Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.:-)

היום בדקתי ברכבי פונטיאק טמפסט 92 את מצב הנוזל בלמים. לאחר שהרגשתי תחושה מוזרה בבלימה.

ראיתי שמצב פלס נוזל הבלמים נמוך ורואים שחסר נוזל. מה עושים במקרה שכזה? ממלאים שמן ברקס? או שכדאי לקפוץ למוסך לבדוק את מערכת הבלימה? חייב לציין,שהחלפתי דיסקיות קדמיות ורפידות לפני 6 אלף ק"מ.

תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

צריך להוסיף ראשית נוזל בלמים,להניע את הרכב ולנסוע דחוף למוסך לבדייקת כל מע' הבלמים כולל תפקוד משאבה מרכזית,בלמים אחוריים (יתכן משאבות נוזלות/סנדלים גמורים) נזילה מצינור שמחובר לבוסטר ועוד..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

גוררים את האוטו למוסך.

המערכת הזו חייבת ליהיות אטומה וללא נזילות לפעילות תקינה של הבלמים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שלום רב !

מוסיפים נוזל בלמים חדש וטרי , ונוסעים בזהירות, למוסך הקרוב, לבדיקת בלמים יסודית, ואיתור נבזילה, שבבטחון רב קיימת, ומסוכנת, ומ חייבת טיפול מידי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התשובות אקח את הרכב למוסך יום ראשון.:-)

דרך אגב,אם מצב הרפידות דורש החלפה זה יכול להיות קשור לזה שחסר נוזל בלמים? או שברגע שחסר נוזל בלמים ישר זה קשור לנזילה במערכת הבלמים?

פורסם

שלום רב !

כגתבת בפרוש שהחלפת,

רפידות, ודיסקיות לפי כ6 אלף קילומטר, מה שאומר שמצב הדיסקיות אמור להיות כחדשות, לכן במקרה שלךף אני מניח שבעייתך קשורה, לנזילה ממשאבת בלם ראשית, ו/או משאבות אופן אחוריות, או קליפר או צינורות בלם נוזלים.

אכן אתה צודק, שחיקה משמעותית ברפידות הבלם, תגרום לירידה מסוימת במפלס נוזל הבלמים, אך לא בצורה דרסטית.

אני חושד בנזילה במשאבת הבלם הראשית ברכבך.

בברכה

צביקה

פורסם

ועם זאת צביקה - אתה מספיק רגוע להגיד לו לסוע למוסך ולא לגרור את האוטו?

בחייאת - אם נכנס אוויר למערכת לדוגמא והוא נופל על בועת אוויר בדיוק בבלימה שהוא צריך?

או אם נגמר הנוזל בילום - כי עכשיו זה נזילונת - אבל פתאום באמצע נסיעה - אטם הולך לגמרי או צינור סדוק נקרע לגמרי?

אתה באמת חושב ש2 הדוגמאות הנ"ל כ"כ לא שכיחות שאתה מציע למישהו ליסוע ברכב עם נזילה בנוזל בילום?

בדיוק למקרים האלו משלמים ביטוח שכולל שירות גרירה.

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על העריכה של הכותרת.

יש לי ביטוח גרירה אז אין לי בעיה לגרור את הרכב למוסך.

פורסם
שלום רב !

מוסיפים נוזל בלמים חדש וטרי , ונוסעים בזהירות, למוסך הקרוב, לבדיקת בלמים יסודית, ואיתור נזילה, שבבטחון רב קיימת, ומסוכנת, ומחייבת טיפול מידי.

בברכה

צביקה

ליבו ידידי, שלום רב !

