Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נעצרתי היום ע"י שוטר על מהירות 150. (בכביש החוף, מהירות מותרת 90 קמ"ש).

הוא אמר שהוא עקב אחרי עם מכשיר הדבורה וזיהה מהירות 150.

ואז הוא אמר, שהוא לא יכול לתת לי דו"ח על סעיף של נהיגה במהירות, כי יש הרבה רכבים על הכביש.

הוא נתן לי דו"ח על סעיף 2011 (ורשם שזה שווה 6 נקודות, לפי מה שהבנתי ממנו הסעיף הזה הוא נהיגה בקלות ראש) והזמנה לבית משפט בעוד חודשיים וחצי.

מה שנרשם בדו"ח:

"נהגת ברכב הנל בקלות ראש בכך שנסעת 150 קמ"ש בתוך תנועה זורמת, תקנה 62(2) לפקודה."

בנוסף השוטר אמר לי בע"פ שהוא עקב אחרי וראה שאני נע בין 140 ל 150, ושהוא יעמוד על זה בבית המשפט.

כשהוא שאל לגבי תגובת הנהג אמרתי לו שירשום שאין תגובה.

אני נוהג 10 שנים ומעולם לא היה לי דו"ח או עבירה כלשהי או תאונה, כלום. ככה שזה נתון שבוודאות אציין לשופט.

מה המשמעות של כל זה?

מה אפשר לעשות?

תודה!

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, כל שני וחמישי (וגם בראשון, שלישי, רביעי... טוב, הבנת), מגיע לכאן מישהו שנתפס ע"י שוטר על מהירות ושואל מה לעשות. התשובה קבועה: קח עו"ד.

פרטים בחיפוש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לאחר התייעצות שהתקיימה בעקבות נעילת השרשור ועל דעת המנהל שנעל, הוחלט לפתוח אותו לדיון, מהסיבה שאין מדובר כאן במקרה קלאסי שבו נהג הואשם בנהיגה במהירות מופרזת, אלא בכך שנהג בחוסר זהירות. אומנם הסיבה שהובילה לאותה האשמה היתה מפני שהוא לכאורה נהג במהירות העולה על המותר, אך לא בזה הוא הואשם.

הדיון הזה ישאר פתוח כל זמן שיתקיימו הדברים הבאים:

1. הדיון לא יהפוך לעוד שרשור שכל מטרתו שחרור קיטור על המשטרה ואופי העבירות שהשוטרים בוחרים לאכוף, אלא יתרכז בצורה עניינית במקרה הספציפי ובדרכי ההתמודדות איתו.
  2. אין להזכיר שמות של עורכי דין.

יאללה, תנו בראש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ראשית אני אציין שאינני עורך דין או יועץ משפטי כלשהו , הדברים שיאמרו הם בגדר המלצה בלבד.

לפי ההגיון שלי ,אם הראיות שבידו לגבי מהירותך לא הספיקו בכדי להאשים אותך בנהיגה במהירות מופרזת(העובדה שהיו בסביבתך מכוניות) ,הוא לא יכול לטעון בבית משפט שאכן נהגת במהירות מופרזת.

ככל הידוע לי,על מנת שמדידת הדבורה תיהיה כבילה אתה אמור להמצא מבודד משאר כלי הרכב ,לפי דברי השוטר היו בסביבתך מכוניות ,ולכן להגנתך אתה יכול לציין שיתכן והשוטר התבלבל בינך לבין נהג אחר.

אך העצה הכי טובה שלי ,תתיעץ עם עורך דין.

פורסם

אם יש הרבה רכבים על הכביש כפי שהודה השוטר, איך הוא יכול לשייך לך את החריגה מהמהירות המותרת כבסיס לדו"ח על נהיגה בקלות ראש??

מציע לך לבדוק את ההתניות בשימוש בדבורה, זה לבדו יכול לסייע לך להדוף את הלגיטימיות של הדו"ח הזה.

