Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים קניתי טרנספורטר נוספת, טרנספורטר שנת 2000 טורבו דיזל, מנוע 2400 דגם מנוע AJT.

יש לי בעיה בדלת הזזה, הגלגלים של הציר נשחקו/נשברו ולכן הם לא יושבים במקום והדלת אף נופלת החוצה במידה ופותחים אותה.

עברתי במספר פירוקיות ולא מצאתי את החלק הנ"ל מה ניתן לעשות?

מצורפות תמונות של החלק.

אשמח לדעת מהו השמן המומלץ לרכב? הבנתי שכדאי לשים 15W40- האם זהו שמן סינטטי? חצי סינטטי או מינרלי? ואיזה חברות מומלצות(הבנתי שAGIP, MOBIL וLM הם המומלצים אבל האם זה משנה באיזה מהם אני משתמש? כמה זה נחשב "מחיר טוב"?)

כמו כן רציתי לבקש תרשים של מערכת המיזוג ברכב, אני צריך להחליף את הרדיאטור חימום, עברתי אצל 2-3 אנשים שאמרו שהם רק ימכרו לי את הרדיאטור אבל לא ירכיבו כי אין להם כוח לפרק את הדשבורד.

אשמח לקבל את השירטוט של המערכת על מנת שאוכל לפרק ולהחליף בעצמי את הרדיאטור.

במידה ולמישהו יש אשמח לקבל גם שירטוט של המערכת הנ"ל גם לרכב הישן יותר- טרנספורטר קרוול, מנוע 2000 סמ"ק, דגם מנוע AAC, בנזין- מנוע קדמי(T4)

נ.ב

האם הכבל הנ"ל מתאים לי ל2 הדגמים של הרכבים שברשותי?

http://cgi.ebay.com/409-1-KKL-VAG-COM-USB-OBD2-OBD-II-Diagnostic-Cable-/150453766167?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2307be4817

תודה רבה!

IMG_4641.jpg

IMG_4642.jpg

IMG_4643.jpg

קובי

פורסם

מקווה שעזרתי לך : http://cgi.ebay.com/R-SLIDING-DOOR-ROLLER-GUIDE-ARM-VW-T4-96-4-SYNCRO-96-/390202119947?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5ad9dbd70b

אגב אם יש בעיה של שמאל ימין דבר עם הדילר כי בתמונה הוא מראה את שני הצדדים.

מדובר על חלק חדש בעלות של 190 ש"ח כולל משלוח.

אם תקנה את המשומש סביר להניח שגם הוא לא יחזיק הרבה.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה דני, אין לי שום ניסיון קודם בקניה דרך האינרנט ולכן אני לא מבין בזה כל כך.

אני חשבתי אולי ללכת לחרט, הוא יוכל להכין גלגלות כאלו? כמה עבודה כזאת אמורה לעלות? אם יהיה הפרש רציני אז אני אזמין מEBAY.

אגב איך קוראים לבוכנות הרמה של הדלת האחורית?

אני מחפש גם מנגון לחלון הזזה, איך זה נקרא?

אם כבר אני קונה מEBAY אז אני אזמין כבר הכל.

קובי

פורסם

תודה רבה.

יש לך במקרה גם את השירטוט של הטרנספורטר הישנה שלי?(מנוע AAC, שנת 92, בנזין)

אני יתחיל לעבוד עליה, במידה והכל יעבוד כמו שצריך אני יעשה גם על החדשה יותר.

אגב- עברתי בריפרוף על השירטוטים, אבל האמת היא שלא הבנתי איפה יושב הרדיאטור שאני צריך להחליף.

מה לגבי השמן, מה מומלץ לרכב?

קובי

פורסם

מרק תודה על כל העזרה.

הבנתי שהרדיאטור נמצא מתחת לתא כפפות בתוך גוף פלסטיק, אתה יכול אולי לסמן לי את המספר שלו על מנת שאני ידע בוודאות.

ראיתי במקרה את המוסכניק שטיפל לפני כן ברכב, הוא אמר שהוא שם ברכב 15W40.

האם ישנה בעיה לעבור מ15W40 ל10W40?

כי להבנתי כשעולים בצמיגות השמן לא ניתן לחזור לשמן דליל יותר והרכב יקבל הזעות.

אגב כיצד יודעים אם השמן "טרי"?

אם אני יקנה 2-3 בקבוקים של 5 ליטר(על מנת שיתנו לי עליו מחיר יותר טוב) זה יכול להתקלקל עם הזמן או שכל עוד שהשמן באריזה סגורה אין שום בעיה עם זה?