אם אתה רואה וקובע שאני חסר זהירות, בכך שאני ממליץ לנסוע למוסך הקרוב, בשל מחסור כלשהו בנוזל הבלמים, ברכב שטיפל לכאורה במערכת הבלמים, לפני כ6000 ק"מ,אז אני מרים ידים, ומסיר כל אחריות, על המלצה שאני נתתי בעבר, נותן בעבר, ואתן בעתיד, לאחר עשרות שאלות, בנושא טיפול עצמי בתנאי בית, של חכמולגים, שהם חברי הפורום

שמקבלים שלל עצות כדי להמשיך בטיפול העצמי בבלמים ברכבם, במקום לגשת למוסך, וזו רק על מנת לא לתת למוסכים, להתפרנס בכבוד, המלצתי עומדת בעינה, ושכל אחד יקבל אותה כראות עיניו,

מי שמתקן רכבו לפי המלצה דרך מסך המחשב, מבלי שהמייעץ בודק את רכבו פיזית, שיקח את האחריות על כתפיו, ושלא יפיל אותה על כתפי חברי הפורום, המיעצים בהתנדבות, ועל חשבון זמנם הפרטי והיקר.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה - מהות ההבדל בין דעתי לדעתך היא על עצם הנסיעה במקום הגרירה.

ולדעתי אנשים עלולים לפרש את זה בתור - חסר נוזל בלמים - נמלא וניסע עד שנכניס את האוטו לטיפול כי יש סכנה והיא לא מיידית.

לטעמי - בהחלט יש מקום לעצות טכניות כלליות ושיתוף ידע כללי.

אבל לא במקרה של מערכות בטיוחות לאנשים שלא מבינים את המשמעות - במקרה הזה - התשובה צריכה ליהיות - אל תיסע באוטו ותגרור אותו.

לגבי האחריות ... לטעמי מהרגע שכתבת משהו - נכון שזה באחריות הצד שלוקח את ההחלטה - אבל עזרת לו להחליט משהו שהוא מסוכן - אפילו קצת. ולא מדובר פה על עצה שכלכלית לא נכונה וילך לו חלק וכסף ומילא... אלא על עצה עם סכנה פיזית מוחשית בעינה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו שלום רב !

לדעתי לא משתמע מדברי, שניתן להוסיף נוזל בלמים, ולהמשיך בנסיעה, ללא טיפול מידילאחר איתור הבעייה.

אין לי בעייה עם מתן עצות טכניות, בשביל זה אני כאן.

לרוב אני נמנע מלתת עצות אחיתופל, ואם עצתי היתה עצת אחיתופל, אני חוזר בי ומתנצל.

בתקווה להבנה.

צביקה

פורסם

אני מקפיץ את ההודעה שלי כי אני צריך שוב עזרה.

לקחתי את הרכב למוסך לבדיקת בלמים. פורקו גלגלים לא מצאו נזילות ממשאבות בכלל.

היה צריך רק כיון גלגלים אחורי וזהו. מצב הדיסקיות והרפידות הקדמיות תקין גם כן.

כנראה שרוב הסיכוים שנוזל מעט מנוזל הבלמים מאיזור הפקק של המיכל נוזל בלמים.

במידה וזה לא זה אז המוסכניק טוען שזה יכול להיות משאבת בלמים מרכזית.

עכשיו ברגע שיצאתי מהמוסך נדלקה לי נורת ABS ברגע שלוחצים על דוושת הברקס ולאחר מכן היא נעלמת

ואז שוב חוזרת עם תופעת דוושה מוזרה.

צריך ללכת למוסך עם מחשב שיחברו אותו לראות מה זה? אני חושב שזה יכול להיות חיישן ABS חיישן מהירות.

פורסם

איזה משאבות יש בקאליפרים של דיסקים?

אתה סגור על זה שזו נורת ABS ולא נורת בלמים שמתריעה על נוזל בילום נמוך?

אני לא הייתי משחרר את הרכב עד שהוא לא היה מוצא את הנזילה.

Then dying is forgetting

פורסם

הוא בדק את התופים מאחורה אין נזילות. מקדימה הוא לא הוריד גלגלים אלא רק הסתכל מהליפט.

כדאי לחזור אליו שיפתח את הגלגלים הקדמים?

• תוכן חדש...