Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

יש לי פיאט פונטו שנת 98 ידנית.

מתחממת.

במוסך המורשה הובחן שיש בעיה עם ראש המנוע - בוצעה בדיקת לחץ והמים יוצאים מהבקבוק של המים.

המלצת המוסך המורשה היא או לבצע תיקון ראש או להחליף מנוע (ממליץ על להחליף מנוע כיון שבוצעו כבר 2 תיקונים לראש המנוע לפי הרישומים של המורשה ככל הניראה בעלים קודמים).

מחיר עבודה:

1) פ+ה דיסקי בלמים קדמיים: 144 ש"ח

2) החלפת צינור בלם ימים קידמי: 60 ש"ח

3) החלפת צינור בלם שמאל קדמי: 60 ש"ח

4) יחש לבדוק נזילת דלק (מה זה אומר?) : 0 ש"ח

5) פירוק והרכה מנוע: 1200 ש"ח

חלקים:

1) F מחזיר שמן גל זיזים DOBLOPAD עלות 72 ש"ח

2) F חגורת תיזמון פונטו במחיר 123 ש"ח

3) מיסר מותח 87 ש"י

4) מסנן שמר: 50 ש"ח

5) אטם טרמוסטט פייר: 43 שח

6) שס טרמוסטט 152 ש"ח

7) משאבים מים פונטו: 234 ש"ח (F)

8) פרפלו 1 ליטר בפחית 2 יחידות, כל אחת 38ש"ח

9) 4LT שמן מנוע 10W40 ממות: 174 ש"ח

10) מכסה תזמון: 95 ש"ח

11) מצב מנוע, 4 יחידות כל יחידה 27.52

12) מסנן דלק: 84 ש"ח

13) דיסק בלם חליפי: 2 יחידות כל אחת 77.7 ש"ח

14) סט רפידות בלם + חוט: 110 ש"ח

15) צינור בלם קדמי: 48 ש"ח על יחידה, צריכים 2

16) נוזל בלמים 38 ש"ח

17) מנוע משומת מייבוא: 3500 ש"ח

18) מחזיר שמן אחורי: 112 ש"ח

סה"כ לפני מעמ: 6822 שח

כולל מיעמ: 7914 שח

* בנוסף, הוא אומר שאין לו דרך לבדוק עם הרדיאטור עובד תקין, ובמיד הוצריך להחליף אותו הוא עולה 700 ש"ח, יכול להיות שהוא תקין ולא צריך להחליף, יכול להיות שרק צינורות.

הוא גם אמר לי שאחרי שהוא יפרק הוא יבדוק מה מצב הקלאצ (לא נתקלתי בקושי להחליף הילוכים ), אבל הוא אמר שאם המצב שלו יהיה בלוי כדאי כבר להחליף כדי לחסוך בעלות העבודה בעתיד.

* יש לה בעיה בבולם זעזועים 1, הוא אמר שלא חייבים לתקן עכשיו ושאפשר לסחוב.

* לגבי הבלמים, לדעתו ניתן לנסות לסחוב איתם (כי אני בולם בה מעולה ולא מרגיש בעיה.

* יש בעיה בסיבובים, אני שומע רעש קל של חריקה - מה זה יכול להיות לדעתכם?

* מנעול הדלת הימני שלה לא תקין + מראה שמאלית לא תקינה - כמה לדעתכם צריך להיות התיקון?

* מה דעתכם על המחירים? והאם כדאי בכל זאת לנסות לחסוך ולתקן רק את הראש (למרות שבהיסטוריה כבר עשו זאת פעמיים),

והאם בדיקה בלחץ היא חד משמעית הוכחה שהראש מנוע גמור או שיכול להיות שהחלפת משאבת מיים וצנרת תפתור את הבעיה בלי להחליף חצי מהרכב?

* אני רוצה לציין שמנהל המוסך נתן לי רכב חלופי בנתיים ללא תשלום דבר שמוכיח לי שמבחינת שירות הם פיצוץ

* יכול להיות שגם אחרי השקעה של הסכום המכובד ביותר הזה הבעיה לא תיפתר לדעתכם?

----

הצעת מחיר לתיקון ראש במידה ולאחר הפירוק ראש מנוע (ללא תשלום הבדיקה במידה ואני מתקן אצלו את אחד מהדברים) הוא ימליץ שאפשר לעשות שיפוץ ראש:

4515 ש"ח כולל מעמ + וכולל כבר את כל שאר הדברים שכתובים בהצעה הקודמת

המון תודה מראש על כל עצה:)

פורסם

בקיצור,

מה דעתכם? ראש מנוע או החלפת מנוע, והאם המחירים סבירים או שלא אבל ההפרש שווה בכל זאת להישאר במורשה:)

המון תודה!!

פורסם

8000 ש''ח השקעה לפונטו שנת 98 וכנראה עוד כמה אלפים שלטובת קלאצ' , רדיאטור, וכל מיני תיקונים כאלה ואחרים, יכול להיות שהם נותנים שירות מצוין והכל, אבל עדיין לא שווה את המחיר תיקון, אפשר למצוא מאות כמוה במחיר הזה. לדעתי האישית לפחות לא שווה את ההשקעה בכלל, אם יש לך את ה8000 ש''ח האלה תמכור את הנוכחית בכמה שתקבל עליה, תוסיף לתקציב ותרכוש אחת משנתון מתקדם יותר.