שורה תחתונה- מקרה קלאסי לעו"ד ,אם תגיע לבד למשפט אתה פשוט תהיה טרף קל לתביעה ולשופטים אשר בעת הזו מחפשים להעניש למען יראו ויראו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כמה נקודות שכדאי לתת עליהן את הדעת לפני פנייה להליך המשפטי:

1. בהנחה שהשוטר מדד את מהירותך הממוצעת באמצעות אבני הדרך, הרי שיש כבר תקדים בעניין שפועל לטובתך. אומנם המקרה ההוא התרחש בכביש אחר, אבל אם באמת לא נסעת במהירות הזאת, שווה לך לשכור צוות מודדים מקצועי ומיומן שיבדוק עבורך את המרווחים בין אבני הדרך. אם תוצאות הבדיקה יצביעו באופן מוחלט על כך שאותו כשל שהתגלה בתקדים ההוא חזר על עצמו גם במקרה שלך, אתה כבר יכול להכניס את השמפניה למקרר.
  2. אם השוטר עצמו טוען כי הוא אינו יכול להוכיח בצורה חד-משמעית שאתה הוא ה"פושע", מדוע נתן לך דו"ח? האם מפני שנסעת במהירות איטית מספיק שאיפשרה לו לתפוס אותך, בעוד ה"פושע" האמיתי הספיק להימלט?
  3. לפי דבריך, השוטר אומנם ציין בתיאור המקרה שנסעת במהירות 150 קמ"ש לכאורה, אך משום מה בחר לתת לך דו"ח על נהיגה בחוסר זהירות. ראוי לציין כי שתי העבירות הללו גוררות הזמנה לדין. מדוע, אם כן, לא האשימך בעבירה שממילא לכאורה ביצעת, ותחת זאת בחר להאשימך בסעיף אחר? ההנחה שלי: הוא ידע שאם הוא יאשים אותך בעבירה המקורית, תוכל בקלות להפריך את המדידה שלו בפני ביהמ"ש, ולכן הוא בחר סעיף שקצת יותר בעייתי להפריך אותו, אם כי לא בלתי אפשרי.
  4. מה שהשוטר ראה (וטען שהוא "יעמוד על זה" בביהמ"ש) זה טוב ויפה, אבל כל זמן שזה לא כתוב בדו"ח, מבחינת ביהמ"ש זה כלל לא היה.
  5. האם השתמשת בוולנטיין או בכל אמצעי אחר לגילוי מכמונות מהירות? במידה וכן: האם המכשיר באמת התריע?
  6. הכלל החשוב ביותר כאשר שוטר מאשים אתכם בעבירה שלא ביצעתם (ואם כן ביצעתם, זה גם לא יזיק): כאשר אתם נשאלים מה יש לכם לומר, תמיד תמיד ועוד פעם תמיד לכפור באשמה!!! אם וכאשר תחליטו בשלב מאוחר יותר להישפט על העבירה, תמיד תוכלו לטעון שמהרגע הראשון ידעתם שלא ביצעתם דבר שנוגד את החוק, וכי רק השוטר מסיבותיו הוא בחר להאשימכם. ביהמ"ש נוטה לייחס לדברי הנהג חשיבות רבה, מכיון שמדובר בדברים הנאמרים בלהט הרגע ומבלי שלנהג יהיה זמן לחשוב על מה שהוא אומר. מסיבה זאת, אם אמרתם משהו בסגנון של "מצטער" או "לא שמתי לב", משמעות הדבר היא שאתם הלכה למעשה מודים בכך שהעבירה בוצעה, כך שגם אם השוטר מדד אתכם באופן רשלני, אתם מראש סגרתם לעצמכם את האפשרות להתגונן בפני ביהמ"ש כי ממילא כבר הודיתם... לכן, כאשר השוטר מבקש לרשום את דבריכם, עצרו לרגע, ספרו עד 10, קחו כמה נשימות וחשבו היטב על הדברים שתגידו. המשפט "החיים והמוות ביד הלשון" מעולם לא היה כל כך רלבנטי.

