Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

אני יודע שזה נושא די נדוש,אני עברתי עכשיו על הלינקייה לא מעט וקראתי בעיקר את דבריו של אייל שקיבלתי את הרושם שהוא מבין מאוד.

מה שכן,חסרים לי כמה פרטים ולכן החלטתי כן לפתוח את הדיון.

רכיבים: פיוניר 1150MP

מגבר: JBL 1004.

סאב- פיוניר 306C.

רמקולים: קומפוננט מורל טמפו.(מותקנים מקדימה)

בעיקרון כיוונתי את המערכת כך(זה של חבר):

רמקולים: נחתכו על HP 160,גיין טיפה פחות מחצי. (ניסיתי לחתוך על 80-150 אך רק מ150 עד 190 בערך שומעים טוב).

סאב: נחתך על LP 150,גיין טיפה פחות מחצי.

באס-בוסט/כל השטויות,מכובים.

הגדרות של הרדיו דיסק על 0.

תוצאה שקיבלתי:

קודם כל לא הורגש עיוות בכלל,ולא היה חסר עוצמה,אך היתה הרגשה כי הצליל לא מספיק חד ועמוק.

חשוב לציין שאין איטומים וגם לא יהיה בעתיד אלא אם כן החבר יזכה בלוטו ואז אני בספק אם הוא ישאר עם האוטו הזה(מאזדה 323 2000).

ששמענו רק את הרמקולים כן היה הרגשה שיש צליל חד ועמוק,ששמענו גם את הסאב וגם את הרמקולים אז כאילו ירדה מהחדות של הרמקולים,כאילו ה"סאב" בלע את הצלילים של הקומפוננט.

אני יודע שלרבים יש קומפוננט טמפו ומגבר JBL1004,מעניין אותי על כמה אתם חותכים,וגם מעניין אותי לפי דעתכם על כמה צריך לחתוך(גם למי שאין).

בנוסף,אם מישהו שומע חצי מהזמן מזרחית ובחצי השני שחורה/טראנסים,לפי איזה סוג של שיר הייתם ממליצים לכוון?

האם יש לך שירים בעלי איכות גבוה/קל לזהות עיוותים-או כל שיר שלדעתכם טוב לכיוון,אני אשמח לקבל.

הרבה זמן לא כתבתי נושא כזה ארוך,אשמח לקבל עזרה :)

פורסם

חתכת את האלמנטים,מאוד גבוה גם הסאב וגם הרמקולים שלך.

תחתוך אותם ב-80 הרץ.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

ב-80 הרץ לא שומעים את הרמקולים טוב,הם נשמעים הרבה יותר טוב ב-160,האם זה הגיוני?

את הסאב לא ניסיתי על 80,שמתי ישר על 150(חשבתי שזה האידאל לסאב) ושמעו מצוין ובגלל זה לא התעסקתי איתו יותר מדי.

חשוב לציין שאם אני שומע את הרמקולים בנפרד אני שומע אותם מצוין,שהסאב מצטרף יש הרגשה כאילו האיכות יורדת,אומנם מקבלים סאבים טובים יותר ויפים יותר(אין ספק),אבל הרגשה כאילו האיכות של הצליל עצמו(מנגינות,מילים) יורדות.

פורסם

כמו שייעצו לך , תחתוך HPF 80 לקומפ וב 80 LPF לסאב.

תדר של 150 זה גבוה מידי לסאב והוא מתחיל "לנגן", כלומר מוציא תדרים שהוא לא בנוי להם, ולשם את הרמקולים מ 160 זה "להרוג" את תחום תדרים של בין ה 80-160 .

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

איזה מוראל טמפו בדיוק יש לך מקדימה? ארבע אינטש? חמש ורבע? שש וחצי? - לא ציינת

קשה מאוד להשליך מ"לא נשמע טוב ב80 הרץ אבל נשמע מעולה ב160" איזה קומפוננט יש לך, איך הוא מותקן ואיפה (מקדימה...)

איך הוא מותקן - בדש בורד? בדלתות?

יש טבעות עץ? יש הידוק למשטח עליו הוא מותקן?

יש בידוד, אין בידוד?

אתה יודע, גם כשנותנים אגרוף, הכוח מגיע בכלל מהתנועה של האגן...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הטבעות עץ רופפות, יש שטחים שלא מוצמדים לפח הדלת או מרחפים בכלל כי אין למה לתפוס אותם?

בדקת שאין נגיעה של הממברנה בזמן המהלך שלה בצד הפנימי של הדיפון? (או הרמקול בכלל מאחורי הדיפון)

בדקת עובי חיווט תקין?

