור להיות יקר.

הבדיקה שלו יכולה להיות על ידי חיבור המחשב בשעה שהמנוע עובד, לשנות את מהירויות המנוע עם דוושת הגז ולראות אם נתוני ה RPM המגיעים ממחשב הרכב הגיוניים ביחס לסל"ד שהאוזן שומעת.

יתכן והבעיה היא בעיית חיווט אל החיישן או בעיית מגע.

אני הייתי מטפל בבעיה תחילה מהכיוון הזה כי זה לא משהו מסובך ולא מדובר פה בעלות גבוה.

אם זה לא זה תאלץ לקחת את הרכב לדיאגנוזה של מומחה במוסך החברה.

תודה לך הרכב היה בדיאגנוזה אצל מוסך חברה מורשה באשדוד הוחלט סופית שזה בית מצרת וצריך להחליף אותה! מה שלא נראה לא לי ולא להרבה אנשי מקצוע שראו את הרכב וגם מהפורום פה העלות של זה יקרה מאוד במוסך מורשה 1800 שקל לפני עבודה , בכל אופן אחרי החג הרכב יבקר בשאפש אני יסע איתו בעדינות ולאט

פורסם

אני חושב שהם חשדו שמשהו שם לא בסדר וראו שהפרפר שמונע על ידי מנוע הצעדים לא מגיב טוב, הם ניקו פה ושם והבעיה הסתדרה והם חושבים שזה בית המצערת.

בית המצערת הוא למעשה פרפר שמונע על ידי מנוע צעדים.

מנוע הצעדים מבוקר למעשה על ידי המחשב שמקבל את האינפורמציה מהחיישנים ודוושת ההאצה ובהתאם נותן את הפקודות למנוע הצעדים כך שיש כאן ביצה ותרנגולת.

יתכן והמחשב פותח את הפרפר כאשר אתה מאיץ אולם הוא לא מזהה עליה בסל"ד כמו שציפה כי מד הסל"ד RPM לא מדווח לו נכון ואז הוא מחליט להפסיק את ההאצה ולסגור את הפרפר ולכן הרכב מגמגמם וניראה שבית המצערת לא מתפקד טוב.

זו הלוגיקה שלי להבנת הבעיה על פי האינפורמציה שהבאת, יתכן ואני טועה.

אני לא בטוח אבל יתכן ובתוכנה במוסך ניתן לבצע בחינה למנוע הזה ולבחון את תזוזת הפרפר ולא צריך לנחש ולהחליף בשיטת ניסוי ותהיה.

פורסם
אני חושב שהם חשדו שמשהו שם לא בסדר וראו שהפרפר שמונע על ידי מנוע הצעדים לא מגיב טוב, הם ניקו פה ושם והבעיה הסתדרה והם חושבים שזה בית המצערת.

בית המצערת הוא למעשה פרפר שמונע על ידי מנוע צעדים.

מנוע הצעדים מבוקר למעשה על ידי המחשב שמקבל את האינפורמציה מהחיישנים ודוושת ההאצה ובהתאם נותן את הפקודות למנוע הצעדים כך שיש כאן ביצה ותרנגולת.

יתכן והמחשב פותח את הפרפר כאשר אתה מאיץ אולם הוא לא מזהה עליה בסל"ד כמו שציפה כי מד הסל"ד RPM לא מדווח לו נכון ואז הוא מחליט להפסיק את ההאצה ולסגור את הפרפר ולכן הרכב מגמגמם וניראה שבית המצערת לא מתפקד טוב.

זו הלוגיקה שלי להבנת הבעיה על פי האינפורמציה שהבאת, יתכן ואני טועה.

אני לא בטוח אבל יתכן ובתוכנה במוסך ניתן לבצע בחינה למנוע הזה ולבחון את תזוזת הפרפר ולא צריך לנחש ולהחליף בשיטת ניסוי ותהיה.

