Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה, יש לדודה שלי אקזמפלר שעומד מזה כ3 שנים ללא טסט. כעיקרון האוטו שמור יחסית מבחינה פנימית כולל מושבים דשבורד והכל.מבחינת מנוע עבר 215K,לפני שהועמד סופית. הצמיגים גמורים. לפני חודש כשביקרתי אצלה דרדרתי את האוטו והצלחתי להניע אותו בהילוך שני,המנוע פלט קצת אבק, והאוטו נסע מצויין. נתתי למנוע לעבוד משהו כמו 20 דקות. לאחר שכיביתי אותו וניסיתי להניע עם מצבר של סיויק אחרת, האוטו לא הניע. אז נראה לי שהאלטרנטור הלך כי הוא לא מטעין את המצבר. אגב ההילוכים עברו ונכנסו מצויין. אז ככה האוטו צריך השקעה מסויימת בשביל להעלות אותו לכביש. האם שווה להשקיע כדי לראות אותו נוסע? .

הוצאות צפויות:

-גרירה לאיזור המרכז.

-טיפול גדול, החלפת שמנים, טיימינג, מצבר, כנראה אלטרנטור.

-בדיקות חשמלאות ומיזוג אוויר.

-צמיגים חדשים סט של 5.

-טיפולי פחחות.

גורמים שעומדים בעוכרי האוטו: השקעה כלכלית, מודל ישן, השקעה של זמן במציאת חלפים ותיאום טיפולים.

חשבתי לסדר את האוטו פיקס,ולהשאיר אותו אצלי או למכור אותו מעל המחירון.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עוד משתנה חשוב פה זה מצב שלדה, זה בד"כ רכבים שעברו המון ידיים וביניהם נהגים "זהירים"

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

שכחתי לציין הרכב יד ראשונה של דודה שלי, נקנה מהחברה ושירת אותה עד שהועמד. בעת שנסע טופל במוסכים מורשים של הונדה. אגב המנוע של ההונדה הוא עוד מדגם אמריקני.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

עוד משהו ששכחת,במידה והיא לא הקפיאה את הרישיונות תצטרך לשלם 3 טסטים קודמים.

ובלי קשר,רכב שלא רכב טסט שנתיים מחייב בדיקת מכון תקנים לפני הטסט.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
רכב שלא רכב טסט שנתיים מחייב בדיקת מכון תקנים לפני הטסט.

הרכב הזה עוד לא נחשב "רכב מיושן" כי הוא עוד לא בן 19 שנה, ולכן הוא לא צריך שום בדיקה של מכון התקנים. רק טסט רגיל.

פורסם

בשביל גריטה - תשלם 3 טסטים, שזה כבר קרוב לסכום שתקבל אותו במעמד מסירת הרכב.אל תשכח שבשביל לכשות טסט , עליך לעבור בדיקת מעבדה (800 ש"ח לפי הידוע לי, אבל אולי אני טועה).בקיצור, יוצא שכרך בהפסדך.סיוויק ידנית - תשפץ לאט לאט ותהנה ממנה. אוטו בן 18, יד 1 - כבוד ומאוד נדיר!!!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תשפץ לאט לאט אוטו יד ראשונה סיוויק 92 השנים הכי יפות של הונדה.

הכל חשמלי גיר ידני מנוע חזק מאוד.

גרור למרכז עשה טיפול גדול בדרך תבדוק בלאי גומיות קרועות יבשות למינהם

עשה טסט ולאט לאט תחזיר אותה למצב חדש .

בהצלחה!

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

בהחלט שווה שיפוץ.

הייתי קונה את האוטו ככה ומחדש הכל.

אגב, הרכב בסיס טוב מאד לכל שיפור אפשרי. שנת 92 לא מחייב בדיקת זיהום אוויר, אפשר לשפר נשימה בקלות ובחוקיות.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

שניסיתה להניע עם מצבר של סיויק אחרת הכוונה היא עם כבלים?, או שהוצאתה את הנוכחי שלך ושמתה אחר ? , בכל מקרה עם ניסיתה עם כבלים הגיוני שהוא לא יניע עם המצבר הנוכחי גמור לחלוטין , והגיוני ש 20 דקות לא יספיקו לטעיה של המצבר לשם התנעה ואפילו לא שעה .

