Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ליפני חודש החלפתי את הראש מנוע לאחר כי מים חדרו למנוע.

עכשיו נתפס המנוע כי כניראה התחמם ונדפק. כך שצריך להחליף מנוע. הבעיה שמנוע מיבאו עולה 4K והראש מנוע שהרכבתי עלה סך הכול 2K

האם האפשר להחליף רק מנוע תחתון ולהשאיר את הראש ולחסוך?

יש משהוא שעושה את זה בירושלים איזור תלפיות שיכול לעזור לי בזה?

מדובר בדיהו לגנזה 2001

פורסם
מנוע ללא ראש לא תשיג מיבוא אבל אולי תעשה אוברול למנוע שלך בהנחה שהראש החדש לא נדפק בהתחממות

שלום רב ה!

פותח השרשור מתלונן על מנוע שנתפס עקב התחממות, ואתה מציע לא לעשות אוברול, למנוע שנתפס, התעוות, צילנדרים נחרצו, וגם אם ניתן להחליף סליבים ובוכנות, עלות השיפוץ, תעלה על מנוע מיובא קומפלט עם ראש מנוע! בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אפרופו מנוע ניתפס...

שאומרים "מנוע ניתפס" ישנם הרבה מובנים ופרשנים למושג זה. אני אישית מישתמש במושג מנוע שווק חיים.

האם אחת ולתמיד אפשר את ההגדרה המדוייקת ל-"מנוע נתפס" ומה התהליך בעצם שקורה במנוע בזמן היתפסות?

תודה...:)

:)
פורסם

המנוע מתחמם, הבוכנה מתרחבת בתוך הצילינדר, עד שמגיעה לקוטר הפנימי של הצילינדר. מתחיל חיכוך, חום, השימון לא מגיע. עד שבסוף הרכב נכבה, לא מניע ונגרר למוסך.

משכנתא זה קל

פורסם
[/b]

שלום רב ה!

פותח השרשור מתלונן על מנוע שנתפס עקב התחממות, ואתה מציע לא לעשות אוברול, למנוע שנתפס, התעוות, צילנדרים נחרצו, וגם אם ניתן להחליף סליבים ובוכנות, עלות השיפוץ, תעלה על מנוע מיובא קומפלט עם ראש מנוע! בברכה

צביקה

סחתין על הדיאגנוזה המלומדת אבל אני התכוונתי שלפני שקונים מנוע פותחים את הקיים ובודקים אפשרות לשיפוץ. אולי רק רינגים והונינג יספיקו?

פורסם

שלום רב, מר ספידרמן ! אינני מכיר את סוג הרכב המדובר אני חייב להודות. אך על מנת לבדוק את מצב המנוע, והאם ניתן להסתפק בהחלפת טבעות והוניג בלבד, יש לפתוח מנוע, ואם יתברר שההמנוע לא שווה אתההשקעה כלכלית, בעיקר לאחר הטראומה שעבר בגלל התחממות יתר בעבר, ומנוע נתפס בהווה, מי ישלם על הפירוק המנוע לגורמים, האם בעל המוסך יקח זאת על עצמו, או בעל הרכב ישקיע בעבודה, שתועלתה, היא בספק רב ?

להשכלה כללית, יש מצב נוסף של מנוע תפוס, והוא נפוץ מאד לצערי, בשנים האחרונות, וכוונתי לנעילה הדרוסטטית, עקב חדירה מסיבית של מי קירור לתא השריפה, מה שגורם לבוכנות להתקע, משום שהם לא מסוגלים לדחוס מים, ולכן במקרה כזה, טלטלים מתעקמים, ו/או גל ארכובה נשבר, בניסיון להתניע רכב בנעילה הדרוסטטית.

העובדה שציינת, שקשה או בלתי אפשרי לייבא מנוע כזה משומש בחו"ל, ואני מניח שגם מפירוק מקומי, היא לכשעצה מהווה בעייה גדולה לבעל הרכב.

בברכה

צביקה

פורסם

דבר ראשון פותח השרשור שאל אם אפשר לקנות רק בלוק מנוע ולדעתי אין אפשרות מיבוא

דבר שני לפי מה שהבנתי מדבריו הוא "הרכיב" ועשה הכל לבד ולא במוסך

בודאי שבמוסך אין זמן להתקשקש (יאללה שים המנוע אחמד ושחרר לי את הבנאדם) אבל מי כמוך יודע שפתיחת ראש כשהמנוע על הספסל לא לוקחת זמן במיוחד אם הכיוון הוא לפח הזבל.

לחבר'ה הוותיקים יש נטיה לזלזל שמראה טיפה היסוס ושולחים אותו למוסך.

פורסם

מי שיפץ לך את ראש המנוע לפני חודש ? אם מוסך הרי השרכב באחריות וכל שעליך לעשות הוא לגשת לבעל המוסך לממש את האחריות על העבודה.

כנראה,שתיאלץ להתקין מנוע מייבוא וכיוון שלא היו כל כך הרבה דייהו לגנזה צריך לבדוק אם יש מנוע קוריאני אחר שמתאים לו

(יונדאי אקסנט ? דייהו נובירה ? דייהו לאנוס ? )

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ספיידר מן שלום רב !

לדעתי אנו מנהלים כאן, דו שיח של חרשים !

אתה כותב שמנוע מיבוא, כולל ראש מנוע, ואי אפשר לקנות, חצי "מתנה", ואני מסכים איתך.

אתה מניח שפותח השרשור, ביצע את פירוק ראש המנוע והרכבתו בעצמו, ואני מניח שאתה טועה, והבה נמתין לפותח השרשור.

המנוע ננעל כבר בעבר נעילה הדרוסטטית, בגלל חדירת מים, והשקעה נוספת במנוע כזה, עם היסטורייה כזאת, היא זריקת כסף לפח.

המלצתי מנוע מיבוא, ומכירת המנוע כולל הראש "המשופץ", למרבה במחיר, בתור ברזל.

בברכה

צביקה

פורסם
המנוע מתחמם, הבוכנה מתרחבת בתוך הצילינדר, עד שמגיעה לקוטר הפנימי של הצילינדר. מתחיל חיכוך, חום, השימון לא מגיע. עד שבסוף הרכב נכבה, לא מניע ונגרר למוסך.

קרוב מאווד

ליפני כמה שבועות חזרתי מים המלח והאוטו התחיל להתחמם. עצרתי כמה פעמים אך עדין בסופו של דבר שהגעתי לבית שמעתי את המנוע דופק.

יום אחרי הלכתי למוסך ושם שתפו לי תרדיאטור. בגדול המוסכניק אמר לי שצריך ללטש את הבוכנות אך הוא לא עשה את זה.המוסכניק ניקה את הרשת במנוע ואת מערכת השמן

שבוע לאחר מכן המנוע חזר לדפוק. חזרתי למוסך לא יודע איזה קומבינה המוסכניק עשה אבל כניראה הוסיף איזה תוסף לשמן והאוטו נסע שבועים מעולה. עד שבמהלך הנסיע אני שומע את המנוע ממש ממש דופק עד שהוא פשוט נכבה תוך נסיע ולא הניע יותר(גם הסטארטר לא מסתובב.

שחזרתי למוסך אפילו לא בדקו ואמרו שפשוט נתפס המנוע וצריך ליבא מנוע חדש

הראש הורכב במוסך ולא על ידי למי שחשב כך.

עכשיו מה אני עושה אם האוטו??? להשקיע 4 אלף באוטו שכל שני וחמישי מתקלקל אוו למכור ב 6K

• תוכן חדש...