Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף על ההמלצה לגבי ה306, אני בזמנו שהייתי במצבך חיפשתי מכונית עם נתונים דומים, לבסוף לקחתי 205 שאיתה אני מתנייד עד היום, כ4 שנים. למען האמת, אני דיי מצטער שלא השקעתי בחיפוש אחר 306, שהיא יותר מודרנית ובטוחה, יחסית כמובן ל205, אך עם מנוע 1.4 היא עדיין זריזה יחסית, אמינה אם טופלה כראוי וחסכונית וכמובן נוחה ומרווחת, יחסית ל205 וגם מהנה לנהיגה! לגבי זמינות חלפים אין בעיות מיוחדות ביחוד שיש הרבה כאלה למכירה, אז רק צריך למצוא את המתאימה.

בהצלחה!

פורסם

אוקיי, שחקנית חדשה - פיאט פנדה 2005 ידנית. מחירון משוקלל 19700, רוצים 18K. הבעיה? 163K ק"מ. מטופלת במורשה.

מה כדאי לבדוק ברכב בן 5 עם קילומטרז' של דיזל?

משכנתא זה קל

פורסם

לא ממליץ על הפנדה. רכב חדש = יותר תקלות + כל תקלה יותר יקרה.

חלקים ל-ZX תוכל למצוא בגרושים, למרות שהפנדה תהיה הרבה יותר בטוחה.

הקסארה לא מתבגרת בכבוד, בעיקר מבחינת אינטריור (פלסטיקים נושרים, מתפוצצים, נשברים וכו').

לא מבין למה הפונטו לא נלקחת בחשבון?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מניסיון של 3 שנים+ עם פנדה במשפחה , הפנדה פשוט רכב אמין ביותר. ושנית, מחירי החלפים\טיפולים נמוכים מאוד. תוסיף לזה את הצריכה המינימאלית של דלק וקיבלת את אחד הרכבים הכי חסכוניים שיש כיום בשוק.

במחיר הזה, זו אופצייה מצויינת.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בדקתי גם ניו פליסיה 1.6 ידנית, שנת 1999 יד ראשונה, 122K ק"מ.

עשו לפני שנתיים טיימינג. לפני שנה החליפו מצערת. לפני 4 חודשים טיפול 10K. ובין הטיפול לעכשיו החליפו אלטרנטור למשופץ ומצבר חדש.

הרכב מתחיל להחליד בצירי הבגאז' ובדלת הבגאז' עצמה (בקצוות).

בפנים שמורה, מבחוץ לא כל כך, מכאנית מטופלת ומתוקתקת.

רוצים על הרכב 8K.

הרכב נוסע מעולה, מזגן חזק. רק שהוא לא נראה משהו חיצונית, מתחיל להחליד, ואני גר ליד הים (90-95 אחוזי לחות + מליחות) כך שקיים החשש שעוד שנה לא ישרוד כלום.

נכון שזו התנגשות בין 2 אסכולות שונות, אך נגיד שבפנדה אני מוכן להתפשר על הק"מ ובסקודה על המצב החיצוני. מה כדאי?

משכנתא זה קל

פורסם

אני הייתי הולך על הפנדה.

הרכב מודרני בהרבה, חסכוני מאוד, חולק חלקי מנוע עם דגמים מסויימים של הפונטו ככה שחלקים יש בשפע.

הפנדה שמצאת ידנית? כי ההמלצה שלי היא לידנית בלבד ולא לרובוטית.

אגב, נסה להוריד אותו עוד קצת במחיר למרות שעם הק"מ הנמוך שאתה מתכנן לעשות על הרכב במכירה זה יתקזז עם הק"מ הגבוה בקנייה.

פורסם

הרכב לא כאן והקבלות בתוכו, כך שאני לא רוצה ל"זרוק" לך סתם מחירים. אבל אם נדבר בגדול אז זה מסתכם במאות בודדות של שקלים. כאשר טיפול גדול שכולל טיימינג, מותחנים, משאבת מים וכל הסטנדרט של טיפול רגיל, עלה בסביבות ה1500 ,שוב זה סכומים בגדול.

אל תפזול למקומות מוזרים דוגמת ה"ניו פליסיה" כאשר יש לך אופצייה לרכב משנתון מתקדם מאוד יחסית לסכום, עם אמינות מצויינת וחיסכון אדיר בהוצאות השוטפות ובדלק. נכון הק"מ קצת מרתיע אבל אם אתה מתכוון לשמור את הרכב ל3 שנים ויותר, והנסועה שלך מתחת לממוצע, אז זה משתלם (כמובן שכל הורדה נוספת במחיר הקנייה הסופית- מבורכת מבחינתך).

פורסם

איפה עשית לפנדה טיימינג ב1500 שקל?

טיפול 45000 קטן עולה 1300 שקל

כל טיפול עולה יותר ולא בהכרח מחליפים יותר

יש לי פנדה 2006 עם 38 אלף ק"מ, כל שנה טיפול (לא מגיעה לק"מ הנדרש). עוד לא עשיתי טיימינג והטיפול הקודם עלה 1300 שקל (טיפול 45000 נעשה ב28000קמ)

במוסכי החברה, הטיפול ממש לא זול.

פורסם

לכן זה לא נעשה במוסכי החברה8).

וד"א טיפול לגרנדה פונטו במוסך פיאט מורשה בב"ש (מלפני חודשיים) שכלל החלפת פאלגים, מסננים, שמנים, תוספת מים, ניקוי מסנן מזגן, ובדיקות כלליות (בלמים, תאורה, וכדומה), עלה 1000 ש"ח עגול, כולל מע"מ. אז נראה לי שכדאי לך להתחיל להתמקח קצת עם המוסך שלך, כי גם למוסך מורשה\מרכזי זה יקר.

• תוכן חדש...