במקרה שלך, מדובר בעבירה שאין בצידה ברירת קנס, ואתה מחויב להופיע בפני ביהמ"ש. אני לא בטוח ששווה לך לשכור עו"ד לצורך כך, אולם בהחלט שווה לך להיוועץ באחד. בזמן המשפט, עליך להתנהג בקור רוח, לא להתרגש יתר על המידה, ומידי פעם גם להראות שיש לך "שיניים" ושאתה יודע להשתמש בהן. אל תשכח שהעדות שהשוטר לא יותר קדושה מהעדות שלך, וככל שיותר תעמיד אותה באור בעייתי, כך גדולים סיכוייך לצאת ללא פגע מהמקרה.

מאחל לך מכל הלב בהצלחה, ואשמח לעזור לך ככל שאוכל, בתקווה שנוכל ללגום יחד את השמפניה מסעיף 1.

ומילה קטנה לסיום: כל מה שרשמתי למעלה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. אינני עו"ד או משפטן - רק אדם שכבר חווה את המערכת הזאת, צבר קצת ניסיון בהתנהלות מולה ומתעצבן בכל פעם מחדש כשהוא נתקל בעוד מקרה שבו שוטר טופל אשמה בצורה בלתי אחראית בנהג תמים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לפי דעתי אם אכן נסעת מעל המותר בחוק מגיע לך להיענש. זה לא 10/20 ק"מ יותר אלה 60ק"מ יותר! וזה מסכן גם אותך וגם את הנוסעים לידך.

פורסם

ראשית אני מברך כי השרשור נפתח כיוון שכאן באמת המקרה שונה ממקרים אחרים של סתם מהירות מופרזת.

אלעד וfalou קבלו ח"ח

האם קיבלת זימון למשפט בלבד או גם זימון לקצין משטרה לשימוע.

האם ציטטת נכון את דברי השוטר והוא כתב במפורש את המהירות?

אם לא זימן אותך לשימוע בפני קצין משטרה זו הוכחה נוספת כי לא ניתן להתייחס למהירות, כי מהירות זאת העולה על 40 קמ"ש בדרך בינעירונית פירושה האוטומטי הוא זימון לשימוע שתוצאתה בד"כ היא שלילה מינהלית של 30 יום.

לכן אני בדעה כי השוטר לא יוכל לטעון בוודאי שלא להוכיח כי נסעת במהירות הנקובה בדו"ח.

אני מניח כי לצורך הוכחה יש פלט למכשיר הדבורה או לפחות להראות לך את התוצאות על הצג.

להבא התגובה שלך צריכה להיות "אתה טועה נסעתי 80-90 קמ"ש "

כמובן שבדרך עירונית אתה מתאים את התשובה למהירות המותרת.

או "ברור שטעית וקלטת רכב אחר ולא אותי"

"אין תגובה" או תגובה כמו " נסעתי כחוק" פירושה אני אמצא את התירוץ אח"כ אחרי שאתייעץ עם עו"ד חברים וכו'

השופטים למרבה ההפתעה מייחסים חשיבות רבה לדברי הנהג הנאמרים באופן ספונטני במעמד קבלת הדו"ח.

האמת דו"ח הזוי הבעיה היא הסעיף בו אתה מואשם שהוא סעיף שניתן להכניס אליו כל מיני מצבים שהם לא אובייקטיביים אלא סובייקטיביים כראות עיני השוטר. אבל חוסר היכולת להוכיח את המהירות היא נקודת המפתח לקריסת דברי השוטר.

כי או שנסעת במהירות בה נקב השוטר ואז היה עליו להאשים אותך גם בזאת,כולל נקיטת האמצעים המינהליים או אם לא נקט בדרך זו אז על מה הוא מאשים אותך. זה הרי הבסיס היחיד לטענתו כי הנהיגה בקלות ראש נובעת מנסיעתך במהירות 150. כאשר את זו לא ניתן להוכיח אז לא נשאר מאומה

בכל מקרה אשמח אם תדווח על המשך הפרשה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הערה קטנה: באופן כללי אם אין או לא יודעים מה להגיד, רצוי לומר "לא עברתי על החוק". זו תשובה שמצד אחד מכחישה כל האשמה אפשרית, ומצד שני אינה קובעת או סותרת שום פרטים עובדתיים ולכן לא תפריע בהמשך, לאחר ששיטת ההגנה תוחלט.

