Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הובלה התורמת אחר כבוד לליפט ואחרי פירוק כמה ברגים - כולל כמה סוררים - הוסר הגיר ואחריו גם המנוע. החלקים המועדים לשיפוץ נאספו ומחר יובלו אחר כבוד למציאת חלופיים - וזה כולל את משאבת המים, כל פקקי המים, אטם סעפות יניקה ופליטה (כאן הוא משותף) ומחזירי השמן של המנוע.

מאחר שהמנוע כבר בחוץ, הוא ישטף כהלכה ובסופו של תהליך יקבל צביעה מחודשת.

בהזדמנות זו הוצאתי כבר גם את תיבת ההילוכים מטינה ואחרי בדיקה תיבחר התיבה הטובה מבין השתיים.

מאחר ששתי המכוניות היו על הליפט, יכולתי להשוות בין מצב השלדה שלהן. אין ספק שהמצב בטינה הרבה יותר טוב וגמישות השלדה אמנם קיימת, אבל נמוכה משמעותית.

מתחת למכונית סקרתי גם את האפשרות, הבעיות והסיבוכים האפשריים במגה שיפוץ - שכולל הסרת הבודי מהשלדה. ובכן... לא צריכה להיות שום בעיה. אחרי שמנתקים את שני צינורות בלם שעולים אל המשאבה הראשית, מנתקים מוט היגוי ואת צמת החשמל העוברת דרך השלדה למערכת התאורה האחורית (ואולי עוד איזה חוט אחד או שניים, כל שנותר הוא לפרק את הברגים המחברים בין הבודי לשלדה ולהפריד בין השניים. זה גם לא צריך לקחת יותר מדי זמן. רק לחשוף את מיקום הברגים ולפתוח אותם. למעשה, זו אחת המטלות היחידות עד כה שידרשו עבודה במקביל של שני אנשים: אחד למעלה - לתת "קונטרה" על הבורג עם מברג - והשני למטה לשחרר את האומים.

רבים מאוד הסיכויים שאבחר בדרך זו וכך השיפוץ יהיה כולל ומושלם. הדבר היחיד שאיני סגור עליו כעת הוא איך בדיוק להרים את גוף הפיברגלס. כלומר, נקודות עיגון, חוזק השלדה עצמה בהתחשב בכך שהיא לא תהיה מונחת על זוג "ריילסים" לכל אורכה ואם יש סיכוי שהיא פשוט תשבר לשניים... למישהו יש ניסיון עבר עם מטלה מעין זו?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

שלום.

מי ביקש משאבת מים לרכוש ולא מצא?

הרי לך משאבת מים חדשה דנדשה להילמן קרייזלר שלך ותכף תבין למה.

זה גם תשובה לנושא איך קשור מחט לתחת.

באנגליה שווק המנוע בשם קרייזלר אונצ'ר מה לעשו אמיתי.

תמונות מצורפות.

בברכה בני ל.

CIMG0037.JPG

CIMG0038.JPG

CIMG0039.JPG

CIMG0040.JPG

CIMG0041.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

מי ביקש משאבת מים לרכוש ולא מצא?

הרי לך משאבת מים חדשה דנדשה להילמן קרייזלר שלך ותכף תבין למה.

זה גם תשובה לנושא איך קשור מחט לתחת.

באנגליה שווק המנוע בשם קרייזלר אונצ'ר מה לעשו אמיתי.

תמונות מצורפות.

בברכה בני ל.

בני שלום. השארתי לך הודעה בפרטי.

תודה והמשך ערב נעים,

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

תגידו, היה כזה טנדר עם מנוע פורד? (עם הפרצוף של הרום ה"קודם"- 77-8)? -כי לא זכור לי, שראיתי כאלה!

ועוד דבר- מעניין, האם ניתן חוקית להחליף למנוע כזה של פורד?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
תגידו, היה כזה טנדר עם מנוע פורד? (עם הפרצוף של הרום ה"קודם"- 77-8)? -כי לא זכור לי, שראיתי כאלה!

ועוד דבר- מעניין, האם ניתן חוקית להחליף למנוע כזה של פורד?

אתה מתפרץ לדלת פתוחה. כשהתחלתי להתעניין ברום טנדר, הייתי משוכנע שהיה טנדר עם מנוע פורד, במקביל לרום הרגילות עם הפורד. אלא שלדעבוני, הסתבר שלא כך הם פני הדברים.

קצת רקע:

רום כרמל הוצגה לקראת סוף 1976, עם מנוע פורד, וגם הטנדר באותה התקופה (עד 1978) היה עם מנוע פורד, אבל... זה לא היה בעיצוב של הרום כרמל, אלא אותו עיצוב של ה-13/60 שלא שונה משנת 1968. כאשר עידכנו במפעל את הטנדר עם העיצוב של הרום, זה כבר היה רק עם מנוע הילמן ותצורה זו הייתה קיימת משנת 1978 ועד 1981.