מה שאנחנו יודעים כרגע זה שיש לך מידבאס שש וחצי אינטש של סדרת כניסה מאוד מאוד מאוד מוצלחת של חברת על בתעשיה ואתה לא מצליח להוציא ממנו תוצאה טובה ב80 הרץ כאשר אני יכול לאמר לך מנסיון שהוא גם ישמע נהדר ב60 הרץ ואני לא אתבייש לאמר שגם 50 הוא עדיין מסוגל לספק את הסחורה.

עכשיו צריך להבין את התופעה - למה הוא לא נשמע טוב ב80 הרץ?

מה הסממנים? הדלתות מקרקשות יותר מידי?

הרמקול עצמו מחרחר? נוגע במשהו?

הבאס שלו פתאום דווקא נעלם? (אם כן - יש סיכוי רציני שזה דווקא נובע בגלל הסאב, אבל מוקדם מידי להסביר את זה)

ניסית להפוך פאזות לסאב או למידבאסים? -> בוא נתחיל בזה שאתה מנתק לגמרי את הסאב ושוכח ממנו בתור התחלה ומשחק רק עם הסט הקדמי...

עכשיו - כל דבר כמו LOUD בHU או באס בוסט במגבר או דחיפה של באס או טרבל או מיד בעזרת אקולייזר כזה או אחר - תכבה מייד, תנטרל, תוריד לאפס (לא למינוס, לאפס) ותנסה שוב...

תנסה במצב שהמערכת שטוחה לגמרי לשחק רק עם הגיין של המגבר והווליום של המערכת והפאזות של הרמקולים.

ברגע שתגיע לתוצאה שאתה אומר - או קיי נשמע טוב - תחבר את הסאב

ונתחיל את הסיוט מהתחלה :-D (ואפרופו כשאני רואה איזה סאב יש לך... באמת הולך להיות לך סיוט לא קטן...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בקשר לביצוע ההתקנה(חיווט,ריפופים,דיפונים וכו') אין לי מושג,האוטו של חבר ואני עוזר לו,לא הייתי בזמן ההתקנה,אני רק יודע שהם מותקנים על טבעות עץ,חיווט אני יבדוק מחר אם הוא עבה מספיק(ונבדוק אם השאירו את החיווט המקורי במקרה).

בווליום גבוה עם באס אפשר להרגיש רעש ברור מהדלתות,הפח רועד ורעש זה מורגש,הבאס לא נעלם.

היפוך פאזות ננסה מחר.

אמרתי כבר שכל הכיוונים הכל על 0,גם דרך הרדיו דיסק(על 0) וגם דרך המגבר.

שיחקתי עם הרמקולים די הרבה זמן(לפחות 20 דק'),והגעתי לתוצאה הטובה ביותר בעיניי שהיא היתה חיתוך על 160..פחות מזה,זה לא היה נשמע טוב,עם הגיין גם שיחקתי לא מעט והגעתי לעוצמה הגבוה ביותר בה הרמקול לא מתעוות.

עם הסאב לא היה כל כך הרבה זמן לשחק,הוא נחתך על 150,שיחקתי משהו כמו 5 דקות עם הגיין,שמעתי אותו לבד ושמעתי אותו עם הרמקולים,הגעתי ל-2 תוצאות הכי טובות שהיו נשמעות לי לאוזן,לבסוף השארתי את האופציה השנייה,אחרי נסיעה של כמה דקות הגעתי למסקנה כי הייתה צריך לבחור באופצייה הראשונה בה הגיין טיפה יותר חלש.

פורסם

בוא נתחיל בלהוציא את הגורם המפריע העיקרי - שזה הסאב.

הסאב הזה נועד בעיקר לפיזור הפגנות (או להרמת מצעדי גאווה :-D)

נשמע שמצב הדלתות רעוע משהו - כדאי מאוד לשקול בידוד

תבדקו טוב טוב את איכות ההתקנה בדלתות.

אבל אני חוזר לנקודת ההתחלה - תנסו בלי הסאב ותגיד מה הרשמים.

הסאב הזה הוא סאב מאוד מרוח, אין לו טיפת דיוק, הוא עצל ומאחר כמו צב אבל דבר אחד הוא יודע לתת בגדול - בום! - אבל שום דבר מעבר לזה.

אני מתאר לעצמי שהסאב הזה גורם לרוב הבעיות שאתה מרגיש ברכב - אל תיתן לו יותר מידי 50 עד 60 הרץ, לא יותר ותנסה לתת לו גיין בדיוק ככה שהוא איכשהו איכשהו ישתלב עם הסט הקדמי ואז תיתן רשמים.