בהצלחה.

פורסם

הדו"ח שווה לתחת, חבל רק על כל עוגמת הנפש והטרחה שתאלץ לעבור בשביל לבטל אותו - ובסוף גם ככה הסיכויים לביטול מלא אינם גדולים.

שוטר איינו יכול לתת לך דו"ח על מהירות אם הוא לא יכול להוכיח כי הוא מדד את המהירות שלך.

שוטר יכול לתת לך דו"ח על נהיגה בקלות ראש - אבל לא בטענה של מהירות. בשביל טענה של מהירות הוא חייב להוכיח, וספידומטר של רכב או דבורה כאשר יש עוד רכבים על הכביש זה לא נקרא הוכחה.

אם תלך לבית המשפט לבד יש סיכוי טוב שהשופט לא יוציא אותך זכאי עקב הנטיה תמיד להצדיק את השוטרים. אולי תקבל קנס מופחת ופחות נקודות אבל הסיכוי שתצא זכאי היא בערך 50% - תלוי מאוד ביכולת הביטוי שלך מול שופט ומול השוטר.

אם תלך עם עורך דין יש סיכוי גבוה מאוד שהדו"ח יבוטל - אבל העלות תהיה לא נמוכה - כ 2000 ש"ח או יותר.

בהצלחה

פורסם
הערה קטנה: באופן כללי אם אין או לא יודעים מה להגיד, רצוי לומר "לא עברתי על החוק". זו תשובה שמצד אחד מכחישה כל האשמה אפשרית, ומצד שני אינה קובעת או סותרת שום פרטים עובדתיים ולכן לא תפריע בהמשך, לאחר ששיטת ההגנה תוחלט.

בהצלחה.

טעות.

השוטר אומר לך נסעת 140 אתה צריך להגיד לו נסעתי 80-90 כאשר מדובר בכביש בו מותר לנסוע במהירות של 90. זו האשמה , - זו העובדה בה אתה מואשם, ואת העובדה הזו אתה צריך לסתור ולהעמיד גירסה בטוחה ואמינה. ואם תשאל במשפט איך ידעת, אז תאמר שניה לפני הסתכלתי במד אוץ.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

סנדה וגם לפותח השרשור

ייתכן ולפני משפט יש לפנות לתביעה ולבקשם לבטל את הדו"ח לא המרה לאזהרה שאז אתה צריך להודות ולחכות לרחמי שמים /התביעה.

לדעתי לאחר שהתובע יעיין בדו"ח הוא יגיע למסקנה שאין לדו"ח שכזה כל סיכוי בבית משפט.

פניה שכזו מקסימום תשאיר אותך במצב בו אתה נמצא כיום.

לא צלחה הפניה מגיעים לבית המשפט.

הנוהל הוא ישיבה של הקראת כתב האישום ושאלת השופט לנאשם מודה או לא מודה. לאחר שיגיד לא מודה במקרים רבים השופט שואל מספר שאלות כדי לראות את הכיוון של הנאשם ועל מה הוא מתבסס, ואם ישתכנע שיש משהו בדבריו לרבות מה שנכתב בדו"ח עצמו, הוא יותר מירמוז לתובע שילך לעשות שיעורי בית ביחד עם ראש מחלקת תביעות.

עם רמז שכזה סבירות גבוהה שיבוטל כתב האישום.

זהו שלב בו אם אתה יודע לדבר אינך זקוק לעו"ד .

אם לא יבוטל כתב האישום מגיעים לשלב ההוכחות

גם כאן ובמקרה הספציפי הזה בו האשמה של נהיגה בקלות ראש מבוססת אך ורק על המהירות ( לא זיגזוג , לא התפרעות נדה )

הרי בהעדר הוכחת המהירות שהיא יסוד עובדתי לאשמה האשמה נופלת, ייתכן אפילו בשלב לפני העדות של הנהג עצמו, המונח הוא "אין להשיב לאשמה"

אבל רצוי להתייעץ עם עו"ד ולשמוע את חוות דעתו המלומדת, ייעוץ אין פירושו ששכרת את שירותיו עדיין.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני אישית מאחל לך שלילה מהנה,

הרי לא הכחשת את העובדה שנסעת במהירות מופרזת++ (150 רבאק).