בטרנספורטר הישנה ביצעתי טיפול כל חצי שנה בגלל שהוא ישן, האם ברכב שנת 2000 גם לבצע כל חצי שנה או שלא? הרכב נוסע בממוצע בשנה כ9K.

קובי

פורסם
מרק תודה על כל העזרה.

הבנתי שהרדיאטור נמצא מתחת לתא כפפות בתוך גוף פלסטיק, אתה יכול אולי לסמן לי את המספר שלו על מנת שאני ידע בוודאות.

ראיתי במקרה את המוסכניק שטיפל לפני כן ברכב, הוא אמר שהוא שם ברכב 15W40.

האם ישנה בעיה לעבור מ15W40 ל10W40?

כי להבנתי כשעולים בצמיגות השמן לא ניתן לחזור לשמן דליל יותר והרכב יקבל הזעות.

אגב כיצד יודעים אם השמן "טרי"?

אם אני יקנה 2-3 בקבוקים של 5 ליטר(על מנת שיתנו לי עליו מחיר יותר טוב) זה יכול להתקלקל עם הזמן או שכל עוד שהשמן באריזה סגורה אין שום בעיה עם זה?

בטרנספורטר הישנה ביצעתי טיפול כל חצי שנה בגלל שהוא ישן, האם ברכב שנת 2000 גם לבצע כל חצי שנה או שלא? הרכב נוסע בממוצע בשנה כ9K.

אסף, לא צריכה להיות שום בעיה במעבר בין שתי רמות הצמיגות של השמ. ניתן לאחסן את השמן באריזה סגורה יותר מ-5 שנים.

אני מנסה למצוא עבורך שרטוט עבור דגם שנת 92' לכן אני צריך שתרשום לי איזה דגם של טרנספורטר יש לך (האם בשנים אלא היתה מערכת עם בקרת אקלים ?).

ראה קובץ מצורף.

המסחריות של פולקסווגן-עלון מידע 1998.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני לא יודע אם הייתה בקרת אקלים.

שמת קובץ של טרנספורטר שנת 98.

הרכב שלי הוא שנת 92, זה דגם הקרוול, הדגם הקצר, המשקל שלו אם איניני טועה הוא סביב ה1850.

דגם מנוע AAC, T4. בנזן, 2000 סמ"ק.

ישנם עוד פרטים שיכולים לעזור?

קובי

פורסם

היי קובי,

מצאתי שרטוטים עבור הרכב שברשותך ונראה שהחלפת הרדיאטור הפנימי זה חתיכת תיק.

כמו כן שמתי לב שקיים מחליף חום נוסף שאינני יודע האם הוא קיים גם בדגמים שנמכרו בארץ.

אני ממליץ לך להתייעץ עם מישהו שביצע החלפה כזו לפני שאתה מתחיל בפרוייקט.

Binder1.pdf

Servicing additional heat exchanger.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תודה רבה!

מהו ההבדל בין הקובץ שמופיע בלינק הראשון(בתגובה הראשונה שלך) לבין הקובץ שנתת עכשיו?

הם ניראים לי אותו הדבר.

בכל מקרה, אני מודה לך מאוד אבל זהו לא הרכב שברשותי.

אצלי זה ניראה קצת אחרת.

לגבי שזה תיק גדול- אני הבנתי את זה ולכן החלטתי לנסות קודם על הרכב הישן יותר ורק אז להתקדם הלאה.

בנוסף- פרצו לי לרכב ושברו את הפלסטיקה מקדימה, לכן חצי דש-בורד מפורק/חלקו שבור. אז רק צריך לפנות את כל החלקים ולפרק את מה שתקין.

אני יעלה יותר מאוחר תמונה של פנים הרכב על מנת שאולי זה יעזור באיתור הקובץ(במידה ואתה יכול).

רציתי לשאול דבר נוסף לגבי השמן, הרכב עבר ראש מנוע, והוא אינו אוכל שמן בכלל.

האם אפשר להשתמש בשמן 5W40?

מהו ההבדל בין הליקוי מולי 10W40 בקופסא הכתומה והקופסא הכחולה? איזה מתאים לי.

כמה שמן אני צריך על מנת לבצע טיפול תקופתי?

קובי

פורסם

מצורפת תמונה של הדש בורד בחלקו השבור/ שניסיתי חתקן בצורה לא יעילה פעם.

עכשיו שאני יוריד את הדש בורד אני אסדר אותו.

איזה פרטים אתה צריך מהרישיון?

IMG_2674.jpg

קובי

• תוכן חדש...