Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני חדש כאן ואני מקווה שפרסמתי את השרשור במקום הנכון ובזמן הנכון :wink:

מודה מראש לכל העוזרים!

אז ככה...שאלה לי לתותחים שנמצאים כאן. קניתי לאחרונה רדיו דיסק ורמקולים בינתיים עד שאני אוכל לקנות גם מגבר (אם יתברר ויהיה בו הצורך..)

עיינתי פה לא מעט לפני שבחרתי וקניתי כי אני לא מבין גדול בכל הקשור למערכות והרמקולים לרכב ובאיכויות של כל חברה או פריט, אני אוהב מאוד מוזיקה אפשר להגיד מכור! ורציתי שהיא תישמע חזק ובאיכות טובה כמובן כמו כולם, וכמו כן גם לא רציתי להשיל את מכנסיי עם מחיר ששווה יותר מהרכב שלי (סיטרואן סקסו קטנה וחמודה)

אז עשיתי סקר שוק קטן באינטרנט ומצאתי חנות שיצא שם הכי זול כמעת בהכול.

בהתחלה רציתי לקנות את הרדיו דיסק של פיוניר מדגם- deh3150ub. אבל נציג השירות אמר לי שאין אותו במלאי ושאם ארצה אז זה פשוט יתעכב קצת והציע לי את ה-קנווד הבאה עם הנחה קטנה-

http://www.pompa.co.il/pl_product~KDC-4047UG~61~172.htm#

החלטתי שכן. ולגבי הרמקולים הלכתי על ה- jbl gto938 האלו -

http://www.pompa.co.il/pl_product~GTO938~61~408.htm

הכל עלה לי בערך 1150 ש"ח. הרכבתי אותם, כיוונתי את המערכת והכל, וציפיתי לשמוע ווליום גבוהה הרבה יותר ממה שהיה נשמע למרות שהאיכות יחסית טובה מאוד.

אז עכשיו כמה שאלות:

א. האם הערכה הזאת שווה את הכסף?

ב. איזה רדיו דיסק היה עדיף? הקנווד שקניתי בפועל או הפיוניר?

ג. החלק החשוב, מכיוון שאני לא הכי מרוצה מהעוצמה ולכן, אין ברירה חוץ מהרכבת מגבר. זה נכון? ואם כן, אז על איזה מגבר כדאי לי ללכת? (מוכן להשקיע במחיר של בערך עד 500 ש"ח למגבר. חבר מביא לי סאב חדש של קאדנס אז ככה שלא צריך גם סאב.)

נ.ב.

סגנון המוזיקה שאני שומע הוא בעיקר יוונית ולועזית כמו שנות ה-80.

תודה ענקית ענקית על כל עזרה ותשומת לב!!! :wink:

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

תראה אחי, בעקרון תמיד עדיף חדש עם אחריות וזה.. לגבי יד שניה זה תלוי מה עבר על המגבר ואיזה מגבר אבל בכללי אני לא שולל. אפשרי..

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

ב - 500 ש"ח תקנה יד שניה.

נכון עדיף אחריות אבל 500 ש"ח למגבר זה כלום ומיד שניה תקבל את המירב בטוח שיותר טוב ממגבר סוג ז שמייצרים במרוקו.

DLS-RA20, DLS-UP6i, Rockford -500.1P, Rockford HX2 "12

פורסם

תודה רבה אחים!!

אבל מה עם החלק החשוב: איזה מגבר? של איזו חברה? וכמה וואט rms בסביבות המחיר הנ"ל?? :-D (גג 500 ש")

פורסם

אתה לא הראשון שהרמקול הזה נשמע לו חלש על ר"ד.

בעיקרון הוא אמור להישמע חזק יחסית כי הוא נציל, אבל הוא לא מתאים לעבודה על ר"ד כי הוא בעל התנגדות של 2 אוהם ולא 4:

http://www.jbl.com/EN-US/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=GTO938&accT=1&tsT=0&ovT=1

ולכן רצוי מגבר.

איזה מגבר?

כל מגבר של 50-70 RMS אמיתיים יעשה עבודה יפה על הרמקול הזה. רצוי לקנות מחברה סבירה ולא מותג מדבקה סיני ג'נרי יחסית.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

נראה לי שאם היית מברר לעומק היית מגלה קומפוננט קידמי עדיף על 6X9 אחוריים.

לגבי במגבר, אתה די מוגבל בגלל שאתה צריך לרכוש יד שניה.

אבל תסתכל על הנתונים של הרמקולים ותדע כמה הם יכולים לספוג מהמגבר ולפי זה תחליט איזה מגבר.

פורסם

srool - זה מוזר כי מה שאני קניתי כביכול הם רמקולים בעלי התנגדות של 4 אוהם ולא 2 (לא שאני כ"כ מבין מה זה ה"אוהם" הזה אבל בסדר..) וד"א הם made in china ואיזה אחד אמר לי אם ג' בי אל תקנה רק מה שמיוצר בארה"ב אבל לא נורא...

ido - אין הרבה ספק שאתה צודק בקשר לקומפוננט אבל אל תשכח אחי שקומפוננט קדמיים היו עולים יותר יקר מר"ד והרמקולים הנ"ל ביחד....:wink:

טל - תודה רבה אחי על ההמלצה ועכשיו שיש לי כיוון למגבר אני אברר ואקנה!

תודה רבה לכם חברים יקרים, אני אמשיך לעדכן גם אחרי המגבר איך זה נשמע והכל כדי שזה יעזור גם לאחרים!

פורסם

אוהם = התנגדות ככל שהיא נמוכה יותר העוצמה גבוהה יותר ויש רמקולים ומגברים שיודעים לעבוד בהתנגדות נמוכה יותר.

כן קופוננט היה אולי עולה יותר אבל גם היו שומעים יותר טוב משמעותית, גם בקומפוננט זול.

פורסם

רק הערה לקחת בחשבון לגבי עבודה בהתנגדות כזו או אחרת

התנגדות נמוכה יותר = הספק גבוה יותר מהמגבר

אבל - התנגדות נמוכה יותר = פחות שליטה ברמקול

התנגדות גבוהה יותר = פחות הספק מהמגבר

אבל - התנגדות גבוהה יותר = נתון נצילות גבוה יותר ברמקול + שליטה טובה יותר ברמקול

הספק זה לא הכל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי זה מה שהבנתי ממך:

דוגמה:

עדיף לי לחבר סאב בעל שני סלילים של 4 אוהם בטור ולחבר אותם למגבר עצבני שמוציא הספק גבוה ב 4 אוהם.

בשיפוצים...

פורסם

אוקי..הבנתי פחות או יותר על מדבר ה-אוהם הזה.

עכשיו אני רק צריך המלצה על חברה מסוימת של מגבר וכמה וואט rms במחיר צנוע של עד 500 ש"ח..

תודה ענקית לכולכם תותחים!

פורסם
המגבר שטל הציע לך הוא 2 ערוצים וזה לא טוב לך,

אתה צריך לפחות 3 (בד"כ זה מגיע כ-4 ומגשרים אחד) כי אתה רוצה להרכיב גם סאב.

אופס לא שמתי לב שהוא רצה גם סאב :oops:

מצטער על אי ההבנה..

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

• תוכן חדש...