Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כמה ימים אבא שלי נסע לראות מאזדה דמיו שנת 2003 עם 23K בסוכנות "סנטרל קאר" בנתניה.

אני שאני קצת מנוסה המלצתי לו לקחת את האוטו לבדיקה בקומפיטסט בהרצליה ולא להתקרב למכונים בנתניה. (הסוחרים בהתחלה לא הסכימו אבל בסוף שחררו).

 

בבדיקה האוטו יצא עם שלדה נקייה (נאמר שהוחלפה כנף מקדימה בתאונה קלה אך אין שאסי, ועוד כמה דברים קטנים כמו צמיגים לא תקינים, כיוון פרונט) , חבל שאין לי את הטופס בדיקה עלי.

בכל מקרה אבא שלי כבר חתם על זכרון דברים וכבר שילם מקדמה 2K.

 

היום במזל הלכתי לסוכנת ביטוח שלי שתעביר את הביטוח של שלי לאוטו הישן במשפחה, וגם באותה הזדמנות להעביר את הביטוח מהאוטו הישן של המשפחה לחדש . במקרה מכיוון ששני המכוניות , גם שלנו וגם של הסוחר מבוטחות באליהו, כשהסוכנת באה להעביר את התעודת חובה , נאמר לה מחברת אליהו שהאוטו היה מעורב בתאונה והיה נחשב שאבדן כהלכה, כלומר טוטל לוס.

 

מספר שאלות עולות לי כרגע:

1) האם ניתן לתבוע בחזרה את המקדמה ששולמה על האוטו?

2) האם יכול להיות שקומפיוטסט פספסו את הפגיעה

3) האם יכול להיות שהאוטו היה "אבדן כהלכה" אבל אין שאסי בבדיקה? נראה לי מאוד לא הגיוני , הרי לאוטו היה נזק של 20K לפחות בתאונה.

4) מדוע המידע של סוכנויות הביטוח חסוי , והאם יש אפשרות לגשת למידע ? הרי רק במקרה עליתי על זה

5) מה ניתן לעשות כדי להימנע ממקרים דומים בעתיד? האם פספסתי צעד מהותי בבדיקה ?

 

מה ניתן לעשות במצב הזה?

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

על מה הרכב קיבל טוטאל לוסט? אמרת שבבדיקה לא התגלתה תאונת שלדה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יכול להיות שפרצו לרכב ושברו הכל כולל מחשב ניהול

זה כבר יעבור 40 אחוז נזק

לא חייב להיות קשור לשלדה.

בכל מקרה, תתרחק מהרכב, אי אפשר לדעת מה עשו שם עם החשמל.

פורסם

איך אתה רוצה שיבדוק קשר בין שניהם? שיפנה לאינטרפול?:roll:

 

לפותח השרשור,

יש לכם מזל גדול שרק 2000ש"ח בסכנה.

הייתי ממליץ לך לקבל בכתב את ההערה של חברת אליהו על האובדן להלכה ואם אפשר פירוט מדויק יותר על הסיבה לאובדן להלכה ולחזור אם המידע הזה למגרש ו/או למכון הבדיקה.

שם תוכל לבקש לקבל בחזרה את המקדמה בטענה שלא היה פה גילוי נאות.

אם זה אובדן להלכה כתוצאה ממשהו שלא נבדק במכון - אין לך מה לבוא בטענות למכון - הם בעצמם לא היו יכולים לדעת.

ולגבי הסוחר..אתה יכול לבקש לקבל את הקדמה, אבל אני מאמין שללא משפט לא תראה ממנו שקל.

 

כעיקרון נראה שנעשה כל מה שצריך בשעת קניית רכב למעט דבר אחד:

כניסה למגרש מכוניות

אישית לא הייתי נכנס לשום מגרש למעט אולי הרשתות הגדולות (מאיר/לובינסקי/UMI/אוטו דיל וכו).

 

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
מה עם הקילומטרז הנמוך באופן מחשיד ?

 

רכב בן 7 עם 23K ק"מ ?

 

אלא אם כן זה STIO מהפורום שנוסע 1000 ק"מ בשנה , זה נשמע חשוד :)

 

לא נראה לי ש STIO ימכור רכב למגרש, אבל לך תדע... בחיים יש הפתעות.

 

;-)

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

5) מה ניתן לעשות כדי להימנע ממקרים דומים בעתיד?

 

 

לא להכנס למגרש הסוחרים, לא בנתניה, ולא במקום אחר.

לדעתי, תגידו ביי ביי ל 2000 ש"ח, ותהיו שמחים, שלא קניתם את הרכב הזה, שלא נסעתם עליו כמה שנים, שלא תצטרכו למכור אותו אי פעם בעתיד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יכול להיות גם שהרכב נשרף חלקית או טבע באיזה נחל(כן כן יש לי חבר שזה קרה לו עם הרכב והרכב הוכרז אובדן להלכה) או שנפגעו בו חלקים יקרים שהקפיצו את המחיר ל 20K

 

בכל מקרה דרוש את הכסף חזרה או פנה לבית משפט

פורסם

1. לא הייתי מוותר על 2000 ש"ח! זהו לא סכום שניתן לזלזל בו. אי אפשר לקרוא להם "דמי השכלה". אני הייתי דורש את הכסף חזרה. באותה נימה, אני מקווה שלא החתימו אתכם על חוזה בו אתם מאשרים כי כספכם לא יוחזר בשום דרך כזו או אחרת.

 

2. רכב שמוגדר כאובדן להלכה ובבדיקה יוצאת שלדה נקייה. בתור חובבן, זה נשמע לי מאוד מוזר ותמוה. האם אפשר לבקש מהביטוח עוד פרטים או שהמידע חסוי?

