Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקיפה בצומת מצד ימין, חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז השאלה שלי קצת יותר מורכבת מ"סתם" עקיפה בצומת, אך גם לא מסובכת.

נניח ואנו עומדים בנתיב הימני בצומת בעלת שני נתיבים לאותו כיוון נסיעה, ברמזור אדום, ובנתיב משמאלנו עומד רכב אחר.

הרמזור הירוק מופע, כשלפתע - הנהג משמאלנו לא זז.

ובכן, מה אומר החוק?

האם התחלת נסיעה לפני שהנהג משמאל התחיל אותה הינה עבירה?

האם זה נחשב לעקיפה מימין?

21d4eae.jpg

* האם מותר לנהג הימני לחלוף על פני הנהג השמאלי?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

כידוע לי אם אתה לא עולה לו על הנתיב זה לא נקרא "עקיפה"

זה נקרה חליפה וזה מותר...

וד"א מותר לך לעלות על הנתיב שלו רק אחרי הצומת...

(בדרך כלל קורה וזה חוקי בגלל שהימיני נחסם רבות אחרי הצומת בארצינו)

סליחה על שגיעות הכתיב

קוסטיה...

החיים על ארבעה גלגלים קשים יותר וקשים פחות

טלוי בלחץ הצמיג...

פורסם

זה שווה ערך ל:

אתה בשמאל על 120

אני בא מימין ועובר אותך ב140

נו ו..?

כל נתיב הוא אינדוידואלי. עד שאתה נכנס אליו. ורק אז אתה קשור אליו.

ובכללי. מותר לעשות את מה שאמרת .

מה שחשוב לזכור , הוא לא לעקוף בתוך צומת.

אני גם לא עוקף 30-40 מטר ממנה.

פורסם

מה שחשוב לזכור , הוא לא לעקוף בתוך צומת.

אני גם לא עוקף 30-40 מטר ממנה.

דווקא מותר לעקוף בתחום צומת, וזאת כאשר מדובר בכביש בן שני נתיבים או יותר לאותו כיוון נסיעה (או נתיב אחד לכל כיוון, רק כאשר הנעקף הוא בהמה עם עגלה).

כמובן שבנסיעה לפני צומת חובה לשמור על משנה זהירות ולא לקחת סיכונים מיותרים. בכל שלב בו נראה כי הסיכון של העקיפה הוא גבוה, יש לוותר על העקיפה.

Xbox12341

פורסם
דווקא מותר לעקוף בתחום צומת, וזאת כאשר מדובר בכביש בן שני נתיבים או יותר לאותו כיוון נסיעה (או נתיב אחד לכל כיוון, רק כאשר הנעקף הוא בהמה עם עגלה).

כמובן שבנסיעה לפני צומת חובה לשמור על משנה זהירות ולא לקחת סיכונים מיותרים. בכל שלב בו נראה כי הסיכון של העקיפה הוא גבוה, יש לוותר על העקיפה.

אסור לעקוף בצומת,יש לשמור על הנתיב שבו נכנסת לצומת עד ליציאה ממנה ורק אז לבצע עקיפה

פורסם

SHON2402, אנא דייק בדבריך כשמדובר בפרטים הקטנים המצויינים בתקנות:

ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

..

(4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;

..

(ו) הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על –

(1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה;

(2) עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה.

(הועתק מתקנות התעבורה - תשכ"א 1961).

Xbox12341

פורסם

מותר לך.

החוק של העקיפה המדוברת בתוך צומת, היא כאשר אתה אמור לעבור נתיב בשביל לעקוף.

אתה סך הכל נוסע.

תחשוב על זה ככה אם בנתיב השמאלי מחכה איזה אוטו ישן וקטן, אתה לא תתחיל להאיץ כמו שהוא מאיץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הבנתי, נהדר :wink:

תודה רבה על התשובה החד משמעית.