אוקי תודה לך אחרי החג אני יכניס אותו למוסך ויביא להם לשבור את הראש מקווה שיעלו על זה . בבדיקה של הבית מצרת שראו במחשב (אצל חבר ) האחוזים היו פיקס כל דבר שהוא בדק לפי האחוזים היה תואם ובמצב מצוין , אני יעדכן אותכם מה היה כל הסיפור הזה במידה ולא ימציאו לי בעיות חדשות במוסך , מתי יגיע היום שיהיה "מנוע" דיגיטלי ככה נוכל לדעת ישר הכל חח

פורסם

נראה לי שעליתי על הכיוון של מקור הבעיה ... אחרי שיטוט בפורומים הגעתי לאתר של http://www.garage4u.co.il/ תמיר יהושוע נשמע לי בעל מוסך אמין ורציני בפורום שלו הוא הביא המלצה למישהו על הגיר הלומד של הרכב "ברוך הבא למועדון הסיטרואן

נכון הגיר הזה הוא יכול להיות תלמיד טוב אם אתה תהיה מורה טוב

אני הייתי מציע לך ללמוד בסבלנות את השיגעונות שלו על מנת שתדע איך לתפעל אותו נכון

תשתמש גם בטיפטרוניק ותשלוט בהילוכים במיוחד בתוך העיר

אתה צריך להיות סבלני וסלחן הרכב הזה מפנק

עוד דבר מדיי פעם כשאתה משתמש בטיפטרוניק תמשוך את הסל"ד ל4000 טורים

הייתי מציע לך עוד משהוא נוסף לניסיון

קח את הרכב לכביש 6 בשעות הערב המאוחרות כשהכביש ריק

תיסע במהירות קבועה של 80 קמ"ש במשך 20 ק"מ לפחות

ואחר כך תבדוק אם חל שינוי בנסיעה הרגילה

בהצלחה"

מרוב סקרנות יצאתי לבדוק את הרכב ב2 בלילה :) בנסיעה בגיר ה"ידני" התברר לי שפתאום הרכב נוסע חלק!! בלי גמגומים ועם כל הכוח שהיה לו תמיד ויותר בגלל המשיכת הילוכים , המכה שהייתה לי במעבר בין הילוך שני לשלישי נעלמה כאילו לא הייתה חלק לגמרי , אבל שאני מחזיר למצב אוטומטי הבעיה חוזרת הרכב שוב מגמגם ב70 קמש עד שמוחלף הילוך ונוסע רגיל , מה זה נראה לכם מישהו אמר לי אולי שמן גיר מה אתם אומרים?

עוד משהו שנתקלתי בו באחד הפורומים מה אתם אומרים על זה ? פה הבעיה הייתה כיוון חיישן בית מצערת

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=191816 גם לי בעל המוסך אמר שהילוכים עוברים מהר מדיי ,אני פשוט לא מכיר את הרכב אז לא הייתי בטוח

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון מצב הוחלפה בית מצערת והבעיה לא נפטרה אין לי זמן ללכת למוסך (תקופת מבחנים) השתגעתי מזה כבר למזלי הרכב נוסע ולמדתי איך להתנהג עם הבעיה אבל עדיין יש בעיה, עכשיו אני תקוע עם בית מצרת חשמלית טובה ביד ורכב שעדיין לא נוסע כמו שצריך אני חייב למצוא זמן ללכת למוסך , בושה וחרפה הרמה של מוסכים בארץ ממש בושה , אני ימצא זמן אני ילך לשאפט בתל אביב שהם ישברו את הראש עם הרכב הזה ומקווה שימצאו לי פתרון ,

פורסם

כמו שכתבתי לך...

למה התעלמו מהתקלה של RPM SENSOR?

המנוע מסתובב במהירות X וה RPM SENSOR מדווח על מהירות Y

המחשב מרגיש ש X לא שווה ל Y כתוצאה מנתונים אחרים שהוא מקבל ומדליק תקלה.

כעת מה קשור בית המצערת לזה? אם היה לך סתם גמגום בלי התקלה הזו או אז הייתי הולך לבית המצערת.

במקום לחפש רופאי אליל חפש משהו שגם חושב ומנסה לנתח נתונים.

פורסם
כמו שכתבתי לך...

למה התעלמו מהתקלה של RPM SENSOR?

המנוע מסתובב במהירות X וה RPM SENSOR מדווח על מהירות Y

המחשב מרגיש ש X לא שווה ל Y כתוצאה מנתונים אחרים שהוא מקבל ומדליק תקלה.

כעת מה קשור בית המצערת לזה? אם היה לך סתם גמגום בלי התקלה הזו או אז הייתי הולך לבית המצערת.

במקום לחפש רופאי אליל חפש משהו שגם חושב ומנסה לנתח נתונים.