אז אני ייתן לחברי הפורום תרחיש נוסף (לא יודע למה תמיד אתם נחושים להגן על כל עבריין),

השוטר רואה רכב שמזגזג בין נתיבים בתנועה כבדה של מכוניות תוך נהיגה במהירות מופרזת אשר מגיעה ל-150 קמ"ש!!

איך השוטר יודע? כי הוא דולק אחרי הרכב ומודע למהירות הנסיעה.

עכשיו מה לעשות שבתנאים אלו אי אפשר לקחת קריאה מדוייקת של המהירות בעזרת הדבורה, אז זה אומר שצריך לוותר לערס?

אז עוצרים אותו בצד וחושבים בחשיבה יצירתית איך אפשר להשחיל אותו בכל מקרה ואז עולים על נהיגה בקלות ראש (נהיגה פרועה).

אז, שתהיה לך שלילה מהנה וכמה שיותר ארוכה.

כן ירבו

פורסם

תגיד, אתה היית ברכב של פותח השרשור כשהוא נעצר? אתה אולי היית השוטר?

אם לא, מאין לך שהוא באמת עשה את הדברים האלה?

זכור שכל אדם נחשב לחף מפשע עד שהוכח אחרת.

פורסם
סנדה וגם לפותח השרשור

ייתכן ולפני משפט יש לפנות לתביעה ולבקשם לבטל את הדו"ח לא המרה לאזהרה שאז אתה צריך להודות ולחכות לרחמי שמים /התביעה.

לדעתי לאחר שהתובע יעיין בדו"ח הוא יגיע למסקנה שאין לדו"ח שכזה כל סיכוי בבית משפט.

פניה שכזו מקסימום תשאיר אותך במצב בו אתה נמצא כיום.

לא צלחה הפניה מגיעים לבית המשפט.

הנוהל הוא ישיבה של הקראת כתב האישום ושאלת השופט לנאשם מודה או לא מודה. לאחר שיגיד לא מודה במקרים רבים השופט שואל מספר שאלות כדי לראות את הכיוון של הנאשם ועל מה הוא מתבסס, ואם ישתכנע שיש משהו בדבריו לרבות מה שנכתב בדו"ח עצמו, הוא יותר מירמוז לתובע שילך לעשות שיעורי בית ביחד עם ראש מחלקת תביעות.

עם רמז שכזה סבירות גבוהה שיבוטל כתב האישום.

זהו שלב בו אם אתה יודע לדבר אינך זקוק לעו"ד .

אם לא יבוטל כתב האישום מגיעים לשלב ההוכחות

גם כאן ובמקרה הספציפי הזה בו האשמה של נהיגה בקלות ראש מבוססת אך ורק על המהירות ( לא זיגזוג , לא התפרעות נדה )

הרי בהעדר הוכחת המהירות שהיא יסוד עובדתי לאשמה האשמה נופלת, ייתכן אפילו בשלב לפני העדות של הנהג עצמו, המונח הוא "אין להשיב לאשמה"

אבל רצוי להתייעץ עם עו"ד ולשמוע את חוות דעתו המלומדת, ייעוץ אין פירושו ששכרת את שירותיו עדיין.

שאלה אחת, איך שוטר יכול להוכיח שזיגזגתי? איך הוא יכול בעצם להוכיח כל עברה שהיא לא מהירות?

בעבר יצא לי לדבר עם מישהו שהדוד שלו עורך דין לענייני תעבורה, והוא אמר לי ש-99 אחוז מהדוחות אפשר לבטל בבית משפט בבקשה מהשוטר להוכיח את טענתו (והרי אף שוטר לא מצלם אותך מדבר בנייד או שלא עצרת בעצור וכ"ו).

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...