תנסה למכור אותה למגרש רכבים, ותיקח כמה שייתנו לך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
8000 ש''ח השקעה לפונטו שנת 98, שאפשר למצוא מאות כמוה במחיר הזה, לדעתי האישית לפחות לא שווה את ההשקעה בכלל, אם יש לך את ה8000 ש''ח האלה, תמכור את הנוכחית בכמה שתקבל עליה, תוסיף לתקציב ותרכוש אחת משנתון מתקדם יותר.

תודה על התגובה!

כל פונטו שאני אקנה ב8000 תידרוש השקעה גבוה, ראיתי המון. :(

ואי אפשר לקבל עליה כלום עם המצב של הראש מנוע.

אז לא שווה להשקיע על מנוע מייבוא? עדיף להשקיע כמה שפחות?

פורסם

שמע אם זה רכב שמשרת אותך הרבה יש לך את הכסף הזה אז שווה להשקיע ולהחליף מנוע.

הצעה כמו למכור את הרכב לפירוק ולקנות אחת כזאת במחיר התיקון היא שגויה.

הרכב שתקנה מצבו לא ידוע.

הרכב שלך לאחר תיקון יתן לך שקט לכמה שנים וגם אתה יודע שהכל חדש.

בנוסף המחירים סבירים יש מוסכים שיחליפו לך מנוע כמו שהוא יגיע מהפירוק ככה הם ירכיבו אותו באוטו בלי טיימינג ובלי כלום.

פורסם
שמע אם זה רכב שמשרת אותך הרבה יש לך את הכסף הזה אז שווה להשקיע ולהחליף מנוע.

הצעה כמו למכור את הרכב לפירוק ולקנות אחת כזאת במחיר התיקון היא שגויה.

הרכב שתקנה מצבו לא ידוע.

הרכב שלך לאחר תיקון יתן לך שקט לכמה שנים וגם אתה יודע שהכל חדש.

בנוסף המחירים סבירים יש מוסכים שיחליפו לך מנוע כמו שהוא יגיע מהפירוק ככה הם ירכיבו אותו באוטו בלי טיימינג ובלי כלום.

המון המון תודה על התגובה.

גם אבא שלי חושב שאם כבר אני מוציא כל כך הרבה כסף אז עדיף לי במורשה.

יש לי 14K לאוטו, כולל הכל כולל יישור קו .

בגלל זה מראש לקחתי אוטו זול ב5500 כדי שלפחות יהיה כסף ליישר קו כמו שצריך לתקופה, ולא קניתי רכב ב9-15.

הבעיה היחידה היא, שגם מהמנהל מוסך המורשה אני לא מקבל את הביטחון של "אם תחליף מנוע וכל מה שצריך אתה יכול להיות שקט לכמה שנים"

מרגיש לי הכל כמו הימור.

אז היית מציע כבר להחליף את כל המנוע ולא לשפץ את הראש?

פורסם

אם שיפצו כבר ראש בעבר כמה פעמים יש סיכוי שהראש יהיה פסול לשיפוץ, בנוסף מצב שאר חלקי המנוע לא ידוע.

לכן לפעמים עדיף להחליף את המנוע.

יש לא מעט מוסכים שיכולים לבצע את העבודה הזאת ברמה שלא נופלת ממוסך מורשה וגם עם חלפים לא פחות איכותיים ובסוף תשלם פחות.

פורסם
אם שיפצו כבר ראש בעבר כמה פעמים יש סיכוי שהראש יהיה פסול לשיפוץ, בנוסף מצב שאר חלקי המנוע לא ידוע.

לכן לפעמים עדיף להחליף את המנוע.

יש לא מעט מוסכים שיכולים לבצע את העבודה הזאת ברמה שלא נופלת ממוסך מורשה וגם עם חלפים לא פחות איכותיים ובסוף תשלם פחות.

המנהל מוסך היה נחמד, והציע שלפני שאני מחליט להחליף את כל המנוע למרות שהוא ממליץ שכן( בגלל הקמ הגבוה של הרכב וההרגשה שלו), שאחרי שהוא יפרק את הראש הוא יבחן אותו לראות אם כדאי לנסות שיפוץ ראש.

הבנתי מכולם שהמנועים והפונטו הוא דווקא רכב מאוד מאוד אמין במידה ושומרים עליו נכון ומתחזקים אותו נכון, לכן, אני שוקל בחיוב את ההשקעה על הרכב הזה - כי אני בטוח אשמור עליו מעולה.

פורסם

שבוע טוב!

2 שאלות טכניות חברים:

1) האם בדיקת הלחץ שנעשתה קובעת חד משמעית שהראש מנוע שרוף?

2) שמתי לב שהרדיאטור עובד רק במהירות החזקה שלו ומתחיל לפעול רק כשהרכב כבר חם מדי, האם לדעתכם יש סיכוי שתיקון שלו יפתור את הבעיה?

המון תודה!

• תוכן חדש...