מאחר שלמעשה, למעט יחידת הכוח השונה והארכת האף מדובר בדיוק באותה המכונית, חשבתי שניתן יהיה לקבל אישור להחלפת מנוע הילמן בפורד. אז הלכתי למשרד התחבורה ודיברתי עם חגי שהיה אמון בזמנו על נושא התקינה (היום הוא פנסיונר) והוא שלל את האפשרות מכל וכל. יחד עם זאת, הוא אמר שאם אשיג אישור יצרן, יש על מה לדבר...

אגב, אם למישהו יש טנדר סוסיתא עם מנוע טריומף 1300 והוא ממש רוצה - יש אישור משרד התחבורה להחליף למנוע 1500 של טריומף.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הטנדרים לא הגיעו מראש עם מנוע 1500? טריומף.

אגב, אם למישהו יש טנדר סוסיתא עם מנוע טריומף 1300 והוא ממש רוצה - יש אישור משרד התחבורה להחליף למנוע 1500 של טריומף.

פורסם
הטנדרים לא הגיעו מראש עם מנוע 1500? טריומף.

הטנדרים של הצבא הגיעו עם 1500, אבל כוונתי הייתה שיש אישור החלפה ל-1500 לכל סוסיתא 13/60 עם מנוע 1300 וגם להיפך, אגב. כלומר מגדול לקטן.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הטנדרים של הצבא הגיעו עם 1500, אבל כוונתי הייתה שיש אישור החלפה ל-1500 לכל סוסיתא 13/60 עם מנוע 1300 וגם להיפך, אגב. כלומר מגדול לקטן.

מ1300 טריומף ל1300 פורד יש אישור?

פורסם
היום הובלה התורמת אחר כבוד לליפט ואחרי פירוק כמה ברגים - כולל כמה סוררים - הוסר הגיר ואחריו גם המנוע. החלקים המועדים לשיפוץ נאספו ומחר יובלו אחר כבוד למציאת חלופיים - וזה כולל את משאבת המים, כל פקקי המים, אטם סעפות יניקה ופליטה (כאן הוא משותף) ומחזירי השמן של המנוע.

מאחר שהמנוע כבר בחוץ, הוא ישטף כהלכה ובסופו של תהליך יקבל צביעה מחודשת.

בהזדמנות זו הוצאתי כבר גם את תיבת ההילוכים מטינה ואחרי בדיקה תיבחר התיבה הטובה מבין השתיים.

מאחר ששתי המכוניות היו על הליפט, יכולתי להשוות בין מצב השלדה שלהן. אין ספק שהמצב בטינה הרבה יותר טוב וגמישות השלדה אמנם קיימת, אבל נמוכה משמעותית.

מתחת למכונית סקרתי גם את האפשרות, הבעיות והסיבוכים האפשריים במגה שיפוץ - שכולל הסרת הבודי מהשלדה. ובכן... לא צריכה להיות שום בעיה. אחרי שמנתקים את שני צינורות בלם שעולים אל המשאבה הראשית, מנתקים מוט היגוי ואת צמת החשמל העוברת דרך השלדה למערכת התאורה האחורית (ואולי עוד איזה חוט אחד או שניים, כל שנותר הוא לפרק את הברגים המחברים בין הבודי לשלדה ולהפריד בין השניים. זה גם לא צריך לקחת יותר מדי זמן. רק לחשוף את מיקום הברגים ולפתוח אותם. למעשה, זו אחת המטלות היחידות עד כה שידרשו עבודה במקביל של שני אנשים: אחד למעלה - לתת "קונטרה" על הבורג עם מברג - והשני למטה לשחרר את האומים.

רבים מאוד הסיכויים שאבחר בדרך זו וכך השיפוץ יהיה כולל ומושלם. הדבר היחיד שאיני סגור עליו כעת הוא איך בדיוק להרים את גוף הפיברגלס. כלומר, נקודות עיגון, חוזק השלדה עצמה בהתחשב בכך שהיא לא תהיה מונחת על זוג "ריילסים" לכל אורכה ואם יש סיכוי שהיא פשוט תשבר לשניים... למישהו יש ניסיון עבר עם מטלה מעין זו?

און

אני יכול להמליץ לך רק מנסיון אישי מוצלח.

מה שאני עשיתי על מנת להפריד בין הגוף לשלדה הוא שהעברתי רצועות הרמה בין הגוף לשלדה קיים רווח קטן בינהם גם עם לא מספיק ניתן להגדיל את הרווח להשחיל רצועה ,להרים את הגוף מ4 נקודות.

לי בבית אין ליפט, במידה ויש לך נגישות לליפט אז זה יותר פשוט ניתן להניח בין הגוף לזרוע של הליפט פלטת עץ על מנת לפזר את העומס ולהרים עם הליפט כאשר השילדה נשארת למטה.