אך השאלה היא, איך אתה יודע שהאוטו שלי לא יותר ישן וקטן מהאוטו בנתיב השמאלי? :-P

אני צוחק כמובן, שוב תודה!

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

SHON2402

DaRkFiR

אתם לא יודעים מה זה מושג "עקיפה". כדאי לכם לעבור שוב פעם תיאוריה.

itsik170

אתה סך הכל נוסע.

אהבתי ביותר!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא הדבר לא נחשב לעקיפה , הצומת היא אחד המקומות בהם רכב אחד חולף כלפי האחר והדבר לא נחשב לעקיפה.

גולף GTI כי חיים פעם אחת:twisted:

פורסם
זה נקרא חליפה וזה מותר...

אתה מתכוון שמותר לך לממן את החליפה החדשה שילבש העו"ד שייצג אותך ? כי בתקנות לא מצאתי את המילה חליפה.

נעשה קצת סדר לאלה שלא רוצים לממן חליפה ומתקשים בהבנה.

מתוך תקנות התעבורה 47: עקיפה

(א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב נסיעה ובין אם לאו, אלא מצידו השמאלי.

כלומר- קודם כל עקיפה היא רק משמאל- זה הכלל

עכשיו בא המחוקק והדגיש איפה אסור לעקוף גם אם זה מצד שמאל.

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(1)

(2)

(3)

(4) הוא עובר בתוך צומת ...

כאן בא המחוקק והדגיש שלמרות שקודם אמרנו שמותר לעקוף משמאל, הרי שככלל, בתוך צומת אסור לעקוף.

אבל המחוקק יודע שיש כבישים עתירי נתיבים ולכן הוא ממשיך:

(ו) הוראות פיסקה (4) בתקנת-משנה (ה) לא יחולו על-

(1)עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה.

וכאן בא המחוקק ואומר שלמרות שקודם אמרנו שאסור, יש חריג לאיסור הנ"ל - רק אם יש שני נתיבים (לפחות) באותו כיוון נסיעה, רק אז מותר לעקוף בתוך הצומת. אם אין שני נתיבים (או יותר) אז אסור לעקוף באותה הצומת.

וכדי למנוע אי הבנות - עקיפה, מתקיימת גם בלי שחוזרים לנתיב הנעקף. כלומר, אם נסענו בימני, יצאנו לשמאלי לעקוף, האצנו וחלפנו על פני הרכב מימין לנו ולא חזרנו לנתיב הימני, עדיין ביצענו עקיפה (במקרה הזה לא השלמנו אותה כחוק).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמו שאמיר אמר אין דבר כזה חליפה! יש עקיפה! ואגב, עקיפה היא לא רק שאני נוסע בימני ואז עובר לנתיב השמאלי ואז עובר את הרכב שלפניי!!, אם אני ואתה נמצאים ברמזור ושניינו מתחילים בנסיעה ונגיד אתה מהיר ממני ועובר אותי אבל נשאר בנתיב שלך זה עדיין עקיפה!!

לגבי השאלה של פותח הנושא, אכן זה חוקי במצב הזה לעקוף מימין! כמו גם אם אחנו נוסעים ולפניינו יש רכב והוא מאותת שמאלה והוא מתכוון לפנות שמאלה אז מותר לך לעקוף מימין כי אחרת אתה צריך לחכות לו עד שיפנה שמאלה! לא הגיוני!!, כמו גם בפקק, אם אני בנתיב הימני והוא נוסע מהר יותר מהשמאלי מותר לי לעקוף וזה חוקי (זיכרו עקיפה היא לא רק לעבור רכב ואז להחליף לנתיב שלו!), אותו המצב גם בפניה שמאלה עם שתי נתיבים או יותר, מותר לך לעקוף אם אתה בנתיב הימני!

אגב, לומדים את זה בתאוריה אז זה מוזר לי שאנשים לא זוכרים את זה! :)

Peugeot 107 2012 :-D

• תוכן חדש...