בהצלחה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני דווקא חושב על משהו אחר.

לפי מה אתה קובע שחתכת על 150 הרץ?

אם לפי המיקום של הפוטנציומטר בסקאלה שבין 32-320 אז זה לא מדויק ויתכן שבעצם חתכת על פחות מכך, אתה יכול לשמוע על איזה תדר +- מדובר

פורסם

יכול להיות שגם יותר,יש שם נקודה שהיא בין החצי לסוף,אני מאמין שזה למעשה החצי והיותר למטה זה מ160-32,לפי ההיגיון זה צריך להיות ככה,גם בגלל שמ32 עד 160 הנקודות צריכות להיות יותר רגישות.

פורסם

במקרה כזה מכוונים לפי שמיעה.

אבל לפחות תעשה את זה (תוסיף את הסאב ז"א) רק אחרי שסיימת להתעסק עם הסט הקדמי.

Pioneer TS-X150

פורסם

שכחתי לעדכן אותכם בהודעה הקודמת.

אז ככה,פתחתי לו היום את הדלת לבדוק בדיוק מה הולך בפנים.

בהתחלה זה היה נראה טוב אבל אחר כמה בדיקות חשכו עיניי.

חיווט נשאר מקורי.

הטבעת עץ מחובר באמצעות 2 ברגים בלבד שבשירים עם באס גבוה העץ רועד.

הקרוס אובר גם זז בבאסים(הותקן בתוך הדלת,נזרק בפנים) וכנראה גם הוא מרעיש.

אני מאמין שזו הסיבה ששומעים טוב רק ב160.

הוספתי 2 ברגים,חיזקתי את הטבעת ואת הרמקול,שמתי את הקרוס אובר במקום בו לא יזוז בכלל+חיזוקים(למרות שעדיף לא לשים אותו בתוך הדלת,,הוא לא רצה לשים אותו בתוך האוטו).

אני רוצה להחליף לו את החיווט המקורי,עכשיו אני צריך את עזרתכם,אני יודע דרך לאן לחבר את החוטים ואיפה להעביר אותם באוטו עד למגבר(יש טיפה ידע וניסיון,במיוחד בהתקנת מגברים שיצא לי להתקין כמה בחיי).

איך אני מעביר חיווט מהדלת עצמה אל תוך האוטו?

פורסם

יש אותה מה קוראים אותה - סטלבנד בשפת אינסטלטורים :-D

אתה צריך חוט השחלות והמון המון סבלנות.

אתה מפרק את הדיפון של הדלת ואת הקיק פאנל ותא הכפפות של הרכב.

ואז אתה מעביר את הסטילבנד (הכי קצר שאני מכיר הוא 10 מטר) מהדלת לתוך הרכב וברגע שאתה מזהה את הקצה שלו אתה מלפף אליו את חוט הרמקול היטב היטב עם איזולירבנד ומושך אותו מרכב חזרה לתוך הדלת.

אני משתמש בכבל לבן של ווילונות (אתה יודע, כמו האלה שתולים ברכבי הסעות... או בחלונות אחוריים של רכבים כמו וולוו וכו' וכו') ואז אני יכול להחליט איך ומאיפה אני רוצה למשוך איזה חוט כי זה חוט קצר יותר...

(אתה גם יכול לחתוך את הסטילבנד כי יש כאלה שהם בכלל מפלסטיק לאורך נוח יותר).

בהצלחה.

תשים חיווט בעובי בין 1.5 ל 2.5 מ"מ

רצוי 2.5 מ"מ מהמגבר לקרוס ואז 1.5 מ"מ מהקרוס למידבאס ו0.75 מ"מ מהקרוס לטוויטר.

לא חובה לשמור על העוביים האלה אבל מה שרשמתי ישאיר אותך בטווח הבטוח - ואני מדבר על העובי של החוט חשמל עצמו, שזה לא יכלול את הבידוד בפנים (תשים לב על מה אתה משלם).

אל תשכח לדווח איך יצא ותחזור למתקין שיתן לך פיצוי (או פיצוץ :) )

Pioneer TS-X150

פורסם

שווה גם לחשוב על חתיכת יריעת בידוד, אפילו לא שלימה, רק כדי לבצע חפיפה בין הטבעת לפח עליו היא יושבת.

עוזר לייצוב הטבעת ולמנוע מעבר אויר בין הטבעת לפח הדלת.

מתחדשת*

• תוכן חדש...