בכל מקרה עם זה אוטו שטופל בזמן במשך השנים והמנוע מצב טוב , ולא צריך לשלם 3 טסטים הייתי קופץ על המציאה הזו! .

פורסם

חברים בואו נעשה סדר קצרצר בכל הענינים:

-יש למישהו מושג לגבי הערכת מחיר לגבי כל הדברים שאמרתי כולל גרירה לאיזור המרכז? הגרירה היא מאיזור בקעת הירדן.

-כמה טסטים האוטו יצטרך לעבור בסופו של דבר. כמה זה יעלה?.

-הכל תלוי בכמות הכסף שצריך לשלם, בסופו של דבר ההחלטה שלה אם למכור לי את הרכב.

לVAG הבאתי מצבר חדש של סיויק שכנה והאוטו לא הניע.גם מה שכתבת לא עבד.

אגב הקילומטארז' של האוטו לא מרתיע אף אחד?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

יש לי רכב כנ"ל כבר 14 שנה. (ואני ממש מתקשה להפרד ממנו) לדעתי, התשובה לשאלתך המרכזית היא-כן, בהחלט שווה את ההשקעה, בתנאי שבמחיר הרכב יגולמו 3 אגרות רישוי החסרות.

הדגם הנ"ל (בגיר הידני) עדיין שובב לא קטן אם אתה יודע לנהוג בו נכון, בעל סחירות מעוררת השתאות, מאובזר מאד (בעיקר בדגם EX) כולל בקרת שיוט והפעלה חשמלית מלאה שלא היתה מקובלת בשנתונים האלה (למראות חלונות,פתיחת מכסה אחורי ומכסה דלק...)

אגרת רישוי, נכון להשנה עלתה לי 1100 ש'. תכפיל בשלוש,לא יודע אם הם גובים גם ריבית.

לגבי העלויות ששאלת התשובות באדום.

הוצאות צפויות:

-גרירה לאיזור המרכז.

לא יודע,עניין של עד אלף ש'. תשאל את החברה בפורום אספנות,יש להם אנשים זולים וזהירים ויש גם מצב שתמצא שותף שיתחלק איתך (הגרר יכול לקחת יותר מרכב אחד,אם יש עוד מישהו בדרך משם לפה)

-טיפול גדול, החלפת שמנים, טיימינג הכל ביחד כ1500ש' במוסך מורשה. בטח פחות בכללי, מצברכ-600 ש', כנראה אלטרנטור כ-700 אצל חשמלאי כללי,כ200 פחות אם תחליף לבד.

-בדיקות חשמלאות ומיזוג אוויר.

מה אתה רוצה לבדוק?

-צמיגים חדשים סט של 5.

החלפתי בקיץ הקודם למישלין אקו' 350 ש' לצמיג. כמובן שסינים יעלו פחות כסף,אך גם יאחזו פחות טוב

-טיפולי פחחות.

תלוי מה צריך,עד איזו רמה אתה רוצה להגיע,והאם הצבע מיטלי

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובות. מספר דברים :

-העובדה שהרכב עמד 3 שנים וצריך להיכנס להוצאה כספית גדולה מטרידה אותי.

-מישהו יודע האם אני יכול להעביר בעלות בלי להעביר את האוטו טסט?.

-אני מבין שצריך בכיס משהו כמו 12K בשביל להזיז את האוטו בכלל.

-לנטקו, האוטו סוס לא קטן גם אחרי 3 שנים הוא נשמע מצויין.

-יש לציין כי אני לא מבין יותר מדי במכונאות רכב, מעולם לא היה לי אוטו משלי. מה שכן אני מכיר את תחזוקת הרכב. אני כן מוכן ללמוד אבל צריך מישהו שיחנוך אותי בפרוייקט כזה. מאחר ואם הולכים על דבר כזה ההשקעה היא עצומה.

אני אתייעץ עם דודה שלי בצורה רצינית ואחליט. כבר יש לי משהו בראש של להעביר את האוטו טיפול ענק במורשה להוציא אותו פיקס, ואח"כ הדרך לשיפורים פתוחה.

נטקו,עד כמה האוטו שלך משופר? מה הטווח השקעה המומלץ? האם אתה מבטח במקיף את האוטו?

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...