אתה צודק הבעיה שזה נעלם לא מופיע התקלה פשוט איפסו תקלות וזה נעלם לא חוזר בדקו לי כמה פעמים במחשב אין שום תקלה הכל תקין מבחינת המחשב זה כנראה רק משהו מכני

פורסם

חח הלכתי למורשה יותר מזה .... אפילו הם לא ידעו עד שהגיעו למסקנה חד משמעית שזה בית מצערת חשמלית, שחזרתי אליהם ואמרתי להם שהחלפתי המנהל שם ניהיה אדום התחיל לגמגם ודפק חיוך טיפשי ואמר לי מממממ.. מוזר מאוד מאוד , וואללה מה אתה אומר ספר לי על זה . בכל אופן בקרוב אני ימצא זמן יסע לשאפט נקווה לטוב

פורסם
חח הלכתי למורשה יותר מזה .... אפילו הם לא ידעו עד שהגיעו למסקנה חד משמעית שזה בית מצערת חשמלית, שחזרתי אליהם ואמרתי להם שהחלפתי המנהל שם ניהיה אדום התחיל לגמגם ודפק חיוך טיפשי ואמר לי מממממ.. מוזר מאוד מאוד , וואללה מה אתה אומר ספר לי על זה . בכל אופן בקרוב אני ימצא זמן יסע לשאפט נקווה לטוב

הבעיה שלך מתחילה מזה שאין לך זמן והעובדה שאתה לא נותן לבעל המקצוע שנתן לך את הדיאגנוזה לשאת באחריות. אם המוסך היה אומר לך שצריך להחליף בית מצערת - והיית נותן לו להחליף את הבית מצערת וזה לא היה פותר את הבעיה, בקלות היה ניתן להחזיר את הבית מצערת הראשון שלך חזרה לאוטו ולהמשיך בבדיקות.

האם בצעת אתחול למחשב הזרקה לאחר החלפת הבית מצערת ? או שפשוט פרקת כמה ברגים ותקע והחלפת אותו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה צודק בכל מילה שלך מסכים איתך לחלוטין כל זה נובע מחוסר זמן שלצערי לקח לי יותר זמן מהחיים!! הלכתי למישהו שמתעסק עם הזרקות מוסך שמתעסק עם סיטרואן הפנה אותי אליו הוא הרכב ואמר שהוא עושה משהו במחשב מאפס או משהו כזה ואז בדק עם יש שגיאות לא היה כלום סגר וזהו ... מחר אני יהיה בתל אביב אני יעבור לשאפט

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כמו שאתם רואים מזמן פתיחת השרשור ועד היום לא מצאו לי פתרון לתקלה ... אני לא יודע מה לעשות נכנסתי עם הרכב שוב למוסך מורשה .. הסברתי להם שהחלפתי בית מצערת כמו שהם אמרו לי וזה לא זה .. בעל המוסך ניהיה אדום לא ידע מה להגיע לי ואמר אוקי תשאיר אותו נדבוק את זה לעומק ומקווה שנמצא פתרון סופי... אחרי שלושה ימים מתקשרים אליי מסיטראון תראה לא מצאנו את הבעיה ברכב תגיע לפה תחתום על מסמך שאתה נותן לנו יד חופשית ברכב להחליף מה שלא נראה לנו..( בקצרה נחליף לך חצי רכב אתה תשלם ובסוף נעלה על הבעיה שאולי היא כל כך קטנה שבמקום שתעלה לי 500 שקל תעלי לי 5000 שקל ) חוצפנים הוצאתי את הרכב מהם ונגעלתי מהחובבנות שלהם .. הרכב היה גם בשאפט באמת עשו מעל ומעבר עם הרכב נשארו עד השעות הקטנות בדקו חיישנים החליפו דברים לא לקחו לי שקל בסוף המליצו לי כפתרון אחרון לפני שאני זורק את הרכב מצוק !! לקחת אותו למוסך מרכזי בבני ברק .. שלחתי להם מכתב על מה שעברתי בסיטרואן אשדוד מקווה שהם יחזרו אליי ואולי יפגינו קצת מקצועיות ואני יוכל להנחית את הרכב אצלם בראש שקט בלי לדעת שמתכננים לי קופה על הרכב ... כמה הוזהרתי מסיטרואן לפני שקניתי את הרכב ולא בגלל שהוא בעייתי בגלל שהמוסכים בארץ בושה!! חבל לי שזה כל כך נכון כי אני ממש אוהב את הרכב הזה

פורסם

אתה בטוח שהקודנית לא עושה את כל הבעיות האלו? תנסה לנתק אותה ותראה אם משהו משתנה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...