Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעייה עם הוינקרים שמאל וימין (למעלה למטה).

אני זוכר כשהתחילו הבעיות עם הוינקר הייתי מנסה לאותת ימינה או שמאלה והוינקר פשוט דלק קבוע ולא תיקתק ואז הייתי מבטל אותו ומנסה שוב עד שהיה מתקתק רגיל.

בהמשך הבעייה החמירה עד כדי כך שהיום אני לוחץ וינקר הוא מתקתק 2 או 3 תקתוקים ואז מפסיק באמצע (אך נשאר לחוץ למטה או למעלה בהתאם לכיוון האיתות).

פעם ב... יוצא שהוא מצליח לאותת רגיל.

יש לכם מושג מה יכולה להיות בדיוק הבעייה ואיך ניתן לתקן?

כמה צריך לעלות אחד חדש כולל עבודה?

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה יכולה להיות או ממסר האיתות שזהו גם כפתור אורות המצוקה

עלותו של אחד כזה כ 100 שח וההחלפה שלו זה דקה אחת

או ידית האיתות עצמה שעלותה כ 400 שח וההחלפה שלה צריכה לעלות

עוד כ 150 שח .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אז בעצם אני צריך ללחוץ על לחצן המצוקה ולראות אם הוא פועל הייטב, אם לא אז מחליפים ממסר ב-100 ש"ח ואם כן אז הבעייה כנראה בידית וזה עניין של כ-550 ש"ח, כן?

אגב הייכן ממוקם הממסר הזה של האיתות? האם יש תמונה של המעגל שלו (איפה שהממסר נמצא) שאני יוכל לדעת ב-100 אחוז שאני מחליף את הדבר הנכון?

או שבעצם אני רק צריך להפעיל איתות ולשמוע מאיזה ממסר התקתוקים מגיעים?

• ספונסר פורום
פורסם

אתה יודע איפה ממוקם כפתור אורות המצוקה ?

הכפתור כולל בתוכו את ממסר האיתות .

אם אורות המצוקה עובדים זה לא אומר שהבעיה היא לא בממסר ,

צריך להתקין ממסר/כפתור לבדיקה ולראות אם הבעיה נפתרת

אם לא זו הידית .

פורסם

בזמן הפעלת האיתות תן מכות קלות על הכפתור המצוקה ותראה אם יש שינוי בהתנהגות של האיתות, אם כן זה ככל הנראה הבעיה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

עכשיו שבדקתי בעצם גם האורות מצוקה לא עובדים בסדר, בדיוק כמו הידית, עושים קליק או שניים גג שלוש וזהו.

שלפתי את כפתור המצוקה ניקיתי קצת את המגעים והחזרתי חזרה - לא עזר.

יש אפשרות להחליף רק את הממסר שבתוך הכפתור או שצריך בעצם להחליף את כל הכפתור?

(נניח שמצאנו שהבעייה היא בממסר)

איזה ממסר אני צריך לחפש באיביי שיתאים לאוטו שלי? (פאסאט 2000)

Hazzard Switch Passat.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

בכר כתבתי לך שעלותו של מתג מקורי כזה

היא כ 100 שח ,שווה לך לחפש פתרונות יותר זולים ?

פורסם

למה לא? זה לוקח רק דקה.. עדיף מאשר לנסוע עד למוסך בעפולה.

http://cgi.ebay.co.uk/VW-Passat-97-04-Hazard-Warning-Light-Switch-Relay-NEW-/400118383991?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d28ea0577#shId

גנבו לי את הסמל הקדמי של האוטו, בחברה רצו 380 ש"ח (לא יודע אם זה כלל מע"מ או לא) קניתי באיביי את אותו הסמל באריזה המקורית של VW ב-160 ש"ח.

קניתי מאיביי 4 חצאיות שחורות תחתונות (ל-4 דלתות) ב-400 שקל כשבחברה ביקשו ממני 300 שקל לחצאית אחת!

לא שווה?

תודה רבה.

• ספונסר פורום
פורסם

לעיניין המחיר אתה צודק ,לך על זה .

אבל אל תשכח שלא בטוח שהבעיה הינה במתג עצמו

ועדיין יכולה להתברר כבעיה בידית .

אם אתה נכנס למוסך שיש לו חלק כזה במלאי אז מתקינים אותו

ומיד יודעים אם זו הבעיה או לא .

פורסם

אין בעייה כבר תיאמתי עם חבר שיש לו שנת 2001 (ביררתי והמתג הוא זהה גם באוטו הזה) שיקפוץ אליי וננסה את

המתג שלו.

אני אעדכן בהמשך בעניין הזה.

תודה.

פורסם
עכשיו שבדקתי בעצם גם האורות מצוקה לא עובדים בסדר, בדיוק כמו הידית, עושים קליק או שניים גג שלוש וזהו.

שלפתי את כפתור המצוקה ניקיתי קצת את המגעים והחזרתי חזרה - לא עזר.

יש אפשרות להחליף רק את הממסר שבתוך הכפתור או שצריך בעצם להחליף את כל הכפתור?

(נניח שמצאנו שהבעייה היא בממסר)

איזה ממסר אני צריך לחפש באיביי שיתאים לאוטו שלי? (פאסאט 2000)

הבחור בקישור לא שולח לארץ וגם עלות הממסר+משלוח עשוייה להגיע ל-80-70 שקלים לכן לפי דעתי עדיף לרכוש בארץ את החלק ככה גם יש לך אחריות של שנה או שנתיים.

איזה כייף לי :)

פורסם

דיברתי כבר עם הבחור, המשלוח + המוצר כ-60 ש"ח (8.5+2.5 ליש"ט) ובעצם אני יכול לעשות חיפוש מקיף יותר ולמצוא את המוצר באפילו פחות.

אחריות? אני מוותר עליו במקרה הזה.

פורסם

נראה לך בלי וינקרים?

הוינקר מצפצף פעמיים אז מפעילים אותו פעמיים שיצפצף 4 פעמיים שיסיים את הפנייה וזהו.

פורסם

פתרתי את הבעייה !

בסה"כ פתחתי את המנגנון המצוקה וציפיתי למצוא שם איזשהוא מנגנון עם מתג שעולה ויורד או זז מצד לצד

וזה בדיוק מה שמצאתי, יש שם סליל קטנטן שמשרה שדה מגנטי על מתג מתכתי, ברגע שהמתג במצב "פתוח"

יש לו רגלית שסוגרת מעגל עם הסליל והסליל מתחיל לייצר שדה מגנטי שמושך את המתג אליו (מצב "סגור") וזה בתורו

סוגר מעגל אחר שגורם להפעלת האור, ברגע שהמתג נמשך הוא בעצם מנתק את המגע של הרגלית ואז כשהמעגל פתוח

הסליל כבר לא משרה שדה מגנטי והמתג מתחיל להשתחרר עד ששוב פעם הרגלית סוגרת מעגל וככה זה חוזר

על עצמו שוב ושוב ללא הפסקה.

כנראה שהיה קצת לכלוך או משהו שהפריע לתנועה הרציפה, ניקיתי קצת עשיתי רוח והזזתי מצד לצד את המתג, סגרתי הכל

חיברתי חזרה ועובד כמו חדש !

בסוף חסכתי גם את ה-60 ש"ח :-D .

• תוכן חדש...