 

3. הייתי יותר מפעם אחת במכון המדובר וסה"כ אני מאוד מרוצה ממנו, ההודעה הזו קצת הורידה לי את הבטחון העצמי לגבי אותו מכון. יכול להיות שלא בצדק, אבל עדיין העלתה בי חשש קטן.

 

4. האם ניתן לפנות לסוכן לפני קניית רכב, למסור לו את מספר הרכב והוא יוכל לדעת האם הרכב עבר תאונה קשה וכדומה?

פורסם

לאחרונה יצא לי לראות איך מגדירים רכב כאובדן להלכה.

 

אחייניתי היקרה קיבלה כמתנת שחרור סוזוקי סוויפט חדשה.

הרכב עוד לא חגג חודשיים והמונה לא הגיע ל-2000 קילומטרים ובזמן נסיעה בכביש מהיר נהג אחר לא ציית לתמרור עצור והיא התנגשה בו, לא בעוצמה רבה.

הרכב ספג נזק בפגוש, פנס קדמי ימני וכנף קדמית, תאונה כמעט חסרת משמעות, לא קצה שילדה, שום דבר.

הרכב נגרר הבייתה והמתין שם לשמאי. השמאי הגיע, הסתכל על הרכב, הוא שאל את אחי, בעל הרכב, האם הוא מעוניין לתקן ולהמשיך עם הרכב או להיפטר ממנו, אחי שהיה לו ביטוח מפתח תמורת מפתח כמובן רצה רכב חדש כי לדעתו להתעסק עם רכב שעבר תאונה זה סיוט, השמאי שלף את הפגוש הקדמי, ניקב את הרדיאטור והכריז על הרכב כאובדן להלכה.

הרכב הועבר לרשות חברת הביטוח ולאחי הוצעו 2 אפשרויות, רכב חדש בדיוק מאותו הדגם (סוויפט GLX בצבע שחור) או פיצוי עם ערך מופחת שזה אומר 95 אלף שקלים למרות שרכב חדש עולה יותר, ההסבר שהגיע מחברת הביטוח אומר שהם לא קונים את הרכב בסכום המלא ולכן זה הפיצוי.

התאונה קרתה כבר לפני חודשיים, ביום שישי נסענו להביא את הסוויפט החדשה מהסוכנות ובא לציון גואל.

פורסם

לא צריך להתחיל לנחש, מה הסיבות ל"אובדן כהלכה".

ברור שחבל על 2000 ש"ח, אבל.

תראה את הסיטואציה:

כדי לתבוע משהו ממכון הבדיקות, צריך לפחות לבצע בדיקה נוספת, במכון אחר.

כדי לתבוע\לדרוש מהמגרש, צריך הוכחות כלשהן, או לאחר בדיקה במכון אחר, או אישור מחברת הביטוח (אולי אפילו דו"ח שמאי).

 

לפי מיטב הבנתי, אין אפשרות לעשות בדיקה נוספת\לקבל אישור מחברת הביטוח, לפני שהרכב יהיה בבעלותכם (פירושו לשלם עוד עשרות אלפי שקלים לסוחר) - בטוח אין בכוונתכם לעשות את זה ולהתחיל להתרוצץ בבתי המשפט.

עליתם על כל הסיפור הודות לסוכנת הביטוח שלכם, אם המידע שקיבלת ממנה לגבי הרכב שלא בבעלותכם חסוי, ותתחילו לנצל את המידע, תפגעו בסוכנת שלכם (לא ממש הוגן כלפיה).

רק אם יש אפשרות חוקית\לא חסוייה לקבל משהו בכתב מחברת הביטוח, יש לכם סיכוי ממשי לקבל את המקדמה בחזרה.

 

 

אני לא מכיר אתכם, אבל צריך להיות בל אופי מסויים, כדי לגשת למגרש מהסוג הזה ולשכנע את הסוחר בטוב להחזיר את המקדמה, ללא שום מסמך ביד - רק בעל פה להגיד שאתם יודעים, שהרכב בעייתי, ושלמחרת השלמת התשלום תתחילו לפעול נגד המגרש ע"פי חוק גילוי נאות.

אותו הדבר אפשר לעשות מול המכון - לגשת לבעל המכון, להסביר, שלמחרת העברת בעלות תקחו את הרכב לבדיקה נוספת, ותתבעו את המכון +פרסום ועוד.. אולי בעל המכון ירצה לבדוק את הרכב שוב, כדי לראות על מה מדובר (וזה בתנאי שלא הוא היה בקשר עם המגרש).

ובגלל ששני הדברים הם בלוף (ואין בכוונתכם להשלים את העסקה), אומר את זה שוב - צריך להיות בעל אופי מסויים כדי להצליח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כמה ימים אבא שלי נסע לראות מאזדה דמיו שנת 2003 עם 23K בסוכנות "סנטרל קאר" בנתניה.

 

זה באמת נראה לאביך הגיוני שמאזדה דמיו שנסעה 3500 ש"ח בשנה נמכרת דרך סוחר?

 

אלא אם כן זה STIO מהפורום שנוסע 1000 ק"מ בשנה , זה נשמע חשוד

 

תוסיף עוד אפס לק"מ השנתי...

 

לא נראה לי ש STIO ימכור רכב למגרש, אבל לך תדע... בחיים יש הפתעות.

 

גם לי לא, אבל בפעם הבאה כשאני מפרסם את הרכב שלי למכירה אני אדאג לנתב את כל השיחות למרכזיה מרובת קווים, אחרת באמת שאני לא יכול להתמודד לבדי עם כל השיחות האלו...

×
×
  • תוכן חדש...