לדעתי החוזק העצמי של הגוף העשוי פיברגלס חזק ויפתיע אותך עד כמה ,החשש שלך שישבר לשנים הוא מוגזם.

נ.ב.

שוב מנסיון הרבי יותר קל ומהיר לשפץ כאשר הגוף מופרד.

במידה ואתה מעוניין יש לי עגלה אונברסלית שניתן להניח עליה את הגוף לצורך שינוע,כמו כן אני ממליץ לך לצורך הרכבה מחדש של הגוף לקנות /לייצר תושבות מחומרים מתקדמים יותר שיש כיום להשגת איכות נסיעה גבוהה יותר.

אתה מוזמן ליצור קשר .

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
און

אני יכול להמליץ לך רק מנסיון אישי מוצלח.

מה שאני עשיתי על מנת להפריד בין הגוף לשלדה הוא שהעברתי רצועות הרמה בין הגוף לשלדה קיים רווח קטן בינהם גם עם לא מספיק ניתן להגדיל את הרווח להשחיל רצועה ,להרים את הגוף מ4 נקודות.

לי בבית אין ליפט, במידה ויש לך נגישות לליפט אז זה יותר פשוט ניתן להניח בין הגוף לזרוע של הליפט פלטת עץ על מנת לפזר את העומס ולהרים עם הליפט כאשר השילדה נשארת למטה.

לדעתי החוזק העצמי של הגוף העשוי פיברגלס חזק ויפתיע אותך עד כמה ,החשש שלך שישבר לשנים הוא מוגזם.

נ.ב.

שוב מנסיון הרבי יותר קל ומהיר לשפץ כאשר הגוף מופרד.

במידה ואתה מעוניין יש לי עגלה אונברסלית שניתן להניח עליה את הגוף לצורך שינוע,כמו כן אני ממליץ לך לצורך הרכבה מחדש של הגוף לקנות /לייצר תושבות מחומרים מתקדמים יותר שיש כיום להשגת איכות נסיעה גבוהה יותר.

אתה מוזמן ליצור קשר .

הי דורון,

ראשית, תודה על העצות. מאחר שיש לי גישה לליפט - אין בעיה בהקשר זה ואכן, התכנון הוא להפריד בין הגוף לשלדה. לשמחתי יש לי גם נגישות לעגלה וגם לג'י.אמ.סי, אז גם בהקשר זה אני מסודר (כשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה!).

כאשר אגיע קרוב לשלב הזיווג מחדש בין הגוף לשלדה, אצור עימך קשר על מנת להבין באיזה חומרים מדובר.

שוב תודה וד"ש למכרנו המשותף.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און יקירי !

לא מאמינים לך בלי תמונות ! :oops:

דני ידידי היקר. בשביל תמונות צריך לעבוד, בשביל לעבוד צריך שמשרד התחבורה יהיה יותר נחמד אלי. בינתיים, על מנת להסדיר רישום חסר של נתוני הרכב (מספר דגם מנוע, נפח ומידת צמיגים לא מופיעים ברשיון בגלל טעות רישום היסטורית של משרד התחבורה), הייתי כבר פעם אחת בחיפה, פעמיים במשרד התחבורה בת"א, שלוש פעמים בחולון. הטעות שלהם - הריצות שלי. ועוד הגדלתי ראש והשגתי להם את הוראת הרישום המקורית של רום כרמל טנדר של משרד התחבורה (מה שהם אפילו לא יודעים איפה למצוא) וגם אז הגאונים בעמדה אחת בחולון התעקשו שהם צריכים לראות את האוטו. הם לא הצליחו להבין מדוע זה לא קשור, גם אחרי שהבאתי אליהם את האוטו.

נכון לעכשיו מצפה לי עוד נסיעה לחיפה, כי צילום תעודת הזיהוי של בעלי הרכב לא מספקת את משרד הרישוי. אז ביום ראשון אני בחיפה וכבר קיבלתי רמז שככל הנראה משרד הרישוי בחיפה לא יקבל את בדיקת עמדה מספר אחת בחולון, כי "זה מחוז אחר"... אז אם כך אכן יקרה, אז אאלץ לשוב עם תעודת הזיהוי של בעל הרכב לאזור המרכז, לגשת למשרד הרישוי באזור ולהסדיר את רישום הפרטים החסרים ואז להחזיר לבעלי הרכב (שיהיה לשעבר - אחרי העברת הבעלות) את תעודת הזיהוי לחיפה.

הנה ההוכחה החסרה שכן יש כזה דבר - מדינת ת"א. מדינה עם חוקים אחרים, ככל הנראה, ממחוז חיפה שלא מכיר בהם...

וזה, ידידי היקר, הסיפור בקצרה. מדינת חלם או לא?

אבל אם תרצה תמונות שלי בתור במשרד התחבורה - אשלח לך.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...